Karşılaştırma One M8 vs Z2

Sponsorlu Bağlantılar

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici

Emrah_-06

Emrah_-06

Üye
Onuda inceleme fırsatım olmuştu kamerası falan gayet iyi arayüz akıcı elde tutması bile hoş

umutku84

umutku84

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaslar bugün mediamarkta gittim iki telefonu da inceledim ordaki görevliden karşılaştırmasini istedim. One Z2yi ikiye katlar dedi. Cok saçma geldi daha iyi falan dese anlarim da ikiye katlayacak nesi var dedim. Tasarımı daha iyi dedi ekranin parlakligi daha iyi dedi kamerasinin lensi daha iyi dedi. Pek güvenilir bir kıyaslama gibi gelmedi bana

0MG90

0MG90

Üye
Onlara niye soruyorsun sacmalar durur onlar:D Ikiside iyi cihazlar.

Emrah_-06

Emrah_-06

Üye
Pahalıyı hep övdükleri kesin :D ikiye katlarmı bilmem ama ikiside çok iyi

key43

key43

Üye
Antutu testi falan boş ver onlar hikaye. İki cihazda çok iyi. Ne dersek diyelim sen eline alıp bakmadan karar veremezsin. Gidip incelemen lazım.
Katılıyorum. M8 müthiş bir telefon fakat Z2'yi de yabana atamassın. Gerek tasarımı olsun gerek kamerası olsun bence daha önde gibi duruyor Z2. Ayrıca Sony kalitesi bu ama arkadaşımın dediği gibi gidip incelersen daha iyi olur.

MCR Killjoy

MCR Killjoy

Üye
Performans olarak ikiside eşit cihazlar. Senin kararını verdirecek etkenler tasarım, hoparlör, kamera gibi şeyler.

Ama şunu söyleyeyim; Z2'nin 4K çekimine aldanmayın. Sony'nin dediğine göre 4 dakikadan fazla çekimlerde işlemci ısındığı için kayıt işlemi otomatik duruyor. Ve oluşan dosya boyutu aşırı büyük. Birde bunun işleme hızı var.. Falanda filan. 4K bir pazarlama stratejisi aldanmayın yani. Geri kalan şeyler için seçim sizin.

Emrah_-06

Emrah_-06

Üye
Ya donanımlar hepside herşeye yetiyo fazlasıyla. Bundan sonrası batarya süresi ekran kalitesi kamera kalitesi sese malzeme kalitesine ve tasarımı nasıl istediğinize bakıyo. İkisinde yettiği için pişman etmez diyoruz :D

Türe

Türe

Üye
One M8.

Emrah_-06

Emrah_-06

Üye
One aleminyum olduğu içinmi bu kadar tavsiye ediliyor ?

MCR Killjoy

MCR Killjoy

Üye
One aleminyum olduğu içinmi bu kadar tavsiye ediliyor ?

Sanırım evet. Çok kaliteli ve yekpare bir kasa yapısına sahip. Yani kasa açıklığı diye bir olay yok cihazda. Ve çok kaliteli bir hissiyat veriyor elde.

Birde Z2'den farklı olarak çok iyi ses kalitesi var. Z2'nin su geçirmezlik olayı hoparlörüde etkiliyor bu yüzden ses çıkışı az.

Tabi birde Sense arayüzü camiadaki en işlevsel arayüzlerden biri.

Emrah_-06

Emrah_-06

Üye
Ama tasarım yönünden iPhone u çoğunluk daha iyi bulur ele oturduğu için kenarlı falan olduğu için klas duruyor yani :D bitek tasarımdan olmamalı

Emrah_-06

Emrah_-06

Üye
Anladım ama şimdi ekran kalitesi falan hangisinde daha iyidir yada kamera ? Yada batarya süresi. Bunlarda önemli çok bi fark varmıdır ? Konu sahibi değilim ama merak ettim :D

key43

key43

Üye
Sanırım evet. Çok kaliteli ve yekpare bir kasa yapısına sahip. Yani kasa açıklığı diye bir olay yok cihazda. Ve çok kaliteli bir hissiyat veriyor elde.

Birde Z2'den farklı olarak çok iyi ses kalitesi var. Z2'nin su geçirmezlik olayı hoparlörüde etkiliyor bu yüzden ses çıkışı az.

Tabi birde Sense arayüzü camiadaki en işlevsel arayüzlerden biri.
Ama şöyle bir şey var. M8 tamam şık bir telefon fakat oyuncak telefon gibi durmuyor mu arkadan sizcede ? Bana öyle gibi geliyor ve çok kaba yani. Z2 de dümdüz mesela sade hem arkası hem önü olsun.

Emrah_-06

Emrah_-06

Üye
Kabadan kastınız boyutsa z2 daha kaba

0MG90

0MG90

Üye
M8 kaba durmuyor bence, çok hoş tasarımı var.
Diğer firmalar HTC den örnek alsın

key43

key43

Üye
Kamerası 4 Mp çok düşük değilmi sizcede ?

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Ama şöyle bir şey var. M8 tamam şık bir telefon fakat oyuncak telefon gibi durmuyor mu arkadan sizcede ? Bana öyle gibi geliyor ve çok kaba yani. Z2 de dümdüz mesela sade hem arkası hem önü olsun.
M8'in paylaşmak inox görünümlü kasası hem çok daha şık hem de her yerinden karizma akıyor. Ayrıca ekran çerçevesi olayını da göz ardı etmemenizi tavsiye ederim. Belki iki elle kullanımda sorun olmaz ama tek el kullanımda işkence oluyor geniş çerçeveler. Bu da iki cihazın arka görüntüsü. M8 pek de oyuncak gibi durmuyor. Fakat Sony kamera konusunda M8'den daha iyi diyebilirim.
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

Ekli dosyalar

Son düzenleme: