Nokia Belle FP2 (113.010.150x) Yeniden Çıktı! [603, 700, 701 ve 808 PureView]

Sponsorlu Bağlantılar

kaangul

Üye
Yeni güncellenmeyle nokia 603 'ün işletim sistemi hızında bir artış oldu mu?

tengin

Üye
Arkadaşlar Hep Beraber Nokia ya Şikayetlerimizi Yazsak
Nasıl Olur,Değerlendirillermi sizce ? :bilmm

pirenuri

pirenuri

Üye
murlarında olmaz nokianın şöyle maxicep gibi bi forum sitesi olsa anlarlar derdimizide yine de bişi değişmez 2101 mesaj olmuş arkadaş

Polymath

Polymath

Üye
Gerçekten kırpıyorlar bu güne kadar çok kızdığım kırpılan özellikler

Belle de mesajlar bölümü isteyen oturumlar sisteminde kullanabiliyordu isteyen klasör sisteminde bir seçenek ile bu vardı fp1 de bu gitti oturumlar mecburi oldu

Video playerde video oynatılırken seçenekler tuşu vardı burdan videonun ekran boyutunu 3 farklı seçenekte kendimiz değişterebiliyorken fp1 de bu gitti ekrana dokununca ya tam ekran yada orjinal ekrana sığdır kısmı gitti bunun iyileştirmeyle ne alakası var bir tuş bu kadar mı sorun açıyor da kaldırıldı. Sen flv sorununu çözmekle uğraşsana fp1 de bile her flvde açılışta 5 6 sn bir bekletme var oynatırken ileri sarma ya girdin mi alt f4 çek telefona kodeklerini güncellesene

Anna da Menüde klasör içinde klasör oluşturma vardı gitti bu seçenek olsa ne olurdu isteyen uzun menü yapar isteyen klasör modu bunun iyileştirmeyle ne alakası var ki klasör sisteminin performans artışı sağladığı apaçık belliyken

Fp1 de efektleri açık kapalı seçeneği gitti çok mu sorun yaratıyordu isteyen açık isteyen kapalı kullanır ki efektlerin kapalı olması inanılmaz derece telefonun hızlı çalışmasını sağladığıda ortada bir seçenek ya bir seçenek nerene battı

Eskiden müzik çalarda şarkı bulma seçeneği vardı artık yok geniş arşiviniz varsa arada bul şarkıyı tek tek

Annada olsun belle de olsun varsayılan 4 5 tema varken şimdi bir tane oda tema olsa amenna

Fp1 de ev ekranında alt barda 3 buton vardı belleextrabuttons veya extrabuttons ile kendimiz iki tane daha ekleyebiliyorken gelde fp2 ekle şimdi çok mu lazımda bana bul simgesi menüde var yetmiyormuydu en çok tutulan programı bile batırmaya çalışıyor.

Sırf hacklemeyi engellemek için hack uygulamalarından 3 4 dosya gömdüler roma bu zamana kadar hack e karşı böyle karşı korunma yöntemi hiç yapılmamıştı neden son güncellemede bu oldu

Önceden müzikçalarda eko ayarlarını kendimiz yapabiliyorken şimdi varsayılan 4 5 ayarla yetinmek zorundayız eko ayarları için yazılımcıların 3. parti uygulamalarını kullanmak zorunda kaldık

Ben hala fp1 deyim daha fp2 ye geçmedim geçmeyeceğimde daha fp2 de kırpılan özelliklerden bahsetmedim onlarıda yaşayanlar yazsın

Güncelleme dediğin sorun vardır düzeltirsindir Güncelleme dediğin özelliğe özellik katarsındır. Güncelleme dediğin kullanıcıların isteklerini karşılarsındır.

Vallaha ne güzel açıklamışsın. FP2 deki aklıma gelen kırpmaları yazayım.

1:Galaride birden fazla fotoğraf işaretlenip gönderilmiyor. Dosyalardan gönderiliyor ancak ordanda uğraştırıcı.

Bu değişikliğe aslında çok kızdım hatta ne kadar sövdüm desem azdır. Dün arkadaşa resim gönderiyim dedim 10 tane tek tek göndermek zorunda kaldım. Benim anlamadığım bu özelliği neden kapatır. Hangi mantığa? Herhalde burda benim telefonumun içine edecek nokia ben yine gidip nokia alacağımmı sanıyor ?

2:Alfasayısal tuş takımı değitirmesi zahmetli olmuş. Hazır mesajların içinden değiştirebiliyorduk..

3: Resim düzenleyicide efektler azalmış. Bazı özellikler kısıtlanmış.

