Nokia Neden Yükselemiyor :((Bütün Nokiacılar İçeri)

Sponsorlu Bağlantılar

mcnpl4

mcnpl4

Üye
Benim 3g hep acik. Sarj dayansin.diye silmedigim.sey kalmadi boyle kullandiktan sonra ben laptopumu tasimaya da raziyim android.onu.da gecemez heralde. Nokiada ordan.kis burdan kis derdim olmadi.hic

musty522

Üye
    Konu Sahibi
bende android kullanmadıgım için yorum yapmayacagım bu konuda eleştirmeyecegim ama yıllardır nokia kullanıcısıyım vee samsung artık bitmişken androide gecerek nokiaya kafa tutmaya başladı zaten apple bi darbe vurmustu arkasında htc falan derken baya rekabet oldu bence nokianın bu saatten sonra androide geçmesi nokianın geçmişine yakışmaz özentilik olur hee tutulurmu tutulur ama nokia öyle bir işletim sistemi cıkarmalıki mesela suan belle var sonra carla gelecegi söyleniyor o sürümde tamamen yeni mağaza yeni güzel ve hızlı işletim sistemi bi cok program cıkarırsa faydalı işe yarayacak ve bi kac yenilik daha yaparsa kii nokia yenilikte 1 numaraydı şuan kac bilmiyorum :D bence piyasada nokiadan başka telefon kalmaz cok calısması lazım :oke:

kardeş herşey sistem değil insanlar samsungu htciyi donanıma göre alıyorlar inan belleyi tatmadığım halde iyi görüyorum çünkü empati kuryorum nokiacular s^3 de iken çok şikayetçilerdi ve annaya geçtiler bu şikayet sayıları azaldı ve belle ile bitti şikayetleri belle gerçekten stabilmiş kullanmadım ama işte tahmin edebiliyorum çnkü bütün s^3 şikayetcileri artık belleden memnun memnun olduklarına göre iyi demekki nokianın diğer telllere göre şuanki eksiği ovi stroneni gelişesi lazım ve donanımlarını biraz daha arttırmaları lazım eminimki çoğu kişi de düşünceme katılıyordurlar saygılarımla iyi akşamlar iyi forumlar

Da®kness

Da®kness

Üye
Teknolojiyi kullanmak icin n8 aligosunuz diyen arkadasla benim zevklerim cok farkli sanirim:) telefonu tvye baglayip internetten film izleme keyfini yasaman lazim. Ya da pc gibi fazladan hafiza karti usb vs takabilmek ne kadar buyuk bi avantaj.. Galaxy se tv kablosu bulamadim ama n8 de bimexe gidip herhangi bi hdmi.kablosu.almam yetmisti.. Teknoloji boyle bisey. Nokia gayet iyi bu.kadar takmayin bence. Ben galaxy mi satmayi dusunuyorum yeniden n8 ya da 701 alicam

İşte olay budur kimisi sadece telefon olarak kullanır. Kimisi tvye bağlar kullanır, kimisi performansı beğenir, kimisi benim gibi beklediğinden fazlasına sahiptir. N70 bana yetiyor pekte ilgilenmiyorum yeni çıkan telefonlarla. Bazen standart özellikli bi telefon düşünüyorum , iyi kötü operamini ile internete bağlanıyorum diye değiştirmek istemiyorum n70'i :) Tabiki telefon değiştirme durumum olursa favorim tuş takımlı bi telefon olacak. Nokia C5 5MP (tuş takımlısı) nasıl sizce?

[alikan]

[alikan]

Üye
bakın beyler şunu unutmayın soru kesinlikle nokia neden yükselemiyor diye birşey değildir ve olmamalı. Çünkü nokia neden yükselemiyor diye birşey yok bilinmesi gereken şey nokia'nin düşüşunun sebebi pazar payını paylaşmaya başlamis olmasıdır. Düşünün bundan 7 8 yıl önce telefon çıkaran marka yoktu neredeyse. Nokia samsung ve ericsson vardı ve bu üç marka içinde en kaliteli telefonları nokia çıkardığı için tekel gibiydi sanki. Ancak sonra apple çıktı htc çıktı motorola kendini biraz daha geliştirdi çokta olmasada pazarda payı var ve en onemlisi android çıktı samsung kendini inanılmaz geliştirdi. Yani nokia pazarı paylaşmaya başladı. Şimdi mantık şu olmalıdır nokia ne yaparsa yapsın dünyanın en güzel telefonları sadece nokiada olsa bile yeni çıkan işletim sistemleri yeni çıkan markaları sırf merak için bile alıp kullananlar olacaktı ve yine pazar payı daralacakti yani bu kaçınılmaz bir şeydir sadece yapacağı şey pazar payını yüksek tutmak olacaktı.

