LENOVO A7000 Kullanıcılar Grubu

Sponsorlu Bağlantılar

AktivasyoneL

Üye
    Konu Sahibi
LENOVO A7000 Kullanıcılar Grubu
uygun fiyata orta segment ozellikleri ile alinasi bu cihazin konusunu goremeyince merak edilenleri kullananlardan ogrenmek amacli bu konuyu actim.



Lenovo A7000 özellikleri ile ilgili bilgiler aşağıda olduğu gibidir:

Ekran: 720 x 1280 piksel, 5.5 inç IPS Ekran
İşlemci: 8 Çekirdekli 1.5 GHz Cortex-A53
Chipset: Mediatek MT6752m
Grafik İşlemci: Mali-T760MP2
İşletim Sistemi: Android 5.0.x Lollipop işletim sistemi
Ram: 2 GB
Dahili Hafıza: 8 GB Dahili Bellek
Ön Kamera: 5 Mega Piksel
Arka Kamera: 8 Mega Piksel, 3264 x 2448 piksel, Oto Focus, LED flaş
Pil: Li-Po 2900 mAh Batarya
Ebatlar: 152.6 mm x 76.2 mm x 8 mm
Ağırlık: 140 g
Renkler: Onyx Siyah, İnci Beyazı
Wi-Fi: 802.11 b/g/n, hotspot
DLNA: –
Hafıza Kartı: microSD kart ile harici bellek 32 GB’a kadar yükseltilebiliyor.
Sensörler: Accelerometer, proximity
GPS: A-GPS
Veri Bağlantısı: 3G / 4G
Bluetooth: Var – v4.0
SIM: Micro-SIM Kart

Haziranda 6.0 güncelleme alacak ve otg desteği mevcut. Dünyada ilk dolby atmos kullanan telefonu



Lenovo’nun mart ayında MWC 2015’te görücüye çıkardığı A7000 isimli giriş seviyesi modeli kağıt üzerindeki özellikleriyle ilk bakışta pek dikkat çekmese de fiyat etiketini gördükten sonra herkesi bir kere daha düşünmeye itti. 699 TL gibi agresif fiyatıyla sunduğu özellikleri yeniden gözden geçirdiğimizde Lenovo A7000’in sınıfındaki birçok rakibinin önüne geçtiğini gördük. Peki neydi o özellikler? HD çözünürlükteki 5,5 inçlik ekranı, 64 bit mimarili 8 çekirdekli işlemcisi, 2 GB RAM kapasitesi, 2900 mAh kapasiteli pili ve Dolby Atmos teknolojisine sahip ilk akıllı telefon olması. En büyük rakipleri Huawei Honor 4x ve Xiaomi Mi Note 4G’nin henüz ülkemize uğramadığını düşünürsek, Lenovo A7000’nin en azından Türkiye’de şimdilik pek rakibi yok gibi görünüyor. Peki Lenovo A7000 fiyatının hakkını sonuna kadar veriyor mu, gelin hep birlikte bakalım.



KOLAY KULLANIMLI PHABLET
Zaman zaman özellikle üst seviye telefonlarında yaptığı yaratıcı tasarım çıkışlarıyla adından bahsettiren Lenovo, giriş seviyesi telefonlarında sade tasarım anlayışını sürdürüyor. Bu sadelikten nasibini alan Lenovo A7000 de son derece oturaklı ve düzgün tasarlanmış bir cihaz. 5,5 inçlik boyu göze ve kulağa büyük gibi gelse de yuvarlatılmış köşeleri ve yalnızca 140 gramlık ağırlığı sayesinde telefon son derece ergonomik bir hale gelmiş.

Telefon metal ses ve güç tuşları dışında tamamen plastik kaplı olmasına rağmen kesinlikle ucuz veya kalitesiz görünmüyor. Bu iki tuş ile micro USB ve kulaklık girişleri dışında telefonun üzerinde başka herhangi gereksiz bir detay yok. Düz ve mat kasanın sol üst tarafında ana kamera ve çift flaş bulunuyor. Kamera kısmının hafif girintili bir şekilde tasarlanmasıyla lens çizilmelerinin önüne geçilmiş. Telefonun güçlü hoparlörü de sağ üst kısımda konumlandırılmış. Çift SIM ve hafıza kartı girişleri ise çıkarılabilir plastik kapağın altında gizli. Yeri gelmişken A7000’in pilinin de çıkarılabilir olduğunu söyleyelim.

Telefonun tasarım anlamındaki eksikliklerine gelirsek; ekran çerçevelerinin nispeten büyük olduğunu ve ekranın çizilmelere karşı Gorilla Glass kaplı olmadığını söylememiz gerek. Ayrıca atıl kısımdaki kapasitif ekran tuşları arka aydınlatmalı değil. Bu da tuşların karanlıkta kullanımı zorlaştırabilir.



DENGELİ GÖRÜNTÜLER
Sıra geldi ekranı açıp telefonun özelliklerini kurcalamaya. Öncelikle gördüğümüz en parlak ve en keskin ekranla karşı karşıya olmadığımızı belirtelim. Ancak Lenovo A7000’in 720p çözünürlüklü IPS ekranı renk doğruluğu ve canlılığı açısından son derece dengeli. Yüzde 50 parlaklık oranında bile 5,5 inçlik ekranda rahatlıkla bir şeyler okuyabilir veya video izleyebilirsiniz. Geniş açı konusunda mükemmel sayılmayan ekrana biraz açılı baktığınızda renkler doğallıktan uzaklaşıp biraz daha donuklaşabiliyor.

A7000 kutudan Android Lollipop 5.0 sürümüyle çıkan ilk Lenovo imzalı telefonlardan biri. Android işletim sistemini yine bildiğimiz Vibe arayüzüyle harmanlayan Çinli üretici, ortaya kullanımı son derece kolay bir telefon çıkarmış. Telefonda ikinci bir uygulama menüsü (app drawer) bulunmadığı için tüm uygulamaları ana ekran sayfalarına yerleştirmek durumundayız. Telefon Lenovo imzalı birçok önyüklü uygulamayla gelse de bu uygulamarı silme imkanımız var. Telefonun yalnızca 8 GB’lık dahili hafızayla geldiğini düşünürsek Lenovo bir yerden aldığını bir başka yerden vermiş diyebiliriz. microSD kartlara destek veren A7000’in hafızasını bu yolla en fazla 32 GB’a kadar artırabiliyoruz.
STABİL PERFORMANS
Hafıza konusunda cimri davranan Lenovo, RAM konusunda biraz daha cömert davranmış. 2 GB RAM’le desteklenen Lenovo A7000, giriş ve orta seviyede görmeye alışık olduğumuz MediaTek işlemciyi kullanıyor. 1,5 GHz hızında çalışan 8 çekirdekli MT6752m işlemci seti 64 bit desteğine sahip. Mali-T760MP2 görüntü işlemcisini de hesaba katınca ortaya hem günlük işleri halletmeye hem oyun oynamaya müsait bir telefon çıkıyor.

Asphalt 8 veya FIFA 15 Ultimate Team gibi yüksek performans gerektiren oyunları çalıştırmakta sıkıntı yaşamayan A7000, bu sürede biraz ısınıyor. Takılma ve donma yaşatmasa da mükemmel grafikler sunmadığını da belirtmek gerek. Oyun dışında onca uygulamayla doldurduğumuz telefon aşırı yüklenmiş hissettirmedi. Uygulama geçişlerinde ve çoklu görevlerde de donma, takılma, kasma gibi problemlere rastlamadık. Lenovo performans konusunda stabilite sorununu bir kez daha aşmış görünüyor. Rakamlar her zaman gerçek kullanımı yansıtmayabilir ancak telefonun AnTuTu benchmark uygulamasından 42986 puan, Geekbench uygulamasından ise tek çekirdekte 496 puan, çok çekirdekte 1594 puan aldığını not düşelim.

Lenovo’nun cimri davranmadığı bir diğer kısımsa pil. 2900 mAh kapasiteli değiştirilebilir pille gelen A7000, bir günü rahatlıkla çıkardığı gibi ikinci günü de zorluyor. Ekran parlaklık seviyesi otomatikte ve ortalama bir kullanımda bir buçuk günü rahatlıkla görebilirsiniz.

Şimdiye kadar gayet başarılı sonuçlar veren Lenovo A7000, iş kamera kısmına gelince ne yazık ki sınıfı geçemiyor. 8 megapiksellik arka kamera, iyi aydınlatılmış ortamlarda dahi ortalamanın üstüne çıkamıyor. Düşük ışık koşullarındaysa çok detaylı olmayan, grenli sonuçlarla karşılaştık. Arka kameranın aksine 5 megapiksellik ön kamera ise görüntülü görüşme, video kaydetme ve selfie çekme konusunda gayet yeterli. 699 TL’lik fiyat etiketini düşününce bir yerden fire vermesini bekliyorduk. Nitekim telefon fiyat performans ürünlerinden bir tanesi bu fiyata.
 
Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: frdgngr ve Buğra


frdgngr

frdgngr

Üye
Süper bir telefon maxicep te bunu kullanan fazla yok galiba
 
  • Beğen
Tepkiler: AktivasyoneL
furyzer0

furyzer0

Üye
Asphalt 8 bence artık ağır oyun sayılmaz 4 yıllık 200 tl lik telefon lumia 520 bile kasmadan açıyor android tarafında da 300-400 tl lil telefonlar kasmadan oynatır

Sent from mTalk using lumia950
 
  • Beğen
Tepkiler: AktivasyoneL
lazye

lazye

Üye
Asphalt 8 bence artık ağır oyun sayılmaz 4 yıllık 200 tl lik telefon lumia 520 bile kasmadan açıyor android tarafında da 300-400 tl lil telefonlar kasmadan oynatır

Sent from mTalk using lumia950
o oyunu lumia 520 de en düşük ayarlarda oynarsın ama bu telefonda yüksek ayarlarda çok rahat 30fps+ alırsın
 
  • Beğen
Tepkiler: frdgngr


Üst Alt