Nokia 5230 Firmware v20.0.005 yayinlandi...

Sponsorlu Bağlantılar

cemee61

cemee61

Üye
    Konu Sahibi
Nokia 5230 Firmware v20.0.005 yayinlandi...
5800a yayinlanan guncellemeyi sitede okuduktan sonra, bende 5230 icin guncelleme olma ihtimalinin yuksek olacagini dusundum ve tam isabet:) 20.0.005 surumu yayinlanmis.

benim gordugum yenilikler:

*kinetik scrolling ozelligi ana menulerde de var artik
*telefonda gayet hissedilir bir hizlanma var
*dokunmatik daha hassas (ornegin ovi mapste yer aramak icin olan kutucuga tiklamak insani bazen cileden cikartiyordu... artik böyle degil)
*gps cekim gucu artmis. uydulara cok cabuk baglaniyor. 3-4uydu yakaladigi gibi baglaniyor...
*telefon hafizasinin kullanilabilir kisminda sanirim 8-10 mb'lik bir artis var
*uygulamalarin icine "ovi sync" ve "shazam" isimli uygulamalari yukluyor. Shazam bildigim kadariyla muzik tanima uygulamasi. ovi sync ise rehber takvim ve notlarinizi internette yedekliyor sanirim.( ikisinide denemedim!)

5800 da kameraya ve muzik calarada degisiklikler gelistirmeler yapmislar. 5230da bunlar varmi bilemiyorum. kamerayi gunduz denersem belki fark belli olabilir. su anda pek fark etmedim.
muzik calara gelince, pek bir degisiklik fark etmedim. belki 5800in muzik calari eskiydi o yenilenmis olabilir. bu nedenle 5230da fark olmayabilir. (album resimleri 5230da daha onceki surumde de sarkinin yanindaydi...)

Guncellemeyi "nokia ovi suite" yaziliminin guncelleme bolumunden yada "nokia software update" yazilimini kullanarak kolayca yukleyebilirsiniz:oke:

bu arada tekrar belirteyim, bunlar benim kendi gozlemlerim

• Beğen
Tepkiler: CoDeYs, onno94, erkin_42 ve 3 diğerleri

mustafa

mustafa

Üye
nokia çalışıyor bu aralar heralde :D firmware haftası olacak heralde bu hafta :D

cemee61

cemee61

Üye
    Konu Sahibi
hic sorma costular birden:ehe

aristotheles

Üye
Avrupa telefonlar için bu güncelleme bizim telefonun koduna uymaz. Yükleyebildiniz mi gerçekten?

cemee61

cemee61

Üye
    Konu Sahibi
Avrupa telefonlar için bu güncelleme bizim telefonun koduna uymaz. Yükleyebildiniz mi gerçekten?

yukarıda yazdıgım gibi bunlar benim gordugum yenılıkler. yukledim yani.
ancak söyle bir durum var benim telefonumda zaten avrupa kodu vardı. ne zamandır telefonuma Türkçe yüklemek istiyordum. güncellemeden önce cihaza türkce kodunu yukledım ve guncellemeyı o sekılde yaptım. sonucta telefon hem guncellendi hemde türkçe oldu. yanı Türkıye kodunada güncelleme var:oke:

cashme555

Üye
hocam bu yzılımı nasıl indirecez ve güncellicez

cemee61

cemee61

Üye
    Konu Sahibi

bu adresten herhangi bir telefonu sec. acilan sayfanin altinda "PC’nizi kullanarak güncelleme" yaziyor. onuda en altinda indir butonu var. oradan yazilimi indir, bilgisayarina kur. gerisi icin yazilim yonlendirmeyi yapiyor zaten. takildigin yer olursa yardimci olurum yine:oke:

zelen86

Üye
Bende versiyon v11 ama güncelk diyor yani v20ye yükselmiyor neden acaba

262626123

262626123

Üye
bu yenilik 5230da yoq kie

By ShN

Üye
arkadaşım saol ama nokia girdikten sonra bizim telefon modeli gözükmüyor buna bi açıklık getirirmsn :)

cemee61

cemee61

Üye
    Konu Sahibi
arkadaşım saol ama nokia girdikten sonra bizim telefon modeli gözükmüyor buna bi açıklık getirirmsn :)

tabiki... yukarida yazmistim gerci, orada bizim telefon yok herhangi birini secin demistim. amacimiz bir sonraki sayfaya gecmesi ve yazilimi indirmemiz. hepsi ayni yani her nokia ya uyumlu:oke:

By ShN

Üye
bi sorun olurmu peki başka telefon seçip yapsak güncellemeyi ?

cemee61

cemee61

Üye
    Konu Sahibi
hayir bende o sekilde yaptim. aslinda asil olay soyle: nokia ovi suite isimli yazilimla yapilabiliyor artik bu. ama ovi her zaman stabil calismayabiliyor. bu nedenle bende linkteki yazilimi kullaniyorum. daha basit geliyor bana. ayrica tamamen update icin yapilmis bir program bu.oradaki herhangi bir telefonu sectiginizde (ornegin 5800 yada 5730 farketmez) indireceginiz yazilim aynidir.telefona ozel degildir. aralarinda fark yok yani. :oke:

By ShN

Üye
tamam ben onları yukledm olmdı blututla olablıomu:s

cemee61

cemee61

Üye
    Konu Sahibi
bluetooth ile denemedim. olmama ihtimali yuksek. ama girisi uygun herhangi bir nokia kablon varsa olur.

dipower

dipower

Üye
ya sewgili arkadasım bn o nokia software update kulladım ama mevcut güncelstirme ye v11 dio we güncelleştirme yapcam zaten telefon güncel dio v20 çıkmıo napcaz ya bi yardım

By ShN

Üye
bende kontör yükleyip yaptımmm abi ama hiçbir güncelleme yok dedi :s

Üst Alt