• Beğen
Tepkiler: iatis
bob_marley_232

bob_marley_232

Üye
Çok saçma yorumlar yapanlar var.Onu alma bunu al Nokia'nın modası geçti vs.

Telefon ihtiyaçlara göre alınır.Adamın ihtiyacını Nokia karşılıyorsa neden Nokia almasın ? İhtiyacını c6 karşılıyorsa neden c6 almasın ?

Ben nokia kullanıyorum ve memnunum.
Kolay satılmasını mazeret kabul etmeyenler var.Ben çabuk sıkılan bir adamım 1 telefon alır 1 sene bile kullanmam satar yenisini alırım.
11 ay önce 450 ye 5800 aldım 11 ay sonra 330 liraya sattım.11 ay tel kullandım 120 liraya.

Cebimde galaxy S olsa 1.5 milyara ozaman almış olsam şimdi 700 liraya satabilirmiydim o teli ?

Ben tel alırsam birtek işletim sistemine bakmam.Garantisi , yaygınlığı , piyasası , şarjı , işletim sistemi hepsine bakarım.

Androidin arkasında google kalitesi var eyv. ancak sen işletim sistemi satın almıyorsunki.Samsung hala aynı samsung.

Uzun lafın kısası herkes ihtiyacına göre bütçesine göre telefon alsın.Nokiada alın Samsung da alın İphone da alın ne alırsanız alın.

Ancak buraya gelip Nokia almayın demeyin.Siz kabul etsenizde etmesenizde Nokia hala Dünyanın en büyük telefon üreticisi.

• Beğen
Tepkiler: Bomb City ve musty522
ustura42

ustura42

Üye
arkadaşım sen benim sorumu anlamamışsın galiba madem nokia hayal kırıklığı madem symbian berbat gelme o zaman buraya git kendi bölümünde orda yorum yap. biz halimizden memnunuz. olmasak bile androidden ios tan yardım beklemiyoruz beklersek sizin bölüme geçer sizin o değerli fikir ve görüşlerinizi alırız.ayrıca ben androidde kullandım ios ta kullandım samsugta htc de kullandım. bana gelip ahkam kesme. n8 deki özellikleri barındıran (aynısını veya fazlasını) bir tane androidli telefon göster bende gidip onu alayım. 12mp kamera ücretsiz navigasyon fm verici 16gb hafıza dolbydigital ses hdmı çıkışı olan standart (pc de kullandığımız) klavye ve mause bağlanabilen flash bellek ve taşınabilir hdd bağlanabilen hemen her türlü ses ve video formatını okuyup her türlü lcd tv ye bağlanıp izlenebilen ve sayamadığım özellikleri barındıran bir tane androidli telefon göster üstelik 1000 tl gibi bi fiyata almazsam namerdim. bu özelliklerini kıyaslıyorum şimdi sen kullandığın telefonun özelliklerini yaz da bende öğreneyim birde buna cevap ver :aha:
cevap alamadım dynamix kardeş ve androidcileeeerrr

mezoart

mezoart

Üye
Isletim sistemi karsilastirmasi yspmayin bence. Sorun sistemlerle ilgili degil. Nokia android kullansa ve symbian google in olup cogu marka ona yonelse durum yine ayni olurdu.. Adam gibi uygulama cikmasi icin nokianin bir cok uygulama sirketiyle anlasma yapmasi lazim.

