Samsung Wave S8500 Almak İsteyenlerin Dikkatine!!!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

berkcombil

Üye
    Konu Sahibi
Samsung Wave S8500 Almak İsteyenlerin Dikkatine!!!
Arkadaşlar son zamanlarda dikkat ediyorum da özellikle ikinci el piyasasında haddinden fazla Wave ilanı bulunmakta.Samsung Wave'i bilen bilir.Gerçekten iPhone kalitesinde bir cihazdır.Belki ona BADA işletim sistemi kullandığından vurursunuz.Yani öyle fiyatına göre çok üst düzey bir cihazdır.Fakat şimdilerde kullanıcıları bu telefondan kurtulmak istiyor.Benim de aklıma hemen Wave'nin o kronik problemi geliyor,EKRAN YANMASI.Ne yazık ki piyasada ki Wavelerin %90'ında bu kronik sorun var.Herkes sebebi Super Amoled'den dir diyor fakat kullanım sıklığına göre bu sorun artık göze batar bir hal almaya başlıyor.Şu an bu cihazı kullanıp da göremeyenler.Cep telefonlarının arama ekranında *#0*# tuşlarını yazıp telefonun test moduna girsinler.Ardından orada çıkan menüde mavi rengi seçip,normal ekranda batarya,saat,cep telefonunun kaç diş çektiği bölgelerine yani telefonun üst kısımlarına dikkatlice baksınlar.Eğer siyah karaltı şeklinde bu sembollerin hologramını görüyorsanız bu sorun ne yazık ki sizde de var demektir.İşte belki de bu sorunun artık ayyuka çıkmasından mıdır bilinmez,insanlar wavelerini ellerinden çıkarmaya başladılar.Dileğim bu modeli tercih edecekseniz bu sorunla ilgili bilgi sahibi olmanız ve alacağınız telefonda bu sorun var mı yok mu buna dikkat etmeniz ve ona göre karar vermenizdir.Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.Bu arada tüm bunları bu sorundan haberdar olan eski bir wave kullanıcısı olarak yazıyorum.

• Beğen
Tepkiler: ares_53

ares_53

ares_53

Üye
haklısın kardeş.. benim wavede de var ve bayağı belli oluyor.. şuanlık çok kafama takmıyorum ama sorun ilerlerse ve daha çok belirginleşirse garantiye verip değişim istiycem...

gunesinoglu

gunesinoglu

Üye
aynı sorun wave 2lerde varmı?

Kirchhoff

Kirchhoff

Üye
2 buçuk aydır kullanıyorum henüz bende böyle bir problem olmadı. Eğer olursa ve rahatsız ederse garantiye veririm muhtemelen. Sanırım bu wave lerin kronik bir problemi. Ekran parlaklığını 6. seviyede kullanıyorum.

ares_53

ares_53

Üye
6 cok fazla kardes tavsiyem 3 yada 4te kullan...

schnellmajestic

schnellmajestic

Üye
kardeşim benim cihazı servise yolladım o sorun servisten gelince yok olup gitti üstün körü anlattım geçti ama böyle rahat olun bu sorun
samsung galaxy s i9000
samsung jet
nokia n8
htc desire
samsung wave s8500

özellikle wave ve i9000 da daha belirgin sebebi çok fazla enerji tüketimi yanma falan yok

ayrıca sınıfında ki kontrasti en iyi salgılayanlar arasında araştırırsanız ++ oled sıvısı vardır elektirkle etkileşimden sonucu böyle şeyler cıkar bu sorun güncelleme ile halledliri çünkü elektriğin dağılımı belli bir sisteme göre nasıl mıdır bunun icine fonksiyonların aritmatik dizilimi her koordinata kaç ohm geleceğini tam olarak kimse bilemez en uygunu en son güncellemeyle halledilir çünkü amoled ekran tamamen GÜNÜMÜZ ÇAĞININ MUCİZESİ VE MÜHENDİSLİK HARİKASI kontrol etmek zordur ve pahalıdır

hiçbir yerden alıntı değildir araştırdım yazdım :)

