Telefon Tavsiyesi Nokia 5800'mı - Samsung S5620 Monte'mi ?

Sponsorlu Bağlantılar

Nokia 5800'mı? Samsung Monte'mi?

• Kullanılan toplam oy
    43
  • Anket kapatılmış .
baranselona

baranselona

Üye
ne işletim sistemiymiş be SYMBİAN hadi kullanmasak neyse
symbian= kasma
symbian=donma
symbian=resetlenme
symbian=yavaşlık
symbian=virüs-sertifika hatası-3d oyunlarda kasma-ana ekran özgür değil
symbian-1-2 progran açık kalınca telefon donar-resetlenir
bu işletim sistemi böyle bi telefonla birleşince
5800=basmatik
5800=takoz
5800=2008 çıkışlı ve bikaç ay sonra piyasada sıfırı bulunamayacak
5800=en fazla 2 bilemedin 3 gün batarya süresi
5800=müzik telefonu olmasına rağmen radyosu bile düzgün çalışmaz
5800=usb den şarz olmuyor bilgisayara bağlandığında bile şarzı gidiyor
5800= arkadaşlarına yeni telefon aldım dediğinde:) bu mu diyecekler mesela
bi otobüste karşına 3 kişi aynı anda müzik-mesaj vb yaparken ve birisi bu telefonların üçününde aynı olup olmadığını anlamaya çalışırken seninde bu telefonu çıkarman vb...
telefondaki resimleri gösterirken telefon donacak :)

bu kadar özellikli bir telefon nasıl olurda samsung monteyle karşılaştırılır:)

monte=telefonun içinde yüklü olması gereken bütün hayati programlar var
*sözlük
*MÜZİK TANIMA herhangi bir şarkıyı dinlettikten sonra 10 sn içinde buluyor
*görüntü düzenleyici(nokialardaki gibi dandik değil)
*face-myspace-twitter-bebbo vb.. bi çok kısayol vb..

java=serilik-hız
java=virüs derdi yok
java=sertifika vb.. derdi yok

monte=süper tasarım
monte=iphone tarzı dokunmatik (kapasitif)
monte=ekran renk canlılığı
monte=multimedya telefonu
monte=yüksek ses kalitesi özellikle kulaklıkta
monte=istediğin gibi özelleştirebildiğin widgetli ve birbirinden bağımsız 3 ana ekran
monte= az kullanımda 5-6 günü rahat bulur
monte=istediğin gibi özelleştirebildiğin ana ekran
monte = usb den şarz olabilme

ve iki telefonda benzer olan özellikler
wifi=montede hiç bağlanamadığım modem olmadı
3g
GPS=5800da ovi yüklü monteye sonrdan route66 kuruluyor montede google maps yüklü geliyor

bence monte 5800dan üstün bir telefon
5800 daki işletim sistemi artık çok eskidi tamam uygulama çok olabilir ama çok olması o uygulamaların iyi olduğu anlamına gelmez ki 5800 da olan uygulamaların java versiyonları montedede çalışıyor
eğer işletim sistemli bir telefon aranıyorsa bu kesinlikle androidli bi cihaz olmalıdır veya iphone-bb gibi ve kesinlikle symbiandan uzak durulmalı....

Revengeful

Emekli Yönetici
5800

Silinen Üye 737108

Silinen Üye 737108

Kapalı Hesap
ne işletim sistemiymiş be SYMBİAN hadi kullanmasak neyse
symbian= kasma
symbian=donma
symbian=resetlenme
symbian=yavaşlık
symbian=virüs-sertifika hatası-3d oyunlarda kasma-ana ekran özgür değil
symbian-1-2 progran açık kalınca telefon donar-resetlenir
bu işletim sistemi böyle bi telefonla birleşince
5800=basmatik
5800=takoz
5800=2008 çıkışlı ve bikaç ay sonra piyasada sıfırı bulunamayacak
5800=en fazla 2 bilemedin 3 gün batarya süresi
5800=müzik telefonu olmasına rağmen radyosu bile düzgün çalışmaz
5800=usb den şarz olmuyor bilgisayara bağlandığında bile şarzı gidiyor
5800= arkadaşlarına yeni telefon aldım dediğinde:) bu mu diyecekler mesela
bi otobüste karşına 3 kişi aynı anda müzik-mesaj vb yaparken ve birisi bu telefonların üçününde aynı olup olmadığını anlamaya çalışırken seninde bu telefonu çıkarman vb...
telefondaki resimleri gösterirken telefon donacak :)

