Telefon Tavsiyesi Nokia 5800'mı - Samsung S5620 Monte'mi ?

Sponsorlu Bağlantılar

Nokia 5800'mı? Samsung Monte'mi?

• Kullanılan toplam oy
    43
  • Anket kapatılmış .
serkan719

serkan719

Üye
Tartışmasız 5800

--------------- Ekleme ---------------

Monte HD videoyu açmıyor sallamayın arkadaşlar Yanlış bilgi veriyosunuz.

Bende Omnia HD var. En düşük kaliteli videomu yolladım açmadı.. Düşünün Artık Denemeden etmeden Yazmayın buraya.

Monte Mp4 destekliyormu onuda bilmiyorumda 3gp açıyor.

Silinen Üye 737108

Silinen Üye 737108

Kapalı Hesap
Daha bugün denedim Monte'de video işini 320x240 çözünürlüklü High Quality Mp4 videolarını oynatıyor tam ekran oluyor ve güzel görüntü veriyor gerçekten. Ama telefonun kendi çözünürlüğü olan 240x400 çözünürlüğü desteklememesine anlam veremedim o ayrı tabiki.

grkn65

Üye
s.a arkadaşlar aslında bende çok karasızım iki tlf da güzel ama samsung monte ye tema pro yükliye biliyormjuyuz cevabınızı bekliyorum tşkler

Monte Eğer tema çalışıyorsa ve ya proglarmlar çalışıyorsa alıcam bu konuyla ilgili görüşlerinizi istiyorum lütfenkısa sürede cevaplayınız tşkler

baranselona

baranselona

Üye
hayır montede 2 tane tema vardır fakat 3 tane ayrı ana ekran vardır ayrı ayrı resim koyabilir ve istediğini sağa sola giderek açabilirsin- program tabii yükleniyor java tabanlı....

grkn65

Üye
Evet katılıyorum sana monte tek anlamıyla müthiş monteye kötü yorum yapıyosan sende bir so-run var demektir. ama zevkler tartışılmaz fakat 5800 monteyle eşleştirme :D

Aslında ben youtube den videolarına baktıım adam çok güzel bir tema uygulamıştı acaba kendi temasımı yoksa yüklemişmi diye ayırt edemedim tema yükleyebilirmiyim

Silinen Üye 737108

Silinen Üye 737108

Kapalı Hesap
İşte Monte'ye tema şöyle oluyor. FW hack ile ama bence sağlıklı değil tema atılcak bir telefon değil zaten Monte. Siyah teması iyi zaten, 3 farklı arkaplan seçeneği var istediğin gibi ayarlamana izin vermesi harika ister kesersin ister zoomlarsın öyle koyarsın fotonu çok basit işlemlerle mümkün, kısacası kullanım on numara. Monte'ye java program yükleniyor da zaten aldığında içinde; Müzik tanıma, tr dahil 6 dilde Sözlük, Kronometre, Dünya Saatleri, Dönüştürücü, fotoğraf düzenleyici gibi programlar yüklü geliyor. Daha ne yüklenebilir ki. Ama oyun dersen güzel oyunları da var baya saran cinsten yalnız kaliteli grafiklerde tam ekran 3d oyun çok az ne yazık ki. Kısacası kendi sınıfının kral telefonlarından biri zirveye oynar bu konuda ;)

serkan719

serkan719

Üye
evet HQ videolar oynatıyor.
Ancak bir arkadaşımız HD videodan bahsetmiş.

Herkes Bilir HD videoların en düşüğü 480p den başlar.

Monte ile 5800 karşılaştırıldığında ben 5800 dan yanayım.

Flaş özelliği neden montede yok bilmiyorum çok büyük eksik bence.

baranselona

baranselona

Üye
orada hd degil hd video gibi denilmek istendigini herkes anlamıştır ve hd videolar yuksek cozunurluktedirler bu yuzden 2 cihazdada hd degil 3 incde hd gibi videolar izlenir ve 5800 montenin ustunde cozunurlukte videoları destekledigi icin bazı videolar çevirmedende atılabilir... cihazlarda hd degil hd gibi videolar izlenir ve bilinir ki videolar 480p ile degilde 720p veya 1080p olunca hd kalitesi yakalanır...

montede internette video seyretmek için flas mevcyttur
kameradaki flastan bahsediliyorsa gece modu cok cok kullanıslıdır flasa ihtiyac bile duyulmaz eger pro degil iseniz....

serkan719

serkan719

Üye
orada hd degil hd video gibi denilmek istendigini herkes anlamıştır ve hd videolar yuksek cozunurluktedirler bu yuzden 2 cihazdada hd degil 3 incde hd gibi videolar izlenir ve 5800 montenin ustunde cozunurlukte videoları destekledigi icin bazı videolar çevirmedende atılabilir... cihazlarda hd degil hd gibi videolar izlenir ve bilinir ki videolar 480p ile degilde 720p veya 1080p olunca hd kalitesi yakalanır...

montede internette video seyretmek için flas mevcyttur
kameradaki flastan bahsediliyorsa gece modu cok cok kullanıslıdır flasa ihtiyac bile duyulmaz eger pro degil iseniz....

evet belitmemişim kamera demek istedim.

720p yi denemedim omnia HD de ama açar gibime geliyo.
Belkide açmıştır. çünkü 3 dk lık video 90 MB

Monte Arkadaşımda var. Bilmiyorum görünüşü falan çokda hoş değil gibi. tuşları özellikle.

burda sanki tartışıyomuşuz gibime geliyo ancak bilgilenmek ve bilgilendirmek amaçlı yazlıyorum. Mevzu kaymasın..

baranselona

baranselona

Üye
Güzellik görecelidir:) ayrıca omnia hd adlı cihazı neden bu kiyaslamaya sokuyorsunuz bu cihazin fiyati karsilastırılan 2 cihazın toplamı fıatına satılıyor tabii oyntacak hd video okadar para verildikten sonra...

serkan719

serkan719

Üye
Güzellik Tabiki Göreceli Bir Kavramdır.

Neyse Zaten Konuyu Açan Arkadaş Almıştır Birisini. :) :)

.BlueTR

.BlueTR

Üye
SAMSUNG FEREVER bence Monte al ama sonra sana montelenmesin :D tabiki şakaydı arkadaşlar abartmasın :ehe
Çünkü yiğenime oldu fw atayım derken tel cırt gitti.

pRime.

pRime.

Üye
Her türlü 5800. Monte gibi bir telefonla karşılaştırılması bile saçma geliyor bana. Her alanda 5800 geçer.

KaTLeDeN67

KaTLeDeN67

Üye
monte daha iyi daha kullanışlı ve daha hoş

Madonna34

Madonna34

Üye
Kesinlikle MoNTe.. Kullanışlı Estetik vede Multimedia özellikleri üst seviyede..Daha önce Nokia N82 kullanan biri olarak şunu söylim 2 ayda bir servisle haşır neşir olmuştum o yüzden bana Nokialar kaba ve sorunlu tlf olarak olarak geliyor....Eger dayanıklılık ve saglamlık diyorsanız Sony Ericcson derim.

ali736

Üye
Sizin basmatik ve dokunmatik diye adlandırdıklarınızı ben size açıklıyım.

Nokia 5800 Yani Basmatik Dediğimiz Rezistif Telefon : 2 Kat Cam vardır bu yüzden kırılma tehlikesi önlenmiş.
Monte ve iPhone gibi telefonlar yani Kapasitif : Tek kat cam vardır bu sayede cabukcak algılar.Cepte Bile kırılabilir.

Birde donma dediğimiz olay 2008 de kaldı artık 2011 deyiz.

Silinen Üye 737108

Silinen Üye 737108

Kapalı Hesap

Nokia 5800 Yani Basmatik Dediğimiz Rezistif Telefon : 2 Kat Cam vardır bu yüzden kırılma tehlikesi önlenmiş.
Monte ve iPhone gibi telefonlar yani Kapasitif : Tek kat cam vardır bu sayede cabukcak algılar.Cepte Bile kırılabilir.

offf bunları biliyoruz zaten bilmediğimiz bişey söyle kırılma tehlikesinden kastın ne kimse çivi çakmıyo telefonla normal cam işte kolay kolay kırılmaz.
rezistiv ekran eski bir sistem, kapasitif ekran da gelişmiş versiyonu bunu anlamak bu kadar zor değil herhalde ;)

baranselona

baranselona

Üye

:kop:

kırılmamı güldürme ya eline bir uçlu kalem al önce 5800 ın ekranına sür sonrada montenin ekranına sür gör bakalım hangisi çiziliyor hangisi çizilmiyor.

donma eskidemi kaldı kullanan arkadaşlarım öyle demiyo ama v52 olduğu halde... radyosu bile adam gibi çalışmıyor donuyor telefonuma reset atmadan da düzelmiyor diyor- telefonuma 20-25 program yüklesem telefon çok ağırlaşıyor diyor.... diyorde diyor ayrıca montenin ekranı cam değildir.... kaliteli plastikten yapılmıştır....:oke:

FenerbahceMKA

FenerbahceMKA

Üye
ne işletim sistemiymiş be SYMBİAN hadi kullanmasak neyse
symbian= kasma
symbian=donma
symbian=resetlenme
symbian=yavaşlık
symbian=virüs-sertifika hatası-3d oyunlarda kasma-ana ekran özgür değil
symbian-1-2 progran açık kalınca telefon donar-resetlenir
bu işletim sistemi böyle bi telefonla birleşince
5800=basmatik
5800=takoz
5800=2008 çıkışlı ve bikaç ay sonra piyasada sıfırı bulunamayacak
5800=en fazla 2 bilemedin 3 gün batarya süresi
5800=müzik telefonu olmasına rağmen radyosu bile düzgün çalışmaz
5800=usb den şarz olmuyor bilgisayara bağlandığında bile şarzı gidiyor
5800= arkadaşlarına yeni telefon aldım dediğinde:) bu mu diyecekler mesela
bi otobüste karşına 3 kişi aynı anda müzik-mesaj vb yaparken ve birisi bu telefonların üçününde aynı olup olmadığını anlamaya çalışırken seninde bu telefonu çıkarman vb...
telefondaki resimleri gösterirken telefon donacak :)

bu kadar özellikli bir telefon nasıl olurda samsung monteyle karşılaştırılır:)

monte=telefonun içinde yüklü olması gereken bütün hayati programlar var
*sözlük
*MÜZİK TANIMA herhangi bir şarkıyı dinlettikten sonra 10 sn içinde buluyor
*görüntü düzenleyici(nokialardaki gibi dandik değil)
*face-myspace-twitter-bebbo vb.. bi çok kısayol vb..

java=serilik-hız
java=virüs derdi yok
java=sertifika vb.. derdi yok

monte=süper tasarım
monte=iphone tarzı dokunmatik (kapasitif)
monte=ekran renk canlılığı
monte=multimedya telefonu
monte=yüksek ses kalitesi özellikle kulaklıkta
monte=istediğin gibi özelleştirebildiğin widgetli ve birbirinden bağımsız 3 ana ekran
monte= az kullanımda 5-6 günü rahat bulur
monte=istediğin gibi özelleştirebildiğin ana ekran
monte = usb den şarz olabilme

ve iki telefonda benzer olan özellikler
wifi=montede hiç bağlanamadığım modem olmadı
3g
GPS=5800da ovi yüklü monteye sonrdan route66 kuruluyor montede google maps yüklü geliyor

bence monte 5800dan üstün bir telefon
5800 daki işletim sistemi artık çok eskidi tamam uygulama çok olabilir ama çok olması o uygulamaların iyi olduğu anlamına gelmez ki 5800 da olan uygulamaların java versiyonları montedede çalışıyor
eğer işletim sistemli bir telefon aranıyorsa bu kesinlikle androidli bi cihaz olmalıdır veya iphone-bb gibi ve kesinlikle symbiandan uzak durulmalı....
_)monte= ekran renk canlılığı demiş allahım samsung telefonların ekranları karanlık oluyor !
_)5800=16.000.000 nerde monte=262.000 say bakalım 0 ları :D
_)sambiyan telefonlar da o dediğin özellik bakımından olanlar binde bir yani saçmalamayın ;)
_)5800 bir kaç ay sonra bulunmayacak demişsin monte hiç tutlmadığı için şu anda 350 ye kadar düştü ama 5800'ın fiyatı tırmanıyor!!!!
_)takoz demişsin iyide o kadar büyük ve 16milyon renkli ekrana zaten küçücük bi kasa olmaz!!
_)batarya süresinin az olması kullananın sürekli yeni şeylerle tanışması ve telefonu aralıksız kullanması bu tabiki bataryayı azaltır!!!
_)5800 monte nin yarısı kadar donmaz ( eğer telefonuna bakımını yaparsan )
_)sözlük felan var demişsin ee ne olucak ki ovi den zaten ücretsiz yükleye biliyorsun ;)
_)java doğru düzgün bi sistem değilki sornları olsun kullanmıyosun telefonu ; ne film yükleye biliyosun ne oyun ne de başka bi proqram...
_)montenin sadece tasarımı var içi saman :D
_)ıphone tarzı dokunmatikmiş xDé amerikada yapılan incelemelere göre nokia ı phone den daha kullanışlı bi telefon olarak açıklardı ;)
_)5800 ie monte nin internet ve wlan hızı tartışılmaz zaten geçenlerde de vardı samsung casusları nokiadan finlandiyada işletim çalarken yakalanmış. hahaha :D
_)5800 Dünyanın en iyi müzik telefonu seçildi sen nden bahsediyosun arkadaşım güldürme beni :D :D :D:aha:
ayrıca şunlar var:
(_)Nokia 5800 express music = qwerty klavye
(_)Nokia 5800 express music = hem yan hemde düz kullanabilme özelliği
(_)Nokia 5800 express music = nokia ovi storeden sınırsız ve bedava program şansı
(_)Nokia 5800 express music = ovi haritalardan gps cihazlarında olmayan sesli yol anlatımı
(_)Nokia 5800 express music = her şehirde en az 10 direk yetkili servis samsung eskişehir de ve bi çok il de yok bile!!!!
(_)Nokia 5800 express music = Symbian = hertürlü program, oyun, film... vs yükleme şansı
(_)Nokia 5800 express music = Symbian = donma kasmada her hangi bir yetkili sewiste 5 lira karşılığında garantili versiyon atma....
(_)Nokia 5800 express music = Symbian = E DAHA NE OLSUN :ehe :kop::d: :naughty: :oke: :bye2: :aha: :yuru :bigstar:

Arkadaşım anlatıyosun ama boş şuanda en çok satan telefonların başında 5800 geliyo dokunmatiğne gelince kalem ile kullanılması ekstradır çünkü el yazısı tanıma özelliği var artı 640 a 360 çözünürlüğü var ve ekran küçük deil 3.2 inç nHD kalite dvd kalitesinde video demek samsung yanına bile yaklaşamaz bugün hangi fotoğraf makinesinde flaş yok işlemcisi en hızlı işlemci 640 mhz sen önce bi araştır sonra gel ok
kardeşim işi biliosun ;) :oke::oke::oke:

:kop: bana sallıyon demişsin sonrada gelip 5800 daki işletim sistemi symbian 3 lü n8 dekiyle aynı:aha: diyosun ya ne diyeyim 400 mhz lik dandik işlemci hızıyla 5800ı gidip nelerle karşılaştırıyosun :oke:

1.keşke bana araştır diyeceğine tartıştığın cihazı bi araştırsaydın belki ozaman gelipte 2.5 sene önceki symbianlı-basmatik-takoz bi cihazı böyle övemezdin
2. montede video izledin mi söylesene sen bana eğer izlemiş olsaydın böyle konuşamazdın emin ol adam kaça bölünüyo ozaman görürdün
3. telefonları yan yana koy ve aç bakalım resmi 16 m nHD renk neymiş birde kapasitif LCD tft ekran daki 260.000 k neymiş anlarsın belki yanyana koyunca...

o led dediklerin sadece gece lambası niyetine kullanılır belki görmesek dediklerini yiycez sanki ledler fotoğrafta bi işe yarıyomuş gibi 1 metreden sonrası yne aynısı gibi...
kardeş yazının tamamını bile okumuyorum atıyosun ... zamanında bilmeden konuşmuşsun şimdi de yanlışlarını açıkllayalım eğerki ;
1. MONTE 5800DAN İYİ BİR TELEFON OLSAYDI SENİN 3--3.5 YILLIK DEDİĞİN 5800 PİYASADA EN ÜST DEĞERİ KORURKEN MONTENİN FİYATI 350TL--300TL YE KADAR İNMEZDİ ...
2.SİNE GELELİM N8 İLE KARŞILAŞTIRMAMAK GEREK DEMEYE GETİRMİŞSİN İŞİ AMA NOKİA ÜRETİCİLERİ 5800 I N8DEN BAŞARILI BULUYORLAR :evet:
3.sü 5800 I HEP TAKOZ VS DEMİŞSİN AMA BİLİYORMUSUN 2010'UN EN ESTETİK TELEFONU SEÇİLDİ VE TABİKİ EN KULLANIŞLI TELEFONU :evet::evet:
AHHA AHAHAHAHAHAHA

AYRICA;
BUNLAR 5800'IN OYNATABİLDİĞİ DOSYALAR BUNLAR :
MP3, AAC, AAC+, eAAC+, WMA, WAV, WMV, MPEG4, Real Video, Real Audio, DivX, AMR, 3GP
BUNLARDA MONTE'NİN OYNATABİLDİĞİ DOSYALAR :MP3, MPEG4, AAC, ACC+, eAAC+, WMA, WMV, AMR, 3GP
[DİREK SİTELERİNDEN ALINMADIR]

Silinen Üye 737108

Silinen Üye 737108

Kapalı Hesap
Hiç birşey bilmeden sallıyorsun. evet SAMBİYAN(ne demekse) harika bir işletim sistemi mükemmel ama n8'deki versiyonu tabi ki,,, 5800'daki değil. Monte ne ki tabi oyun program film hiçbişey atamıyoruz. Monte'nin oynattığı formatlar demişsin içinde 3gp ve mp4 var ahaha bunlar ne ses formatlarımı. Valla herşeyi biliyorsun ya ağzım açık kaldı bakarken ama gülmekten XD bilmediğin konulara bidaha yazma derim ;) Ha son olarak Monte'nin fiyatı 460-480 tl arası bir fiyatta sabit kalmıştır. O gördüğün 350 tllik monteler garanti dışı kaçak maldır bunu da bil ;)

Üst Alt