Sizce yeni nesil nereye gidiyor ? (anket)

Sponsorlu Bağlantılar

GENÇLİK NEREYE GİDİYOR ?

• KÖTÜYE GİDİYOR.

Kullanılan: 4 12.9%
  • Gidiyor ama nereye gittiğini bilmiyor

• Kültür yozlaşmasına gidiyor

Kullanılan: 3 9.7%
  • Bence şuraya gidiyor: (KONUDA BELİRTİNİZ.)

Kullanılan: 5 16.1%
  • Batıya gidiyor

• İyiye gidiyor

Kullanılan: 1 3.2%
  • Yerinde sayıyor

Kullanılan: 1 3.2%
  • Disko`ya, bara gidiyor

Kullanılan: 9 29.0%

• Kullanılan toplam oy
    31

Burak

Üye
    Konu Sahibi
isteyen gitsin din değiştirsin isteyen özenti olsun ne olursa olsun. tmm boşverin.

acaba islamdan hristiyanlıga geçmiş birisi en yakın arkadaşı hadi cuma'ya gidelim dediğinde ne cevap verir ?

Utku

Utku

Üye
......

ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
17. Yüzyılda yaşayan bir halk ozanının şiirinden:

..
Göğsünde beslemiş ayvayla narı
Çözüp düğmelerini göresim gelir.

..

Ozanın burada neyi kastettiğini anlamayan yoktur heralde..

Hayatta aşk olduğu sürece cinsellik, ya da sizin deyiminizle zina da olacaktır. Milletin gerilemesine veya ilerlemesine cinsellik sebep olarak gösterilmez, gösterilemez. İnsanların temel ihtiyaçlarından birisini nasıl gerilemeye veya ilerlemeye sebep görüyorsunuz anlamıyorum doğrusu.

Cinsellik her zaman vardı, bundan sonra da hep olacak. Geçmişte bu kadar cinsellik yoktu diyorsunuz ama aynı zamanda geçmişte nüfusumuzun bu kadar çok olmadığını söylemiyorsunuz. Nüfusun artmasıyla, cinselliğin de artmış olduğunu düşünmüyorsunuz. Ayrıca, bir iki kişinin yaşadığı "isteksiz" cinsellik artık kitle iletişim araçlarıyla duyuruluyor ama o cinselliğin yaşadığı yerde milyonlarca kişi yaşıyor, sadece cinsel ilişkiye girenler değil.

Genelevleri kötülüyorsunuz da hani bir başbakanın ağzından söylenmiş gibi gösterilen bir espiri var "genelevleri kapatalım da millet bizi mi şeyapsın" diye.. Bu espirideki gerçeklik payı başka bir espiride yoktur herhalde! Milletin ihtiyacını gidermesinin önüne geçip de ondan sonra millet karımıza kızımıza sarkıyor diye söylenmenin bir anlamı yok, bu bir ihtiyaçtır giderilmek zorundadır.

Türklük kot veya kumaş pantolonla belli olmaz. Kumaş pantolon doğuda bulunmuş ve yüzyıllarca doğuda yaşayan insanlar tarafından giyilmiş, kot pantolon da batıda bulunmuş yüzyıllarca sadece orada giyilmiş. Şimdi batılılar da kumaş elbise giyiyor, ne yani onlar da mı özenti? Onlar da mı doğulu? Türk'üz diye ayağımızda çarıkla mı dolaşacağız arkadaş, işe atla mı gidip geleceğiz nedir yani Türklük bu mu?!

Türk geleneklerinin kaybedilmesindeki nedeni batıda arayacağınıza, nasıl 'Araplaş'tırıldığımıza bir bakın. İslamiyet'ten önce de Türkler binlerce yıl yaşadılar, o zaman da bizim kendimize özgü geleneklerimiz vardı; onları bıraktınız da İslamiyet'i kabul ettikten sonraki geleneklerin derdine mi düştünüz? Türklük konusunda hiç samimi değilsiniz, hiç...