bu kadar özellikli bir telefon nasıl olurda samsung monteyle karşılaştırılır:)

monte=telefonun içinde yüklü olması gereken bütün hayati programlar var
*sözlük
*MÜZİK TANIMA herhangi bir şarkıyı dinlettikten sonra 10 sn içinde buluyor
*görüntü düzenleyici(nokialardaki gibi dandik değil)
*face-myspace-twitter-bebbo vb.. bi çok kısayol vb..

java=serilik-hız
java=virüs derdi yok
java=sertifika vb.. derdi yok

monte=süper tasarım
monte=iphone tarzı dokunmatik (kapasitif)
monte=ekran renk canlılığı
monte=multimedya telefonu
monte=yüksek ses kalitesi özellikle kulaklıkta
monte=istediğin gibi özelleştirebildiğin widgetli ve birbirinden bağımsız 3 ana ekran
monte= az kullanımda 5-6 günü rahat bulur
monte=istediğin gibi özelleştirebildiğin ana ekran
monte = usb den şarz olabilme

ve iki telefonda benzer olan özellikler
wifi=montede hiç bağlanamadığım modem olmadı
3g
GPS=5800da ovi yüklü monteye sonrdan route66 kuruluyor montede google maps yüklü geliyor

bence monte 5800dan üstün bir telefon
5800 daki işletim sistemi artık çok eskidi tamam uygulama çok olabilir ama çok olması o uygulamaların iyi olduğu anlamına gelmez ki 5800 da olan uygulamaların java versiyonları montedede çalışıyor
eğer işletim sistemli bir telefon aranıyorsa bu kesinlikle androidli bi cihaz olmalıdır veya iphone-bb gibi ve kesinlikle symbiandan uzak durulmalı....
%100 Katılıyorum. Bu saatten sonra 5800 mı alınırmış zaten.

komifly

Üye
monte tabıkı

selinn2

selinn2

Üye
bnce monte al 5800 ekranı basmatik montenın dokunmatiği daha hassas MONTE AL:oke::naughty:

gondor32

Üye
peh 5800 mı ::D dalga geçme monte 1000 basar

sireego

sireego

Üye
selam arkadaşlar ben 5 aydır monte kullanıyorum ve inanın keşke dediğim tek bir gün olamdı size kısaca deneyimimden ve bilgilerimden bahsedeyim. 5800 dediğiniz gibi işletim sistemi olan nokianın bu seride ürettiği ilk telefon şunu unutmayalım ilkler her zaman hatalıdır.5800 da ilk güncellemeden sonra telefonda donmalar ve sürekli kasmalar meydana geliyor, oyun , içerik , qwert klavye ve kamera flashı ile ön planda olduğu sanılıyor; fakat bunlardan önce şu varki 5800'ın dokunmatiği parmak okuması için değil tırnak okuması yani kalemle kullanılan şiddet okuyucu bir dokunmadık kısaca çağ dışı denebilir nokia bunu birsonraki telefonunda düzeltti zaten fakat içerik bakımından telefonları düşürdü.Gelelim monte'ye.Monte aslında tasarımı ilginç bir telefon.Normalde dokunmatik telefonlarda işletim sistemi olur fakat samsung hızlı , ince ve şarjı yemeyecek bir telefon yapmak istedi ve ortaya monteyi koydu.eski tip teknoloji ve yeni tip teknolojiyi bir arada sundu.Kamera bakımından montenin flashı yok deniyor fakat montenin kamerası flasha ihtiyaç duymadığı için flash konulmamıştır yorumlarda olduğu gibi gece görüşü gerçekten çok iyi.qwerty klavye için şöyle diyebilir 5800'a qwerty konmuş fakat bunu kullanacığınız dokunmatik olmadıktan sonra bunun anlamı kalmıyor daracık ekrana bilgisayar klavyesini koymak bu telefonda biraz verimsiz kalıyor.içerik ve oyun bakmından sorarsınız samsung monte daha yılını yeni doldurmuş bir telefon ve küçük bir araştırmayla sensör oyunları dışında oyunlar ve temalar bulabiliyorsunuz temaları ufak bi fedakarlık gerektirsede...

