AYNA
Üye
alakası kesinlikle var anlamadığım şu 120 mb oyunla 500 mb oyunu nasıl bir tutabiliyosunuz??
tamam ya bada number one.insanmisiniz siz ya.. Yani gercekten, her seferinde ove ove bitiremediginiz sistemya bada, hep bir numara sizssiniz.
Oyunlra dahaf azla icerik demissin, neden fark yok pekala iki sistemdeki ayni oyun arasinda?
HErseyde bilgi sahibisiniz, ama grafik optimizasyonu diye bisey var. Her grafik islemciye gore oyunun optimizasyonu yapilir, pc oyunlari icinde bu gecerlidir.
Ayrica sis dosyasi bir sikistirilmis dosyadir.
Benim 150 kusur mb lik oyunumun sis dosyasi asphalt 4 kuruldugunda 250 mblik yer kapliyor.
Bada ise direk olarak image dosyasi, iso kalibina benzer bir sistem kullniorki, sikistrilma yapilmiyor.
Bir dvdinin direk isosunu aldiginda aldigin kalibin boyutu aynidir.
Kisaca boyut hersey degil!
Badada bir numara degil. Sizde dgilsiniz. SIzde tarafsiz degilsiniz.
alakası kesinlikle var anlamadığım şu 120 mb oyunla 500 mb oyunu nasıl bir tutabiliyosunuz??
Bir tutmadım ki kodlama ve işletim sistemi farkından dolayı olduğunu kastetmiştim.
tamam ya bada number one.insanmisiniz siz ya.. Yani gercekten, her seferinde ove ove bitiremediginiz sistemya bada, hep bir numara sizssiniz.
Oyunlra dahaf azla icerik demissin, neden fark yok pekala iki sistemdeki ayni oyun arasinda?
HErseyde bilgi sahibisiniz, ama grafik optimizasyonu diye bisey var. Her grafik islemciye gore oyunun optimizasyonu yapilir, pc oyunlari icinde bu gecerlidir.
Ayrica sis dosyasi bir sikistirilmis dosyadir.
Benim 150 kusur mb lik oyunumun sis dosyasi asphalt 4 kuruldugunda 250 mblik yer kapliyor.
Bada ise direk olarak image dosyasi, iso kalibina benzer bir sistem kullniorki, sikistrilma yapilmiyor.
Bir dvdinin direk isosunu aldiginda aldigin kalibin boyutu aynidir.
Kisaca boyut hersey degil!
Badada bir numara degil. Sizde dgilsiniz. SIzde tarafsiz degilsiniz.
eaagent, teşekkür ederim
kolay gelsin ne diyelim.
N8 den önce S8500 kullanan biri olarak ve halen dolabımda kullanılmadan duran S8500 duran biri olarak;
wave N8 e kamerada ezilir.
işin içine samsungapps i ve ovistore u katarsanız symbian badayı her şekilde ezer.
dokunmatikde çok abartı bir fark yok.
internette wave N8 e fark atar. N8de ancak uygulamalarla kastırarak izlediğiniz videoları sayfaları wave çoçuk oyuncağı gibi açar. Wave de flash10 desteği yok şuan 2.0 güncellemesiyle gelecek deniyor galiba ama şuanki internet tarayıcısı bile N8 den 5 kat iyi.
kullanılabilirlik açısından wave daha rahat. çağrı cevapmala, sonlandırma, mesaj yazma, telefonun klasik ayarları gibi basit şeylerde wave daha iyi. sabah alarmın sesinin yüksekliğini bile ayarlayabilirsiniz. N8 de sadece açık kapalı var
tasarım olarak wave daha iyi.
wave bana 4 güne yakın gidiyordu neredeyse, N8 2 gün. (neden çünkü wavede ne oyun var ne uygulama tabi şarjı uzun gider)
wave kulaklığa daha yüksek ses çıkışı veriyordu, N8 de sona dayıyorum sesi.
mail, chat, sosyal paylaşım tarzı uygulamalarda N8 daha iyi. wave sorunlu bu konularda, hala güncelleme gelsinde çalıştıralım, uygulama yüklersen düzelir, şu FW yi yükleyin çalışıyor gibi eksikleri çok.
wave kulağa daha hoş geliyor gibi ama neticede wave dolapta, N8 cepde
uzağada güzel etkisi var resim koyarım bugün
--------------- Ekleme ---------------
farkettiysen benarkadaş oyun yok dediği için cevapverdim sen olayı ben oyunları karşılaştırıyorum zanneddin, anladımsenin suyunada gideriz diyelimki öyle o zman bu 5kat farkı ne??? bada 5 kat dahamı kasıyo symbiandan
kasıyosa neden 500 mhz lik wave 525 de bada var???
öyle bişey yok wave 90 triangle oynatan bir sisteme sahip oldugu için oyun şirketleri görselliği ön plana çıkarmak için oyunu daha geniş yani daha fazla içerik ekliyorlar aynı iphone meselesi gibi
Asphalt 5 :
n8:145mb
Wave :117 mb
NFS:
n8:81mb
Wave:91mb
Farklar niye 5 kat değil?
ya kardeş bada ne süredir var s^3 ne süredir var bi düşün onda 2-3 oyun fazla olması normal..
e o işlemciyle bi zahmetoyunlarda görüldüğü gibi wave2 daha iyi oldugu kesin
meseka bir program yazarken ne kadar kaliteli resim efekt kullanılırsa o programın boyutuda okadar artıyor oyunlardada bu mantık aynıdır yani oyun program farketmez kodlar pek yer kaplamaz arkadaşlar yer kaplayan eklenen resimler ve içeriklerdir.ben program yazaken kodlar 3 ya da 5 mb kaplıyordu ama resim ekledikçe ve görsellik kattıkça 50 mb lere yükseliyordu programın boyutu..
e o işlemciyle bi zahmet
gestures desteği derken biraz açabilirmisin dostum?Bildiğim kadarıyla N8'in ekranındada çoklu dokunma var (2 ve 2'den fazla). Fakat şimdilik sadece 2 parmak destekliyor.
Nedeni ise yazılım kaynaklı. PR 2.0 ile "Gestures" desteği geleceği söyleniyor.
O resimler n8 e olmaz samsunglarda wallpaper efekti kullanılıyor yani bekleme ekranındaki wallpaperi hareket ettirebiliyorsunuz nokiada efektli wallpaper kullanılamaz ama tabiki düz resim olarak kullanmakta bir seçenekincelemeler için teşekkürler.. şu androidin menülerine ve özellikle samsungun simge anlaşıyına, vicıtlarına alışamadım ama arka plan resimleri beni benden alıyor.. çok süper derinlik anlayışına sahipler.. hele şu galaxy tabda venedik gibi birşey vardı, yada bir nehir görüntüsü mü ne öyle birşey.. bi bulabilsem direk n8 e arka plan yapacağım..
ben müsadenizle katılmıyorum.. ne yorum yapılırsa yapılsın ti ye alınabilecek bir hassasiyet var bu telefon konularında.. o yüzden korkuyorum bu başlığa yazmaya ama yine de yazmak lazım.. bildiğiniz gibi yılalrca macler, macbooklar uzun şarj ömürleri, süper stabil yapıları ve hızları ile ön plana çıktılar.. mac kullanıcıları falan işlemcileri hakkında çok bilgiye sahip değillerdi, ilgilenmiyorlardı bileama benim gibi donanımcılar (adeta muscle car kullanıcıları gibi) kendimizi daha güçlü donanımla eğlendiriyorduk.. yani 2 seçenek var daha hızlı ve güçlü olmak için, ya daha verimli programınız olacak ya da daha kaslı donanım kullanacaksınız..
iş cep telefonlarına gelince seçenekler daha sınırlı, program verimliliği daha ön plana çıkıyor.. çıkmak zorunda.. yazılım dünyası sonsuz bir matematik denklemleri havuzu.. ve her zaman daha iyi, daha doğru bir çözüm yolu vardır dürtüsüyle hareket edenlerin geliştirdiği bir dünya bu..
n8 in işlem sayısı, yeteneği, grafik kartının hızı kağıt üzerinde bazı teslerde iphone 4 ten falan yüksek gözüküyordu ama onu kullanacak yazılım olmadıktan sonra bir anlamı yok.. n8 in gücüne de güçsüzlüğüne de en iyi örnek need for speed hd ve asphalt 5 oyunlarıdır.. need for speed çok daha iyi grafiklere sahip olduğu, hatta yüksek çözünürlüklü bir oyun olduğu halde kendisinden daha vasat grafiklere ve oynanabilirliğe sahip olan asphalttan kat be kat akıcı ve kullanışlı bir oyun.. (bu defa n8 i n8 le karşılaştırarak başlığın en objektif eleştrisini yaptım sanırım)
arkadaşım bak bukkonular çok tartışıldı sebebide arkadaşaın dediği gibi işlemci sana özel olarak yeniden yazcamwave humminbird(adı üstünde sinekkuşu ,hızıyla ünlü) chipsetli işlemcivardır 90 milyon triangle oynatan gpu dahil,n8 de 32 milyon gpu ile beraber ,hatta kaç kere kanıt gösterdik,waven cpu ve gpu gücü n8 i 3 e katlıyor,bu kadar basit neyi halen kabullenemiyosunuz anlamadım wolfsons ses çipi var dedik sesi dandik diyosunuz humminbird işlemci var dedik halen aksini idare eden yorumlar yapıyosunuz ,ne ayaksınız siz anlamadım
Programcı değilim ama şu da vardir diye düşünüyorum: kaliteli efektleri felan eklerken onları da bir kod kullanarak ayarlamak lazım heralde, bu kodlar da arttıkca boyut artar? O zaman da badanın oyunları koddan mi yoksa grafik kalitesinden mi yüksek boyutludur, pek anlaşılır olmaz. Açık birşey var ki bada hayvan gibi yüksek boyutlu oyunlara sahip
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?