Sizce yeni nesil nereye gidiyor ? (anket)

Sponsorlu Bağlantılar

GENÇLİK NEREYE GİDİYOR ?

• KÖTÜYE GİDİYOR.

Kullanılan: 4 12.9%
  • Gidiyor ama nereye gittiğini bilmiyor

• Kültür yozlaşmasına gidiyor

Kullanılan: 3 9.7%
  • Bence şuraya gidiyor: (KONUDA BELİRTİNİZ.)

Kullanılan: 5 16.1%
  • Batıya gidiyor

• İyiye gidiyor

Kullanılan: 1 3.2%
  • Yerinde sayıyor

Kullanılan: 1 3.2%
  • Disko`ya, bara gidiyor

Kullanılan: 9 29.0%

• Kullanılan toplam oy
    31
Samsun55''

Samsun55''

Üye
ne gericiligi yahu ? utanmadan sokakta sevisince ilerici mi oluyorsun halil ? face'e giriyorsun fotolardaki yorumlara bakıyorsun yok "dadlum" yok "kujum"

senin özünde bu mu vardı ??

ama halil sen özünü unutup gericilige karsıyım diyorsan sana söyleyecek bi söz yok.

(gericilikten kastın nedir anlamıs da degilim)

:):):)

:sarıl:

Samsun55''

Samsun55''

Üye
muhabbete çevirmeyin :nono:

X-LifeHard

X-LifeHard

Üye
Okul çevrelerinde, kuytu köşeleri bulup sigara içen öğrenciler...Yine okul çevrelerini mekân tutan baliciler… Haraç ve sarkıntılığa odaklanmış sokak serserileri… Kavgalar, yumruklaşmalar, bıçaklı düellolar…

Diğer yandan, gençlerin yanından geçerken duydukları küfürlerle şoke olan insanların yaşadıkları düş kırıklıkları…Yeni kuşaklara ve bu ülkenin geleceğine ilişkin sarsılan güvenleri, yiten umutları…

Emniyet’in aldığı sıkı önlemlere ve sorumluluk sahibi ailelerin, okul yöneticilerinin, öğretmenlerin çabalarına karşın, engel olunamayan büyük dejenerasyon ve cevap aranan “Gençlik nereye gidiyor?” sorusu…

Öyle bir gençlik ki…

Küfürsüz cümle kuramıyorlar.

Söze küfürle başlıyorlar, küfürle bitiriyorlar.

Kızlar bile belden aşağı küfür etmeyi raconun gereği sayar hale gelmişler.

Bir genç grubunun yanından geçerken, kabalıkları, küfürleri yüzünüzü kızartıyor. “Eyvah” diyorsunuz, “Bunlar mı Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti’ni emanet ettiği gençlik? Bunlar mı bu ülkenin geleceği?...”

Gençlerin küfürden uzaklaşması, argoya, küfüre ve uyduruk yabancı sözcüklere dayanmadan temiz, duru bir Türkçeyle konuşmayı öğrenmesi için, toplumun tüm bireylerini, sorumluluk sahibi herkesi duyarlı olmaya, bu doğrultuda çaba göstermeye, en başta da gençlere doğru “örnek” olmaya çağırıyoruz.

Çocukları ve gençliği korumaya yönelik, toplumun tümünü kapsayacak büyük bir sosyal proje olgunlaştırılamadığı için, tuzaklar, tehlikeler, riskler devam ediyor.

Bir yandan güvenlik güçlerinin, diğer yandan sorumluluk bilincine sahip anne-babaların, okul yöneticilerinin, öğretmenlerin ve sosyal yardım kuruluşlarının büyük çabalarına karşın, genç kuşakta dejenerasyonun önüne geçilemiyor.

Küfüre, argoya, sokakta davranış bozukluklarına ve kötü alışkanlıklara karşı topyekûn bir temizlenme çabasına ihtiyaç var.

Gençlere azami hoşgörü ve anlayışla yaklaşarak, onları kültür ve sanata, spora yönlendirerek geleceğimizi aydınlatmak üzere büyük bir sosyal-toplumsal projeyi devletiyle, sivil toplumuyla, halkıyla hep birlikte hayata geçirmeye ihtiyaç var.​
Alıntı

Perfect!

Üye
ne gericiligi yahu ? utanmadan sokakta sevisince ilerici mi oluyorsun halil ? face'e giriyorsun fotolardaki yorumlara bakıyorsun yok "dadlum" yok "kujum"

senin özünde bu mu vardı ??

ama halil sen özünü unutup gericilige karsıyım diyorsan sana söyleyecek bi söz yok.

