Telefon Tavsiyesi Nokia 5800 Xpressmusic'mi Samsung S5620 Monte'mi...

Sponsorlu Bağlantılar

emre1000c

emre1000c

Üye
S5620 den şaşma hem java telefon hem görüntü kalite si ve dokunmatıgı ile 5800 ı ezip gecer hata yapma üzülürsün ;)

mcr35

Üye
Ben ikisini de karşılaştırdım tamam telefon kötü değil ama 5800 daha iyi 5800 tırnakla kullanabilirsin ama monteyi parmakla kullanmak zorundasın dokunmatik işi dandik acı çekersin yazarken ekran olarak öyle olabilir ama 5800 daha iyi bence daha iyi

sapphire19

Üye
yav montede neymiş 5800 la kıyaslamam bile bi kere ovi mapsteki uygulamarıyla 10 basar :D KESİNLİKLE 5800

mirror34

Üye
5800 çok kaba bence cebine koysan 100mt belli olur. Ben 6 aydır monte kullanıyorum çokta memnunum dokunmatiğine laf atmışsınızya ıpone da tırnakla çalışmıyor montenin dokunmatiği kat kat iyi bence 5800 dan tek eksiği flaşı yok oda okadar önemli değill bence telefona ödenen ücrete göre özellikleri yeterli bencee

vben

Üye
HADİ OKUYUNDA BUNLARI BEKLİYORUM CEVAPLARINIZI MUTLAKA 5800 CI VE S5620 Cİ LER !!!

5800 xm sakın alma derim nedenmi ? 1. parti de telefon türkiyede satışa sunulduğu zaman bin tl idi ve okadar çok sorun çıktıki fiyat su an gördüğün meblalara kadar düştü.. Tamam kabul son güncellemelerle ve 2. parti ürünlerle telefon nekadar düzeltilmiş olsada arkadaşlar kabul edelim nokia gerçekten çok iyi ve kaliteli bir marka ama dokunmatik alanında kendini geliştirememiş 5800 kullanıcıları sizlerde biliyorsunuz sorunları sizde yaşadınız mutlakaki ama her telefonda olur diye gözardı ediyor ve milleti yanlış yönlendiriyorsunuz.. Aynşı şekilde samsung tamam sorunlar nisbeten nokiaya göre daha az ama onunda dokunmatik ekran sorunu var en ufak bir nemlenmede ter, yağmur, buharlı ortam da kapasitif ekranın kombinasyon sistemi karışıyor 8 e basınca 0 a basıyo 2 ye basınca 4 e basıyor bu nokia 5800 da da böyle ama onda görülme ihtimali daha az çünki onun ekranı nisbeten daha dayanıklı bunun nedenide daha eski bir teknolojiye sahip olması iyi anlamda anlamayın sakın nokia kullanıcıları bilir bazen öyle durumlar oluyorki illaki kalem kullanmak şart oluyor e ben ne anladım ozaman dokunmatikten kardeşim..

TAKMIŞSINIZ herkeste aynı muhabbet nokianın işletim sistemi var samsung da yok nokia daha iyi sınırsız program atabiliyoruz' hadi at bakayım programları 3-4-5-6 bi dön anamenüye mesajlara tıkla bak 3 saniyedemi giriyo 5 saniyedemi nokia nın işletim sistemli telefonlarına program yükledikten sonra telefon telefonluktan çıkıyor adamı deli ediyor kaç tane arkadaşımda var samsung ta montede nokia yı kim kullanıyosa tek bir program dahi atmıyor lar geçen arkadaşım 2-3 tane program yüklemiş getirdi gösterdi bana telefonda dolaşana kadar çileden çıktık ona 5 sn de giriyo ona 10 sn de giriyo e ben ne anladım işletim sisteminden telefon dediğinin hızı seni tatmin edicek

Nokia 5800 da Monte s5620 de bu konuda çok geride siz burda saçma sapan konusuyosunuz.. Nokia 5800 namı değer TAKOZ un içine ne bulduysalar sokuşturmuşlar telefona 2 program attınmı menüye girene kadar canın çıkıyor siz millete 5800 ın işletim sistemi var üstün bu konuda diyosunuz allah için biraz düşününde konuşun...Samsung un dokunmatik ekranı ise ayrı bi bela bi kombinasyonda sorun çıkıyo bi sistem de sorun çıkıyo o da iyi bi telefon değil..

Dokunmatik alıcaksınız bu konuda uzman markalardan alın lütfen sonradan pişman olursunuz nokiada samsung da bu konuda çok geride nokiacılar nokia yı samsungcular samsung u destekliyo halbuki 2 tarafta biliyo sorunları ama gözardı ediyo..

