Telefon Tavsiyesi Nokia 5800 Xpressmusic'mi Samsung S5620 Monte'mi...

Sponsorlu Bağlantılar

5800 cı

5800 cı

Üye
bence 5800 tabi ben sınırsız program yüklerim diyorsan ;)

sonlevent36

sonlevent36

Üye
Benim anlamadığım Montede 256 bin renk var diyorlar 5800 da 16 milyon. Ben Monte kullanıyorum bir arkadaşta da 5800 var. Aynı video klibi hem Montede açtık hem 5800 da. Montede izlerken çok daha canlı duruyor, bunu arkadaş da kabul etti. Bir zamanlar 6600 kullanıyordum. Ben ce 5800, 6600 a sadece dokunmatik özelliği eklenmiş hali gibi geldi(tabi sadece menü görünümü olarak GPSi var, müzik çalar var vs. vs. onları biliyoruz.).

Bir de 5800 a symbian olarak yüklediğin uygulamaların bir çoğununun benzerini Monteye java olarak da kurabilirsin.

gfb15

gfb15

Üye
Arkadaslar peki nokia 5800 xpress musicte olan sorunlar (reset,vb.),nokia 5800 navigation serisinde de oluyor mu ?

notend

Üye
Kardeş ben 5800 kullanıyorum mükemmel değil ama samsunga 5 tur fark atar

Silinen Üye 737108

Silinen Üye 737108

Kapalı Hesap
Bir arkadaşımın 5800'ının ekranı soğuktan bozulmuştu menüde her yaptığı iç içe geçiyormuş, ekran takılı kalıyormuş falan filan; bugün servise vericekti. Monte cool telefon Monte'ye her yol paris hiç sorun çıkartmıyor. 5800'da uygulama daha fazla ama Iphone kalitesinde olmadıktan sonra neye yarar ki. Nokia için Iphone kalitesinde Uygulama/Oyun isteniyorsa Nokia N8/C7/E7/C6-01/X7 modelleri tercih edilmelidir. Samsung için ise Wave8500/GalaxyS/Wave8530/I8700Omnia modelleri tercih edilmelidir. 5800 Xpress Music de S5620 Monte de birbirine kesinlikle fark atamaz sadece bir-iki adım önde olur. Bana göre de Monte biraz daha önde çünkü kapasitif ekran kullanıyor dokunmatik hassasiyeti süper, sorunsuz telefon, tasarımı çok şık ve ekranı biraz daha geniş tabi 5800'ın da biraz daha uzun ekranı. Zaten geri kalan özellikler neredeyse aynı ben büyük bir fark göremiyorum.

beratxt

Üye
Monte aldım arkadaşlar 2 gün önce gayet şuanlık memnunum.5800 'da işletim sistemi hatası var ki tüm nokia nın işletim sistemlerinde aynı dert.3g wifi istiyorsanz şiddet ile almanızı tavsiye ederim

ek1c192

Üye
Özelliklerine geldiğin zaman nokia katlar geçer.Neden mi?
Monte'de 262.000 renk ekran var,5800'da 16 milyon renk.
5800 Ekranı daha büyük.
Monte'de işletim sistemi yok,5800'da var.
5800'da üstün ses kalitesi var.

Montede işletim sistemi olmadığı için program yükleyemezsin fakat 5800'da istediğin kadar yüklersin.
8gb hafıza kartınıda unutmamak gerek 5800'da.

Monteye vereceğin para bence boşadır,5800'dan şaşma.Herşeyden öte Nokia kalitesi...

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD resmen yarıldım koptum rezillik ya 5800ı takoz diye koyun kamyonu tutar :DDDD yok onda işletim sistemi yokmuş :D at bakıyım java istediğin herşeyi monteye ekrandaki resmin dibine kadar iniyon :D bu konuyu açandada suç var mercedes s320L mu alsam yoksa ımm peugeot 206mı :D bu arkadaşlara demekki direk merco lazım ula hayvan gibi araba 1tl yakıyo özelliklerini saysam dudagın ucuklar ama peugeotla aynı para oldu gözlerim doldu sen ne için alcaksın telefonu cebinde büyük bişey gerektiğinde bayıltıcı alet olarakmı :D ozaman 5800 :oke::oke::oke::oke:

Brkcn5800

Brkcn5800

Üye
5800 xm derim çünkü bnde kullanıyorum memnunum..

gitarst_17

Üye
7 aydır monte kullanıcısıym her hangi bir sorununu görmedim... oysa çevremde tanıdığımı herkes 5800 kullanıyor ve hiç biride memnun değiller şimdi onlarda yavaş yavaş monte almaya başladı... eeee ne de olsa 5800 artık ortalık malı oldu çıktı :)

Starsley

Bu konu eski ama yorumları okuyunca bende bi çift söz söylicem bi kere 5800 artılarını sayıyorum kamerası 3.2 mp carl zeiss lens ve optik çift led flaş video kalitesi buraya dikkat 640 x 480 px 30fps ekran 640 x 360 nHD 16m otomatik ekran döndürme ve el yazısı tanıma artı hareketli sensör oyunları oynanabiliyor. Gps ve sesli navigasyon ücretsiz 5800 da yakınlık ve ışık sensörü mesaj yazarken tam 4 çeşit sunuyo 5800 tam ekran Quarty ve küçük Quarty klavye el yazısı ve ayfa sayısal işlemcisi s60v5 yani binlerce uygulama ve oyun artı java desteği bütün müzik dosyalarını destekliyo ve mpeg hariç bütün video formatlarını Montenin 5800a göre eksileri ekran 3 inç 240 x 400 256k renk kamera 3.2mp düz iphone tarzı video çekim buraya dikkat 15fps gps ve navi ücretli hareketli sensôr oyunları oynanmıyor. Ve otomatik ekran döndürme ışık sensörü yok mesajlarda daha az seçenek var işlemcisi kendisi:) java destekli yani başka seçeneği yok :) müzik ve video formatlarında daha az 5800 a göre artıları sadece ve sadece Kapasitif ekran işte fark bu konuşmaya gerek yok tartışmayada

baranselona

baranselona

Üye
evet :)
samsung monte bu cihazdan daha iyidir bu devirde 5800 mı alınır bi basmatik takoza bu fiyat verilir mi :) bazı arkadaşlar öyle bi yazmış ki sanki samsung monte değilde starla falan kıyaslıyolar

1- samsung monte MP3, MPEG4, AAC, ACC+, eAAC+, WMA, WMV, AMR, 3GP formatındaki videoları oynatır
kaynak ;

total video converter HD version ile videolar çevirildiği taktirde HD kalitesinde(telefon ekranında) film seyredebilirsiniz

2-samsug montenin kamerasına düz denmiş
* kamerada gülücük yakalama modu var belki bilmezsiniz ama insanın yüzüne tutulduğunda dudak hareketlerini ve yüz hareketlerini algılayarak kendisi fotoğrafı çeker
* panaromik çekim - bir odayı boydan boya çekebilir ve tek resim üzerinde görebilirsiniz veya bi manzarayı 360 derece çekebilirsiniz(fotoğraf bilginiz varsa anlamışsınızdır)
* gece çekimi modu- nokialar gibi hafif renk açmıyor kapalı ve karanlık bir ortamda gece modunda resim çekerseniz anlarsınız arada çok büyük bir fark olur

3- samsung montede sensör yoktur gibi ifadeler kullanılmış telefonu yan yatırırsanız resim-video-internet vb.. hepsinde ekranda döner içindeki sensörle hattaa resimler telefonu ters çevirseniz dahi ters döner

4- sanki montede qwerty klavye yokmuş gibi yorumlar yapılmış samsung montede qwerty klavye vardır yani mesaj-internet-not vb.. yazarken telefonu çevirdiğiniz takirde qwerty klavye çıkar-opera mini ile iphone tarzı dik qwerty klavyede çıkar yani montede her türlü q klavye mevcuttur

5-samsung montede navigasyon vb. ücretli yazılmış route66 yüklediğiniz taktirde telefonunuz bir gps cihazından daha iyi navigasyon yapabilir eğer route66 istemem derseniz gmaps ile tamamen ücretsiz navigasyon yapabilirsiniz onuda istemezseniz garmin haritalarını kullanarak we-travel üretsiz kullanabilirsiniz yani hertürlü GPS navigasyon ücretsiz kullanılır.