baranselona

baranselona

Üye
montede qwerty klavyede var artık yeni yazılımla geldi

amsord0552

amsord0552

Üye
5800 den şaşma.

Starsley

Arkadaşım anlatıyosun ama boş şuanda en çok satan telefonların başında 5800 geliyo dokunmatiğne gelince kalem ile kullanılması ekstradır çünkü el yazısı tanıma özelliği var artı 640 a 360 çözünürlüğü var ve ekran küçük deil 3.2 inç nHD kalite dvd kalitesinde video demek samsung yanına bile yaklaşamaz bugün hangi fotoğraf makinesinde flaş yok işlemcisi en hızlı işlemci 640 mhz sen önce bi araştır sonra gel ok

baranselona

baranselona

Üye
5800 damı 640 mhz işlemci var:kop: iyi araştırmışsın belli el yazısı tanıma özelliği montede de var (tuşlar kilitliyken ekrana D yazınca dosyalarım M yazınca mesajlar vb.. açılır) 5800 a kalemle kullanması ekstradır dedin ya :) montenin LCD ekranında HD videolar izlenebilmektedir ayrıca ekran kapasitif dokunmatikli LCD-tft olduğundan dolayı renkler daha bi canlı pixellerde farkedilmiyor tabi izlemeden nerden bileceksin araştırmışsın ya sen... montede hiç gece modunda fotoğraf çekmedin heralde hiç gülücük yakalama özelliğini duymadın hiç metin yazısı tanıma özelliğini duymadın hiç PANAROMİK çekim özelliğini duymadın galiba sen ha araştırmışsın orası başka- peki 5800 ın sorunlarını-işlemcisinin 400 mhz civarında olduğunu-kasasının gıcırdadığını kalitesiz plastik kullanıldığını-ekranının basmatik olduğunu-müzik telefonu olmasına rağmen radyosunun adam gibi çalışmayıp ses çıkışının yetersiz olduğunu-şarzının 2 günden fazla dayanamadığını-biraz yüklenince kasmalara başladığını ve RESETLENDİĞİNİ-yanında verdikleri dandik kulaklığı-kalitesiz resim çekişini-3d oyunları kasarak oynattığını-yüklenince telefonun ısındığını ve onlarca hatasını bilmiyosundur araştırmışsın ya 640 mhz işlemci diyosun öğrende öyle gel istersen:oke: 640 a 360 çözünürlüğü var demişsin şarzı yetiyor mu bir filmi bitirmeye....

Starsley

Valla kardes öyle bi sallıyonki disk atmada birinci olursun 240 420 ile hd video deil ancak anten kalitesinde izlersin acaba video çekiş kalitesi ne kadar çünkü okadar düşük çözünürlükte adam 5 e bölünmüştür:)) renk desen 16 milyona karşı 256k süpermiş hihi iyi ızlemeler sana ve ankete bakmanı öneririm ne yazık ki fark söz konusu gece görüşümü daha iyi çıft led flaşmı lütfen biraz gerçekçi ol bu arada 640 mhz gerçek symbian bir numara iştetim sistemi şuan n97 x6 n8 dede kullanılıyor bu yazdıklarımda son çünkü bu aslında bi anket VE SONUÇ ORTADA 5800 tam gaz ;) :)

