bu fiayata alınabilcek "0" ve en çok özelliği olan dokunmatik telefonlar bunlar
monte ile 5800 arasındaki farklar
*5800 2008 çıkışlı miladını doldurdu dolduracak 3. senesine girecek
* 5800 herkeste var ayrıca bi çok sorunu var(her ne kadar v 51 le düzeltildi deseler de) hafıza -radyo-ısınma
* monteye program oyun yüklenemez demişler; bütün java oyunlarını açıyor.programları'da internette binlerce uygulama oyun var ve basit bi programla hepsi dokunmatik yapılabiliyor.
*montede işletim sistemi yok demişler;bu telefonda samsung OS işletim sistemi vardır ve touch wizz 2.0 dokunmatik kullanıcı arayüzü kullanır.
*telefona flaş hacklenmiş firmware vb bulamazsınız denilmiş; android-Iphone modlar var ve özelleştirilebiliyor.
*5800 estetik açısından montenin yanına bile yaklaşamaz

*montenin dokunmatiğiyle 5800nkini karşılaştırmıyorum bile(v51 dokunmatiği star la karşılaştırılır anca)
monte Kapasitif ekran(montedeki eldeki durgun elektiriği algılayarak çalışır ısıyla vb.. değil)
5800 ise Rezistif ekran (herhangi bi cisimle kontrol edilebilir basınçla çalışır)
*iki telefonda da GPS vardır 5800 da ücretsiz olarak gelir
monte de ise google maps gelir ancak ücretlidir' route 66 ve we travel programlarını indirebiilirsiniz.bunlar ücretsizdirler
*monte adobe dosyalarını ve office dosyalarını programa ihtiyaç duymadan otomatik olarak açar
5800 a ise ayrı programlar yüklüdür.
*ses konusunda 5800 bir müzik telefonudur ama montede DNSe kullanılıyo yani 5800 kadar yüksek ses çıakabiliyor aayrıca kulaklık olara 5800 dan iyi bile olabilir.
*5800 ekranı 16M montenin ekranı 256 k dır.(insan gözü 250 k kadar algılayabiliyodu sanırım)
ekran rengini neredeyse anlamazsınız. iki telefondada HD videoları izleyebilirsiniz.
*2 telefonda aynı hızda wifi kullanır
*montede qwerty klavye yoktur 5800 da vardır
*5800 1320 mAH batarya kullanır monte 1000 mAH ancak monte nin bataryası fazla kullanımda bileen az 3-4 gün gider 5800 ise batarya işletim sistemi symbian olduğu için yarı yarıya fark bile olabiliyor.
*iki telefonunda sensörleri gelişmiştir.
bence aradaki farklar bunlar....