• Beğen
Tepkiler: mevlutcan ve hegomania

mustapha2105

Üye
hocam son 16 gündeki ilanlara baktım 4 tane wave 1 ilanı gördüm. 3 tane galaxy s ilanı gördüm. 4 tane nokia n8 ilanı ve bir o kadarda iphne 4 ilanı gördüm.ikinci el piyasası olan sitelerede baktım nedense wave de bir artış görmedim. eğer sorun süper amoledden kaynaklanıyorsa profilinizde kullandığınız telefonda süper amoled. eğer süper amoled bu kadar sorunluysa galaxy s II neden süper amoled plas. bir wave kullanıcısı olarak telefonumdan memnunum ve senin telefonunda oluşan bir problemi herkese maletme. bu telefonların yüzde doksanının problemli olduğu bir yüzde ve bu denli şikayet görmedim. şuan ikinci el piyasasında en çok satılan telefonlara bakın hepsi mi sorunlu. bence çok yanlış bir değerlendirme olmuş ve bu telefonu kullanan arkadaşları zan altında bırakıyor.

eseslıgenc

Üye
Bunlar İphone 4 te olamaz demi :D :allalla:

erem.qns

erem.qns

Üye
aynı şey bende de var. Şimdi denedim ve ekran parlaklığımı en yüksek seviyeden 4e düşürdüm..
peki bu olay daha da ilerlermi ilerlese ekran nasıl bi hal halır. Bi fikri olan var mı ?

fthtsdmr

fthtsdmr

Üye
Evet bu sorun bir çok telefonda var.Bunu yaşamamaları için wave kullanıcılarına üst tarafı siyah olmayan yani transparan olan (sürekli siyah olmasını engellemek için) temalar kullanmalarını tavsiye ederim.

Kullandığım tema.

• Beğen
Tepkiler: hegomania ve soserious

soserious

Üye
Allaha şukur 6aydır kullanıyorum ve biraz oncede baktım o karatı (yanma) problemı yok o bolgedi.Hemen tahtaya vuruyorum ^^

fthtsdmr tema icin de tesekkurler.Simgeler çok hoş duruyor.Ne zamandır arıyodum yukardakı barın şeffaf oldugu bir tema.

akdenizx

akdenizx

Üye
fthtsdmr kullandığınız tema gayet başarılı. keşke simgeleri büyük bıraksalarmış. tesekkurler:aha:

berkcombil

Üye
    Konu Sahibi
2 buçuk aydır kullanıyorum henüz bende böyle bir problem olmadı. Eğer olursa ve rahatsız ederse garantiye veririm muhtemelen. Sanırım bu wave lerin kronik bir problemi. Ekran parlaklığını 6. seviyede kullanıyorum.
Ekran parlaklığını 4 veya altında kullanmanı öneririm.Bu şekilde kullanan arkadaşlar problem yaşamadıklarından bahsetmişler.

----------Eklendi @ 23:44:24 ---------- Yazıldı @ 23:42:35 ----------

Bunlar İphone 4 te olamaz demi :D :allalla:
Valla kardeş iPhone 4 hakkında bir bilgim yok.Forumda bilebileceklere sorsan daha iyi olur diyorum.

fthtsdmr

fthtsdmr

Üye
fthtsdmr kullandığınız tema gayet başarılı. keşke simgeleri büyük bıraksalarmış. tesekkurler:aha:
Tema bana ait.Orjinal simgeler bana çok büyük geldiği için ben küçültmüştüm.:D.Büyük olanıda yükleyebilirim.

