Perfect!
Üye
hristiyanlık hak din evet ama bozulmamış hali bu hali değil...
bende onu diyorum..
hristiyanlık hak din evet ama bozulmamış hali bu hali değil...

17. Yüzyılda yaşayan bir halk ozanının şiirinden:
..
Göğsünde beslemiş ayvayla narı
Çözüp düğmelerini göresim gelir.
..
Ozanın burada neyi kastettiğini anlamayan yoktur heralde..
Hayatta aşk olduğu sürece cinsellik, ya da sizin deyiminizle zina da olacaktır. Milletin gerilemesine veya ilerlemesine cinsellik sebep olarak gösterilmez, gösterilemez. İnsanların temel ihtiyaçlarından birisini nasıl gerilemeye veya ilerlemeye sebep görüyorsunuz anlamıyorum doğrusu.
Cinsellik her zaman vardı, bundan sonra da hep olacak. Geçmişte bu kadar cinsellik yoktu diyorsunuz ama aynı zamanda geçmişte nüfusumuzun bu kadar çok olmadığını söylemiyorsunuz. Nüfusun artmasıyla, cinselliğin de artmış olduğunu düşünmüyorsunuz. Ayrıca, bir iki kişinin yaşadığı "isteksiz" cinsellik artık kitle iletişim araçlarıyla duyuruluyor ama o cinselliğin yaşadığı yerde milyonlarca kişi yaşıyor, sadece cinsel ilişkiye girenler değil.
Genelevleri kötülüyorsunuz da hani bir başbakanın ağzından söylenmiş gibi gösterilen bir espiri var "genelevleri kapatalım da millet bizi mi şeyapsın" diye.. Bu espirideki gerçeklik payı başka bir espiride yoktur herhalde! Milletin ihtiyacını gidermesinin önüne geçip de ondan sonra millet karımıza kızımıza sarkıyor diye söylenmenin bir anlamı yok, bu bir ihtiyaçtır giderilmek zorundadır.
Türklük kot veya kumaş pantolonla belli olmaz. Kumaş pantolon doğuda bulunmuş ve yüzyıllarca doğuda yaşayan insanlar tarafından giyilmiş, kot pantolon da batıda bulunmuş yüzyıllarca sadece orada giyilmiş. Şimdi batılılar da kumaş elbise giyiyor, ne yani onlar da mı özenti? Onlar da mı doğulu? Türk'üz diye ayağımızda çarıkla mı dolaşacağız arkadaş, işe atla mı gidip geleceğiz nedir yani Türklük bu mu?!
Türk geleneklerinin kaybedilmesindeki nedeni batıda arayacağınıza, nasıl 'Araplaş'tırıldığımıza bir bakın. İslamiyet'ten önce de Türkler binlerce yıl yaşadılar, o zaman da bizim kendimize özgü geleneklerimiz vardı; onları bıraktınız da İslamiyet'i kabul ettikten sonraki geleneklerin derdine mi düştünüz? Türklük konusunda hiç samimi değilsiniz, hiç...
Küreselleşme dediğimiz bir süreç içerisindeyiz, dünyada değişen her şeyden biz de etkileniyoruz, etkileneceğiz, etkilenmeliyiz de. Bunu engelleyemezsiniz. Osmanlılar'ın çökmesindeki en büyük etkenin dünyadaki değişimi yakalayamamış olmasını ne çabuk unuttunuz. Türk'üz diye Huing Nu'lar gibi yaşayacak değiliz ya arkadaş..

isteyen gitsin din değiştirsin isteyen özenti olsun ne olursa olsun. tmm boşverin.
acaba islamdan hristiyanlıga geçmiş birisi en yakın arkadaşı hadi cuma'ya gidelim dediğinde ne cevap verir ?
halilin gençliğin kötüye gitmesiyle insanların türban kullanması arasında nasıl bir bağ kurduğunu hâla anlayamadım.anlayan biri varsa anlatsın lütfen
önemli olan insanların kafasına ne taktığı degil.kafasında ne oldugudur
insanın dinine düskün olması kötü bisy degildir.bunu gericilikle bağdaştırmak zaten senden beklenirdi.
ayrıca pakistana yapılan yardımla ilgili birsy söylemek isterim.ülkemizde bircok aç insan soğukta sokaklarda yaşarken pakistan yada filistin'e yardım göndermek de neyin nesi oluyor ??
yap durma....![]()
eger birbirimizin dinini sorgulayacaksak baska bi konuya gecelim orda konusalım rahat rahat

evet...tamam sustum, konuştukca batıyorum değilmi...