Telefon Tavsiyesi Nokia 5800'mı - Samsung S5620 Monte'mi ?

Sponsorlu Bağlantılar

Nokia 5800'mı? Samsung Monte'mi?

• Kullanılan toplam oy
    43
  • Anket kapatılmış .

P!iZ

Üye
kardeşim:5800 ilk çıktığı gibi değil, şuan bile hala güncellemesi yapılıyor telefonun özellikeri süreki değişiyor ve performansı dahda iyileşiyor.üstelik samsung nokia kalitesinin yerini tutamaz...

dcanlee

dcanlee

Üye
Hem 5800 xm ekranı 3.5 inç montenin 3.00 olması lazım kısaca her yönde 5800 baştırıyor bu benim görüşüm
montenin ekranı 3.2 inç:oke:

astraufuk

Üye
geçen sene 1125 tl verip aldığım 5800 telefonuma 250 tl o da takasta veriyolar.5 defa servise gitti kendiliğinden wifisini kapatıp ana ekrana çeviriyo kitleniyo azıcık sıcagı yada sogugu gördümü o gun tel iptal hayır bekleme bi tek ben değilim bu sorunu yaşayan...bugun gidip değiştirdim monte aldım standart işletimmiş boşver teknoloji ilerledikçe suyu çıkıyo samsung nokia kadar çekici değil gibidir imaj olarak ama işlevsellik nokiadan bin kat süper git monte al pşman olmazsın kesinlikle

MyDownLoaD

MyDownLoaD

Üye
arkadaşlar yapmayın 5800ın dokunmatiği çin üretimi telefonlar gibi :D ayrıca istediği kadar güncelleme çıkarsın v1000 bile olsa aynı kalteye asla ulaşamaz ;)

okaide

Üye
Arkadaşlar bende iki telefon arasında kaldım ... Ama gerçekten karar verilebilicek bi durum değil .. Şimdi 5800'ın özelliklerine bakıyorum Monteden biraz daha güzel .. Ama onunda çabuk bozulmasından korkuyorum...Monteyle arasında fiyat farkıda çok az.. Kuzenim 2 senedir kullanıyo 5800 hiçbir donma yok .. Ordanda biraz rahatlayabiliyorum .. 5800 kullananlar lütfen yardım edin ..

Marchegiani

Marchegiani

Üye
Nokia 5800 tabi ki ya. Tartışmaya gerek yok.

--------------- Ekleme ---------------

Ayrıca konuda Monte'nin ekran boyutunun 3.2", Nokia 5800 ekran boyutunun da 3.5" olduğu bilgisi verilmiş. Monte 3.0", 5800 3.2" boyutlarında. Kafa karıştırılmasın. 3.5" ekran Nokia N97'de var.

kuvars10

Üye
Ekran renkleride farklı ayrıca.Ben bunu daha önce dile getirdim.5800 16 Miyon renk ekrana sahipken Monte sadece 262.000 renk ekrana sahip.Bu farkıda telefondan film izlemeye kalkın,o zaman anlarsınız hangisi öne geçer.

Montenin 5800 gibi olabilmesi için iki fırın ekmek yemesi lazım.

5800'ı kötüleyenler onu kullanmayı bilmeyenlerdir,bunun gibisi yarın Monteyide kötüler.

anisti

anisti

Üye
bencede 5800 arkadaş

okaide

Üye
Peki zaman içerisinde donma veya takılma gibi sorunlar çıkar mı ? Bana uzun süre gidebilicek bir telefon gerekiyo..

free

free

Üye
5800 gerçkten nokianın yüz karası telefonlarından.
iphone telefona rakip diye alel acele çıkarılmış bir çin telefonu desek yeridir..

tek artısı flaş desteği alabilmesi o kadar.
onun dışında dokunmatiği ve ağırlığı herkesi bezdirdi zaten..

kuvars10

Üye
5800 gerçkten nokianın yüz karası telefonlarından.
iphone telefona rakip diye alel acele çıkarılmış bir çin telefonu desek yeridir..

tek artısı flaş desteği alabilmesi o kadar.
onun dışında dokunmatiği ve ağırlığı herkesi bezdirdi zaten..

Bu sözler seni kapsar,Hiçte yüz karası değil bana göre,ben memnunum iyiki nokia böyle bir telefon çıkarmış

Onurleo

Onurleo

Üye
Nokia 5800 her bakımdan üstün Samsung Monte ye göre. İkisinide kullandım ama kesinlikle 5800 gerek dokunmatiği ile olsun gerek geliştirilebilirliği ile ve sayamadığım birçok özelliği ile monte den on kat daha iyi bir cihaz. Monte nin dokunmatiği bile rezalet insanın kırası geliyor ve versiyon atılıp düzelme şansıda yok. Ümitsiz vaka :)

uurjahnn

Üye
kesinlikle monte . dokunmatik kalitesi... babam da 5800 var ve daha 2 ay oldu telefon kendi kendine donuyor aynı sorun arkadaşımın telindede karşıma çıktı resimlere bakim dedim telefon dondu.:)) ve dokunmatikte ise monte nin üstüne yok . kulaklıkta ses kalitesi de ayrıca 5800 dan iyi denedim.ve gordugum kadarıyla 5800 monteden yavaş ..

