ben zaten Qt'de 4 adet uygulama geliştirdim kendim, tek build ile, s60v5 ve s^3de çalışabilliyor sis dosyası maemo,dada ayrı build edebiliyorsunuz... Port işinde Demek istediğim, bu işi yapabilmek için PORTALANACAK UYGULAMANIN KAYNAK KODLARI GEREKLİDİR bu programlama işi kolay değildir, yani benim kişi bireysel geliştiriciler bu işi yapamaz, ancak gameloft, herocraft gibi firmalara sağlanan birşeydir bu sistem, örneğin direk .apk dosyasını .sis'e çevirmek diye birşey olamadğı gibi, bir uygulamayı başka telefonda adam gibi çalışması için o platformun api temellerine uyuşturulması gereklidir.Mesela, bir arkadaş "OYUNLARDA DAHİLMİ" diye sevinmiş, bir umut doğmuş, ama yapımcı firmalar dahil bunu yapmaz......boşa ümitlenmeyin......SYMBIAN ÖLDÜNokia bu araçları daha önce çıkartmadımı sanıyorsunuz? 2009 yılında ios uygulamalarını direk port etmek için carbidfe c++ ya plugin çıkarttı bunu geliştiricilere dağıtacaktı ama ne oldu tutulmadı, ölüyü diriltmeye çalıştı nokia, yani symbianaşimdide böyle yapmaya çalışıyor, ama tutulmayacak bu nedenle ümitlenmeyinkoaly gelsin----------Eklendi @ 23:41:02 ---------- Yazıldı @ 23:35:42 ----------Qt anlayışınız bir programalam dilimi? Hatırlatayım, Qt sadece geliştirici bir uygulamadır, kullanılan programlama dili C'nin soyağaçlarıdır yani Qt'de kullanılan di'dır bu nedenlede, birçok platforma uyum sağlayabilir ama unutmayalım, bu Qt, Nokia'nın elinde olduğu sürece, diğer işletim sistemlerinden taviz gelmez