Şimdi iOS, Android ve Windows Phone Uygulamalarını, Symbian'a Portlayabilirsiniz

Sponsorlu Bağlantılar

pRime.

pRime.

Üye
Developer'in daha Türkçe'sini bilmeden saçma sapan konular açıyorsunuz, kolay gelsin.
Developer'ın türkçesi'ni bilmeyen yok sanırım burda. Konuya gelecek olursak qt api mapping tool tamamen bu iş için tasarlanmış birşey. :oke: Saçma birşey göremiyorum ben. Kaldı ki bunun yapılabileceğini de konuyu açan kişi iddia etmiyor, nokia yapılabileceğini söylüyor. :)

Soneday

Soneday

Üye
soneday sen de qt yi bilmede yorum yapıyorsun ya bir uygulama yaz qt de hem s60v5 hem S^3 hem de meamo-meego uyumluluğu oluyor direk ne diyim başka hem burda nokia bu aracı geliştiricilere dağıtacak ve tek istediği senin bunu çevirmen ve sonra o uygulama nokia store da

ben zaten Qt'de 4 adet uygulama geliştirdim kendim, tek build ile, s60v5 ve s^3de çalışabilliyor sis dosyası maemo,dada ayrı build edebiliyorsunuz...

Port işinde Demek istediğim, bu işi yapabilmek için PORTALANACAK UYGULAMANIN KAYNAK KODLARI GEREKLİDİR bu programlama işi kolay değildir, yani benim kişi bireysel geliştiriciler bu işi yapamaz, ancak gameloft, herocraft gibi firmalara sağlanan birşeydir bu sistem, örneğin direk .apk dosyasını .sis'e çevirmek diye birşey olamadğı gibi, bir uygulamayı başka telefonda adam gibi çalışması için o platformun api temellerine uyuşturulması gereklidir.

Mesela, bir arkadaş "OYUNLARDA DAHİLMİ" diye sevinmiş, bir umut doğmuş, ama yapımcı firmalar dahil bunu yapmaz......boşa ümitlenmeyin......SYMBIAN ÖLDÜ
Nokia bu araçları daha önce çıkartmadımı sanıyorsunuz? 2009 yılında ios uygulamalarını direk port etmek için carbidfe c++ ya plugin çıkarttı bunu geliştiricilere dağıtacaktı ama ne oldu tutulmadı, ölüyü diriltmeye çalıştı nokia, yani symbiana

şimdide böyle yapmaya çalışıyor, ama tutulmayacak bu nedenle ümitlenmeyin

koaly gelsin

----------Eklendi @ 23:41:02 ---------- Yazıldı @ 23:35:42 ----------

Evet, fakat biz burada Qt APIlerinden ve Qt den bahsediyoruz. Carbide.C den degil. Ki zaten sabahtan beri bunu anlatiyorum.Bu arada Qt de normal C nin kullandildigini da biliyorsundur Coklu platform idesi oldugundan.
Qt anlayışınız bir programalam dilimi? Hatırlatayım, Qt sadece geliştirici bir uygulamadır, kullanılan programlama dili C'nin soyağaçlarıdır yani Qt'de kullanılan di'dır bu nedenlede, birçok platforma uyum sağlayabilir ama unutmayalım, bu Qt, Nokia'nın elinde olduğu sürece, diğer işletim sistemlerinden taviz gelmez

