Nokia Lumia 920 hakkında kafama takılanlar

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

hiphop8

Üye
    Konu Sahibi
Nokia Lumia 920 hakkında kafama takılanlar
Merhaba arkadaşlar. Daha önceden bir konu açmıştım, ne alacağıma karar verebilmek için ve Lumia 920'de karar kıldım. Şimdiyse bazı problemler var kafamda gelin birlikte bir göz atalım. Bu arada kısmetse Pazar günü alıyorum.

1- Lumia 920'nin kamerası efsane deniliyor. 8mp Pureview ve tabi ki Carl Zeiss lens. Benim şu anda N8'im var ve açıkçası 920 ile çekilmiş bir fotoğrafın kalitesini göremedim hiç tam anlamıyla. Hatırlatmak amacıyla N8'in kamerası; 12mp Carl Zeiss ve Xenon flaş. L920'ninki daha iyi bir kamera mı?

2- Lumia 920'de FM radyo yokmuş. Ben radyo dinleyen bir insanım. Bu sorunu çözmenin yolu var mı? Güncellemede radyo gelebilir mi? Veya headset ile radyo sorununu halledebilir miyim?

3- Sizin (L920 kullanan varsa) kafanıza takılan problemler varsa, benim bilmediğim, bilgilendirmenizi de rica ediyorum.

dedereis123

dedereis123

Üye
Merhaba arkadaşlar. Daha önceden bir konu açmıştım, ne alacağıma karar verebilmek için ve Lumia 920'de karar kıldım. Şimdiyse bazı problemler var kafamda gelin birlikte bir göz atalım. Bu arada kısmetse Pazar günü alıyorum.

1- Lumia 920'nin kamerası efsane deniliyor. 8mp Pureview ve tabi ki Carl Zeiss lens. Benim şu anda N8'im var ve açıkçası 920 ile çekilmiş bir fotoğrafın kalitesini göremedim hiç tam anlamıyla. Hatırlatmak amacıyla N8'in kamerası; 12mp Carl Zeiss ve Xenon flaş. L920'ninki daha iyi bir kamera mı?

2- Lumia 920'de FM radyo yokmuş. Ben radyo dinleyen bir insanım. Bu sorunu çözmenin yolu var mı? Güncellemede radyo gelebilir mi? Veya headset ile radyo sorununu halledebilir miyim?

3- Sizin (L920 kullanan varsa) kafanıza takılan problemler varsa, benim bilmediğim, bilgilendirmenizi de rica ediyorum.

Valla cihazı hemen servise verdiğim için çok kullanmak nasip olmadı :D

1 - ) Lumia yı şuan farklı kılan Pureview şuan gündüzleri n8 den farklı gelmeyebilir ancak gelecek güncellemede sorun kalkıcağı söyleniyor , gece çekiminde ortaya farkını koyuyor . N8 den zaten başka telefona geçipde kameraya önem veren biriysen alıncak başka telefon yok şuanlık :D

2 - ) Desteği olduğu biliniyor yani güncellemede fln büyük bir ihtimalle gelicektir .

3 - ) Dosya yöneticisi olmaması sıkıntılı , uygulamaları geri basarak çıkmak biraz zahmetli geldi bana heleki ona basarken titreşim yapması aklıma takılıyor acaba böyle çok titretirsem bozulur mu titreşimi diye . İlerleyen zamanlar görücez . He birde müzik olayını sevmedim ses tuşuna basarak media player çıkması benim açımdan zahmetli bir durum . Şu zil sesleride ayarı var mı bilmiyorum yani oyundaki sesle , zil sesi , alarm fln hepsi bir olması hoşuma gitmedi tabiki bir yolu varsa bilmiyorum .

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
1) Lumia 920'nin kamerasında PureView teknolojisi mevcut. Bu nedenle gerçekten kaliteli bir kamera. Özellikle gece karanlığında ve düşük ışıklı ortamlarda yardımcı ışığın da desteğiyle gerçekten mükemmel fotoğraflar çekiyor. Açık havada, dalgalı ışık ortamlarında ise bazen renk yumuşaması sorunu olabiliyor ancak bu sorun güncelleme ile giderilecek. Yine güncelleme ile giderileceğini düşündüğümüz bir başka sorun ise video çekim modunda zoom yapma (yakınlaştırma) özelliğinin bulunmaması. Fotoğraf çekim modunda ise parmaklarını ekrana değdirip açıp kapatarak yabancıların "pinch to zoom" bizim ise "çimdikleme" dediğimiz yöntemle yakınlaştırma ve uzaklaştırma yapabilirsin.

2) Evet şu an için Lumia 920'de FM Radyo bulunmuyor ancak bu özelliğin telefon donanımı içerisinde mevcut olduğu, WP8 sistemin varsayılan sınırlamaları nedeniyle pasif durumda bulunduğu ve güncelleme ile aktif hale getirileceği yönünde haber ve söylentiler var. Hep birlikte göreceğiz.