6-5800 ı sorunsuz kullanmaya çalışan hiçbir arkadaşım symbian dandik programlar kullanmıyorlar biraz yüklendiklerinde telefonun kafayı sıyırmaya başladıklarını söylüyolar bu yüzden gerekli programları yüklüyorlar ve 20 oyun-programdan fazla yüklemiyorlar- benim telefondada 20-30 tane oyun-program yüklü zaten yani 5800 da sadece gereksiz program bolluğu mevcut ve kasma-donma ve biraz yüklendimmi resetlenmede cabası.. ha bide VİRÜS var hafıza kartınıza format atma ihtiyacı duyabilirsiniz ve bütün dosyalarınız silinir

7-montede el yazısı tanıma yok denilmiş tuşlar kilitliyken istediğiniz harfi atarsınız ve ekrana yazdığınızda o programı açar(örn; M harfi ile müzik tanıma programı-H harfiyle hesap makinası vb... atayabilirsiniz yani montede el yazısı tanıma vardır)

8-samsung montede ışık sensörü yok fakat bir konuşma sırasında telefon otomatik olarak dokunmatik ekranı kiilitler eğer bir no. yazılacaksada tuş kilidinin açılması yeterlidir.

9-monteye programlar java destekli baka yok denmiş fakat sisteminin içine route66 m. tanıma yüklenir yani samsungun kendi programları yüklenmektedir ayrıca bu cihaza bada yükleme çalışmalarıda sürmektedir - android içinse çoktan başlanmıştır samsung jet e yüklendiği gibi ancak işlemci yetersizliinden dolayı yavaşlamıştır.

10-5800 a olan ve önemli çoğu oyun ve programın java olanı monteye olur yani sıkıntı çok yaşanmaz. bin oyun programdan fazla benim bilgisayarımda var ve internette onbinlerce 240x400 dokunmatik oyun mevcut.

11-montenin batarya süresi 5800 dan daha uzundur kullanmazsan 6-7 günü rahat bulur çok kullanırsan 3 gün dayanır dahada kullanırsan en az 2 gün oda aşırı kullanımda.

12-montenin tasarımı 5800dan çok çok daha iyidir uzun ince ve kalın takoz gibi değildir

13- montede işletim sistemi 5800 dan çok daha hızlıdır her işinizi saniyeler içinde halledebilirsiniz menü geçişleri vb çok daha hızlıdır.

14- çevremde bu fiyata telefon alacak herkes 5800 yerine monteyi alıyor çünkü alıp inceliyorlar ve bu cihazın ne kadar iyi olduğunu görüyorlar arkadaşlarla film seyretmesi zaten başlı başına bir keyif monteyle...

15- flaş konusunda 5800 ın bi artısı yok çünkü karanlık bir ortamda montede gece çekimiyle çakilip 5800 ın flaşla çekilmiş fotoğrafı arasındaki farka bakmanız yeterli( piyasanın en iyilerinden galaxy s de bile flaş yok)

16-montede route66 da sensör mevcuttur yani yatay ekran olarak aracınızda kullanabilirsiniz

17-montedeki task manager sayesinde çoklu işlem yapılabilir yani bu kanudada 5800 ın gerisinde değildir hattaa ilerisindedir çünkü task manager 3 boyutludur

18- montede radyoda dinlediğiniz veya televizyonda dinlediğiniz ve adını bilmediğiniz bi müziği 10 sn dinleterek şarkının adını - sanatcısını öğrenebilirsiniz.