Küreselleşme dediğimiz bir süreç içerisindeyiz, dünyada değişen her şeyden biz de etkileniyoruz, etkileneceğiz, etkilenmeliyiz de. Bunu engelleyemezsiniz. Osmanlılar'ın çökmesindeki en büyük etkenin dünyadaki değişimi yakalayamamış olmasını ne çabuk unuttunuz. Türk'üz diye Huing Nu'lar gibi yaşayacak değiliz ya arkadaş..

'Maxi Genç

'Maxi Genç

Üye
halilin gençliğin kötüye gitmesiyle insanların türban kullanması arasında nasıl bir bağ kurduğunu hâla anlayamadım.anlayan biri varsa anlatsın lütfen :)

önemli olan insanların kafasına ne taktığı degil.kafasında ne oldugudur :)

insanın dinine düskün olması kötü bisy degildir.bunu gericilikle bağdaştırmak zaten senden beklenirdi.

ayrıca pakistana yapılan yardımla ilgili birsy söylemek isterim.ülkemizde bircok aç insan soğukta sokaklarda yaşarken pakistan yada filistin'e yardım göndermek de neyin nesi oluyor ??

Yasminozz

Yasminozz

Üye
Yeni nesil nereye gidiyor.. :hmmm

Benim yeni nesilde gördüğüm;

Saygısızlık,umursamazlık,bencillik,iki yüzlülük,edepsizlik,kibir,hatır bilmeme,dalgacı bi zihniyet,ahlaksızlık ve iman zayıflığı...(herkes böyle demiyorum tabiki...ama yüzdeliği baya çok...neredeyse %80 i)

yorumlara biraz göz gezdirdim de ilginç yorumlar gördüm...herkesin düşüncesi kendine tabi ama Allah a inanan bi toplumsak,peygamberler soyundan gelen bi toplumsak elbette ki hayata bakış açımız dinimize göre olacak..

hee uygularız ya da uygulamayız ya da istediğimiz kısmını uygularız orası ayrı ama gerçekleri göz ardı edemeyiz...

isteyen istediğini öpebilir bu bi sevgi göstergesi denmiş...öpemez arkadaşım...kimi kimi seviyosa evinde sevsin...sokakta herkesin içinde öpüşemez...sen nasıl ki rahatsız olmuyorsan senin aksin gibi rahatsız olan insanlar var...

onda ne var bunda ne var diyerek toplum öyle bi hale geldi ki yakında sokakta rahatlıkla ilişkiye girilicek...cinsel ilişki de,kimi ne göre ihtiyaç kimine göre sevgi belirtisi,herkes sokakta sevişsin o zaman...var mı böyle bi mantık...

bir de şöyle bir mantık var,yok efendim herkes herşeyi biliyo zaten,gelişmiş bi zamandayız,bunu konuşmakta ne var şunu konuşmakta ne var...olmaz arkadaşım...herkes konuştuğu yeri bilecek susucağı yeri bilecek...herkes herşeyi biliyor diye aleni yaşayalım o zaman...hadi herkes soyunsun çırılçıplak gezsin mesela,(nasılsa kimde ne var hepimiz biliyoruz) sonra isteyen sevdiğini öpsün isteyen ilişkiye girsin...hadi özgür olalım...nasılsa her koyun kendi bacağından asılır günü gelince Allah a hesabımızı vereceğiz dünyadakileri kim ne yapsın...

toplumun genel ahlak ve kuralları vardır...kimse babasının çiftliği gibi yaşayamaz...oturmasını kalkmasını bileceksin,büyüklerini sayacaksın,küçüklerine örnek olacaksın,yaşayışınla örnek insan olacaksın...namaz kılarsın kılmazsın sana kalmış,oruç tutarsın tutmazsın sana kalmış ama sen tutmuyosun diye gidip tutanın önünde yemeyecek saygı göstereceksin...saygı göster ki saygı gör...