Del Rey

Del Rey

Üye
ben zaten Qt'de 4 adet uygulama geliştirdim kendim, tek build ile, s60v5 ve s^3de çalışabilliyor sis dosyası maemo,dada ayrı build edebiliyorsunuz... Port işinde Demek istediğim, bu işi yapabilmek için PORTALANACAK UYGULAMANIN KAYNAK KODLARI GEREKLİDİR bu programlama işi kolay değildir, yani benim kişi bireysel geliştiriciler bu işi yapamaz, ancak gameloft, herocraft gibi firmalara sağlanan birşeydir bu sistem, örneğin direk .apk dosyasını .sis'e çevirmek diye birşey olamadğı gibi, bir uygulamayı başka telefonda adam gibi çalışması için o platformun api temellerine uyuşturulması gereklidir.Mesela, bir arkadaş "OYUNLARDA DAHİLMİ" diye sevinmiş, bir umut doğmuş, ama yapımcı firmalar dahil bunu yapmaz......boşa ümitlenmeyin......SYMBIAN ÖLDÜNokia bu araçları daha önce çıkartmadımı sanıyorsunuz? 2009 yılında ios uygulamalarını direk port etmek için carbidfe c++ ya plugin çıkarttı bunu geliştiricilere dağıtacaktı ama ne oldu tutulmadı, ölüyü diriltmeye çalıştı nokia, yani symbianaşimdide böyle yapmaya çalışıyor, ama tutulmayacak bu nedenle ümitlenmeyinkoaly gelsin----------Eklendi @ 23:41:02 ---------- Yazıldı @ 23:35:42 ----------Qt anlayışınız bir programalam dilimi? Hatırlatayım, Qt sadece geliştirici bir uygulamadır, kullanılan programlama dili C'nin soyağaçlarıdır yani Qt'de kullanılan di'dır bu nedenlede, birçok platforma uyum sağlayabilir ama unutmayalım, bu Qt, Nokia'nın elinde olduğu sürece, diğer işletim sistemlerinden taviz gelmez
Yanlis anlamayin ama kafanizdan kelime turetiyorsunuz. Mesajda Qt nin bir C idesi oldugunu belirttim. IDE nin anlamini biliyorsunuzdur :) Oradan bilip bilmeden konusmak yerine onceki mesajlarima bakarsaniz, ben de gelistiricinin uygulamasini portlamak icin Kaynak kodlarini dzenlemesi gerektiini yazdim :) Son olarak gelistirici kaynak kodu vermek istemwz elbette, ben de kendi yazilimlarin ve portladigim oyunlarin sc larini vermem, Ama Qt de zaten gelistiricinin kendisinin portlamasi bekleniyor.Ayni zamanda ben de yaptiklarimi yazarim, ancak telefindan yazamayacagim kadar uzunlar, hava atmaya calistigin kisii dogru ogren :) Forumlarda QT dersleri vermem de cabasi ;) Telefondan yazdigim icin yazim yanlisim olabilir.

mcnpl4

mcnpl4

Üye
devlerin mucadelesi:ehe walla kim.alinir bilmem ama biri asiri havalarda onu soyleyim.. ne lan:D iyi ki yazilim.dili biliyon..

tuzluca76

tuzluca76

Üye
Bana Android'in Uygulamalarından başka işe yarar elle tutulur bir özelliğini söyle; ben de Symbian Belle'yi söyleyeyim.

Android'de Benim Dikkatimi Uygulamaları Pek Çekmez. İşlevselliğini Arkplanın Hareketli Olması Vs. vs. Çekti Dikkatimi. Fakat Yinede Batarya Olayı Alien Dalvikin İşlemci Performansı Düşürmesi Vs. Pekde İç açıcı Bir DUfrum Değil. Andoridde Gördüğüm Artı Yön (Benim için Symbian'da Olması Gereken Şey) Hareketli Arkaplandır.