3) Kafamıza takılan problemler zaten belli: WP8 sisteminin eksiklikleri ve kullanıcıyı aşırı sınırlayan bazı özellikleri. Bunların da yine önümüzdeki dönemde çıkacağı tahmin edilen iki güncelleme ile giderilmesi bekleniyor.

Ayrıntılı bilgi için şuradaki mesaja bakabilirsiniz:
http://www.maxicep.com/windows-phon...ri-hakkinda-sorularim-746247.html#post5678872

screamofcnc

Üye
Arkadaşım benden sana tavsiye, n8 ayarında tel kullanıyorsan hiç 920 yi alma, kameraya radyoya önem veriyosan git bi 808 al bence, şahsen ben almadığıma pişmanım, tamam 920 nin kamerasıda iyi ama keskin değil, karanlık yerden güneşe tuttuğun zaman hiçbirşey göstermiyo, ben n8 den 920 ye geçiş yaptım ve biraz pişmanım, n8 beni 1 sene daha götürürmüş ama genede kendin bilirsin, karar senin.

hiphop8

Üye
    Konu Sahibi
Öncelikle cevaplarınız için teşekkür ederim her ikinize de.
@dedereis123 evet hocam kamera benim için çok önemli ve N8'in üstüne 2 telefon biliyorum, biri 808 biri de bu. :D
@bulutsuzgece bu güncellemelerin ne zaman geleceği konusunda bir bilgi var mı hocam? Küçük bir araştırma yaptım fakat kesin bir şey yok gibi sanki.

Ayrıca merak ediyorum da, eğer biliyorsanız, Google Skymap var Android'de. Böyle bir şey gelir mi acep? :)

- - - Eklendi - - -

Arkadaşım benden sana tavsiye, n8 ayarında tel kullanıyorsan hiç 920 yi alma, kameraya radyoya önem veriyosan git bi 808 al bence, şahsen ben almadığıma pişmanım, tamam 920 nin kamerasıda iyi ama keskin değil, karanlık yerden güneşe tuttuğun zaman hiçbirşey göstermiyo, ben n8 den 920 ye geçiş yaptım ve biraz pişmanım, n8 beni 1 sene daha götürürmüş ama genede kendin bilirsin, karar senin.

Bu sorun güncelleme ile giderilecek diyorlar? Ama N8 zaten direk kamera telefonu. Keza 808 de öyle. Ama açıkçası bir flagship tutkunu olduğum için Nokia'nın şu anki flagship'i L920.

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Güncellemelerden biri Şubat ayında gelecek. (Bu Nokia tarafından da teyit edilmiş kesin bilgidir).

Ancak kullanıcı geri bildirimlerine yönelik ikinci ve büyük güncellemenin ne zaman geleceği henüz belli değil.
Muhtemelen geri bildirimler ve taleplerle ilgili olarak öncelikle "Microsoft ile Nokia" arasında bir değerlendirme süreci olacaktır.
Uygun görülenler için gerekli hazırlıklar ve düzenlemeler yapıldıktan sonra kullanıcılara sunulacaktır.

WP kullanırken, gerek hız gerekse arayüz açısından Symbian ile arasındaki dağlar kadar farkı göreceksin. Bu yüzden açıkçası ben Nokia 808 vb Symbian işletim sistemli bir telefon tavsiye etmiyorum WP'yi tanıdığımdan beri.

Ve son bir not.
Eğer kısmet olur da Lumia 920 alarak WP ailesine katılırsan, sana tavsiyem telefona ve sisteme karşı sabırlı ol. En başta yabancılık çekecek ve alışmakta zorlanacaksın. Belki eksikliklerinden dolayı kızacaksın.
Ama zamanla ve alıştıkça herşey daha güzel görünmeye başlayacak ve merakla güncellemeleri bekleyeceksin.
O yüzden telefonu aldığında Nokia'ya ve WP'ye biraz zaman ve şans tanı olur mu
:oke:

hiphop8

Üye
    Konu Sahibi
Zaten ben de sırf Symbian yüzünden N8'i bırakıyorum artık. Çok yavaş kalıyor ayrıca. Bilgi için teşekkür ederim.

Microsoft ile Nokia görüşmesi hararetli olur sanki. Nokia radyo istiyor fakat Microsoft kabul etmiyor diye biliyorum. Bunların inadı kime abi? :)

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Öncelikle cevaplarınız için teşekkür ederim her ikinize de.
Ayrıca merak ediyorum da, eğer biliyorsanız, Google Skymap var Android'de. Böyle bir şey gelir mi acep? :)

Daha önce Google Skymap kullanmadığım için uygulamanın tam özelliklerini bilmiyorum ancak mağazada birkaç tane buna benzer gökyüzü haritası uygulaması görmüştüm sanki.

hiphop8

Üye
    Konu Sahibi
Bunlar sanırım sadece gökyüzü haritası. Google Skymap ise telefonu tuttuğun yöne göre orada ne varsa onları gösteriyor. Symbian için bile var bu uygulama hatta şu an N8'imde var. Fakat Google'ınki kadar kullanışlı değil elbette.