Sorun sistemlerle ilgili aslında, şimdiki İphone 4S'lerdeki şarj problemi bile yazılım kaynaklı.Anna'ya geçtikten sonra yaşanılanlarda öyle.Bir donanım ne kadar iyi olursa olsun işletim sistemi yeterli olmadığı sürece makine tam performansına erişemez.Maddenin ve varlığın gidebileceği yer sınırlıdır, rakamlar ve onların oluşturdukları ise sonsuz.Bu yüzden işletim sisteminin çok önemli olduğunu düşünüyorum.Bedenlerimizi kontrol eden beynimiz, aklımız ve zekamız gibi biraz absürt bir örnekte olsa.
Bence Nokia artık izleyip bekleme polikasını bitirmeli, eski bir marka neticede.Kalitenin yanında eski yöntemleri de beraberinde getiriyor bu durum.
Telefonlardaki ekran parlaklığıyla beraber çözünürlüklerini de arttırmalılar bana göre.En önemlisi bu!
Diğer akıllı ceplerden ayrılabilmesi için yani yeni bir çığır açmalı (Bükülen ya da hissedilen kullanımı kolay olan cepler, tabi bükülen bir cebin kullanımı ne kadar kolay olur oda tartışılır.) ya da günümüz akıllı ceplerinin problemlerini halletmeli.Şarj süresini uzatabilmeli ve aynı zamanda kaliteyi düşürmemeli bunu yaparken.Birde çabuk ısınma problemi var elbette, neredeyse fansız bir bilgisayar gibi oluyor telefonlar artık.
Telefonda hiç bir türlü aksama veya donma olmamalı, C7'min defalarca kendi kendine reset attığını biliyorum.Fotoğraf kalitesi iyi diyoruz Nokia için, gerçektende öyle ama bir samsung telefonla bir nokia telefondaki fotoğrafları yakınlaştırın ve hangisinin daha çözünürlüklü olduğunu görün.Bizzat mağazada arkadaşımla telefonlara bakarken gördüm.Bizimkilerde yuvarlak dönüp dönüp duruyor...
Çok fazla hata yapıyorlar ama bu Nokia için iyi bir şey aslında.Hata yapa yapa eminim ki zamanı geldiğinde yükselişe geçecektir oda diğerleri gibi.Düzeltirse hatalarını tabi...
:aman2:

musty522

Üye
    Konu Sahibi
arkadaşım sen benim sorumu anlamamışsın galiba madem nokia hayal kırıklığı madem symbian berbat gelme o zaman buraya git kendi bölümünde orda yorum yap. biz halimizden memnunuz. olmasak bile androidden ios tan yardım beklemiyoruz beklersek sizin bölüme geçer sizin o değerli fikir ve görüşlerinizi alırız.ayrıca ben androidde kullandım ios ta kullandım samsugta htc de kullandım. bana gelip ahkam kesme. n8 deki özellikleri barındıran (aynısını veya fazlasını) bir tane androidli telefon göster bende gidip onu alayım. 12mp kamera ücretsiz navigasyon fm verici 16gb hafıza dolbydigital ses hdmı çıkışı olan standart (pc de kullandığımız) klavye ve mause bağlanabilen flash bellek ve taşınabilir hdd bağlanabilen hemen her türlü ses ve video formatını okuyup her türlü lcd tv ye bağlanıp izlenebilen ve sayamadığım özellikleri barındıran bir tane androidli telefon göster üstelik 1000 tl gibi bi fiyata almazsam namerdim. bu özelliklerini kıyaslıyorum şimdi sen kullandığın telefonun özelliklerini yaz da bende öğreneyim birde buna cevap ver :aha:

aynennn:oke:

"ForeverAlone"

"ForeverAlone"

Üye
[alikan];4103940' Alıntı:
bakın beyler şunu unutmayın soru kesinlikle nokia neden yükselemiyor diye birşey değildir ve olmamalı. Çünkü nokia neden yükselemiyor diye birşey yok bilinmesi gereken şey nokia'nin düşüşunun sebebi pazar payını paylaşmaya başlamis olmasıdır. Düşünün bundan 7 8 yıl önce telefon çıkaran marka yoktu neredeyse. Nokia samsung ve ericsson vardı ve bu üç marka içinde en kaliteli telefonları nokia çıkardığı için tekel gibiydi sanki. Ancak sonra apple çıktı htc çıktı motorola kendini biraz daha geliştirdi çokta olmasada pazarda payı var ve en onemlisi android çıktı samsung kendini inanılmaz geliştirdi. Yani nokia pazarı paylaşmaya başladı. Şimdi mantık şu olmalıdır nokia ne yaparsa yapsın dünyanın en güzel telefonları sadece nokiada olsa bile yeni çıkan işletim sistemleri yeni çıkan markaları sırf merak için bile alıp kullananlar olacaktı ve yine pazar payı daralacakti yani bu kaçınılmaz bir şeydir sadece yapacağı şey pazar payını yüksek tutmak olacaktı.

Off offf.Bence tek sıkıntı Symbian.Gitti akıllılar Androidle anlaşacaklarına berbat Windowsu aldılar.Symbianda doğru düzgün ekran organizasyonu yok.Telefonu daktilo gibi hissediyorsun.Nokia kendini geliştirmedi.Pazarı kaptırdı.Symbianda kaldı.Nokia'nın tek güçlü yanı sağlamlık ve multimedya.Gerisi vasat.701'i alanlarda zaten nokiacılar.12 MP kameralı telefon öyle berbat bir işletim sistemini haketmiyor.En çok N8e üzülüyorum bu açıda.İleride iOs devride kapanacak bence.Daha iyi telefonlar ucuzladıkça pahalıya ilgi azalacak.Daha masaüstü organizasyonu bile olmayan menüden ibaret telefona 2.000 TL yatıranlar var.

qsaw

qsaw

Üye
herkes makale yazıyor :zuhaha:

----------Eklendi @ 22:03:34 ---------- Yazıldı @ 22:01:43 ----------

Off offf.Bence tek sıkıntı Symbian.Gitti akıllılar Androidle anlaşacaklarına berbat Windowsu aldılar.Symbianda doğru düzgün ekran organizasyonu yok.Telefonu daktilo gibi hissediyorsun.Nokia kendini geliştirmedi.Pazarı kaptırdı.Symbianda kaldı.Nokia'nın tek güçlü yanı sağlamlık ve multimedya.Gerisi vasat.701'i alanlarda zaten nokiacılar.12 MP kameralı telefon öyle berbat bir işletim sistemini haketmiyor.En çok N8e üzülüyorum bu açıda.İleride iOs devride kapanacak bence.Daha iyi telefonlar ucuzladıkça pahalıya ilgi azalacak.Daha masaüstü organizasyonu bile olmayan menüden ibaret telefona 2.000 TL yatıranlar var.
2.000 tl ye telenfon mu örnek verir misin bir bakayım

n000k

n000k

Üye
"ForeverAlone"

"ForeverAlone"

Üye

Hmm Samsung Galaxy Nexus:hmmm

N8'in en az üç katı özelliğe sahip.Sadece kamerası kötü.Kamera dışında saydığın özelliklerin baya bir fazlası var.Dünyanın en yüksek ekran çözünürlüklü telefonu.Senin evde kullandığın laptoptaki çözünürlüğü 4.3" ekranda kullanıyor.Buna birde SUPER AMOLED ekleniyor.Sen hala gelip bana HDMI çıkışından USB'den bahsediyorsun.Onlar zaten olanlar:kop:

"ForeverAlone"

"ForeverAlone"

Üye
herkes makale yazıyor :zuhaha:

----------Eklendi @ 22:03:34 ---------- Yazıldı @ 22:01:43 ----------

2.000 tl ye telenfon mu örnek verir misin bir bakayım

iPhone 4S 2.500ü geçiyor :islik

ustura42

ustura42

Üye

Hmm Samsung Galaxy Nexus:hmmm

N8'in en az üç katı özelliğe sahip.Sadece kamerası kötü.Kamera dışında saydığın özelliklerin baya bir fazlası var.Dünyanın en yüksek ekran çözünürlüklü telefonu.Senin evde kullandığın laptoptaki çözünürlüğü 4.3" ekranda kullanıyor.Buna birde SUPER AMOLED ekleniyor.Sen hala gelip bana HDMI çıkışından USB'den bahsediyorsun.Onlar zaten olanlar:kop:
bana 3 katı özelliği say şimdi yine baktım özelliklrine ama fm verici göremedim flash belekte bağlanamıyor. galiba navigasyonuda samsungun kendi yazılımı değil ücretli yani ömür boyu ücretsiz değil süreli ve senin dediğin gibi kamerası. tüh o da ezik kaldı n8 karşısında.:yuru haa unuttum fiyatınıda yazda arkadaşlar duysun. 1000 tl ye 2. elini alırsın artık

• Beğen
Tepkiler: musty522

Üst Alt