Karşılaştırma Lumia 720 - 820 - 920 -925 - 1020 ekran dayanıklılığı..

Sponsorlu Bağlantılar

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Bende o markadan alayım o zaman .. Yalnız aldığım filmin kenarlarından biraz kırpmam lazım sanırım ki bombeli kısımlara denk gelmesin .. Tabi o zaman da sadece ekranı koruyacak siyah çerçeve açıkta kalacak ..

Birde bu alüminyum kısımlar kaplama mı ? Yani altı plastik mi ? Yoksa harbi alüminyum mu iphone lar gibi ? Yarın öbür gün samsunglar gibi dökülmesin de : )
hayır kesmene gerek kalmıyor. Tam oturuyor bombeye kadar. Ayrıca Lumia 925 boya değil kasa alüminyum.

• Beğen
Tepkiler: luckysleven

Makale_Helvetia

Makale_Helvetia

Üye
    Konu Sahibi
Tamamen kullanım ve şans işi demek ki anladık :) hepsi aynı kalitede kırılma konusunda. Bu arada Karaköy alt geçit de soldan ilk dükkanda benim tanıdığım bir aksesuarcı var adı Naci..ondan iyi jelatin yapıştıran görmedim.sıfır baloncuk..maksimum kalite. :)

oysu

oysu

Üye
Bu 5 model arasında size göre ekranı kırılmaya ve çizilmeye dayanıklı olan hangisi? Gorilla Glass gerçekten çizilmelere ve kırılmalara dayanıklı mı..yoksa sadece çizilmeye mi dayanıklı..okuduğuma göre bu camı da kırabilenler varmış..hatta normal cama göre daha kolay kırılabildiğini söyleyenler de var..sizin görüşünüz nedir? Şunu bir açıklığa kavuşturalım artık :)
920 ile 1020 kullanıyorum.Ama 920 eline alınca sağlam bu telefon diye biliyorsun. Ekranı çizilmez diye bir şey yok çiziliyor.Sadece diğerlerine göre 1 adım önde.Ki 920 cebimde 1 lira sayesinde çizilmişti.1020 ye gözüm gibi bakıyorum. Ama 920 her haliyle kendini belli ediyor.Sağlamlık konusunda.920 yi 5 m yükseklikten düşürdüm sadece arkasında çizikler oluşmuştu.1020 düşse düşünemiyorum

merlin19

merlin19

Üye
920 hepsine tek geçer mesajlarımda vardır çokta yazmışımdır yaklaşık 2 yıldır lumia 920 kullanıyorum yukarıda yazmışya arkadaşım 1 değil 2 değil 3 değil 50 kez düşürdüm o birşey değil hocam abartısız 1500 den fazla düşürdüm ve ilk aldığım günün 2. günü 15 metre yükseklikten demir merdivenlerden seke seke aşağıya çakıldı 1650 tl dedim uçtu gitti elime aldım tık yok ve abartısız ben bu telefona çok işkence yaptım -40 derecede derin dondurucuya attım 30 dakkadan fazla durdu hiç kapanmadı patronumla iddalaşıp lumia 920 ve iphone 4s si derindondurucuya attık iphone -15 lerde kapattı kendini ama bu cihaz -40 ı direk gördü idda ile yeğenimle kapıştık 3. katta oturuyorum bana iphone 5 şöyle sağlam böyle sağla dedi sinirlendim dedim kaça aldın ? 2200 tl dedi bende güveniyormusun 2200 tl ye dedim evet dedi tamam bende 1650 tl ye güveniyorum ver telefonu dedi uzattı kaptım telefonu koştum mutfak camına salladım 2 sinide yeğen abi ne b... yedin dedi dedim evlat 2200 e karşı 1650 tl sağlam olan kazansın sonucu merakmı ediyorsunuz :) tahmin sizin ve 920 yi aldım alalı hiç ekran koruyucu ve kasa koruyucu takmadım halen şu anda masamda ve kıs kıs sırıtıyor inanmayacaksınız ama en ufak Çizik dahi yok ben hayatımda bunun kadar 2 telefon gördüm 1. ericson 628 ( üzerinden 90 larda çok araba geçirdim :) 2. nokia 3310 üzerine tanımam kim ne derse desin elimdeki cihaz şansmıdır yoksa özelmidir bende çözemedim hatta 4 ay falan önce eşime 925 aldım onuda eşim çok düşürdü hatta ilk düşürende benim :D ama oda sapa sağlam ondada halen tek çizik yok anlayacağınız bazen her marka ve model bir birini tutmaz :D ha İphone 5 e nemi oldu o kadar kasa koruması ve ekran koruyucusu telefondan geriye param parça bir ekran ve kasa kaldı yeğenim ne mi yaptı? ilk işi gidip sıfırından bir Lumia 1020 almak oldu :)

• Beğen
Tepkiler: ceza87 ve 4MaGuS
Rainesto

Rainesto

Üye
920 yi 2-3 haftadır kullanıyorum jelatin felan hiç birşey yok bi çizik bile yok :D gerçi 620 2-3 ay olacak ondada yok :D

• Beğen
Tepkiler: merlin19
Makale_Helvetia

Makale_Helvetia

Üye
    Konu Sahibi
arkadaş peki bu kırmayı başaranlar nasıl kırıyor ya :) 920 ekranını kıran binlerce kişi var yazın google a görün :) sizin cihaz gerçekten sağlam olsa gerek.