n000k

n000k

Üye
Bunlar sanırım sadece gökyüzü haritası. Google Skymap ise telefonu tuttuğun yöne göre orada ne varsa onları gösteriyor. Symbian için bile var bu uygulama hatta şu an N8'imde var. Fakat Google'ınki kadar kullanışlı değil elbette.
arkadaşın verdiği linkteki lerin açıklamasını okuduysan aynı şey.. gökyüzünde istediğin yere tutunca orada ne varsa gösteriyor.. istediğin uygulamanın aynısı..

dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye
arkadaşın verdiği linkteki lerin açıklamasını okuduysan aynı şey.. gökyüzünde istediğin yere tutunca orada ne varsa gösteriyor.. istediğin uygulamanın aynısı..

Yıldızları gezegenleri falanmı tanıtıyor ?

n000k

n000k

Üye

Yıldızları gezegenleri falanmı tanıtıyor ?
bir hafta once indirmistim ama hic denenedim,belki wp8 icin guncelleme gerekebilir :) aciklamasindan anladigim kadariyla program calistirp teli gokyuzune dogru tutunca orda hangi yildizlarin olduunu gosteriyor sanirsam ;)
<- Lumia 920 aşkım ->

hiphop8

Üye
    Konu Sahibi
Evet aynen öyleymiş. Veri bağlantısı ve GPS kullanıyor. GPS açıkken %100 gibi bir tutturma oranı var arkadaşın. Hey maşallah, daha neler göreceğiz...

Edit: Arkadaşlar Beyaz ile Siyah arasında kaldım. Sizce hangi renk?

ardacumhur

ardacumhur

Üye
Evet aynen öyleymiş. Veri bağlantısı ve GPS kullanıyor. GPS açıkken %100 gibi bir tutturma oranı var arkadaşın. Hey maşallah, daha neler göreceğiz...

Edit: Arkadaşlar Beyaz ile Siyah arasında kaldım. Sizce hangi renk?

Kesinlikle siyah :) Çok daha ince ve güzel duruyor bence

hiphop8

Üye
    Konu Sahibi
Kesinlikle siyah :) Çok daha ince ve güzel duruyor bence
Beyaz da çok lüks duruyor aslında ama sanırım evet, siyah daha bir teknolojik. :)
Kırmızı ve sarıya hiç bulaşmamayı düşünüyorum. Kırmızı zaten bayan tercihi gibi geliyor bana nedense.

dedereis123

dedereis123

Üye
Beyaz da çok lüks duruyor aslında ama sanırım evet, siyah daha bir teknolojik. :)
Kırmızı ve sarıya hiç bulaşmamayı düşünüyorum. Kırmızı zaten bayan tercihi gibi geliyor bana nedense.

Kırmızı ferrari kırmızısı durduğu için bayanla alakası pek yok aslında kırmızısı çok hoş heleki siyah şarj girişi siyah ekran ve siyah vidalarla çok tatlı :D benim ki siyahtı ancak üst kısmı çok düz geldi bana ya kutu gibi duz bakınca güzelde ust kulaklık girişi fln biraz garip geldi :D

hiphop8

Üye
    Konu Sahibi
Kırmızı ferrari kırmızısı durduğu için bayanla alakası pek yok aslında kırmızısı çok hoş heleki siyah şarj girişi siyah ekran ve siyah vidalarla çok tatlı :D benim ki siyahtı ancak üst kısmı çok düz geldi bana ya kutu gibi duz bakınca güzelde ust kulaklık girişi fln biraz garip geldi :D
Siyahın dezavantajı işte hocam. Şekil ama zaafiyeti var. :D Sen şahsen hangisini tavsiye edersin? Ferrari mi? :D

ardacumhur

ardacumhur

Üye
Siyahta çerçeveler göze batmıyor.Ön kısım ekranla bütün gibi duruyor ve siyahın yüzeyi(dokusu) diğer renkler gibi parlak değil.

Mat boyalı spor otomobilleri anımsatıyor bana :)

dedereis123

dedereis123

Üye
Siyahın dezavantajı işte hocam. Şekil ama zaafiyeti var. :D Sen şahsen hangisini tavsiye edersin? Ferrari mi? :D

Valla siyah mat olduğu için çok guzel ayrı havası var heleki silikon kapla fln her renk tam oturuyuor , ancak kapsız ust kısmı pek hoş değil ama yinede siyah alman daha iyi gibi sonuçda her renk kap takabilirsin. Bazen içim gidiyor kırmızıya ama mat siyah cidden şekil :D ( üst kısmı hariç )

hiphop8

Üye
    Konu Sahibi
360 derece 3D view ile baktım ve siyahta karar kıldım. Cidden mat siyah Bmw 3.20 gibi. :D Teşekkürler dostlar.
Kap alacağım mutlaka 2-3 renk. Her gün değiştiririm :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...