Nokia Neden Yükselemiyor :((Bütün Nokiacılar İçeri)

Sponsorlu Bağlantılar

Uqur5445

Üye
bir gun gelicek android ve iosla dalga gecıcez sabır dıyorum

• Beğen
Tepkiler: musty522

musty522

Üye
    Konu Sahibi
[alikan];4103940' Alıntı:
bakın beyler şunu unutmayın soru kesinlikle nokia neden yükselemiyor diye birşey değildir ve olmamalı. Çünkü nokia neden yükselemiyor diye birşey yok bilinmesi gereken şey nokia'nin düşüşunun sebebi pazar payını paylaşmaya başlamis olmasıdır. Düşünün bundan 7 8 yıl önce telefon çıkaran marka yoktu neredeyse. Nokia samsung ve ericsson vardı ve bu üç marka içinde en kaliteli telefonları nokia çıkardığı için tekel gibiydi sanki. Ancak sonra apple çıktı htc çıktı motorola kendini biraz daha geliştirdi çokta olmasada pazarda payı var ve en onemlisi android çıktı samsung kendini inanılmaz geliştirdi. Yani nokia pazarı paylaşmaya başladı. Şimdi mantık şu olmalıdır nokia ne yaparsa yapsın dünyanın en güzel telefonları sadece nokiada olsa bile yeni çıkan işletim sistemleri yeni çıkan markaları sırf merak için bile alıp kullananlar olacaktı ve yine pazar payı daralacakti yani bu kaçınılmaz bir şeydir sadece yapacağı şey pazar payını yüksek tutmak olacaktı.

tamam işte konu başlığı güzel neresi kötü yükselemiyor die birşey yok diosun cevabnınıda verişşsin neden düşüşte olduğunu eğer gerçekten dediğin gibi ise beni soruma cevap olmus yani nokia neden yükselemiyor cevap pazar payını paylaşmaya başlamıs olmasıdır senin yönünden konustm kardes yani attığım başlıkta herhangi bir anormallik yok nokia zaten hep iyi birinci bizim için sadece daha iyilerini çıkarması lazım bnce çıkarabilir.dediğin gibi pazar payını yüksek tutsun yükselsin o zman çok düşüyor baksana herkez başka telefonlara yöneliyor özelliğie bakıyor donanıma felan diğer akıllı tellere bakarsak aylar önce 1.4 ghz li 512 mb ramlı felan teller çıkardılar nokia ise daha yeni 701 ile başladı bu olaya inan şu 701 1.4 ghz çift çekirdekli süper amoled cbd ekranlı 1 gb yada 512 ramlı camera n8 in aynısı hdmı çıkışı vs baya bi özellik daha var sayamam şimdi koysaydı 701 le daha çok çıkış yapardı şimdi azda olsa çokda olsa yapar gene inşallah ilerde çıkarır dediğim gibi telefon gene ben nokia for ever:oke:

----------Eklendi @ 22:15:05 ---------- Yazıldı @ 22:13:24 ----------

Çok saçma yorumlar yapanlar var.Onu alma bunu al Nokia'nın modası geçti vs.

Telefon ihtiyaçlara göre alınır.Adamın ihtiyacını Nokia karşılıyorsa neden Nokia almasın ? İhtiyacını c6 karşılıyorsa neden c6 almasın ?

Ben nokia kullanıyorum ve memnunum.
Kolay satılmasını mazeret kabul etmeyenler var.Ben çabuk sıkılan bir adamım 1 telefon alır 1 sene bile kullanmam satar yenisini alırım.
11 ay önce 450 ye 5800 aldım 11 ay sonra 330 liraya sattım.11 ay tel kullandım 120 liraya.

Cebimde galaxy S olsa 1.5 milyara ozaman almış olsam şimdi 700 liraya satabilirmiydim o teli ?

Ben tel alırsam birtek işletim sistemine bakmam.Garantisi , yaygınlığı , piyasası , şarjı , işletim sistemi hepsine bakarım.

Androidin arkasında google kalitesi var eyv. ancak sen işletim sistemi satın almıyorsunki.Samsung hala aynı samsung.

Uzun lafın kısası herkes ihtiyacına göre bütçesine göre telefon alsın.Nokiada alın Samsung da alın İphone da alın ne alırsanız alın.

