Anket NOKIA LUMIA 820 EKRANI NE KADAR SAĞLAM?

Sponsorlu Bağlantılar

Makale_Helvetia

Makale_Helvetia

Üye
    Konu Sahibi
NOKIA LUMIA 820 EKRANI NE KADAR SAĞLAM?
Gerek youtube da gerek internette sağlamlık testi yapılan videoları aradım ama bulamadım..820 adına yapılmış herhangi bir sağlamlık testi yok..bu telefonun ekranı ne kadar sağlamdır..kimisi tangır tungur düştü ama kırılmadı abi diyor..kimisi ulan 5 cm den düştü iç ekran gitti diyor..920 sanırım gorilla glass kullanıyor..kırılmaya bir nebze daha dayanıklı anladığım kadarıyla..tabi onu da tuz buz etmeyi başaranlar yok değil.. :) peki bizim ekran ne kadar sağlamdır..kullanılan cam gorilla glass kalitesinde midir..nedir ne değildir..dökülün bakalım.. :)

MaxipmaN

Üye
720den 820ye geçip hatanı telafi etmişsin sanırım :D kırılmama diye birşey olamaz nasıl düştüğüne de bağlı köşeyi taşa vurdun mu ekran falan kalmaz

Tmobile

Tmobile

Üye
tavrınızı Daha İyi Sergilerseniz Daha İyi Olur Dökülün Bakalım Falan Olmuyor :Ban:
Sorunuza Gelicek Olursak İnternette Lumia 820 Drop tests Diye Aratırsanız Mutlaka Bir Kaç Adet Videolu Sonuç Çıkıcaktır.

• Beğen
Tepkiler: maydinmaydin
Makale_Helvetia

Makale_Helvetia

Üye
    Konu Sahibi
tavrınızı Daha İyi Sergilerseniz Daha İyi Olur Dökülün Bakalım Falan Olmuyor :Ban:
Sorunuza Gelicek Olursak İnternette Lumia 820 Drop tests Diye Aratırsanız Mutlaka Bir Kaç Adet Videolu Sonuç Çıkıcaktır.

ben onu samimiyetten söyledim başka bir amacım yoktu hepimiz kardeşiz burada :) işte sorun o aradım ama bulamadım :) soğuk testi vardı birtek o kadar. drop test,hammer test tarzı birşey bulamadım
720den 820ye geçip hatanı telafi etmişsin sanırım :D kırılmama diye birşey olamaz nasıl düştüğüne de bağlı köşeyi taşa vurdun mu ekran falan kalmaz

gorilla glass falan hikaye diyorsun yani :)

aynen öyle telafi ettik ama ekran kalite konusuna takıldım.

MaxipmaN

Üye
ben onu samimiyetten söyledim başka bir amacım yoktu hepimiz kardeşiz burada :) işte sorun o aradım ama bulamadım :) soğuk testi vardı birtek o kadar. drop test,hammer test tarzı birşey bulamadım

gorilla glass falan hikaye diyorsun yani :)

aynen öyle telafi ettik ama ekran kalite konusuna takıldım.
gorilla glassın asıl amacı çizilmeye karşı dayanıklı olması diye biliyorum kırılmayı tam bilmiyorum

Makale_Helvetia

Makale_Helvetia

Üye
    Konu Sahibi
gorilla glassın asıl amacı çizilmeye karşı dayanıklı olması diye biliyorum kırılmayı tam bilmiyorum

gorilla glass 2 de hem çizilme hem kırılmaya karşı (belli bir kuvvete kadar) dayanıklı diye gördüm ben..videoları var internette.ama ilginçtir ki onu da kırmayı başaranlar var..biraz da şans işi bu sanırım

• Beğen
Tepkiler: MaxipmaN

MaxipmaN

Üye
gorilla glass 2 de hem çizilme hem kırılmaya karşı (belli bir kuvvete kadar) dayanıklı diye gördüm ben..videoları var internette.ama ilginçtir ki onu da kırmayı başaranlar var..biraz da şans işi bu sanırım
evet şu anki teknlolojiyle taş gibi ekran yapmak mümkün değil belli bi kuvvetten sonra kurtulmaz