• Beğen
Tepkiler: Rainesto
merlin19

merlin19

Üye
arkadaş peki bu kırmayı başaranlar nasıl kırıyor ya :) 920 ekranını kıran binlerce kişi var yazın google a görün :) sizin cihaz gerçekten sağlam olsa gerek.
Valla onu bende çok merak ediyorum işin açığı şu Sakınan göze Çöp batar çevremdeki çoğu kişi benden görüp iyi yada kötü 1 lumia sahibi oldu ve çevremde en kötü 10 kişide lumia 920 var ve hiç şikayet edip yakındıklarını görmedim ki çoğuda benim gibi hor kullanıyor mesela kardeşime kendi elimle 820 aldım o cihazla tanışana kadar kırmadığı telefon ekranı kalmadı 820 aldık hatta o s3 alacaktı ben engel oldum yaklaşık 1.5 yıldır falan kullanıyor hep diyor elime alıpta bu kadar sürede ekranı kırılmayan tek cihaz diye sizi bilmem ama çevremde ben lumia serilerinden yakınan görmedim birde Yakınanların Cihazlarını nereden aldıklarını sormak lazım sorun soruşturun bu tarz cihazların çoğu Teknosa , Medimarkt , Bimex, İstanbul bilişim gibi Teknoloji Mağzalarından alınan ürünlerdir buna kalıbımı basarım çok nadir Nokia shop veya Telefon şirketlerinden alanlarda hata olabilir ben 820 * 920 * 925 * telefonları TİM den aldım çoğu arkadaşlarımda TİM yada Vodafondan aldı ve hiç sorun duymadım bazılarıda Nokia shoplardan aldı ama şunu söyleyeyim Hepsiburada dahil gerek internet gerek normal teknosa tarzı yerlerden kesinlikle cihaz almayın başınız çok ağrır bu firmalar genelde bizim spot diye tabir ettiğimiz cihazları satar aslında olay şudur dışardan kendileri 10 bin 20 bin adet getirir toplu alırlar ve çoğu cihazları sorunludur örnek 100 cihazın 75 i sorunludur çok nadir yüzde 25 i sağlam çıkar ben teknosadan 4 cihaz aldım hiç biri 1 haftayı atlatmadı..daha böyle yerlerden cihaz almam

Makale_Helvetia

Makale_Helvetia

Üye
    Konu Sahibi
Üretim kalitesinde farklılıklar olacağını düşünmüyorum.sadece telefonun üzerindeki etiket değişiyor.gerisi aynı.

suyunsesi

suyunsesi

Üye
Telefonların da defolusunu mu getirtiyorlar yani :birak:, yok canım :sahan2:

luckysleven

luckysleven

Üye
Sanırım darbenin ekrana uyguladığı basınç ve bu basıncı uyguladığı bölgeye göre ekran hasar görüyor .. Şöyle ki benim 720 çok alçaktan düştü ve kasadan darbe aldı .. Kasa çatladı o çatlakta ekrana geçip devam etti .. Ekranda 5 ayrı çatlak oluştu . Ama 1 ay önce yine aynı telefon mermerin üzerine düşüp 2 metreye yakın sürüklenip duvara çarpıp durdu hani sürüklenirken ben ertesi gün hangi telefonu almaya gitsem diye düşündüm o derece düştü yani : ) ve 1 tane bile çizik yada çatlak oluşmadı

Makale_Helvetia

Makale_Helvetia

Üye
    Konu Sahibi
valla gözüm gibi bakıyorum ben.masaya bile yavaşça koyuyorum telefonu.o derece :)

kardelen_1986

kardelen_1986

Üye
arkadaş biraz abartmış benim 1020 ilk düşüşte paramparça oldu 920 bilmem ama 1020 alınmaz 350 tl ekrana ödedim şimdi telefonu kullanmaya bile korkuyorum en kısa zamanda elden çıkarırım

Makale_Helvetia

Makale_Helvetia

Üye
    Konu Sahibi
Kırılma işi biraz da şans işi..abdestsiz ele almamak gerekiyor bu telefonları :)

• Beğen
Tepkiler: ON9

texasteam

Üye
920 ve diğer modelleri kullanmadım bilmiyorum ama 820 yi o kadar duşurmeme rağmen sağlam kalması beni hep şaşırtmıştı bu konuda tam üstüne olmuş :)

umitarig

umitarig

Üye
920 kullanalı bir yılı geçti hala ilkaldığım gibi duruyo:bangin:

Makale_Helvetia

Makale_Helvetia

Üye
    Konu Sahibi
Maşallah diyelim o zaman Allah nazarlardan saklasın :)

oysu

oysu

Üye
arkadaş biraz abartmış benim 1020 ilk düşüşte paramparça oldu 920 bilmem ama 1020 alınmaz 350 tl ekrana ödedim şimdi telefonu kullanmaya bile korkuyorum en kısa zamanda elden çıkarırım
Kasko yaptır sigortalat iyi oluyor.Arkadas note 3 alır almaz yaptırdı.Balkonda konuşurken düşürdü elinden yenisi aldı

Makale_Helvetia

Makale_Helvetia

Üye
    Konu Sahibi
Kasko yaptır sigortalat iyi oluyor.Arkadas note 3 alır almaz yaptırdı.Balkonda konuşurken düşürdü elinden yenisi aldı
kasko şirketleri de problemli diye duymuştum.bilhassa cep kask..müşteriler bezme noktasına gelmiş artık.

ÖZGÜNBEY

ÖZGÜNBEY

Üye
Gorilla Glass hakkında yanlış bilinen 2 gerçek var;
1.si Gorilla Glass kırılmaz cam değildir, sadece normal camlara göre %25-%40 daha iyi dayanım sağlar
2.si Gorilla Glass çizilmez ekran değildir, sadece normal camlara göre derin ve kılcal çizik oluşma oranı %50 daha azdır

Makale_Helvetia

Makale_Helvetia

Üye
    Konu Sahibi
kelime oyunlarına dikkat etmek gerek ;)