Ancak buraya gelip Nokia almayın demeyin.Siz kabul etsenizde etmesenizde Nokia hala Dünyanın en büyük telefon üreticisi.

aynen katılıyorum:oke:

"ForeverAlone"

"ForeverAlone"

Üye
bana 3 katı özelliği say şimdi yine baktım özelliklrine ama fm verici göremedim flash belekte bağlanamıyor. galiba navigasyonuda samsungun kendi yazılımı değil ücretli yani ömür boyu ücretsiz değil süreli ve senin dediğin gibi kamerası. tüh o da ezik kaldı n8 karşısında.:yuru

Android markette ücretsiz televizyon uygulamaları geziyor.Geçtin karşıma Fm radyo diyorsun.Menüde kendinden navigasyon var.Ayrıca telefon aslen Googlenin olduğu için Google Maps tamamen 5 yıl boyunca ücretsiz.

Özellikleri sayalım: :)

N8den 2 kat daha hızlı bağlantı özelliği var.(3G)
Dahili belleği 32 GB iken N8de ise bu 16 GB
Nexusda Abode Flash var.N8de ise Flash Lite.(Flash lite tamamen flashtan oluşan siteleri açamaz.)
5 Kat fazla uygulama deposu. Android Market vs. Ovi Store...
4 Kat daha fazla RAM.
1.2 GHZ işlemci.N8de ise sadece 680 MHZ.
4 Kat daha yüksek ekran çözünürlüğü: 720x1280 vs. 360x640 :D
%80 daha büyük ekran : 4.65" vs. 3.5" :)
Super AMOLED vs. AMOLED ekran :)
İncelik : 8.9 mm vs. 12.9 mm :D
Video çözünürlüğü: 1080 p vs 720 p :D
İnç başına düşen pixel yoğunluğu: 316 PP vs 210 p (%50 daha keskin yazı resim video)

N8'in Nexusa karşı üstün özellikleri :

12 MP vs 5 MP (2.4 kat yüksek çözünürlüklü kamera)

BUKADAR!

• Beğen
stainless steel

stainless steel

Üye
donanım bakımında nokiayı seviyorum

musty522

Üye
    Konu Sahibi

Android markette ücretsiz televizyon uygulamaları geziyor.Geçtin karşıma Fm radyo diyorsun.Menüde kendinden navigasyon var.Ayrıca telefon aslen Googlenin olduğu için Google Maps tamamen 5 yıl boyunca ücretsiz.

Nexusda Abode Flash var.N8de ise Flash Lite.(Flash lite tamamen flashtan oluşan siteleri açamaz.)
4 Kat daha fazla RAM.
İnç başına düşen pixel yoğunluğu: 316 PP vs 210 p (%50 daha keskin yazı resim video)

BUKADAR!
işte bende bunu diom nokia senin saydığın özelliklerde telefon yapsa n8 camerasınıda hdmı çıkışını felan koysa sistem benim hala sybian belle belleyide koysa nokianın kalite olduğunu herkez bilio inan çok satar hemde çok ama şu bir gerçek insan camerayada önem veriyor ki n8 camerasını hiç bir telefonun camerasına değişmem nokia forever yani ilerliyen zamanlarda inşallah dediklerimiz olur

bob_marley_232

bob_marley_232

Üye

4 Kat daha fazla RAM.

BUKADAR!

%80 daha büyük ekran : 4.65" vs. 3.5
4 Kat daha yüksek ekran çözünürlüğü: 720x1280 vs. 360x640

2 kat olan ekran çözünürlüğüne 4 kat yazıyorsan yüzde 35 olan ekran büyüklüğüne %80 diyorsan 2.4 kat olan kamera çözünürlüğünede 5 kat yaz baride tarafsız görün :)

Ayrıca N8'in kamerası 720p olmasına rağmen Piyasadaki Tüm 1080p kameralardan daha kaliteli çekim yapmaktadır.

• Beğen
S.E.C.R.E.T

S.E.C.R.E.T

Üye
ya kabullenin artık elimizdeki telefonlar galaxy sıı nin yanında takoz kalıyor kamrasıyla avunup durmayın.

Esendağlı

Esendağlı

Üye
Arkadaşlar bu tartışmanın sonu gelmez Apple olsun,samsung olsun,lg olsun,htc olsun hatta motorola olsun çok güzel cihazlar yapıyorlar.inanın bunların hepsinden birer adet telefonum olsun isterdim.

ustura42

ustura42

Üye

4 Kat daha fazla RAM.

BUKADAR!

ben sana fm radyo demiyorum fm radyonun dışında fm verici diyorum bu bir. saydığın özelliklerin birçoğu hız ile ilgili belleden sonra n8 in işlemciside ram i de yetiyo gayet hızlı bu iki. google maps internet üzerinden kullanılıyor yani ücretli. birde 5 yılmış. ücretsiz dediğin tv programları nokiada da var ama internet üzerinden yani ücretli. android markette bulunanların ne kadarını kullanıyosun ne kadarı gerekli. n8 de zaten gerekli olan herşey var. ayrıca dedim ya birde fiyatını yaz tam olsun. senin nexus mu dur nedir onun karşısınada n9 u çıkarıyorum.

qsaw

qsaw

Üye

2 kat olan ekran çözünürlüğüne 4 kat yazıyorsan yüzde 35 olan ekran büyüklüğüne %80 diyorsan 2.4 kat olan kamera çözünürlüğünede 5 kat yaz baride tarafsız görün :)

Ayrıca N8'in kamerası 720p olmasına rağmen Piyasadaki Tüm 1080p kameralardan daha kaliteli çekim yapmaktadır.
:kop::kop2::kop:

• Beğen
Tepkiler: MertcaN9
"ForeverAlone"

"ForeverAlone"

Üye

Mobil sistemlerde herşey matematikdeki gibi standart değil kardeşim :)
Ekran büyüdükçe sadece boyu büyümez.Buna oranla enide büyür.O yüzden %80.
Ekran çözünürlüğüde matematiğe dayanmaz.Buna göre ekran çözünürlüğü arttıkça daha az olan çözünürlüğün üstüne eklenmiş demektir.Buda daha fazla çözünürlük yapar.
Kamerada mat. işler. Çözünürlük standarttır.
5x2.4 =12 yaklaşık olarak.

Video olarakta:Youtubeye gir ve kamera testlerine bak.PhoneArena gibi yerlerden.Benden bukadar :)

• Beğen
Tepkiler: ustura42
mcnpl4

mcnpl4

Üye
Arkadas tablet kadar aleti telefon.diye tutturmuslar bunlarin.eline bunlar da gelmis n8le karsilastiriyo. Afedersin cebine rahat sigiyo mu o alet?

• Beğen
Tepkiler: iatis
ustura42

ustura42

Üye

yav sallamış işte tutana aşk olsun.:aha:
:aha::aha::aha:

• Beğen
Tepkiler: MertcaN9
"ForeverAlone"

"ForeverAlone"

Üye
Arkadas tablet kadar aleti telefon.diye tutturmuslar bunlarin.eline bunlar da gelmis n8le karsilastiriyo. Afedersin cebine rahat sigiyo mu o alet?

Galaxy S II rahat sığıyor.Nexus neden sığmasın :)

qsaw

qsaw

Üye
ben sana fm radyo demiyorum fm radyonun dışında fm verici diyorum bu bir. saydığın özelliklerin birçoğu hız ile ilgili belleden sonra n8 in işlemciside ram i de yetiyo gayet hızlı bu iki. google maps internet üzerinden kullanılıyor yani ücretli. birde 5 yılmış. ücretsiz dediğin tv programları nokiada da var ama internet üzerinden yani ücretli. android markette bulunanların ne kadarını kullanıyosun ne kadarı gerekli. n8 de zaten gerekli olan herşey var. ayrıca dedim ya birde fiyatını yaz tam olsun. senin nexus mu dur nedir onun karşısınada n9 u çıkarıyorum.
:oke:

----------Eklendi @ 22:37:10 ---------- Yazıldı @ 22:36:09 ----------

yakında bu tabletler için yeni pantolonlar yapılacak

• Beğen
Tepkiler: iatis ve ustura42
mcnpl4

mcnpl4

Üye
Asiri buyuk. Ben teknolojinin kucugunden yanayim:)

"ForeverAlone"

"ForeverAlone"

Üye
Bugünlük bukadar sorunları mesaj olarak atın hepsine çözüm getirilir. ;)

qsaw

qsaw

Üye
ram kaçtı bu nexus un ?

Üst Alt