• Beğen
Tepkiler: halil45
ares_53

ares_53

Üye
hocam son 16 gündeki ilanlara baktım 4 tane wave 1 ilanı gördüm. 3 tane galaxy s ilanı gördüm. 4 tane nokia n8 ilanı ve bir o kadarda iphne 4 ilanı gördüm.ikinci el piyasası olan sitelerede baktım nedense wave de bir artış görmedim. eğer sorun süper amoledden kaynaklanıyorsa profilinizde kullandığınız telefonda süper amoled. eğer süper amoled bu kadar sorunluysa galaxy s II neden süper amoled plas. bir wave kullanıcısı olarak telefonumdan memnunum ve senin telefonunda oluşan bir problemi herkese maletme. bu telefonların yüzde doksanının problemli olduğu bir yüzde ve bu denli şikayet görmedim. şuan ikinci el piyasasında en çok satılan telefonlara bakın hepsi mi sorunlu. bence çok yanlış bir değerlendirme olmuş ve bu telefonu kullanan arkadaşları zan altında bırakıyor.

alakası yok kardeş.. sadece bu arkadaşa özgü bir durum değil, bu piyasadaki bikaç ay kullanılmış hemen hemen tüm wave s8500 de mevcut bir durum bu.. nedenide super amoled ekranın yapısından kaynaklanan bir durum.. sonuçta yanma oluyor diye telefonu satmamız gerekir anlamına gelmiyor bence.. garanti değişiyor, birçok wave kullanıcısı değiştirtti ekranı garantiden.. Ayrıca Galaxy S II çok muhteşem özelliklere sahip bir telefon.. e öyle özelliklere sahip bir cihaza super amoled plus ekran gitmezde ne gider..:oke: zamanla yanma oluyor diye böyle muhteşem bi ekranı galaxy s II den esirgermi Samsung...:) kalite meselesi!

• Beğen
Tepkiler: soserious
033mehmet

033mehmet

Üye
evet hocam yüklersen sevinirim:evet:
Ekran parlaklığını 4 veya altında kullanmanı öneririm.Bu şekilde kullanan arkadaşlar problem yaşamadıklarından bahsetmişler.

----------Eklendi @ 23:44:24 ---------- Yazıldı @ 23:42:35 ----------

Valla kardeş iPhone 4 hakkında bir bilgim yok.Forumda bilebileceklere sorsan daha iyi olur diyorum.

fthtsdmr

fthtsdmr

Üye

Orjinal temanın üstü transparan hali.Kolay gelsin.

limitsizim

limitsizim

Üye
aynı sorun wave 2lerde varmı?
Wave 2 Super Clear TFT ekran kullanıyor ayrıca üst çizilmez akranı ise İphone 4 de kullanılan camla aynı wave 1 dekeki farklı wave deki ekranın baş sorunu ölü piksel beyaz veya siyah 3 telefond egiştirdim aldıgım yerden bu son aldıgımda yoktu ölü piksel allahtan 3 .de bulduk :D

mustapha2105

Üye
alakası yok kardeş.. sadece bu arkadaşa özgü bir durum değil, bu piyasadaki bikaç ay kullanılmış hemen hemen tüm wave s8500 de mevcut bir durum bu.. nedenide super amoled ekranın yapısından kaynaklanan bir durum.. sonuçta yanma oluyor diye telefonu satmamız gerekir anlamına gelmiyor bence.. garanti değişiyor, birçok wave kullanıcısı değiştirtti ekranı garantiden.. Ayrıca Galaxy S II çok muhteşem özelliklere sahip bir telefon.. e öyle özelliklere sahip bir cihaza super amoled plus ekran gitmezde ne gider..:oke: zamanla yanma oluyor diye böyle muhteşem bi ekranı galaxy s II den esirgermi Samsung...:) kalite meselesi!

hocam bende diyorum ki eğer sorun super amoledde ise bu bilgilendirmenin içine konuyu açan arkadaş kendi telefonunuda eklesin. galaxy s de süper amoled. galaxy kullanan arkadaşlarda baksınlar pixel kararması var mı ? arkadaş madem wavesini sırf bu sorundan dolayı satmışsa neden gidip yine süper amoled olan bir telefon almış ? benim kafamı karıştıran ve garibime giden bu.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt