Dostum bende kararsızdım. Ama karar verdim N8 alacağım. Niye diye sorarsan her bakımdan n900 den üstün bi cihaz. Karşılaştırma için gsmarena ya bakabilirsin. Artı en büyük özelliği açık kaynak kodu özelliğine sahip Symbian 3 sistemine sahip olmasıdır. Bu ne diye sorarsan söyle söyleyeyim eğer program yazmayı biliyorsan istediğin programı yazıp kullanabilirsin. Yani sertifikaymış kısıtlı uygulamaymış bunlar tarih oluyor. Açık kaynak kodu demek uygulama bolluğu demektir. Youtube da videoları izlersen n8 ile ilgili ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksın.
Hem Nokia N8, hem de Nokia N900 kullanicisi olarak yaziyorum, N8 N900'den her bakimdan ustun bir cihaz
degildir.
Her iki cihazin da birbirine karsi ustun ozellikleri var..
Ozellikle N900 web browser ve kullanici arayuzu N8'dekinden cok daha kullanici dostu.
Cok teknoloji ve bilgisayar duskunu degilsen N8, bilgisayar duskunu, linux vs kurarim, yaparim-bozarim, seklinde bilgiyayar ve yazilim kurdu ya da kurdu olmaya niyetli bir arkadaslardan biriysen N900 tavsiye ederim.
Goze carpan N900'un N8'den artisi
Ekran cozunurlugu daha yuksek
Depo hafiza ve islemcisi daha hizli (overclock ile)
Web tarayicisi masaustu tarayicilari gibi
Klavyesi
Kullanici arayuzu
Cift hoparlor
Dil secenekleri (Bu ozellik global anlamda arti,Turkce yok bildigim kadariyla ama daha fazla dil secenegi var)
Meego kullanabiliyor (deneyimli kullanicilarin becerebilecegi bir kurulum)
N8'in artisi
BT 3 teknolojisi
Kamera ve video
HDMI
USB OTG
Daha guncel yazilimlar
Multitouch
Gorilla glass ekran
--------------- Ekleme ---------------
Akıl var mantık var ya n8in fiyatına baktım 1600 tl yazıyoo arkadaşlar sırf 12 mp kamerası var diye bu kadar parada verilmezki oteki ozellikler neye yarar bnde 1600 tl olacakta 12 mp kamera alırım birde wifili 5 mp kameralı iyi kötü bi tel alırım geri kalanada normal bi bilgisayar eder zaten. Lütfen arkadaşlar bu milleti fakirleştiren en temel etmen lüksiyat kendimize biraz dikkat edelim arkadaşlar bu kadar pahalıya da kaçmayalım...
N8 fiyati Cin'de 550 TL'ye kadar dustu..
Iphone 4 fiyati 1200 TL'ye kadar dustu...
Nokia N900 fiyati 500 TL'ye yukseldi.. Ilginc
arkadaşım çok merak ettim sen moderatör olduğuna eminmisin daha n8 in özelliklerini bilmiyorsun tabiki bluetooth var sen bunu ıphone gibi sallamalı bi cihazmı zannettin.
N8'de Bluetooth 3 teknolojisi var.
Ayni anda birden fazla bluetooth cihazi baklayip calistirabilirsiniz.
Yalniz bluetooth veri transferi wifiden etkilendiginden dolayi hem wifi hem de birden fala bluetooth bagliysa kulakliktan dinelenen muzik ya da filmlerin sesinde anlik kesilmeler olabiliyor.
Wifiyi kapatip cok daha hizli bir BT deneyimi yasayabilirsiniz.
Beyler n900 un dokunmatigi basmatik yani n97 ve 5800 la ayni..o yuzden tabiiki n8
Nokia N8, N900 ve 5800 xm kullanicisi olarak N900'un dokunmatiginin 5800'dekinden cok daha duyarli oldugunu soyleyebilirim.
Butun telefonlarim son surum versiyonlari kullaniyorlar.
5800 cok cok gelisti versiyonlardan sonra ancak hala N900 kadar iyi tepki vermiyor parmagimizin etli kismiyla kullanmaya kalkistigimiz zaman kiyasladigimizda...
N900 basmadik ancak 5800 kadar ittirerekbasmatik degil.
Kaldi ki N8 ten ile 5800 ve N900'u tirnak ile kullandiginizda hic bastirmaya gerek kalmadan cok rahat bir sekilde kullanabilirsiniz.
N8'in ekran ile ilgili asil artisi multitouch ozelligi ve amoled ekrani ve gorilla glass (cizilme ve kirilmaya karsi cok dayanikli) teknolojisidir bence..
Nokia N900'un arayuzu ise N8'den cok daha eski olmasina ragmen N8'in Symbian PR2.0 ya da 3.0 ile kazanacagi ozellikleri halihazirda bunyesinde bulundurur.
N8 mi N900 mu dersem birisinin birisine mutlak ustunlugu var diyemem cunku kiyaslama elma ve armut arasinda olan bir kiyaslama olur...
Farkli platformlarin cok basarili temsilcileri diyelim...
Ikisi de maddi geliri belli bir duzeyin ustundeki, teknolojiye ilgi duyan ve teknolojiyi kullanabilecek donanima sahip kisiler icin uygun alet..
Amelede bile Iphone 4 var diyen zihniyete Not:
Amele ya da seyyar satici ya da baska bir isle mesgul olan insanlarin kullandigini ben kullanmam diyen zihniyeti saka bile yapiyor olsa yerin dibine batsin o zihniyet diyerek lanetliyor, insanlari sosyal durumlari yuzunden kucuk goren, hor goren, asagilayanlara da, "kendi mantiklarina ve algilama durumlarina gore" asagi statude olan insanlardan daha asagida olma yolunun herkes icin acik oldugunu hatirlatiyorum.
Bugun karnin tok ve sirtin pek olabilir, ancak ac ve acikta olacagin zamanlar gelirse, senin de en guzelini kullanmaya ve en guzel seylerden faydalanmaya hakkin oldugunu dusunecegim yine de..
Ve emin ol belki imkanlarimi imkanlari olmayan kisilerle paylasirken seni tanimadan sana ruyanda bile goremeyecegin ama senin olmasini cok isteyecegin bir paylasimda bulunacagim...
Belki o zaman senin de vaktiyle elindeki varliklari olmayanlarla paylasma imkanin varken,
amelelerde
iphone 4 olmasini elestirdigini hatirlayacaksin, ben ne kadar tahammulsuzmusum diyeceksin kendi kendine, uzuleceksin...