mkryvz

mkryvz

Üye
Tamam arkadaşlar uzatmanıza gerek yok, herkesin kendi telefonu en iyisi. Tonlarca para verip aldığınız cihazlarınız sizlerde hayal kırıklığı yaratmış olabilir. Bu sıkıntılarınızı forumlarda hangisi daha iyi başlıklar altında aramanız yerine; gidip bir mağazada doyasıya kurcalayın ve öyle kıyaslayın. Kaldı ki internet üzerinde aradığınız bilgiyi forum sitelerinde değil tercihen yabancı kıyaslama sitelerinde rahatlıkla bulabilirsiniz mesela
Ben pek çok marka cihaz kullanmış biri olarak şuan ki tercihimi N8'den yana kullandım. Asıl almak istediğim cihazı inceleme fırsatı bulmuştum ve henüz yazılım-donanım uyumu olarak yeterli bulmadığım için almadım.
Daha önemlisi N8 alırken bile ilk çıktığı zaman değil üzerinden en az 6 ay geçtikten sonra aldım.
Yani demek istediğim; hangi marka ve model cihaz olursa olsun sırf yeni çıktı diye, hava atmak için, daha paket içeriğini bile bilmeden ALMAYIN.
Hayal kırıklığı yaşama ihtimaliniz yüksek olur. Verdiğiniz paraya küfür edip, acısını Fiyat/Performans/Kalite keyfini süren diğer deneyimli kullanıcılardan çıkarmaya çalışmayın.

Ve lütfen UNUTMAYIN : Bilgisayar, Cep telefonu gibi elektronik cihazlar başta imkan(para) ve tercih meselesidir.

Bu nedenlerle bilgi paylaşım sitelerinde paylaşılan bilgiler tamamen kişisel risktir. Gereksiz yere birbirinizle çiş yarışına girmek burada bilgi arayışı içerisinde olan (benim gibi) kişiler için gereksiz bilgi kirliliği oluşturmaktadır.

Lütfen anlamsız tartışmalarınızı msn, yahoo, skype gibi kişisel mesajlaşma yöntemleriniz üzerinden yapın.

SilentOne

SilentOne

Üye
kardeşim son noktayı koydun bunun üzerine söz soylenmez bnde programcıyım ve bu portlama işi gerçektende baya zor işler

Del Rey

Del Rey

Üye
kardeşim son noktayı koydun bunun üzerine söz soylenmez bnde programcıyım ve bu portlama işi gerçektende baya zor işler

Android veya iOS geliştiricisi misin? :/ Çünkü sanırım sen Portlamadan kastederken; modların veya aynı sistemdeki yazılımların portlanmasından bahsediyorsun. Yazılımın (örn. Angry Birds) kaynak kodunu verirseniz; portlama işi API mapping ile basit aslında.

praglel333

Üye
benim tek isteğim bu talking tom cati adam gibi bir şekilde symbiana yapmalarıdır.

Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye
Vallahi soner abi bence symbian ölmedi.belle ile bunu göreceğimize inanıyorum.ram indirgenmesi müthiş.tarz bana önemli değil.kullanışlı olsun yeter ki symbian^3 çok rahat kullanılıyor.eğer şirketler oyunları portlamazsa da çok sorun değil..herşey oyun değil sonuçta

TheMadness

TheMadness

Üye
Vallahi soner abi bence symbian ölmedi.belle ile bunu göreceğimize inanıyorum.ram indirgenmesi müthiş.tarz bana önemli değil.kullanışlı olsun yeter ki symbian^3 çok rahat kullanılıyor.eğer şirketler oyunları portlamazsa da çok sorun değil..herşey oyun değil sonuçta
Symbian olağanüstü bir işletim sistemi. Menüsü olsun ana ekranı olsun hiç dağınık değil. Belle çıkınca performans artacak. O kadar az cpu ve ram le yapılması imkansız olan birşeyi başarıyor Nokia.

Del Rey

Del Rey

Üye
Symbian olağanüstü bir işletim sistemi. Menüsü olsun ana ekranı olsun hiç dağınık değil. Belle çıkınca performans artacak. O kadar az cpu ve ram le yapılması imkansız olan birşeyi başarıyor Nokia.
Bunu Fandroidlere anlatmak cok zor iste :) Symbian cok iyi bir sistem aslinda.

