Telefon Tavsiyesi Nokia 5800 Xpressmusic'mi Samsung S5620 Monte'mi...

Sponsorlu Bağlantılar

aLLy123123123

Üye
monte

cCc Maxcı cCc

cCc Maxcı cCc

Üye
Abicim kesinlikle tekde 58000...1 kere monte uygulama ve oyun sıkıntısı çekiyor ivmeölçer desen dehşetle tavsiyem 5800...:oke:

srn.1392

Üye
samsunglar hiç kullaşlı değil bnm çevremde herkez samsung aldı birinde corby birinde monte abicim nokialar daha kullanışlı 1 sene geçmeden çöpe atarsın ayrıca kalite açısındanda iyisi o bence bn geçen sene aldım ve çok memnunum ayrıca hiçbir şikayetim yok ayrıca monteninde dış görünümü hiç güzel değil bnce 500e alınacak en iyi telefonlardan birtanesi güven sen bana kardeş :oke::oke::oke::oke: UHUW23 ÇOKYANLIŞ KONUYŞUYOSUN PİYASAYI TAKP ET BİRAZ:nono::nono::nono::nono::nono::off:

.yaRasa.

.yaRasa.

Üye
valla bana 3310u verseler yine program atarım.. ama bende ikisi arasında kararsızım...

Silinen Üye 737108

Silinen Üye 737108

Kapalı Hesap
valla bana 3310u verseler yine program atarım.. ama bende ikisi arasında kararsızım...
Yok arkadaşım Monte'yle ilgili olumsuz yapanların %90'ı bu telefonu bikere bile eline almamış üyeler. Peki neden Monte ?
Kapasitif Dokunmatik ekranı bikere yeterli. Bu devirde rezistiv ekranlı telefon artık alınmaz hele ki 3 yıllık tel 5800 hiç alınmaz arkadaşım aldı 6 ay önce şimdi 4. defa servise yollamak üzere o da Samsung alacak şimdi. Monte'nin Kamera merceği 5800'dan daha iyi, müzik konusunda da kapışıyorlar hoperlör çıkış gücü gerçekten iyi. Monte'nin yanında verilen kulaklık çok kaliteli ve müthiş ses veriyor. Müzik dinlerken diğer işlemleri sorunsuzca yapabilirsin mesela benim gibi bluetoothla dosya alırken müzik eşliğinde paint programında kafana göre resim çizmek ya da java oyunlar oynamak gibi XD Telefon; içinde türkçenin de bulunduğu sözlük programı, müzik tanıma programı, facebook, youtube gibi bir ton uygulama ile geliyor. 3G ve Wifi iki telefonda da mevcut zaten. 240x400 2d veya 3d java oyunlar(aspahlt 3 3d, flight control, angry birds, 3d rus ruleti, kora 3d vb) Monte ile uyumludur sorunsuz çalışır. Son olarak 5800'da hareket sensörlü oyunlar oynarsın ama Monte'de mümkün değil malesef.

silver021

silver021

Üye
Eger biraz donanim ve estetik ariorsan monteyi öneriririm. 5800 piyasadaki en çirkin telefon. malzeme kalitesi bu kadar ucuz ve dandik bir cihaz ömrümde görmedim. montenin fw leri samsung bölümübde dolasior cok farkli versiyonlar atabiliorsun telelefona istedigin şekli verebiliorsun.

Amaru Shady

Amaru Shady

Üye
yeni 5800 lerde sorun yok gibi bişey. 5800 mantıklı bir tercih olur. [Tipine göre telefon almak bana göre değil de :))]

>xGhostx<

>xGhostx<

Üye
Radyasyon yayma ve gösterme açısından Monte sağlam çok kullanmak istiyorsan NOKİA.Çünkü bizim markette monte yerine 5800 daha çok alınıyor alanlarda hiçbir sorun yok.
5800 4.50 gün boyunca kullana bilirsin (batarya açısından)

sireego

sireego

Üye
Bana sorarsan Monte al derim bir sürü arkadaş nokia şöyle nokia böyle deyip cahil cahil konuşmuş.
5800'da işletim sisteminden kasıtları işlemcisinin olması fakat şöyle bir şey var ki işlemci telefon 2 kere güncellendikten sonra kitleniyor ve günde 2-3 res. çakıyor ve çok yavaşlatıyor telefonu.Ayrıca 3 yıllık bir tarihi eseri evine o kadar para verip sokma. Nokia kendi dahi söyledi 5800daki dokunmatik ekran tipinin o telefona konulmasının hata oldugnu belirtti ve bir sonraki modelde bunu düzeltti. Biraz araştırma yapmazsanız ve millete laf sokma arayışna girip bir şeyden anlamadan yorum yaparsanız olucağı bu tabi.5800 telefonu avrupanın yarısında toplatıldı bunu söyliyim. gelelim monteye ben monte kullanıcısıyım kendimde alırken epey uğraştım 1 yıldırda kullanıyorum. işletim sistemi olmayan telefon yoktur bununda altını çiziyim ilk başta. Montedeki dokunmatik ekran ısı algılamasıyla çalışıyor ve iphone telefonlardada bu kullanılıyor . renk 256 fakat 16 milyon renkle hiç bir farklı yok 5800ın baş kontrastı düşük olduğu için ekran doom filminden fırlamış gibi.İstediğini programı istediğiniz şekilde ve kolaylıkla yükleyebilirsiniz.Güncellemeleri 5800 gibi internetten kendi alamıyor fakat teknik servise götürğünüzde en geç yoğunluk sırasına göre en düşük teknik servis yetkilisi bile 4 saatte bitiriyor işi. tekrar hatırlatıyım 5800 güncellemlerden sonra ağırlaşıyor ve donuyor. montede navigasyon çok kapsamlı bunuda hatırlatıyım biraz uğraşırsanız otomobillerdeki bir navigasyon cihazı haline geliyor ve yol tarifi yapabiliyor . Herhangi bir program kullanmazsnızda rahatlıkla açık havada kordinat verebiliyor. Sonuç olarak şiddetle bir tarihi eseri evine sokma derim monte kat kat daha iyi. Şunuda söyliyim motnede sensörlü oyun yok denir fakat oyun çıkarlırsa olur dikkat ederseniz n8ede sensörlü oyun çıkmadı n8deki sensör tipiyle montedeki aynı. n8e sensör oyunu çıkaran bir firma monteyede çıkarıcaktır zamanı gelince...:evet:
son olarakta bir şey eklemek istiyorum sıfır bir monte 3 hafta rolanti çalışma veriminde bataryasını kullanıyor;) uygulama vs. dersen 1 haftaya iner.

02Onur

Üye
7-8 aydır monte kullanıyorum zamanında senin gibi kıyasladım ve çok farklı olduklarını farkettim, her ikisininde olumlu olumsuz yönleri var...

dokunmatik, kullanış rahatlığı, hız 'larını istiyorsan monte
işletim sisteminde esneklik, uygulama bulmada rahatlık, muvcut tarayıcıda kullanışlılık(wi-fi hızı değil kullanımı ;opera mini kullanırım diyorsan bir farkı kalmıyor;), 'larını istiyorsan 5800
ses kalitesinde(gerçekten ikiside kaliteli 5800 çok az bir farkla önde gibi), batarya ömründe, ekran boyutunda, çözünürlükte(5800 çok az bir farkla önde), ekrandaki renklerde(monte daha az renkte olsa görüntü son derece iyi), fotoğraf kalitesi(monte çok az bir farkla önde) kapışırlar...

şimdi gelelim ben neden monteyi tercih ettim.
Nokia son derece dayanıklı bir telefon değil. samsung'ları bozmak çok zordur servisin yakınından geçmez, 5800'ı aynı şekilde benimle aynı zamanda alıp 2 kere servise yollayan var(en basit hatası ekran ışıklarının kapanmaması), monte hala sapasağlam. nokia'ların çok servis gördüğünü inkar edenler var mı ???
Monte dokunmatik, 5800 basmatik.
Uygulama yükleme açısından 5800 ama fazla uygulama yüklediğin zaman menü sayfası dahi kasıyor.
5800 da virüsle falanda uğraşman gerekiyor. virüs uygulamaları ile uğraşıyorsun.

Monteden hayal kırıklıklarım da oldu: sanal q klavye de son derece başarısız (sanal tuşlarla yazı bir o kadar başarılı, ama yataya alıp hızlı bir şekilde paragraf yazamıyorsun) , bolt isminde bir java tarayıcısı olmadan youtube dışında istediğin videoyu izleyemiyorsun, görevler ile pragramları entegre etmemişler (yani bir görev girdiğin zaman takvim uygulamasına girip ne zaman başlıyor ne zaman bitiyor göremiyorsun, illa program olarak girmen lazım)

kısaca bu ikisini kıyaslıyacağına ne istediğini bir düşün... eğer çok mesajlaşmak istiyorsan bunların ikisine de bakma git klavyeli blackberry al(çünkü dokunmatik telefonların son derece kötü mesajlaşma özellikleri).

Bu arada bana cevap gelirse tekrar yazmayacağımı belirtiyim. Umarım en doğru seçimi yaparsın.

Emre-45

Emre-45

Üye
Bana sorarsan Monte al derim bir sürü arkadaş nokia şöyle nokia böyle deyip cahil cahil konuşmuş.
5800'da işletim sisteminden kasıtları işlemcisinin olması fakat şöyle bir şey var ki işlemci telefon 2 kere güncellendikten sonra kitleniyor ve günde 2-3 res. çakıyor ve çok yavaşlatıyor telefonu.Ayrıca 3 yıllık bir tarihi eseri evine o kadar para verip sokma. Nokia kendi dahi söyledi 5800daki dokunmatik ekran tipinin o telefona konulmasının hata oldugnu belirtti ve bir sonraki modelde bunu düzeltti. Biraz araştırma yapmazsanız ve millete laf sokma arayışna girip bir şeyden anlamadan yorum yaparsanız olucağı bu tabi.5800 telefonu avrupanın yarısında toplatıldı bunu söyliyim. gelelim monteye ben monte kullanıcısıyım kendimde alırken epey uğraştım 1 yıldırda kullanıyorum. işletim sistemi olmayan telefon yoktur bununda altını çiziyim ilk başta. Montedeki dokunmatik ekran ısı algılamasıyla çalışıyor ve iphone telefonlardada bu kullanılıyor . renk 256 fakat 16 milyon renkle hiç bir farklı yok 5800ın baş kontrastı düşük olduğu için ekran doom filminden fırlamış gibi.İstediğini programı istediğiniz şekilde ve kolaylıkla yükleyebilirsiniz.Güncellemeleri 5800 gibi internetten kendi alamıyor fakat teknik servise götürğünüzde en geç yoğunluk sırasına göre en düşük teknik servis yetkilisi bile 4 saatte bitiriyor işi. tekrar hatırlatıyım 5800 güncellemlerden sonra ağırlaşıyor ve donuyor. montede navigasyon çok kapsamlı bunuda hatırlatıyım biraz uğraşırsanız otomobillerdeki bir navigasyon cihazı haline geliyor ve yol tarifi yapabiliyor . Herhangi bir program kullanmazsnızda rahatlıkla açık havada kordinat verebiliyor. Sonuç olarak şiddetle bir tarihi eseri evine sokma derim monte kat kat daha iyi. Şunuda söyliyim motnede sensörlü oyun yok denir fakat oyun çıkarlırsa olur dikkat ederseniz n8ede sensörlü oyun çıkmadı n8deki sensör tipiyle montedeki aynı. n8e sensör oyunu çıkaran bir firma monteyede çıkarıcaktır zamanı gelince...:evet:
son olarakta bir şey eklemek istiyorum sıfır bir monte 3 hafta rolanti çalışma veriminde bataryasını kullanıyor;) uygulama vs. dersen 1 haftaya iner.