kıyafet konusuna gelince,onun da bi adabı vardır...git avrupalı giyin,kot giy,etek giy,ispanyol giy ya da örtün kapalı gez o senin sorunun kimse karışamaz...ama istediğini yapma özgürlüğün var diye çıplak gezme edebini bil...kapalıysan da onun hakkını ver taşımasını bil bütün tesettürlü insanları temsil ediyosun bi yerde...

sözün özü her insan kendine yakışanı yapar ve yaptıklarıyla saygı ve itibar görür...herşeyin bi kuralı vardır ve herkes girdiği yere yakışır şekilde davranmalıdır...ben özgürüm kimse bana karışamaz diye bi mantık yok...ortak bi dünyayı paylaşıyoruz ve birbirimize saygı duymak zorundayız..nasıl ki aynı evi paylaştığımız ailemiz ya da eşimiz ya da ev arkadaşımıza karşı sorumluluklarımız varsa dünyadaki diğer insanlara karşı da sorumluluklarımız var...

Bencil olma hakkımız yok... ;)

Utku

Utku

Üye
17. Yüzyılda yaşayan bir halk ozanının şiirinden:

..
Göğsünde beslemiş ayvayla narı
Çözüp düğmelerini göresim gelir.
..

Ozanın burada neyi kastettiğini anlamayan yoktur heralde..

Hayatta aşk olduğu sürece cinsellik, ya da sizin deyiminizle zina da olacaktır. Milletin gerilemesine veya ilerlemesine cinsellik sebep olarak gösterilmez, gösterilemez. İnsanların temel ihtiyaçlarından birisini nasıl gerilemeye veya ilerlemeye sebep görüyorsunuz anlamıyorum doğrusu.

Cinsellik her zaman vardı, bundan sonra da hep olacak. Geçmişte bu kadar cinsellik yoktu diyorsunuz ama aynı zamanda geçmişte nüfusumuzun bu kadar çok olmadığını söylemiyorsunuz. Nüfusun artmasıyla, cinselliğin de artmış olduğunu düşünmüyorsunuz. Ayrıca, bir iki kişinin yaşadığı "isteksiz" cinsellik artık kitle iletişim araçlarıyla duyuruluyor ama o cinselliğin yaşadığı yerde milyonlarca kişi yaşıyor, sadece cinsel ilişkiye girenler değil.

Genelevleri kötülüyorsunuz da hani bir başbakanın ağzından söylenmiş gibi gösterilen bir espiri var "genelevleri kapatalım da millet bizi mi şeyapsın" diye.. Bu espirideki gerçeklik payı başka bir espiride yoktur herhalde! Milletin ihtiyacını gidermesinin önüne geçip de ondan sonra millet karımıza kızımıza sarkıyor diye söylenmenin bir anlamı yok, bu bir ihtiyaçtır giderilmek zorundadır.

Türklük kot veya kumaş pantolonla belli olmaz. Kumaş pantolon doğuda bulunmuş ve yüzyıllarca doğuda yaşayan insanlar tarafından giyilmiş, kot pantolon da batıda bulunmuş yüzyıllarca sadece orada giyilmiş. Şimdi batılılar da kumaş elbise giyiyor, ne yani onlar da mı özenti? Onlar da mı doğulu? Türk'üz diye ayağımızda çarıkla mı dolaşacağız arkadaş, işe atla mı gidip geleceğiz nedir yani Türklük bu mu?!

Türk geleneklerinin kaybedilmesindeki nedeni batıda arayacağınıza, nasıl 'Araplaş'tırıldığımıza bir bakın. İslamiyet'ten önce de Türkler binlerce yıl yaşadılar, o zaman da bizim kendimize özgü geleneklerimiz vardı; onları bıraktınız da İslamiyet'i kabul ettikten sonraki geleneklerin derdine mi düştünüz? Türklük konusunda hiç samimi değilsiniz, hiç...

