Karşılaştırma Lumia 720 - 820 - 920 -925 - 1020 ekran dayanıklılığı..

Sponsorlu Bağlantılar

Makale_Helvetia

Makale_Helvetia

Üye
    Konu Sahibi
Lumia 720 - 820 - 920 -925 - 1020 ekran dayanıklılığı..
Bu 5 model arasında size göre ekranı kırılmaya ve çizilmeye dayanıklı olan hangisi? Gorilla Glass gerçekten çizilmelere ve kırılmalara dayanıklı mı..yoksa sadece çizilmeye mi dayanıklı..okuduğuma göre bu camı da kırabilenler varmış..hatta normal cama göre daha kolay kırılabildiğini söyleyenler de var..sizin görüşünüz nedir? Şunu bir açıklığa kavuşturalım artık :)

sekajmer

sekajmer

Üye
820 haricinde hepsinde gorilla glass bulunuyor. 820 925 1020 Telefonum var hepsi çok dayanıklı (ekran olarak) ama gorilla olmayan 820 defalarca yere düştü , 1 değil 2 değil 3 değil 50 kez düşmüştür, ekranda kılcal çizikler oluşuyor, o kadar düştü düştüğünde kapandığını görmedim. Ekran olarak hepsi acayip dayanıklı ancak en dayanıklı telefon hangisi dersen 820 derim ;)

kimbilir_01

kimbilir_01

Üye
bence 920

enessrsy

enessrsy

Üye
Telefonu ilk çıktığı hafta aldım 15 ay kadar oldu sanırım ve hiç ekran koruyucu kullanmadım. Geçenlerde 920'yi Büyükada'da bisiklete binerken video çekiyordum ve düşürdüm 8 takla attı, ekranda sadece 1 tane çizik var. Ama zamanla arkadaşın dediği gibi kılcal çizikler oluşuyor ve bu da gayet normal.

sekajmer

sekajmer

Üye
Telefonu ilk çıktığı hafta aldım 15 ay kadar oldu sanırım ve hiç ekran koruyucu kullanmadım. Geçenlerde 920'yi Büyükada'da bisiklete binerken video çekiyordum ve düşürdüm 8 takla attı, ekranda sadece 1 tane çizik var. Ama zamanla arkadaşın dediği gibi kılcal çizikler oluşuyor ve bu da gayet normal.
1.5 aylık 1020'imde kılcal çizikler var bir kez düştü. oda kameranın üzerine yavaşça

suyunsesi

suyunsesi

Üye
Elimde birtek 920 olduğu için hangisi sağlam bilemiyorum. Bu soruya en iyi yanıtı zamanla Ali Kemal bey verebilir :)

csll

csll

Üye
kesinlikle lumia 1020 gorilla glass 3 var. Ben 625 kullanıyorum gorilla glass 2 var 1.5 metreden hafif taşlı beton zemine çakıldı ne çizik var nede kırılma çok sağlam gerçekten, gorilla glass 3 ü düşünemiyorum...Ancak bu sağlamlık sanki birazda şans işi gibi:)

Son düzenleme:
papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
hepsi birbirlerine yakın derecede sağlam. Kullanıma bağlı kılcal çizikler Lumia 1020 ve Lumia 925'te diğerlerine nazaran daha az oluyor.

Düşme ve kırılma konusu tamamen şans işi. Düşme esnasında gelen darbeye bağlı biraz da. Sonuçta 2mm kalınlığı olan camdan bahsediyoruz darbeye ne derece dayanıklı olabilir ki. Evet kırılmaz olmasa da çok zor kırılır yapılabilir. Bu da esneklik verilerek yapılır. Tabi ki o zamanda çizilmesinin önüne geçilemez.

Bu cihazlar son derece hassas pahalı teknolojik aletler. Kullanım amaçları itibariyle de her an darbeye maruz kalma riskiyle karşı karşıyalar. O yüzden dikkat etmek ve korumak kırılma ve çizilmelere karşı en sağlam yol.

Peki yok mu kırılmaz ve çizilmez cam yapmanın bir yolu. Tabi ki var ama günümüz şartlarında o teknolojileri cep telefonlarına uyarlamak rantabl değil. Dolayısıyla telefon fiyatını iki katına bile çıkarabilir.