Makale_Helvetia

Makale_Helvetia

Üye
    Konu Sahibi
sağlamlık olarak 920 ekranı mı 820 ekranı mı desem peki? :)

braayn

braayn

Üye
kardeşim şöyle söyliyim bende 820 kullanıyorum ve en az 5 defa düşürdüm değişik yüksekliklerde ve ben telefonu anahtarı bozuk parayı aynı cebe çok koyduğum oldu ve 2 yıla yakındır kılıfsız kapsız kullanıyorum ve banamısın demedi cihaz da gram çizik yok ...
Bu cihazda nokianın bir koruma ekranı var bildiğim kadarıyla gorilla glass vs yok olsa ne olur onuda düşünmek lazım.

Makale_Helvetia

Makale_Helvetia

Üye
    Konu Sahibi
bu kırılma olayı biraz da şans işi anladığım kadarıyla..düştüğü açı falan çok önemli..betona düşer kırılır parkeye düşer birşey olmaz..mesela..dikkatli kullanmak lazım her türlü..

tanercoskun

tanercoskun

Üye
Çok sağlam diye güvenme bende kaç kere daha kötü düşürmelerime rağmen kırılmadı ama daha hafif düşmede ekran parçalandı. Düştüğü vurduğu açı ve düştüğü zemin çok önemli.

braayn

braayn

Üye
arkadaşım lumia 820'sini 1.5 m'den ekranının üzerine düşer vaziyette paket taşınla kaplı kaldırıma düşürüp birde 43 numaralı botla üzerine bastı sıfır çizik var üzerinde.

Rainesto

Rainesto

Üye
gorilla glass 2 var ama bi yere kadar korur genede dikkatli ol :)

Makale_Helvetia

Makale_Helvetia

Üye
    Konu Sahibi
cevaplar için teşekkürler arkadaşlar..yani düştüğü açı ve zemin çok önemli..yoksa gorilla morilla farketmiyor.. anlaşıldı :)

• Beğen
Tepkiler: skynet
maydinmaydin

maydinmaydin

Üye
ekranı dert etme o kadar. düşürmezsen kırılmaz. buna garanti verebilirim :thumbup:

Makale_Helvetia

Makale_Helvetia

Üye
    Konu Sahibi
ekranı dert etme o kadar. düşürmezsen kırılmaz. buna garanti verebilirim :thumbup:

aynen öyle..dikkatli olmak lazım neticede elindeki kırılmaz materyal değil..bir de batarya sallanıyor falan diyorlar ama bende o da yok..batarya nasıl sallanır ya :)

serinaga

serinaga

Üye
Ekran en az Gorilla Glass kadar sağlam bir maddeden yapıldığı kesin, bende 3-5 defa düşürdüm telefonu, hatta en son mıcır asfalatta sürüm sürüm süründü telefon camın üzerinde, ama hiçbirşey olmadı. Yani en sağlam bilinen ekranlar ÇİZİLMELERE karşı dayanıklıdır. Kırılmaya karşı dayanıklılık kasanın kalitesine bakar, çelik koruyucu gövde varsa kırılmayı önler biraz, bu nedenle S3 camları en ufak bir düşmede çabuk çatlar, ama oda çizilmez ...
SONUÇ itibariyle ekran camı çizilmelere karşı dayanıklı, ehhh hatırı sayılır sağlamlıkta kasasıda var L820'nin, ama kırılmaz da değil tabiki ama SAĞLAM ...

Makale_Helvetia

Makale_Helvetia

Üye
    Konu Sahibi
doğru diyorsun..o yüzden flip cover kılıf tedarik ettim :)

zirtvirt

zirtvirt

Üye
Telefonunu kılıfsız kullanma, bazıları şurdan düştü birşey olmadı burdan düştü birşey olmadı diyorlar. Bu sözlerle gaza gelme derim. Benim de ekran kırıldı, teleservisten gittim değiştirdim.

HaYalPeresT TM

HaYalPeresT TM

Üye
yere bir kere düştü ve kırıldı bence berbat