Küreselleşme dediğimiz bir süreç içerisindeyiz, dünyada değişen her şeyden biz de etkileniyoruz, etkileneceğiz, etkilenmeliyiz de. Bunu engelleyemezsiniz. Osmanlılar'ın çökmesindeki en büyük etkenin dünyadaki değişimi yakalayamamış olmasını ne çabuk unuttunuz. Türk'üz diye Huing Nu'lar gibi yaşayacak değiliz ya arkadaş..
:oke:

Perfect!

Üye
isteyen gitsin din değiştirsin isteyen özenti olsun ne olursa olsun. tmm boşverin.

acaba islamdan hristiyanlıga geçmiş birisi en yakın arkadaşı hadi cuma'ya gidelim dediğinde ne cevap verir ?

şuanda öyle bişey yapsam en yakın arkadaşım böyle bişey demez biliyorum.. zaten düşüncelerimiz farklı olmadığı için en yakın arkadaşım..

ki kaldı ki tercihler yüzünden kınanmak, dışlanmak saçma değilmi..

Utku

Utku

Üye
yap durma....:hmmm

'Maxi Genç

'Maxi Genç

Üye
saygı çerçevesi içinde görüslerini belirten tüm arkadaşlara -başta konuyu açan burak olmak üzere- TEŞEKKÜRLERİMİ sunarım.

"senin benim profilimde işin yok.boş konuşuyorsun" diyen arkadasa da tersten selamlar :)

zaza

zaza

Üye
hiç kimse benim dinime laf söyleyemez özelliklede kendini bilmez çömezler madem biz hristiyan olunca bize o kadar düşman ollmaz diyorsun o zaman gider hristiyan olursun buna bişey diyemem bak sabahtan beridir yazmaya çalışıyorum hep engel çıkıyor demekki suan yanlış olduğun yoldan belki çıkarmaya çalışıyor seni yerinde olsam bu konuşmalara burada bir son veriridim halil

Perfect!

Üye
halilin gençliğin kötüye gitmesiyle insanların türban kullanması arasında nasıl bir bağ kurduğunu hâla anlayamadım.anlayan biri varsa anlatsın lütfen :)

önemli olan insanların kafasına ne taktığı degil.kafasında ne oldugudur :)

insanın dinine düskün olması kötü bisy degildir.bunu gericilikle bağdaştırmak zaten senden beklenirdi.

ayrıca pakistana yapılan yardımla ilgili birsy söylemek isterim.ülkemizde bircok aç insan soğukta sokaklarda yaşarken pakistan yada filistin'e yardım göndermek de neyin nesi oluyor ??

ben gençlik kötüye gidiyor demedim.. konu giyime geldi. ben de onu söyledim. anlamak istediğinizi anlayın..

ve gerçek konu saçma biyere gidiyor... gençlikle hiç bi alakası kalmadı

son olarak.. bende gencim ve bende kötüye gidiyorum !

Utku

Utku

Üye
:locked: halil... :locked:

Perfect!

Üye

ben kendimin dışlanmış görmüyorum.. bu başkasıda olabilir.. ben ne dinsizim neden farklı bi dinden.. ama din anlayış hepinizden farklı ve bunu anlamanıza gerek yok zaten

'Maxi Genç

'Maxi Genç

Üye
eger birbirimizin dinini sorgulayacaksak baska bi konuya gecelim orda konusalım rahat rahat

Utku

Utku

Üye
Kimsenin dini ve görüşleri bizi ilgilendirmez !!!

Burak

Üye
    Konu Sahibi
batmak değil. bu görüşte olan birtek sensin. ve herkes senin düşündüğünün tam tersini düşünüyor.

görüş ayrılıgı var kısaca. herneyse isteyen istediğini yapsın.

Üst Alt