• Beğen
Tepkiler: erhanercan
technicker

technicker

Üye
820 - 920 kullandım . Şuan 1020 kullanıyorum. 820 aralarında en sağlamıydı diyebilirim . Bir kat aşağıya merdiveni kullanarak kendi başına indi . Elime aldığımda sadece hafıza kartını çıkarıp takmam gerekti. Telefonu yıkadığımı bilirim.

• Beğen
Tepkiler: kimbilir_01
Makale_Helvetia

Makale_Helvetia

Üye
    Konu Sahibi
işte benim de kafamı kurcalayan burası..kimisi diyor ki 820yi 1 metreden hafif zemine düşürdüm ekran tuzla buz oldu..kimisi diyor ki taklalar attı yerde yuvarlandı çizik bile yok..dediğiniz gibi sanırım şans işi..ve bu 5 model de dayanıklılık olarak aynı seviyede anladığım kadarıyla..gorilla olup olmaması pek farketmiyor kırılma açısından.

beats

beats

Üye
Lumia 1020 GG3 olduğu için çizilmeye karşı %40 daha iyiymiş, kırılmazlık söz konusu değil ama iyi bir mukavemet süresi olduğu kesin.

Makale_Helvetia

Makale_Helvetia

Üye
    Konu Sahibi
Anlaşılan Gorilla Glass sadece çizilmeye karşı dayanıklı..kırılma olayında allaha emanet..ki galaxy s3 ün ekranını da tuzla buz edenler var..o da gorilla glass idi sanırım

respection123

Üye
Hepsi aynı hemen hemen :)

maydinmaydin

maydinmaydin

Üye
820'de gorilla glass yok ama sonradan 5 liraya gorilla grass takılabiliyor :D

luckysleven

luckysleven

Üye
925 için uygun bir ekran koruyucu bulamadım henüz .. 3 tane denedim 3üde ekran bombeli olduğu için kenarlardan hava yaptı toz topladı olmadı yani .. Kısaca koruyucusuz kullanıyorum umarım kılcal çizikler oluşmuyordur çünkü belli de olmuyor olup olmadığı : )

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
925 için uygun bir ekran koruyucu bulamadım henüz .. 3 tane denedim 3üde ekran bombeli olduğu için kenarlardan hava yaptı toz topladı olmadı yani .. Kısaca koruyucusuz kullanıyorum umarım kılcal çizikler oluşmuyordur çünkü belli de olmuyor olup olmadığı : )
bana sağ olsun Can kardeşim ttec şeffaf takmıştı ve 4-5 ay sorunsuz kullandım. Görüntüyü de bozmuyordu. Ama sonra bir kenarından hava alınca toz biriktirip ekranı çizer diye söküp attım. Bir aydan fazladır filmsiz kullanıyorum kılcal bile yok:) maşaallah

• Beğen
Tepkiler: luckysleven
luckysleven

luckysleven

Üye
bana sağ olsun Can kardeşim ttec şeffaf takmıştı ve 4-5 ay sorunsuz kullandım. Görüntüyü de bozmuyordu. Ama sonra bir kenarından hava alınca toz biriktirip ekranı çizer diye söküp attım. Bir aydan fazladır filmsiz kullanıyorum kılcal bile yok:) maşaallah

Bende o markadan alayım o zaman .. Yalnız aldığım filmin kenarlarından biraz kırpmam lazım sanırım ki bombeli kısımlara denk gelmesin .. Tabi o zaman da sadece ekranı koruyacak siyah çerçeve açıkta kalacak ..

Birde bu alüminyum kısımlar kaplama mı ? Yani altı plastik mi ? Yoksa harbi alüminyum mu iphone lar gibi ? Yarın öbür gün samsunglar gibi dökülmesin de : )

MaxipmaN

Üye
Anlaşılan Gorilla Glass sadece çizilmeye karşı dayanıklı..kırılma olayında allaha emanet..ki galaxy s3 ün ekranını da tuzla buz edenler var..o da gorilla glass idi sanırım
samsung kalite yoksunu boşver :D