(gericilikten kastın nedir anlamıs da degilim)

ben özümü unutmadım.. sen benim profilme girmiş adam değilsin boş konuşuyosun..

ben türkçeyi katleden biri değilim.. mesajlarda bile kısaltmasız yazmaya dikkat ederim.. meşgul değilsem , hızlı yazmıyosam yazım kurallarına uyarım.

zaman geçiyor.. biz daha yok yolda öpüşmeyin yok kafanızı kapatın.. vs... derken millet uzaya çıkıyor.. sonra türkiye neden gelişmiyo. neden ab almıyo..(siyasi nedenler çok tabide)

kimseyi yaptıklarından dolayı kafir ilan edemeyiz. ki ben asıl o kafasına türban takıp gezenlerin dini böyle bi şekilciliğe alet ettikleri için iyi görmüyor..

dinde şekilcilik yoktur. eğer dine girceksek..

özentiliğe gelirsek, daha öncede yazdım. bu ülkede bir zamanlar ispanyol paça denen şey vardı. ozaman toplumda bi değişme yokmuydu, vardı. ozamanda aynı konuşmalar geçiyordu.
demem o ki her dönem böyle şeylerle vakit kaybediyoruz. bu geriçilik değilde ne

giyim tarzı eleştiriliyo.. peki kaçımız kot giymiyo.. bu bizim geleneğimizmi... ??

--------------- Ekleme ---------------

onu bunu bırakın şimdiki nesilin çoğu hazırcı hiçbir şey üretmiyor,Hayatı sadece ye, iç, s*çtan ibaret olduğunu zannediyor pek çoğu

en başta dediğim olay bu. elin adamı aya gidiyo ..ama iş başa gelince 'Allah'ın işine karışılmaz'
biz bu kafayla bırak ay'ı bakkala bile gidemiyiz.( ki onlarda kalmıyo zaten)

'Maxi Genç

'Maxi Genç

Üye
ben özümü unutmadım.. sen benim profilme girmiş adam değilsin boş konuşuyosun..

ben türkçeyi katleden biri değilim.. mesajlarda bile kısaltmasız yazmaya dikkat ederim.. meşgul değilsem , hızlı yazmıyosam yazım kurallarına uyarım.

zaman geçiyor.. biz daha yok yolda öpüşmeyin yok kafanızı kapatın.. vs... derken millet uzaya çıkıyor.. sonra türkiye neden gelişmiyo. neden ab almıyo..(siyasi nedenler çok tabide)

kimseyi yaptıklarından dolayı kafir ilan edemeyiz. ki ben asıl o kafasına türban takıp gezenlerin dini böyle bi şekilciliğe alet ettikleri için iyi görmüyor..

dinde şekilcilik yoktur. eğer dine girceksek..

özentiliğe gelirsek, daha öncede yazdım. bu ülkede bir zamanlar ispanyol paça denen şey vardı. ozaman toplumda bi değişme yokmuydu, vardı. ozamanda aynı konuşmalar geçiyordu.
demem o ki her dönem böyle şeylerle vakit kaybediyoruz. bu geriçilik değilde ne

giyim tarzı eleştiriliyo.. peki kaçımız kot giymiyo.. bu bizim geleneğimizmi... ??

boş konuşuyorsun diyorsun da sacma sapan konulara ceken sensin bunun da herkes farkında.

bu konunun türbanla ne alakası var ? neyle bağdaştırıp da türbana getiriyorsun olayı ?
Millet Türbanı çıkarınca mı çağdaş ülke olacağız ??

ayrıca özentiligin kotla ceketle ilişkisi ne ?
bir Türk kumaşı bulmamışsa kumaş pantolon giymeyecek miyiz ?
eger sen böyle düsünüyorsan hakkaten gerici olan sensin.

Sovyet Rusya gibi dıştan alım satımı bırakıp kendi malımızı kendimiz üretmeye kalkarsak bizim de sonumuz aynı.

canturgay

canturgay

Üye

herkesin günahı sevabı kendine ne yapacaksa gitsin evinde yapsın ...varsın uzaya gitmeyelim çokta önemli değil:oke:

ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
Sakin..

Kobra_FighterTR

Kobra_FighterTR

Üye
Küfürsüz cümle kuramıyorlar.

Söze küfürle başlıyorlar, küfürle bitiriyorlar.​

Bu Kural Bende Yok Olmazda ;)

AB ye Girmek İçin Sokakta Öpüşmelimiyiz ?