4:ARtık dediğiniz gibi zor hackleniyor. Bunu ise lumiaların çıktığı zamanda yapması düşündürücü. Ama nokia avucunu yalar. ASla bundan sonra nokia almam.

5: Telefonum 603 ve Gps konum bulma sorunu devam ediyor. Telefondan fp2 ye yükselttim henüz flash atmadım ama Gps bu durumda bile konum bulmuyor. Sorun devam ediyor. FP1 den beridir gps kullanamıyorum. HAtta bir ara tvde gördüm nokianın çevrımdışı internetsiz konum bulma reklamını gördüm üstelik. Yazıklar olsun diyorum kısaca.

Sonuç: Son gelen Güncelleme ( yada kepazelik) yüzünden nokiadan soğumuş bulunmaktayım. İmkanım el verince en yakın sürede telefonu değişip bundan sonra nokia canı cehenneme deyip bundan sonrada Nokia almak istemiyorum. Bunlar benim düşüncelerim.

Saygılar

• Beğen
Tepkiler: asigsasi ve noss_bar
asigsasi

asigsasi

Üye
ne desen az bile bunlara ne umutlarla aldığımız telefonlar neredeyse artık 3310 kadar bile iyi gelmiyor gözüme belle den bu yana yapılan kısıtlamalar artık yeter dedirtiyor yeter artık yeter be bi flash atmaya çalışacağım atabilirsem tabiki biraz daha kullanmaya çalışıp nokia elveda diyeceğim artık

• Beğen
Tepkiler: noss_bar
Ferzan

Ferzan

Üye
Girersen var ama varsayılan olarak mecburi oturumlar ayarlı direk klasör sistemi açılmıyor önceden ayarlayıp direk klasör sistemi görebiliyorduk
dostum bahsettiğin durum fp1 de de var fp2 de de var varsayılan olarak klasörler açılıyor mesaj geldiğinde demiyormusun sen ?

noss_bar

noss_bar

Emekli Yönetici

dostum bahsettiğin durum fp1 de de var fp2 de de var varsayılan olarak klasörler açılıyor mesaj geldiğinde demiyormusun sen ?

hayır mesaj geldiğinde değil direk mesajlar ikonuna tıkladığımda klasör sistemini görmek istiyorum gelen giden falan

The Equalizer

The Equalizer

Üye

Vallaha ne güzel açıklamışsın. FP2 deki aklıma gelen kırpmaları yazayım.

1:Galaride birden fazla fotoğraf işaretlenip gönderilmiyor. Dosyalardan gönderiliyor ancak ordanda uğraştırıcı.

Bu değişikliğe aslında çok kızdım hatta ne kadar sövdüm desem azdır. Dün arkadaşa resim gönderiyim dedim 10 tane tek tek göndermek zorunda kaldım. Benim anlamadığım bu özelliği neden kapatır. Hangi mantığa? Herhalde burda benim telefonumun içine edecek nokia ben yine gidip nokia alacağımmı sanıyor ?

2:Alfasayısal tuş takımı değitirmesi zahmetli olmuş. Hazır mesajların içinden değiştirebiliyorduk..

3: Resim düzenleyicide efektler azalmış. Bazı özellikler kısıtlanmış.

4:ARtık dediğiniz gibi zor hackleniyor. Bunu ise lumiaların çıktığı zamanda yapması düşündürücü. Ama nokia avucunu yalar. ASla bundan sonra nokia almam.

5: Telefonum 603 ve Gps konum bulma sorunu devam ediyor. Telefondan fp2 ye yükselttim henüz flash atmadım ama Gps bu durumda bile konum bulmuyor. Sorun devam ediyor. FP1 den beridir gps kullanamıyorum. HAtta bir ara tvde gördüm nokianın çevrımdışı internetsiz konum bulma reklamını gördüm üstelik. Yazıklar olsun diyorum kısaca.

Sonuç: Son gelen Güncelleme ( yada kepazelik) yüzünden nokiadan soğumuş bulunmaktayım. İmkanım el verince en yakın sürede telefonu değişip bundan sonra nokia canı cehenneme deyip bundan sonrada Nokia almak istemiyorum. Bunlar benim düşüncelerim.

Saygılar

Ben de gözüme çarpan eksiklikleri 201.sayfada belirtmiştim ve şu anda aynen senin gibi düşünüyorum.Bu sorunlar sadece bizde mi oluyor kullanan diğer arkadaşlarda yok mu acaba çok merak ediyorum.İmkanım el verseydi şu an itibariyle Nokia'dan vazgeçerdim ve geçeceğim de.701 son Nokia'm olacak.Son güncellemeyle zirve yapacakları yerde son güncellemeyle resmen dibe battılar.Diğer telefon firmaları bu hatalı güncellemeler sonrası Nokia'yla alay ediyorlardır bence :) Kaldı ki ben olsam ederdim.Böyle rezalet olmaz.Bu mantıkla gidip acaba bize wp işletim sistemli telefon aldıracaklarını mı sanıyorlar? :) Kendi adıma konuşayım bir daha asla...

