Nokia n8 , lumia 800 , lumia 920 gece flas li cekim

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
alical33

alical33

Üye
porticegüncellemesiyle 920 de en az n8 kadar keskin foto çekiyor :oke:

Esendağlı

Esendağlı

Üye
N8 imle gurur duydum:)

hasan3472ty

hasan3472ty

Üye
Canlar tartişma sebebi şu
Bazilarmiz şunu araştirmadan yaziyor
1.Lens farki
2.sensor kalitesi
3.yazilim gucü (örn.pure
4.led/xeon flash farki
5.mp kalitesi

Besinci ve uçuncu maddede yanilma çok oluyor. Ornegin iphonenin 5mpsi 8mp den daha ustun. Sebebi cift sensor gucü.
Yani mp sayisi fazlaliği fantaziye girebilir. Mobil lenslerle dijital kamera lensleri ayni değil. Ama yavaştan yetişmeye calisiyor. Noki gece ozelligini gelistirmiş. Ama kalite ayni duruyor.

Bence araştirmak ve bulmak en saglam cevabi bulur. Saygilarimla.

WhereIsMyMind

WhereIsMyMind

Üye
Lumia 920nin kamerasına hiçbir mobil su dökemez bence , 808 dışında tabi.

pRime.

pRime.

Üye
evet netlik kaybını da görüyoruz ama. başka bir numarası olmadığı ortaya çıktı 920'deki kameranın

krstnck

krstnck

Üye
evet netlik kaybını da görüyoruz ama. başka bir numarası olmadığı ortaya çıktı 920'deki kameranın
Kardeş bi eline alım resim çektin mi lumia 920 ile bi video çektin mi ? Ufak tefek renk odaklama sorunu var şuan o da normaldir yazılım ile giderileceği açıklanmıştır başka şekilde fanlık olarak algılama ama bence çok iyi alma nedenlerimdem biride buydu.

pRime.

pRime.

Üye
Kardeş bi eline alım resim çektin mi lumia 920 ile bi video çektin mi ? Ufak tefek renk odaklama sorunu var şuan o da normaldir yazılım ile giderileceği açıklanmıştır başka şekilde fanlık olarak algılama ama bence çok iyi alma nedenlerimdem biride buydu.

çektim kardeş için rahat olsun. ben n8 de kullandım 808 de 920 de. benim de telefon alırken baktığım ilk şeylerden biri kameradır. ama ne kadar aydınlık çektiğinden çok ne kadar kaliteli fotoğraf çeker ona bakarım ben. resimlerde de hangisi daha net ortada.

Furkan Emekli

Furkan Emekli

Üye
Zaten telefonu satarken kimse net çekiyor demiyor aydınlık çekiyor diyor. Ayrıca burda mesafe kısa olduğu için birbirine yakın sonuçlar söz konusu olabilir. Fakat gece uzak bir mesafeyi çekersen sonuç çok daha farklı olur çünkü burada netlik değil , kamera lensi konuşur.

- - - Eklendi - - -

Lütfen bir Profesyonel tarafından Yapılan şu Yoruma bakın ve Daha Sonra Yorum Yapın.Umarım işinize yarar.

- Lumia 920 Geceleri Aydınlatan Kamera -

Lumia 920'nin kamerası, ilginç bir bir
karakteristiğe sahip. 8.7 megapiksellik bu
kamera, Nokia'nın 808 modeliyle tanıttığı
PureView kamerasının düşük sürümünü
kullanıyor. Yani öyle 41 megapiksellik fotoğraflar
yakalayamıyoruz. Görüntü kalitesi her telefonun tersine, gündüzleri kötü - geceleri iyi görünüyor.
Gündüz çekilen fotoğraflarda çok da net olmayan
görüntüler elde ediyoruz. Renklendirmelerde
sorun olmasa da, zum yapıldığında belli başlı
detaylar görünmüyor. Bu açıdan rakiplerinin
gerisinde.

Peki gece nasıl çekiyor ?

Açıkçası gece
çekimlerinde büyük şaşkınlık yaşadığımı
söylemem gerek. Zira neredeyse zifiri karanlık bir
ortamda bile, flaş ile odakladıktan sonra yaptığım
flaşsız çekimlerde, gözümün gördüğü gibi bir
görüntü sağlayabiliyor. Tabii "gözümün gördüğü" kısmını " İnanılmaz Net " olarak algılamamak gerek.
Elbette ki görüntü kalitesinde düşüşler oluyor
fakat rakiplerinin siyahtan ibaret yakaladığı
fotoğraflarda, gayet belirgin fotoğraflar
sunabiliyor. Yani kameranın gece çekimini
"gözümüzün gördüğü kadar aydınlık" olarak tanımlarsak, çok da yanlış bir şey söylememiş
oluruz.

komando04

komando04

Üye
kamera olarak gerçekten mükemmel bir cihaz lumia 920 ama hatalı olan kısımları var ve giderilebilir bir durumda

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...