Nokia veya Samsung dan dokunmatik almak için yeni modelleri beklemenizi tavsiye ediyorum bu alanda ikiside gerçekten berbat ve işe yaramaz telefonlar...

Dtn

Üye
``bazen öyle durumlar oluyorki illaki kalem kullanmak şart oluyor e ben ne anladım ozaman dokunmatikten kardeşim.. ``
şimdiye kadar hiç kalem kullanmadım mecburiyetten,sadece canım istediği zaman kullanıyorum,parmakla yapamayacağın şey yok.
``hadi at bakayım programları 3-4-5-6 bi dön anamenüye mesajlara tıkla bak 3 saniyedemi giriyo 5 saniyedemi nokia nın işletim sistemli telefonlarına program yükledikten sonra telefon telefonluktan çıkıyor adamı deli ediyor``
50 kadar program var,bazı yerlerde kasıyor ama mesajlara dokunduğun anda giriyor telefonum.hatta çoğu yerde gayet hızlı,uygulamalarda biraz takılıyor ama 3-5 sn kadar da değil,2-3 prog.la o kadar yavaşlamaz telefon.
:oke:

enesonen

Üye
5800 I ŞİDDETLE TAVSIYE EDIYORUM nedenmi?
5800 ın ekranı daha küçük demiştiniz 5800 3.2 inç Monte ise 3.0 inç
5800 ın çözünürlüğü 360x640 Montenin ise 240x400
5800 ın yanında 8gb hafıza kartı var bi arkadaş keni hafıza 200mb bide 2gb var diyo 2gb kime yeter??

kazablanka61

Üye
Ben Bu 2 Tercih Arasında Kaldım Samsung Monte'nin Benzersiz Güzelliğne Karşın Kalın Ama Çok Kullanışlı Nokia 5800

Bende 5800 almadan once senn gibi dusundum ve kararszlkta iken yurt dsnda bi magazaya girdim 200 liraya 5800 aldm:) iyiki 5800 almsm.bilgisayar gibi kullaniyorum.suan bu yazilarida 5800 wirlisi kullanarak nete baglandim ve yaziyorum dahasimi en guzel yani direk tv ye bagla genis ekranda diledigince nete gir....his dusunme 5800 al pisman olmazsn kirmizi seritli olani al ama...oviden ole guzel programlari varki sambian sonucta hic dusunme nokia sirketinin ortagi olarak sana 5800 oneririm nokiadan sasma:)))))):oke::oke:

Del Rey

Del Rey

Üye
Monte'nin de XPressMusic'in de farklı farklı güzellikleri var. Grafiker ve Yazılım/Kodlama yapmaya bilen biri olarak bence Monte daha iyi. Öncelikle Monte'nin de Kamerası 3.2 MP GPS/Wifi bulunuyor. Samsung Fun Club'dan OVI gibi uygulama indirebilirsiniz. Touch Wiz 2.0 sayesinde Monte'nin ana ekranını donatabilirsiniz uygulamalarla ve widgetlerle. Nokia'da bu yok. Monte de HD Video oynatıyor. DENEDİM. Montede kilidi açmak veya dosyalara gitmek için tuş aramıyorsunuz ekrana harf yazınca kilit açılıyor veya D yazınca dosyalarıma giriyor. Hem Monte hem de XPress Music'te de Hareket sensörü var. Ancak Monte iPhone Mod indirdiğinizde Monte'nin OS'u iOS'a dönüşüyor. XPressMusic'in yanında halt etmiş iPhone Mod'unun. Monte'nin web tarayıcısında flash içerik oynatılabiliyor. Ek uygulamalarla tabii. XPressMusic'te de öyle. Monte'nin klavye sistemi kötü iOS'la düzeliyor. :) Ekran Montede daha büyük bu da bir gerçek. Neyse, ben Monte derim. Zaten bir bilgisayar dergisinde de "Artık Nokia devri kapandı, Samsung Apple'a kafa tutabiliyor."

NOT: İşletim Sistemi derken herşeyin İşletim Sistemi bulunur. Sizin dediğiniz aynen Windows 7 İşletim Sistemi de Mac OS X değil gibi. (Bu arada Mac Forever :D) M620 gibi telefonların bile OS'u bulunuyor basit masit ama. Sizin dediğinize Akıllı Telefon denir. Daha yeni gelen Samsung Wave ise Samsung'un ilk Akıllı Telefonu. XPress Music'e bin basacak bir telefon. iPhone'la da yarış yapabilir. :)

bbe1903

Üye
bilmedn konuşmayn derim aslında monte ile 5800 arasında çok fark yok anck montenin sadece ekranı birz daha iyi.. ama dokunmatk kullananlar pk farketmeyecektr veya az farkedeceklerdr bu farkı.. ikisininde işletim sistemi güzel ikiside güzel duruyor bnce.. sadece mesela bi program montede 4.0 ise ona benzer progrm 5800 da 4.1 4.2 fln fazla bi fark yok gönlündn geçeni al..

anck bnm gönlüm 5800 nedense :)

Dtn

Üye
`Ekran Montede daha büyük bu da bir gerçek` sadece gülüyorum,bariz bi şekilde küçük Monte`nin ekranı 5800`dan.

kor...

Üye
Tek sorun çıkartan sensin diğre kullanıcılardan hiç bir şikayet yok bence senin telefonla ilgili bir bilgin yok ne yazıcanı bilememişsin saçmalamışsın

baranselona

baranselona

Üye
o zaman diğer konuya yazdığım mesajı burayada yaziim :D
bu fiayata alınabilcek "0" ve en çok özelliği olan dokunmatik telefonlar bunlar

monte ile 5800 arasındaki farklar

*5800 2008 çıkışlı miladını doldurdu dolduracak 3. senesine girecek
* 5800 herkeste var ayrıca bi çok sorunu var(her ne kadar v 51 le düzeltildi deseler de) hafıza -radyo-ısınma
* monteye program oyun yüklenemez demişler; bütün java oyunlarını açıyor.programları'da internette binlerce uygulama oyun var ve basit bi programla hepsi dokunmatik yapılabiliyor.
*montede işletim sistemi yok demişler;bu telefonda samsung OS işletim sistemi vardır ve touch wizz 2.0 dokunmatik kullanıcı arayüzü kullanır.
*telefona flaş hacklenmiş firmware vb bulamazsınız denilmiş; android-Iphone modlar var ve özelleştirilebiliyor.
*5800 estetik açısından montenin yanına bile yaklaşamaz
*montenin dokunmatiğiyle 5800nkini karşılaştırmıyorum bile(v51 dokunmatiği star la karşılaştırılır anca)
monte Kapasitif ekran(montedeki eldeki durgun elektiriği algılayarak çalışır ısıyla vb.. değil)
5800 ise Rezistif ekran (herhangi bi cisimle kontrol edilebilir basınçla çalışır)
*iki telefonda da GPS vardır 5800 da ücretsiz olarak gelir
monte de ise google maps gelir ancak ücretlidir' route 66 ve we travel programlarını indirebiilirsiniz.bunlar ücretsizdirler
*monte adobe dosyalarını ve office dosyalarını programa ihtiyaç duymadan otomatik olarak açar
5800 a ise ayrı programlar yüklüdür.
*ses konusunda 5800 bir müzik telefonudur ama montede DNSe kullanılıyo yani 5800 kadar yüksek ses çıakabiliyor aayrıca kulaklık olara 5800 dan iyi bile olabilir.
*5800 ekranı 16M montenin ekranı 256 k dır.(insan gözü 250 k kadar algılayabiliyodu sanırım)
ekran rengini neredeyse anlamazsınız. iki telefondada HD videoları izleyebilirsiniz.
*2 telefonda aynı hızda wifi kullanır
*montede qwerty klavye yoktur 5800 da vardır
*5800 1320 mAH batarya kullanır monte 1000 mAH ancak monte nin bataryası fazla kullanımda bileen az 3-4 gün gider 5800 ise batarya işletim sistemi symbian olduğu için yarı yarıya fark bile olabiliyor.
*iki telefonunda sensörleri gelişmiştir.
bence aradaki farklar bunlar....

Dtn

Üye
5800`da klavye yok.ve insan gözü 256k`dan çok daha fazlasını görüyordur eminim :)

placebo11

Üye
montede android işletim sistemi yok..yani standart..yanlış bilgi vermeyin..ama 5800 da montein yanında 37 ekran televizyon gibi kalıyor bilader.. taşıma çantası lazım 5800 a... monte bence..

kuvars10

Üye
5800`da klavye yok.ve insan gözü 256k`dan çok daha fazlasını görüyordur eminim :)
5800'da nasıl klavye yok?Bilip mi konuşuyor buradaki arkadaşlar bilmeden mi konuşuyor işte,en güzel örnek arkadaşın 5800'da klavye yok demesidir.

