HTC Desire Eye Kullanıcı Kulübü

Sponsorlu Bağlantılar

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
    Konu Sahibi
HTC Desire Eye Kullanıcı Kulübü
HTC'nin pek reklamını yapmadığı, yapsa One M8'den daha fazla piyasa yapma ihtimali olan HTC Desire Eye, 13 Mp çözünürlüğündeki flaşlı ön kamerası ile dikkat çekiyor. Evet yanlış duymadığınız; telefonların ön tarafında pek alışkın olmadığımız çift ledli bir flaş duruyor. Her ne kadar eleştiriliyor olsa da günümüzde arka kameralar ön kameralar kadar sık kullanılmıyor. Selfie çubuğu denilen, 5 sene önce görsek dalga geçeceğimiz aletin bile İstiklal Caddesinde neredeyse herkesin elinde gördüğümüzü de varsayarsak HTC'nin bu konuda çıtayı yükselttiğine şahit olabiliriz.

Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız



Telefonun bir diğer dikkat çeken özelliği ise su geçirmiyor olması. Cihaz IPX7 sertifikasına sahip. 1 metre suyun altında yarım saat kadar dayanabilir. HTC çok fazla basınçlı olmadığı sürece tatlı suyla yıkamanızda herhangi bir sakınca bulunmadığı iletiyor. Su geçirmez özelliğini bildiğiniz gibi Sony'nin Xperia Z serilerinde görmeye alışmıştık. Ancak Sony'de kapak kapatma zorunluluğunuz bulunuyor. Hergün şarja takarken kapağı açıp kapatmak bir çok kişinin bundan şikayetçi olmasına sebep oluyor ve uzun süreli kullanma da oluşan gevşeme sebebiyle su geçirmez özelliğini kaybedebiliyor. Ancak HTC bu özelliği herhangi bir kapak kullanmadan telefona entegre etmeyi başarmış. Telefonunuz açılmayan bir arka kapağı var. Sol tarafta ise Micro SD ve Nano sim kart yuvası bulunuyor. Gayet sağlam bir şekilde yerine oturan bu küçük yuvaları çıkarmak için tırnağınız yeterli oluyor. M8 ve Iphone serilerindeki gibi iğne yardımına gerek kalmadan rahatça çıkarabiliyorsunuz. Aşağıdaki videoyu izleyerek su geçirmez özelliği ile ilgili yapılan testi inceleyebilirsiniz.


Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız


Teknik Özellikler

Boyutlar: 151,7 x73,8 x 8,5 mm
Ağırlık: 154 gram
Ekran: 5.2 inç, FullHD
İşlemci: Qualcomm Snapdragon 801, 2,3 GHz Dört çekirdekli işlemci
RAM: 2GB
Hafıza: 16GB (128GB'a kadar microSD ve Google Drive'da 2 yıl boyunca ücretsiz 100GB boş alan)
GPU: Adreno 330
Kamera: Çift Led Flaşlı tamamen aynı özelliklerde olan 13 MP 1080P kamera.
Batarya: 2400 Mah.
Bağlantılar: NFC, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, dual-band, Wi-Fi Direct, apt-X destekli (daha iyi kalitede ses) Bluetooth 4.0, DLNA, dahili GPS anteni + GLONASS, Dijital Pusula
Sim türü: Nano Sim
İşletim sistemi: Sense 6.0 ile Android 4.4.4 Son güncellenen Sürüm: Android 5.0.2 Lolipop
IPX7: Su ve Toz geçirmezlik sertifikası




Renkler

HTC Desire Eye modelinin çift renkli tasarımı bulunuyor. Size seçenek olarak Koyu mavi ve açık mavi ile harmanlaşmış ve telefonlarda pek alışık olmadığımız hoş bir rengin yanında ayrıca kırmızı ve beyaz renkte bir seçenek daha sunuyor.

Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız




Ses Kalitesi:

Cihazda HTC'nin üst model cihazlarında kullandığı BoomSound hoparlörler bulunuyor. Ekranın hemen alt ve üst kısımlarına ince bir şekilde yerleştirilen çift hoparlör oldukça güzel ses veriyor. Özellikle çift hoparlör olması size mobil bir cihazda belki de en iyi stereo deneyimini yaşatıyor. Kulaklık takmadan Asphalt 8 oynarken size yaklaşan aracın sağınızda mı solunuzda mı olduğunu rahatlıkla anlayabiliyorsunuz.



Kamera Özellikleri:
Belkide bu cihazın en çok anlatılması gereken özelliklerinden birisi kameradır. Arka kamera için çok abartmamıza gerek yok bir çok üst seviye cihazda bulabileceğiniz nitelikte bir kamera. Ama aynı kamerayı ön tarafta flaşıyla birlikte görmeye sizde benim gibi pek alışkın değilsinizdir.

Ön kamera zifiri karanlıkta bile flaşla yüzünüzün detaylarını ortaya çıkarabiliyor. Özellikle çift ledli sarı ve beyaz ışık vermesi yüzünüzün ruh gibi bembeyaz çıkmasını engelleyip, en doğala yakın şekilde canlı ve tatlı bir renk verebiliyor. Bunun dışında gün ışığında ön kamera ile mükemmel selfieler çekebilirsiniz.

Kamera yazılımı oldukça gelişmiş ve birçok işlemi size yaptırabiliyor. Bölünmüş çekim ile fotoğraf çektiğinizde ön ve arka kameranın bir farkı bulunmadığını gözlemleyebilir, hatta belki ön kameranın daha iyi olduğunu hissedebilirsiniz. Bu özelliği video içinde yapabiliyor olmanız telefona ayrı bir güzellik katıyor. Örneğin; tarihi bir yeri anlatırken görüntüyü yarı yarıya bölüp kendinizi anlatırken video'ya ekleyebilir, ya da kendinize küçük bir alan ayırıp arka kameraya daha büyük bir alan sığdırıp sunuyu hazırlayabilirsiniz.

Kamera yazılımı içinde sesli selfie, otomatik selfie gibi ayarlar bulunuyor. Yani kamera güldüğünüzü gördüğünüzde ya da görüntünüz sabitlendiğinde fotoğrafınızı çekiyor. Bunun dışında fotoğraf çekmek için telefon "Çek" ya da "Peyniiiiiiiir" demeniz yeterli :)


Şarj Durumu:
Desire Eye modelinin belki de en çok eleştirilen noktası şarj konusudur. 2400 Mah batarya ile 5.2 inç büyüklüğündeki FHD ekranı uzun süre çalıştırmak kağıt üzerinde zor görünüyor. Ancak kullanıcı yorumlarına bakarsanız bunun gerçekten sorun olmadığını gözlemleyebilirsiniz. Şahsi olarak fikrim ise gerçekten bu düşük batarya ile mükemmel iş çıkarıyor. HTC Sense 6.0 arayüzü işini gerçekten çok iyi yapıyor. Stabil çalışmasının yanında düşük ram kullanımı ile telefonun şarjını eline almadığınızda bitirmiyor. Yani gece şarja takmayı unutup sabah 9'da yüzde 15 şarj ile işe gittiğiniz zaman, telefonu elinize hiç almazsanız öğle yemeğinde tuş kilidini açarsanız göreceğiniz en düşük rakam yüzde 14 oluyor. Telefon durduğu zaman neredeyse hiç pil harcamıyor sanki kapatılıymış gibi arka plan hizmetlerini çok iyi yönetiyor. Bu da ortalama kullanım için eğer çok fazla oyun düşkünü değilseniz günü rahatça bitirmenizi sağlıyor.


Telefonunun kullanıcılarını gruba bekliyorum sormak istediğiniz herşeyi burda sorabilir, ve konu dışına çıkmadan paylaşımlarda bulunabilirsiniz :)


 

Ekli dosyalar



Üst Alt