baranselona

baranselona

Üye
Valla kardes öyle bi sallıyonki disk atmada birinci olursun 240 420 ile hd video deil ancak anten kalitesinde izlersin acaba video çekiş kalitesi ne kadar çünkü okadar düşük çözünürlükte adam 5 e bölünmüştür:)) renk desen 16 milyona karşı 256k süpermiş hihi iyi ızlemeler sana ve ankete bakmanı öneririm ne yazık ki fark söz konusu gece görüşümü daha iyi çıft led flaşmı lütfen biraz gerçekçi ol bu arada 640 mhz gerçek symbian bir numara iştetim sistemi şuan n97 x6 n8 dede kullanılıyor bu yazdıklarımda son çünkü bu aslında bi anket VE SONUÇ ORTADA 5800 tam gaz ;) :)

:kop: bana sallıyon demişsin sonrada gelip 5800 daki işletim sistemi symbian 3 lü n8 dekiyle aynı:aha: diyosun ya ne diyeyim 400 mhz lik dandik işlemci hızıyla 5800ı gidip nelerle karşılaştırıyosun :oke:

1.keşke bana araştır diyeceğine tartıştığın cihazı bi araştırsaydın belki ozaman gelipte 2.5 sene önceki symbianlı-basmatik-takoz bi cihazı böyle övemezdin
2. montede video izledin mi söylesene sen bana eğer izlemiş olsaydın böyle konuşamazdın emin ol adam kaça bölünüyo ozaman görürdün
3. telefonları yan yana koy ve aç bakalım resmi 16 m nHD renk neymiş birde kapasitif LCD tft ekran daki 260.000 k neymiş anlarsın belki yanyana koyunca...

o led dediklerin sadece gece lambası niyetine kullanılır belki görmesek dediklerini yiycez sanki ledler fotoğrafta bi işe yarıyomuş gibi 1 metreden sonrası yne aynısı gibi...

Silinen Üye 737108

Silinen Üye 737108

Kapalı Hesap
Arkadaş 5800'ı pek araştırmamış malsef Monte'yi de bilmiyor. O zaman karşılaştırma yapmış bir başkası olarak birkaç bilgi de ben veriyim. 5800'da 128 mb ram ve 369 mhz'likbir işlemci vardır bu rakam Overclock ile 434 mhz'e çıkarılmıştır. Ayrıca Monte'nin kamerası 5800'dan daha iyi çünkü 5800'ı olan kuzenimle test ettik ve o da onayladı. Bu duruma ben şaşırdım çünkü 5800 Sony'nin de kullandığı Carl Zeiss optik lensi kullanmakta ekstradan otofokus ve flaş da var ama Monte'de ne varsa artık düşük kaldı yanında 5800 kamera açısından. Monte ile 5800'ı yanyana koymak şart gerçekten ama gerçekten kağıt üzerindeki o büyük fark yok. Bir dipnot daha 5800'da 640 mhz işlemci olsaydı 1 mb boyutundaki NFS Shift 3d oyununu sıfır kasma ile oynatırdı ama oyun dehşet kasıyor. Bi de N8deki symbian 3 gelişmiş bir versiyonu yani 5800daki ile pek alakası yok. Amacım sadece objektif davranarak yanlış bilgileri düzeltmek 5800'ı yerin dibine sokmak değil :)

Starsley

Valla kardş sen ne dersen o zaman millet hic bi şey bilmiyoki 5800 demiş arkadaşım 256k yı amoled bile deil kapasitif ekranmı güzel göstercek göz var nizam var bu arada ben monte yi gayet iyi bıliyorum çünkü kankam kullanıyo oda binpişman 5800 almadığına fiyatlar aynı çünkü arkadaşım sen monteyi bildiğinden deil ben kullanıyorum diye savunuyosun 5800 a yaklaşamaz bile monte bunu sende anlıcaksın biraz keyfini çıkart:);)