Burak

Üye
    Konu Sahibi
öyle bir duruma geldikki. neredeyse zina bundan böyle serbest olsun diyecekler. çoğu insanın sevgili yapmasındaki amaç kendime bağlıyayım sonra götüreyim ormana,eve vs. (sözüm meclisten dısarı)

şeytan boşa dememiş.

''siz çamur sürüleri !!!
sadece başınız sıkıştığı zaman rabbinize yalvarıyorsunuz !! unutmayın cehennemde benim sözüm geçer''

neyse konuyu dine çekmek için yazmadım. o tür şeylerin serbest olmasını isteyenler,buyrun 4 tarafımızda sınır kapıları var. çıkın dışarı !. bakalım o özendiğiniz avrupa sizi kabul edicekmi ?

türklük nedir ?aile nedir ? türk adetleri nelerdir ? büyüklere karsı saygı,sevgi nedir ?
bunları ögrenmek yerine,genç beyinler avrupa adetlerini uyguluyor,onlar gibi yasamak istiyor.

yazık ...

...

Perfect!

Üye

boş konuşuyorsun diyorsun da sacma sapan konulara ceken sensin bunun da herkes farkında.

bu konunun türbanla ne alakası var ? neyle bağdaştırıp da türbana getiriyorsun olayı ?
Millet Türbanı çıkarınca mı çağdaş ülke olacağız ??

ayrıca özentiligin kotla ceketle ilişkisi ne ?
bir Türk kumaşı bulmamışsa kumaş pantolon giymeyecek miyiz ?
eger sen böyle düsünüyorsan hakkaten gerici olan sensin.

Sovyet Rusya gibi dıştan alım satımı bırakıp kendi malımızı kendimiz üretmeye kalkarsak bizim de sonumuz aynı.

peki özentilik ne... çıkıp biri kot giydi diye bu akım yayılmadımı.. terim karmaşası bunun adı.. özentilik yabancı kelime kullanmakmı sadece.. benim diyeceğim tek şey konuya at gözlüğü ile bakılıyor... özentilik çok geniş ve herşeyin özentiliği olabilir..

illa adam yabancı kelime kullanıyor diye suçlayamayız.. yeri geldiğinde bende çok fazla kullanıyorum.. kullanmak zorundayım türkçe karşıtını bilmediğim terimler oluyo..(elektronik ve bilgisayar gibi)

dediğim şey daha önceleride özentilik vardı.. bu konu hep vardı.. böyle şeyler bizi zaman kaybına itiyor

ve en başta dediğim gibi değişen zaman ! ( herzaman ki gibi )

öyle bir duruma geldikki. neredeyse zina bundan böyle serbest olsun diyecekler.

...

sen buna kendin inandınmı.. böyle bişeyin olabilme imkanı varmı. devlet bunu engellemek için uğraşıyor zaten. ( genel ev baskınları)

Kobra_FighterTR

Kobra_FighterTR

Üye
Konu Çok Gerildi :hmmm Sakin Olalım Bir Tartışma İçin Birbirimizi Kırmayalım ;)

Perfect!

Üye

Burak

Üye
    Konu Sahibi
:zuhaha:

istanbulda binlerce genelev var. kaçını kapatabildi ?

adam kapıya yazmıyorya burası genelev diye.

''istanbul pastanesi''yazıyor. isim baska,icrat baska.

Perfect!

Üye
:zuhaha:

istanbulda binlerce genelev var. kaçını kapatabildi ?

adam kapıya yazmıyorya burası genelev diye.

''istanbul pastanesi''yazıyor. isim baska,icrat baska.

çalışılıyo ama buna .. sen dedin neredeyse serbest olacak diye..
ki zina denen şeyle gençliğin kötüye gitmesinin mantığını çözemedim.. zina bin yıl önce yokmuydu?

zaza

zaza

Üye
sakin beyler sakin

çalışılıyo ama buna .. sen dedin neredeyse serbest olacak diye..
ki zina denen şeyle gençliğin kötüye gitmesinin mantığını çözemedim.. zina bin yıl önce yokmuydu?
bu kadar aşırı yoktu

Burak

Üye
    Konu Sahibi
evet. bu kadar aşırı değildi.

Perfect!

Üye
yapmayın ya nerden biliyosun.. ( ben bildiğim için konuşmuyorum. ama haremler cariyeler ve bilinmeyen kayıtta olmayan niceleri)

zina ile gençliğin kötüye gitmesinin hiç bi alakası yok.

sizin için kötüye gitme şekli din açısından ve bakış açılarımız tamamen farklı..

Üst Alt