Nokia n8 , lumia 800 , lumia 920 gece flas li cekim

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
hmzgl

hmzgl

Üye
L920 sanki ortamda ışık varmış gibi çok güzel çekmiş.
Banada 920 çekiminde ortam biraz daha ışıklı iken çekilmiş gibi. Led flaşın xenon kadar aydınlatması imkansız gibi bir şey. N82 ile flaş açık n86 ile karşılaştırmada (karanlık ortamda) tabiki xenon daha iyi. Yinede fazla idda etmiyorum. N8 den iyi olmadığını

MaxipmaN

Üye
kimi konuda n8 kimi konuda 920 iyi ama 920 nin kamerasını tercih ederim

maxirabit

maxirabit

Üye

hah isiklar acik degil lumia 920 nin gece cekimi bu. bak o kdar iyi ki isiklar acik sandiniz ve nerdeyse hile var diyeceksiniz moonlife ile birlikte.

- - - Eklendi - - -

n8 hatirlatirim 12 mp. digerleri 8mp siz gece cekimi icin yapilmis.bir test siz cozunurlugu karsilastiriyorsunuz. Bakin 920 isiklar acik cekmis diyorsunuz. Halbuki bu gece cekimin 920nin ne kadar iyi cektigini gosteriyor
Gölge boyu neden o zaman koltuğun arkasına düşüyor?
Belli bir şekilde sol taraftan ışığın vurduğu anlaşılıyor.
Soldaki,koltuğun orda ki gölgeye iyice bak bence ışık açık mı değil mi.

- - - Eklendi - - -

Forumda da örnek verilmiş zaten,gölge boyundan ışık açık mı yoksa kapalı mı olduğu anlaşılıyor.

http://www.maxicep.com/windows-phon...20-kamera-testi-ve-unboxing-video-723555.html

hmzgl

hmzgl

Üye
920 ile çekilen resimlerde arka planda kalan nesnelerin düşdüğü gölgeye baktığın zaman hiçte karanlık ortamda çekilmediğini anlıyoruz. Soldan gelen ışık Masa üstündeki tül beyaz pencereye takılan tül sarımsı akkor lambanın ışığı vurmuş

phantomddl

Üye
[video=youtube;rtCgFW39BL8]http://www.youtube.com/watch?v=rtCgFW39BL8[/video]
2.50'ye alın video'yu karanlık çekimini görmek için.

- - - Eklendi - - -

Lumia 920'de DSLR makinalarda bulunana focus assist light bulunmaktadır.

Kerim.336

Üye
Arkadaslar kimse bu telefonun kamerasina laf etmesin bence kamerasi hakkaten mukemmel.

AHMED...

AHMED...

Üye
920 nasıl çekmiş öyle :D projektör gibi aydınlatmış maşallah

saruman_me

saruman_me

Üye
:tşk:

warriorname

warriorname

Üye
N8'i niye araya kattın ki karşılaştırmaya değmez..

pirenuri

pirenuri

Üye
lumia 920 nin şu özelliği iyi sanki ortamı gündüze çeviriyor gibi diğer telefonlarda ise odaklanığı yeri ışıldatır ama ortam hep gece olur lumiada gece çekimi üzerine iyi durulmuş

SheFy

SheFy

Üye

Gölge boyu neden o zaman koltuğun arkasına düşüyor?
Belli bir şekilde sol taraftan ışığın vurduğu anlaşılıyor.
Soldaki,koltuğun orda ki gölgeye iyice bak bence ışık açık mı değil mi.

- - - Eklendi - - -

Forumda da örnek verilmiş zaten,gölge boyundan ışık açık mı yoksa kapalı mı olduğu anlaşılıyor.

http://www.maxicep.com/windows-phon...20-kamera-testi-ve-unboxing-video-723555.html

Bi dk nikon.ile cekilen resmi neden eklemedin aradaki farki gormuyor musun.?

H.TOGAN

H.TOGAN

Üye
    Konu Sahibi

Yanlış dusunuyorsun n8 kamera konusunda piyasaya surulmesinden 2 sene geçmiş olmasına ragmen ;fotograf konusunda en iyiler arasındadır.