19 montede radyodan MP3 kalitesinde ses kaydı yapabilirsiniz ve gerçek bir mp3 olur uzantısı vb.. mp3 tür orjinaliyle kaydı arasında bir fark yoktur

20- montede de 3.5 mevcuttur 5800da da iki cihazlada 3.5 g hızıyla nete girebilirsiniz

21- montede kapasitif ekran var sırf bu özelliğiyle 5800 ı ezer geçer

22- montede müzik dinlemesi zaten bambaşka bir keyif 11 tane önceden ayarlanmış eq ayarı dijital ses doğallaştırma DnSe ve 3.5 mm jack kulaklık girişiyle piyasadaki her cihazla kapışacak seviyede bir cihaz

22- 2008 çıkışlı ve 3. senesini dolduracak bir cihaz kullanıcılarının monteden fazla olması doğaldır çünkü çıktığı zamanlar başka rakibi yoktu ama artık eskidi bunu kabullenemeyenler halaa savunurlar çünkü halaa kullanıyorlar ve kullandıkları chazların kötülenmesini istemiyolar fakat artık 5800 eskidi:ehe LG androidli modeller çıkardı bu fiyata - samsungun montesi ve BADA lı cihazları mevcut....

yani teknik özelliklerini bilmediğiniz bir cihaz hakkında insanlara yanlış bilgi vermeyin bilmiyosanız araştırın biraz... monte 5800 dan üstündür ve bunu yorumlardanda anlayabiliyoruz

Starsley

Arkadaşın dediği gbi yorumlardan anlaşılıyo dikkat edilirse 5800 daha çok önerilmiş ve yaklaşık 2 ay önce açılmış konudada 5800 daha çok önerilmiş ve arkadaşta zaten 5800 aldı monte yerine ;) ve şuana kadar açılmış bütn 5800 monte kıyaslamalarında hep 5800 önde geldi bu da zaten herşeyi kanıtlıyo bu arada 5800 2008 çıkışlı deildir duyrulmuştur 2009 da satışa sürüldü. Önemli olan bu zaten :)

baranselona

baranselona

Üye
bu konuyu açan koray0505 adlı kullanıcının hangi telefonu aldığını nerden öğrendin ? bak bu konuyu açtıktan 3 gün sonra yazığı mesaj zaten 2 mesaj yazmış 1. bu konudaki 5800 mı monte mi? sorusu 2. ninde linki
http://www.maxicep.com/samsung-uygu...unlari-75-adet-oyun-5-318968.html#post2338585

yani bu konudan 3 gün sonra yazılmış mesajı :D bu konunun sahibinin 5800 aldığını nerden bildiğinizi merak ettim doğrusu?_?_? ha bu arada bu konuda 5800 önerenlerin 3-4 taneden fazlası forumdan uzaklaştırılmış dikkat ettin mi? ayrıca bu zamana kadar açılmış bütün konularda 5800 önde geldi demişsiniz bunu neye dayanarak söylüyosunuz yoksa diğer iddanız gibi bunu damı 5800 ı üstün göstermek için uydurdunuz?

Starsley

Hahaha arkdaşım :) sen çok yaşa ben sana bu konudaki ark demiyorum 11. Ayda açılmış konuda 5800 ı tercih etti arkadaş onuda yazdı dier konularda en çok 5800 ÖNERİLDİ olay bu sen yanlış anlamışın :)

baranselona

baranselona

Üye
bende bu konunun sahibi anladım...
iyide neden bu konuda boyle bisey dedin o zaman diger konunun sahibini 5800 aldı diye 5800ın monteden iyi oldugunumu anlamalıyız...? ne güzel bi yaklasım...

Starsley

E arkadaşım bu konuları burda söylememin sebebı senin daha önceden bu konu eski şu konu eski diyip bi türlü GERÇEĞİ kabullenmemendi bende yakın geçmişten örnek verdim yani eski olsun yeni olsun bütün kıyaslamalarda 5800 önde zaten merak etme yakında (kısmet olursa İnş C7 alıcam artık kıyaslamamama gerek kalmıcak :) Not : bu sözü hava atar niteliğinde anlama çünkü okurken öyle görünebilir. Yanlış anlama olmasın arkdaşım

baranselona

baranselona

Üye
:D iyi alırsın inş. şimdiden hayırlı olsun. da bizene... ayrıca konu eski falan dememiştim konudaki anket konu eski olduğu için kapatılmış demiştim...

Starsley

E öyleyse no problem o zaman :) bu arada saol

servet001

Üye
Arkadaşım Nokia bitikkkkk. Yeni işletim sistemi arıyor. Çok ağır çok..... Ben monteyi tanıyorum kullandım . iyi bir telefondur

crayz_frock

crayz_frock

Üye
5800 akanzyyy :D

Üst Alt