N8 de sensörlu oyun yok mu ? Neredeyse bütün oyunlar sensörlü nerenden sallıyorsun çok merak ediyorum :D

elmas14

elmas14

Üye
Arkadaşlar bende monte üzerine yoğunlaştım fakat bu telefonda flash player desteği varmı ?? örneğin facebook'a girdiğimde video izleyebilirmiyim ???? sohbet bölümünden sohbet edebilirmiyim ??

lütfen cevap bekliyorum.

baranselona

baranselona

Üye
Arkadaşlar bende monte üzerine yoğunlaştım fakat bu telefonda flash player desteği varmı ?? örneğin facebook'a girdiğimde video izleyebilirmiyim ???? sohbet bölümünden sohbet edebilirmiyim ??

lütfen cevap bekliyorum.

flash playerin lite surumu var ve güncellenmiyor ama bu fiyatlarda hiçbir telefonda flash player yok! programlar sayesinde facbooktan video izleyebilirsin eğer video youtube dan paylaşılmışsa programsızda izleyebiliersin.. facede sohbetide ayrı bir program yükleyerek yqpabilirsin......

elmas14

elmas14

Üye
Ben Modem'den gelen interneti rj-45 connector ile laptop'uma bağlasam.... Laptopumdan da kablosuz ağ oluştursam , Samsung s5620 Monteyide bu ağa dahil edip interneti kullanabilirmiyim ??

baranselona

baranselona

Üye
Ben Modem'den gelen interneti rj-45 connector ile laptop'uma bağlasam.... Laptopumdan da kablosuz ağ oluştursam , Samsung s5620 Monteyide bu ağa dahil edip interneti kullanabilirmiyim ??

montede wifi var yani kablosuz internet dağıtacaksanız bağlanır da denemedende yorum yapamayacağım

burock1997

Üye
Aga son yorumlara gittikçe S5620'nin ne derece yükselişte olduğunu göreceksin abimin 5800'ı vardı çok hoşuma giden bir telefondu kendim beko bayiisiyim biz nokia ve samsung satabiliyoruz sipariş ettim çok güzel ve kullanışlı bir telefon bu fiyatlara bulabileceğinin en iyisi, abim telefonumu eline bir aldı 2 saat vermedi değiştirelim telefonları dedi bana

halomalo

halomalo

Üye
tüm yorumları okudum bence de 5800

montesiyahgri

Üye
Herkez Samsung'u kalitesiz düştüğünde kırılır bilir nokia'ise düştüğünden kırılmaz derler yalnış ta düşünmüyorlar ama dokunmatikte Samsung Nokia'ya fark atar Nokia 5800 görüntüsü çok kaba tutması da zor oluyor ancak monte ince ve zarif tasarımıyla elde rahat tutulur göz zevkini de bozmaz ama illa q klavyesi yok diye almıyorsanız q klavyeli telefonları basması zor olur ayrıca çok karmaşıktır ille q klavye istiyorum diyorsanız Samsung wawe 525 alabilrsiniz ancak monte daha güzel 5800 dan da.

Silinen Üye 737108

Silinen Üye 737108

Kapalı Hesap
Herkez Samsung'u kalitesiz düştüğünde kırılır bilir nokia'ise düştüğünden kırılmaz derler yalnış ta düşünmüyorlar ama dokunmatikte Samsung Nokia'ya fark atar Nokia 5800 görüntüsü çok kaba tutması da zor oluyor ancak monte ince ve zarif tasarımıyla elde rahat tutulur göz zevkini de bozmaz ama illa q klavyesi yok diye almıyorsanız q klavyeli telefonları basması zor olur ayrıca çok karmaşıktır ille q klavye istiyorum diyorsanız Samsung wawe 525 alabilrsiniz ancak monte daha güzel 5800 dan da.
Monte'de son yazılım güncellemesi ile zaten q klavye gelmiştir.

starr22

Üye
ikiside çok iyi telefon

----------Eklendi @ 20:54:18 ---------- Yazıldı @ 20:53:58 ----------

ama 5800 da çok kalın yaa :D

• Beğen
Tepkiler: nonamex

Üst Alt