Black-killing

Black-killing

Üye

Çok yanlış düşünce kaç yıllık telefon olmasına rağmen çözünürlükte hepsini geçmiş fakat kullanılan teknojiler farklı.Yaşlı olmasına rağmen n8 gerçekten baba telefon.Fakat Lumianın teknolojisi daha gelişmiş.

esokmen

esokmen

Üye
Çok iyi bence l920

tarihcix

Üye
ben nokia n8 in bundan daha iyiş resim çektiğine inanıyorum

MoonLife01

MoonLife01

Üye

wp bolumunde pylasan arkadaslar var. ve oda da isik acikmis gibi gosteriyor

- - - Eklendi - - -

konu basligini oku . Netlikse n8 zaten ustun olur bu adil bir kiyaslama olmaz biri 12mp digerleri 8mp. dogal olarak n8 ustun olur. gece cekim yapilmis burda 920nin ne kadar iyi cekim yaptigini vurgulamak icin yapilmis

Oha sacmalıonsun hanı pureviem 41 megapixeldi? Neden lumia 920 net degilde n8 net birak Allah aşkına bir dedigin digerini tutmuyor.

MasteLaa

MasteLaa

Üye

wp bolumunde pylasan arkadaslar var. ve oda da isik acikmis gibi gosteriyor

- - - Eklendi - - -

konu basligini oku . Netlikse n8 zaten ustun olur bu adil bir kiyaslama olmaz biri 12mp digerleri 8mp. dogal olarak n8 ustun olur. gece cekim yapilmis burda 920nin ne kadar iyi cekim yaptigini vurgulamak icin yapilmis

12 mp veya 8 mp olduğu için kıyaslama yapılamaz diye bir şey yoktur..Xperia S de 12 mp ama İphone 4s in 8 mp ile neler yaptığını görüyoruz..

SheFy

SheFy

Üye
Oha sacmalıonsun hanı pureviem 41 megapixeldi? Neden lumia 920 net degilde n8 net birak Allah aşkına bir dedigin digerini tutmuyor.

1-purewiem degil purewiev
2-purewiev kamera mp li degil kamera ozelligi
3-purewiev 41mp degil
4-purewiev bi nevi optikzoom gorevi goren bir ozellik
5-lumia920 nin purewiev ama 41 mp degil 8.7mp
Bunlari bilmeden gelip burda laf ediyorsun. Git once purewiev neymis ogren gel. Gece cekimi uzerinde durulmus birsey de lumianin aydinlik fotosunda isiklar acilmis diyorsun bu ayrica bi komik. :D

- - - Eklendi - - -

12 mp veya 8 mp olduğu için kıyaslama yapılamaz diye bir şey yoktur..Xperia S de 12 mp ama İphone 4s in 8 mp ile neler yaptığını görüyoruz..

Bak cozunurluge bakilmadan renklerin canliligini kiyasliyorsun. burda ise gece cekimi. Bak bakalim en aydinlik ceken 920 degil mi?

MasteLaa

MasteLaa

Üye

1-purewiem degil purewiev
2-purewiev kamera mp li degil kamera ozelligi
3-purewiev 41mp degil
4-purewiev bi nevi optikzoom gorevi goren bir ozellik
5-lumia920 nin purewiev ama 41 mp degil 8.7mp
Bunlari bilmeden gelip burda laf ediyorsun. Git once purewiev neymis ogren gel. Gece cekimi uzerinde durulmus birsey de lumianin aydinlik fotosunda isiklar acilmis diyorsun bu ayrica bi komik. :D

- - - Eklendi - - -

Bak cozunurluge bakilmadan renklerin canliligini kiyasliyorsun. burda ise gece cekimi. Bak bakalim en aydinlik ceken 920 degil mi?
Evet öyle..Demek istediğimi sen anlamadın sanırım..Bu fotoğrafları ben kendim de karşılaştırdım bizzat N8 le olmasa da s2 ile 920 karşılaştırdım yani rahat ol :) Benim demek istediğim mp arasındaki fark her şey değil..Fotolara gelince N8 keskin çekmiş Lumia enteresandır odada ışık var gibi çekmiş bu da flash'dan kaynaklanmayan bir özellik..uc lens alakalı olabilir ama güzel bir şey bana göre..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...