Telefon Tavsiyesi Sizce Windows 8 Sistem Android Sistemi Bitirir mi ? Karşılaştıralım

Sponsorlu Bağlantılar

PaTRoN23

PaTRoN23

Üye
    Konu Sahibi
Sizce Windows 8 Sistem Android Sistemi Bitirir mi ? Karşılaştıralım
Yeni yeni piyasada kendisi gösteren windows 8 işletim sistemi sahip olan akıllı telefonlar sizce android sistemi etkilermi ?
Yani satış yönünden olsun kullanım açısından ve kullanılan uygulama açısından bir fark olurmu bunu tartışıp karşılaştıralım.

Bence Windows 8 işletim sistemi daha yeni olduğundan mı bilmem ama bana çok karışık geldi bir telefonda olması gereken belli bir menüyü daha çok karışık hale getirmişler belkide ben daha yeni yeni inceliyorum ondandır. Bunun başında Nokia Lumia 920 mesela...

Buyrun yorumlarınızı alalım.

Mesut Aktaş

Mesut Aktaş

Emekli Yönetici
Başlık Yanlış. Daha Yeni Çıkan Bir Sistem, Var Olan(Çıkış Yılına Göre) Bir Sistemi Hemen Geçmesi, Yakalaması Çok Zor... Zaman..

PaTRoN23

PaTRoN23

Üye
    Konu Sahibi
Orası öyle tabi bir anda olmaz ama android patladığı zaman symbian da durgunluk olmuştu hala da sürüyor o durgunluk.

___kaptan___

___kaptan___

Üye
öncelikle güzel bir konu olmuş :tşk:

WP8 evet yeni bir sistem lâkin Android'i bitirir mi bitirir !
Nasıl mı? Öncelikle ilk baştaki önemli etken uygulama oyun yani marketi Microsoft oyun-uygulama firmalarıyla el sıkışıp kısa sürede marketini geliştirecek,
ardına da Nokia-HTC-Samsung gibi firmalar ise cihazları en güzel etkileyici özelliklerle uygun fiyattan piyasaya sunarsa
İOS'un siri'si gibi bi özellikler eklenerek bu mümkün olacaktır ama şuan için bunları düşünmek için çooooook erken :tebessüm:

- - - Eklendi - - -

+ en başta daaaa o arayüz değişmeli bence :nono:

amcalu1

amcalu1

Üye
Android bitmez wp8 androide ciddi bir rakip olur sadece

Furkan Emekli

Furkan Emekli

Üye
Kardeşim buna şimdi yorum yapmak erken olur zira Windows Phone 8'in ileride nasıl bir telefon çıkaracağı belli değil zaten yeni bir sistem Biraz zaman gerekli. Hiçbir işletim sistemi çıkar çıkmaz hemen etkili olmaz. Android'de öyleydi. Zamanla gelişerek hata payını en aza indirgeyerek yükselmesi ve tutulması lazım bunlar kolay değil zaten Karşısında çok ama çok büyük bir işletim sistemi olan Android var. Tamam belki satış fiyatlarını etkileyebilir ama geçebilir demek biraz erken olur. Zaten ileride Android'in de nasıl telefonlar çıkaracağı belli değil. Tek çare ZAMAN.

KinG Tornado

KinG Tornado

Üye
nasıl ios a daha çok destek varda androide okadar yok varda ios daha ônde bu konuda ama daha gelişirse wp8 rekabet artabilir zamana ve orana bağlı

Furkan Emekli

Furkan Emekli

Üye
Hayır IOS değil Android önde.

PaTRoN23

PaTRoN23

Üye
    Konu Sahibi
öncelikle güzel bir konu olmuş :tşk:

WP8 evet yeni bir sistem lâkin Android'i bitirir mi bitirir !
Nasıl mı? Öncelikle ilk baştaki önemli etken uygulama oyun yani marketi Microsoft oyun-uygulama firmalarıyla el sıkışıp kısa sürede marketini geliştirecek,
ardına da Nokia-HTC-Samsung gibi firmalar ise cihazları en güzel etkileyici özelliklerle uygun fiyattan piyasaya sunarsa
İOS'un siri'si gibi bi özellikler eklenerek bu mümkün olacaktır ama şuan için bunları düşünmek için çooooook erken :tebessüm:

- - - Eklendi - - -

+ en başta daaaa o arayüz değişmeli bence :nono:

:D Bana da öyle geliyor ya tamamen dediğin gibi bitirir ya da android e tam rakip hale gelir. Tabiki bunlar zamanla olacak. Android gelişmeye başladığı zamanlarda nokia '' symbian için daha uygulama çıkmayacak '' gibisinden bir söz ortaya atmıştı ve öyle de oldu android in binlerce uygulaması oldu ama o vakitten sonra symbian ipleri gevşetti ya bu da aynısını android e yaptırır yada kafa kafaya giderler.

komando04

komando04

Üye
bitmez ama eşitler durumu

codblackops2

codblackops2

Üye
öncelikle insanların "nokia battı devir android devri" yargısını kırmak lazım .çoğu kişi hala soğuk bakıyor nokiaya

Furkan Emekli

Furkan Emekli

Üye
Herşey Nokia ve Microsoft'un yapacağı şeylere bağlı.

PaTRoN23

PaTRoN23

Üye
    Konu Sahibi
Şuan onların yapması gereken en önemli şey firmalarla anlaşıp marketini geliştirmek başarırsa işler değişir.

ConnorKenway

ConnorKenway

Üye
Androidin ilk surumune bakmani oneririm

Furkan Emekli

Furkan Emekli

Üye
öncelikle insanların "nokia battı devir android devri" yargısını kırmak lazım .çoğu kişi hala soğuk bakıyor nokiaya

Aynen öyle zamanında Lumia 920 Türkiye'ye gelmeden önce Vatan Computer'da bilen birisiyle konuştum adam dedi ki :

Telefon çok iyi telefon özellikle kamerası çok iyi fakat Milletin önyargısını kırmak çok zor. Nokia'nın bu kötü imajı düzeltmesi gerekiyor.

codblackops2

codblackops2

Üye
Yani geçen senenin oranları yüksek I Phone 5 çıkmadan valla oyun konusunda önde o kesin

iphone belli bir sınıfa hitap ediyor .android en düşük bütçeden en yüksek bütçeye hitap ettiği için tutuluyor

- - - Eklendi - - -

Aynen öyle zamanında Lumia 920 Türkiye'ye gelmeden önce Vatan Computer'da bilen birisiyle konuştum adam dedi ki :

Telefon çok iyi telefon özellikle kamerası çok iyi fakat Milletin önyargısını kırmak çok zor. Nokia'nın bu kötü imajı düzeltmesi gerekiyor.

:evet:

Furkan Emekli

Furkan Emekli

Üye
Yani geçen senenin oranları yüksek I Phone 5 çıkmadan valla oyun konusunda önde o kesin

Orası öyle çünkü oyunlar ilk önce iPhone'a çıkıyor. Az telefonu olduğu için hepsine uyumlu hale getiriliyor ama Piyasanın yarısı Android ve çok fazla telefon var hepsine göre ayarlarlanıyor en uygun hale getiriliyor ve bu da iPhone'a göre biraz zaman alıyor.

___kaptan___

___kaptan___

Üye
:D Bana da öyle geliyor ya tamamen dediğin gibi bitirir ya da android e tam rakip hale gelir. Tabiki bunlar zamanla olacak. Android gelişmeye başladığı zamanlarda nokia '' symbian için daha uygulama çıkmayacak '' gibisinden bir söz ortaya atmıştı ve öyle de oldu android in binlerce uygulaması oldu ama o vakitten sonra symbian ipleri gevşetti ya bu da aynısını android e yaptırır yada kafa kafaya giderler.

yani şöyle bu zamandan sonra android symbian gibi düşmez arkasında Google var İOS zaten başlı başına ayrı bi dünya WP8 ise adı üstünde ardında Microsoft var umarım iyi iş başarırlar en fazla 3'lü rakip olurlar bitirme söz konusu olmaz yalnızca pazar payı düşer ki bu da şuan için pek mümkün değil :)

PaTRoN23

PaTRoN23

Üye
    Konu Sahibi

Aynen.. Önceden tam tersiydi telefon alacaksan nokia alacaksın diye bir düşünce vardı ve çok doğru bi düşünceydi ama şuan da durumunu eski haline çevirebilecekmi ön yargılardan ayrı bişey

Üst Alt