• Beğen
Tepkiler: umt07
Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye
yani ben bakıyorum diğerleri(isim vermiyorum) symbian^3 kadar estetik ve kullanışlı değil.s^3 de bir hiyerarşi var.çekici duruyo yani:)

Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye
herşey ortada.ama lütfen kimse(symbiancılar,fandroidler,iosçular,palm precilerwpciler,meegocular...) tartışma çıkarabilecek yorumda bulunmasın.sonuçta ben symbian en iyisi demiyorum.estetik olarak ve optimizasyon olarak güzel diyorum..:Dve benim için 4ever diyorum:D

tuzluca76

tuzluca76

Üye
Symbian'ın Androiid'den Tek Eksiği Bence Hareketli Arkaplan Fakat Bugün Qt Shell Programını Yükleyince Onunda Olabildiğini Gördüm Gerçektende iOS Veya Droid'de Olmayacak Birşey Bu Qt. Süper Programlar Yapılabiliyor Fakat Gerekli İstek Büyük Frimalarda Yok (Daha Doğrusu Onların Karı Olmadıkları İçin Girmiyorlar; Paranın Kokusunu Alınca Nasıl Çullanırlar Varyaaaa). QT Shell Programını Yükleyin ;)

yakamozkurdu

Üye
Symbianın popüker olması smartphone lerde değil symbianla değil symbian 3 ile androidi kıyaslayacaksınki böyle bir durumda symbian çok aşşağıda kalır. Nokia zaten işletim sistemiyle alakası yok yeterki telefonu çalıştırsın mantığına dayatmışlar işi. Bu yüzden symbiandan pek umut yok..

Valla arkadaş nerdeyse 6 aydır C7 kullanıyorum, öyle işlemci, ram, grafik gibi teknolojik konularda çok iyi değilimdir. Ama yorumlardan okuduğum kadarıyla şu kanıya vardım:

* Symbian, IOS, Android gibi işletim sistemleri arasındaki rekabet birbirlerini karalamak şeklinde form sitelerinde psikolojik savaş,
* Kendi işletim sistemlerinin eksilerini gizleyip benim gibi saf adamları tavlama yarışında olan bir piyasa savaşı,
* Özellikle Android işletim sistemi, her birkaç ayda Froyo, gingerbread, tabletlerde honeycomb, icecream sandwich gibi yenileyip kendi tüketicisine bile daha fazla tüketmeyi amaçlayan bir sistem,
* Android, 1600 motora sahip 100 beygir gücünde bir araba gibi, symbian ise 1200 motora sahip 120 beygir gücünde bir araba gibidir. Madem fandroidler burada dolaşıyor, ben de fanbian'ım. Fandroidler o kadar konunun özünden uzaklaşmışlar ki sadece arabanın motor hacmi ile ilgilenip beygir gücünü dikkate almıyorlar. Ama benim gibi fanbian'cılar beygir gücüne, yani performansa önem veririz. Benim telefon ortalama 800 TL civarında ve piysadaki 1,5 kat pahalı birçok android telefonla kafa kafaya yarışır. Kamera konusunda birçoğunu da geride bırakır.

• Beğen
Tepkiler: Cihanî Sultan ve n000k
SilentOne

SilentOne

Üye
bak o konuda haklısın ama symbianda bir düzen var

tuzluca76

tuzluca76

Üye
Symbiana telefona az para verip çok verim almak isteyenlerin telefonu andoid, çok para verip hergün yeni güncellemelerle telefonunuzun gün geçtikçe eskimesini ve verdüğiniz paraya lanet ediceğiniz bir sistem. iOS ise Amerika kullanıcıları için en doğru seçim çünkü hem ucuz hemde aldığı destekler(uygulama vs.) bakımından iyi fakat sistem olarak çok fazla sıkıcı çünkü menüyü sağa sola geçirmekten başka yapabileceğiniz birşey yok. Ama Türkiye şartlarında .Phoneyi 2.5 katı fiyatına alıp ekranının üzerine düşmes.yle (yanlışlıkla) ekranın tuzla buz olduğunu görmekte çok acı bir durum bir telefona 2.500 tl sayıp ardından böyle bir hatada gtmesi içler acısı ki sadece ekranı değil arka kapağı cam olduğu için o da zarar görüyor...

Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye
benim anlatmaya çalıştığım da bu işte.düzen,güzellik vs vs:-).

Üst Alt