baranselona

baranselona

Üye
sen anlamıyosun heralde anket kapatılmış ve bu anket 2010 un 5. ayında yapılmış yani monte türkiyeye geleli 2 ay bile olmamıştı yani daha iki ay bile olmadan anket sonuçları böyleydi bilmeden etmeden konuşma daha kaç defa söylemek gerekiyo sana monte konularına gir de bak bakalım kim monteyi bilmiyo sallayıp duruyon daha monteyle video bile seyretmeden çok kötü oynatıyo diyon resmen insanları kandırmaya çalışıyosun ve monte 5800 ın yanına bile yaklaşamaz dedin ya ne diyeyim asıl 5800 montenin yanına bile yaklaşamaz...
banada 5800 kullananlar aynı şeyi söylüyo ne tesadüf keşke monte alsaydımda bu sürekli reset çeken yazılım güncellemek için zaman harcattıran- ağır çalışan basmatik takozdan kurtulsaydım diyolar

önceki yorumlarındada 5800 da 640 mhz işlemci hızı var deiyodun asıl sen 5800 ı bildiğinden değil kullndığın için savunuyon bilseydin o 640 mhz dediğin işlemcinin 434 mhz olduğunu....

Starsley

Kardeş o anket monte çıktıktan 2 ay sonra yapıldı diyosun sanki monte evrim geçirdi ben 5800 ıda monteyide iyi biliyorum arkadaşım aradaki fark ortada güncellemesi 5 dak sürüyo wifi ile bilip bilmeden konuşma arkadaşım montenin 5800 a karşı tek üstünlüğü kapasitif ekran araştır bak gör 5800 ın monteye göre daha çok üstünlüğü var karşılaştır ceptown yada letsgow sitelerinde bendn bu kadar arkadaşım yeter uzadı artık ayrıca yeni anket var zaten forumda 5800 yine önde iyi akşamlar sana tartışmaya gerek yok her şey ortada kardeş

baranselona

baranselona

Üye
arkadaşım anket yapıldığında 5800 çıkalı 1,5 sene olmuş monte çıkalı 2 ay olmuştu yani montenin kullanıcısı daha azdı telefon yeni çıkmıştı ama şimdi monteyi kullananlar ne kadar kaliteli bir cihaz olduğunu ve 5800 kullananlar cihazlarının ne olduğunu biliyor.. bil bakalım monte neden az oy almış

5800ın monteden daha çok üstün yanı var demişsin ben zaten monteninin üstün özelliklerini yazmışım cihazları bilen biliyor kardeş uzatan sensin bilmeden etmeden yorum yapıp insanların kafasını karıştırıyosun 5800 da 640 mhz işlemci varmış:kop: 5800 ın işletim sistemi n8 dekiyle aynıymış:ehe 5800 sorunsuzmuş:d: monte kötü video oynatıyomuş:ehe 5800 monteden hızlıymış:kop: 5800 ı güncellemesi kolaymış güncellerken servislik eden arkadaşlar var:d:

sen telefonu anca netten araştırırsın kullanmadan neden böyle yorumlar yapıyosun ki kullanıp aradaki farkları görseydinde öyle atıp tutsmasaydın monte hakkında
5800ı kullandığın için değilde güzel olduğu için övebilseydin keşke...

sireego

sireego

Üye
5800'ı kimse almaya kalkmasın bence bu kişisel bi düşünce elinizde yeni diye dolaştırıcağınız bir tarihiniz olur:D:D 6-7 aylık TR versionunda inceleme başlatılmamış bir telefonla 2 yıllık bir telefonu karşılaştırmaya değmez montenin sırları yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Ve altair adlı arkadaşım 5800ı kendimde kullandım ilk güncellemeden sonra telefon sık sık kilitleniyor işletim sistemi var diyorsun iyi güzelde telefonun yükünü kaldıramayacak bir işletim sistemi 2-3 program ve oyun fazla çalıştırmış neyime yarar. Burda konuşabilmek için herhangi bir telefon hakkında adam gibi bilgiye sahip olman gerekir netten teknik özelliklere bakarak konuşamazsın burda

bytarik71

Üye
brnsl sonuna kadar haklısın

Üst Alt