ceyhun_16

Üye
arkadaslar bnde bu 2 telefon arasında kalmıştm geçen gün arkadasın doğum gunu partsne gtmştm orda bi arkadasımda 5800 diğer arkadasımda monte vardı ikisini elime alıp inceleme imkanı buldum ve 5800 3310 gbi bşe adamın kafasına atsan yarar fakat monte çok zarif ve iyi... dokunmatiklerini karşılaştrmama gerek yoq zaten samsungun dokunmatiği iphonun dokunmatiği kadar hassas fakat 5800 4-5 kere dokunuosn bşeye anca açıyor ve seste de monte 5800dan daha iyi bn monte alıcam özellikle beyazları süper duruo... seçimin keske monte olsaydı bn monte alıcam 5130u satıp...

okaide

Üye
Arkdaşlar ben hala karar veremedim 1 aydır bu iki telefon hakkında araştırma yapıyorum ama birinin söylediği diğerine hiç bi türlü uymuyo . 5800 ın özelikleri Monte den daha iyi .. Bu bi gerçek .. Ama onunda donma takılma gibi şeyler olmasından korkuyorum ve telefonun sürekli arıza yapmasından korkuyorum .. 5800 kullananlar yardımcı olursa sevinirim tabiki uzun süredir kullananlar.. Lütfen yardımcı olun arkadaşlar..:op:

sgh j150

sgh j150

Üye
bende telefon almayı düşünüyorum ve bu konuda araştırma yapıyorum. 5800 açıkçası bana daha iyi geliyor. montenin flaşı olmaması çok büyük kayıp.

baranselona

baranselona

Üye
monte'de flaş yok ama kamerasında birçok çekim modu var gece çekimi-spor-panaromik(360 derece)-mozaik-gülücük yalama-gün batımı-manzara vs. bi çok çekim modu var... istediğine göre ayarlayabiliyosun :) ve hepside işe yarıyo(değiştirdiğin zaman aradaki farkı görebiliyosun)

bide bişey sorucam montenin işlemci hızını bilen var mı???

FenerbahceMKA

FenerbahceMKA

Üye
Hiç bir yoruma bakmadım ve gözüm kapalı 5800 diyorum !!!!!!!!!!!!!!!!!!

baranselona

baranselona

Üye
bu fiayata alınabilcek "0" ve en çok özelliği olan dokunmatik telefonlar bunlar

monte ile 5800 arasındaki farklar

*5800 2008 çıkışlı miladını doldurdu dolduracak 3. senesine girecek
* 5800 herkeste var ayrıca bi çok sorunu var(her ne kadar v 51 le düzeltildi deseler de) hafıza -radyo-ısınma
* monteye program oyun yüklenemez demişler; bütün java oyunlarını açıyor.programları'da internette binlerce uygulama oyun var ve basit bi programla hepsi dokunmatik yapılabiliyor.
*montede işletim sistemi yok demişler;bu telefonda samsung OS işletim sistemi vardır ve touch wizz 2.0 dokunmatik kullanıcı arayüzü kullanır.
*telefona flaş hacklenmiş firmware vb bulamazsınız denilmiş; android-Iphone modlar var ve özelleştirilebiliyor.
*5800 estetik açısından montenin yanına bile yaklaşamaz:nono:
*montenin dokunmatiğiyle 5800nkini karşılaştırmıyorum bile(v51 dokunmatiği star la karşılaştırılır anca)
monte Kapasitif ekran(montedeki eldeki durgun elektiriği algılayarak çalışır ısıyla vb.. değil)
5800 ise Rezistif ekran (herhangi bi cisimle kontrol edilebilir basınçla çalışır)
*iki telefonda da GPS vardır 5800 da ücretsiz olarak gelir
monte de ise google maps gelir ancak ücretlidir' route 66 ve we travel programlarını indirebiilirsiniz.bunlar ücretsizdirler
*monte adobe dosyalarını ve office dosyalarını programa ihtiyaç duymadan otomatik olarak açar
5800 a ise ayrı programlar yüklüdür.
*ses konusunda 5800 bir müzik telefonudur ama montede DNSe kullanılıyo yani 5800 kadar yüksek ses çıakabiliyor aayrıca kulaklık olara 5800 dan iyi bile olabilir.
*5800 ekranı 16M montenin ekranı 256 k dır.(insan gözü 250 k kadar algılayabiliyodu sanırım)
ekran rengini neredeyse anlamazsınız. iki telefondada HD videoları izleyebilirsiniz.
*2 telefonda aynı hızda wifi kullanır
*montede qwerty klavye yoktur 5800 da vardır
*5800 1320 mAH batarya kullanır monte 1000 mAH ancak monte nin bataryası fazla kullanımda bileen az 3-4 gün gider 5800 ise batarya işletim sistemi symbian olduğu için yarı yarıya fark bile olabiliyor.
*iki telefonunda sensörleri gelişmiştir.
bence aradaki farklar bunlar....:islik
:bigstar:

ercutechclup

ercutechclup

Üye
5800 ı kullandım ama çok saçma geldi sadece kablosuz bağlantı özeliği hoşuma gitti okadar başka ilgimi çeken bir şey yok müzik nakımından bazen duraklamalar oluyor 8 gb alanın 4 ünü doldurduğunda yavaşlıyor dokunmatik özelliği güzel ama 1 ay da sıkılma garantisi veriyorum- diğer telefona yorumum yok başarılar-Ne İş Mi Yapıyorum Telefoncuyum

Üst Alt