• Beğen
Tepkiler: noss_bar
luckysleven

luckysleven

Üye
ben fp2 yi sadece qwerty icin bekliyordum ve hayal kirikligi oldu .. Adamlar birseyler yapmislar ama bana hala kullanissiz geliyor nasil bir degisiklik bu anlamadim su mesaji bile yazarken kac kere harf sildim. Mesela sil tusu yerine devamli satir atlama tusuna basiyorum. Parmaklarim kalin diyemi yoksa gercektenmi kullanissiz bilinmez : )

mrgoxel

mrgoxel

Üye
bir aksaklık daha belirteyim

durduk yerde mesajlarım silindi üstelik hiçbirşey yapmadan mesajlara girince hepsi gitti...

Polymath

Polymath

Üye
Ayrıca galeride donma problemi yaşiyorum. Galeri donuyor ama telefon donmuyor. Teli yeniden başlatınca düzeliyor ancak

okitox

okitox

Üye
(flash atarak) imzasız uygulamaların yüklenmesi ile ilgili bir çözüm buldum arkadaşlar galiba... biraz daha deneyip haber vericem... 603 e olduğuna göre hepsine olur...

edit: valla oldu :D hemen bi cfw hazırlayıp yayınlayım 603 cüler faydalansın...

SerseriGönlüm12

SerseriGönlüm12

Üye
701 kullanan arkadaşlar naviden germany dark olanı indirsek acaba bu sorunlar varmıdır. yani bu sorunlu fp2 sadece turkey için mi yoksa genel olarak tüm dünya ülkeleri için mi var. hızlı bi şekilde germany dark indirip flash atacak bi arkadaş varmı. tr dil desteği var

- - - Eklendi - - -

bide madem hack yapamıyoruz sertfika alalım. opda diye bi site vardı bilen bilir hala sertfika veriyomudur. unsigned olan dosyaları sertfikalayıp signed olarak tele kurabiliriz

- - - Eklendi - - -

701 kullanan arkadaşlar naviden germany dark olanı indirsek acaba bu sorunlar varmıdır. yani bu sorunlu fp2 sadece turkey için mi yoksa genel olarak tüm dünya ülkeleri için mi var. hızlı bi şekilde germany dark indirip flash atacak bi arkadaş varmı. tr dil desteği var

- - - Eklendi - - -

bide madem hack yapamıyoruz sertfika alalım. opda diye bi site vardı bilen bilir hala sertfika veriyomudur. unsigned olan dosyaları sertfikalayıp signed olarak tele kurabiliriz

wwwfatih

Üye
nokıa 700 güncelledim tarih 13.10 .2012 hayırlı olsun

ASC33

ASC33

Üye

- - - Eklendi - - -

- - - Eklendi - - -

aynıdır,sertifika falan alma.biraz daha sabret sorunların az olacağı sürüm çıkacak,onuda cfw ile halledecez.

The Equalizer

The Equalizer

Üye
aynıdır,sertifika falan alma.biraz daha sabret sorunların az olacağı sürüm çıkacak,onuda cfw ile halledecez.
pek zannetmiyorum ama inşallah dediğin gibi olur.eğer daha önceli güncellemeleri göz önünde bulundurursak sorunları halletmek yerine elimizdeki kullanıcı seçeneğinde bırakılmış olan seçenekleri alarak bizlere sorun çıkardığı düşüncesindeyim.bir güncelleme daha gelirse artık elimizden neleri alacaklar tahmin edemiyorum :angry:

ahmet_0063

ahmet_0063

Üye
telefon her açılışta sistem hatası diyor ne yapmalıyım

• Beğen
Tepkiler: ID68

andreoni

Üye
hayır mesaj geldiğinde değil direk mesajlar ikonuna tıkladığımda klasör sistemini görmek istiyorum gelen giden falan

fp1 de yapabiliyor muyduk ben hep şimdili gibi kullanmışım fp2 de bu ayar varsa yaparım. Sanırım yok.
Şu metin tahmininde çıkmayan kelimeleri niye kaydetmyor bunu kaldırmış olamazlar diye düşünüyorum. Eğer öyleyse nasıl akıllı telefon anlamadım. Bunun bi ayarı var mı?

Üst Alt