Mustafa-26

Mustafa-26

Üye
Samsung s5620 monte al

Silinen Üye 737108

Silinen Üye 737108

Kapalı Hesap
İlk mesajdaki 5800'ı övmeye çalışanlara gülüyorum sadece. 5800 ne ya tabi ki Samsung S5620 Monte alacaksın. Zaten telefondan anlayanlar Monte'nin ne kadar iyi bir telefon olduğunu yazmışlar. 5800'cılar da kendileri kullanıyor diye paso 5800'I övmüşler bi de şuna güldüm en çok 5800'ın ekranı daha büyük diye. XD Gerçek şu; Monte'nin ekranı biraz daha daha geniş bunu kimse yalanlamasın bizzat yan yana koydum iki telefonu ama 5800'ın ekranı da biraz daha uzun olay bu, eğer bunu yalanlayan olursa bidiğin kördür arkadaşım. Bence Youtube yasağının da kalkması ile Monte daha cazip çünkü wireless'den bağlanıp kendine özel youtube uygulamasında video izleyebiliyorsun. Kendine özel Twitter, Facebook, Myspace vb. uygulamaları da var. Müzik tanıma sistemi var bilmediğin bir şarkıyı 10 saniye dinletiyorsun ve sana şarkının adını şarkıcısını gösteriyor. Office dosyalarını açabiliyor. Radyodan kayıt yapabiliyor. Sözlük bile var. 5800'da aldığında kronometre bile yok bu kadar boş bir telefon olarak geliyor. Monte herşey yüklü geliyor uğraştırmıyor yani, eğer sana gene yetmezse zaten internette oyun, program herşey mevcut Monte için. Kapasitif ekran ile 5800'ı fena ezdiği de bir gerçek. Kamerası da daha iyi Ekranlarının kalitesi de aynı duruyor(kağıt üzerinde 5800 üstün gibi gözükse de), iki telefonu da test ettiğimden biliyorum. Ayrıca Monte'nin kulaklığı harika ve ötesi ben daha iyisini görmedim şimdiye kadar. Kısacası tasarım olarak da 5800'ı ezen Samsung S5620 Monte'yi almalısın.

kuvars10

Üye
İlk mesajdaki 5800'ı övmeye çalışanlara gülüyorum sadece. 5800 ne ya tabi ki Samsung S5620 Monte alacaksın. Zaten telefondan anlayanlar Monte'nin ne kadar iyi bir telefon olduğunu yazmışlar. 5800'cılar da kendileri kullanıyor diye paso 5800'I övmüşler bi de şuna güldüm en çok 5800'ın ekranı daha büyük diye. XD Gerçek şu; Monte'nin ekranı biraz daha daha geniş bunu kimse yalanlamasın bizzat yan yana koydum iki telefonu ama 5800'ın ekranı da biraz daha uzun olay bu, eğer bunu yalanlayan olursa bidiğin kördür arkadaşım. Bence Youtube yasağının da kalkması ile Monte daha cazip çünkü wireless'den bağlanıp kendine özel youtube uygulamasında video izleyebiliyorsun. Kendine özel Twitter, Facebook, Myspace vb. uygulamaları da var. Müzik tanıma sistemi var bilmediğin bir şarkıyı 10 saniye dinletiyorsun ve sana şarkının adını şarkıcısını gösteriyor. Office dosyalarını açabiliyor. Radyodan kayıt yapabiliyor. Sözlük bile var. 5800'da aldığında kronometre bile yok bu kadar boş bir telefon olarak geliyor. Monte herşey yüklü geliyor uğraştırmıyor yani, eğer sana gene yetmezse zaten internette oyun, program herşey mevcut Monte için. Kapasitif ekran ile 5800'ı fena ezdiği de bir gerçek. Kamerası da daha iyi Ekranlarının kalitesi de aynı duruyor(kağıt üzerinde 5800 üstün gibi gözükse de), iki telefonu da test ettiğimden biliyorum. Ayrıca Monte'nin kulaklığı harika ve ötesi ben daha iyisini görmedim şimdiye kadar. Kısacası tasarım olarak da 5800'ı ezen Samsung S5620 Monte'yi almalısın.

Kendi boş konuşmalarına gülmen normaldir,söylediğin şeylerin hepsini 5800'da da yaparsın,sonuçta herşey program yüklemeye bakar.Herşeyden önce telefon kullanmasını bilmeye bakar!!

Bu telefonu kullanıyorum diye söylemiyorum ama eğer ki 5800'ım olmasaydı,bu fiyat aralığında telefon alacak olsam gider yine nokia 5800 alırdım.Monte boş iş bana göre,tasarımmış,tasarım mı o!Tasarımdan anlamayana tasarım gelir monte,bu normaldir!

5800'da tasarım olarak iyi değil,fakat benim içinde tasarım önemli değil...

SezginKeskin7

SezginKeskin7

Üye
Nokiadan şaşama derim xpress music'mi bilmeme ama navigation edition almayı düşünüyorum. :)

Üst Alt