Bu olay gerçek midir?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
z.ibra

z.ibra

Üye
    Konu Sahibi
Bu olay gerçek midir?
merhaba arkadaşlar
şu konuya bakarken konudaki şu bölüm dikkatimi çekti "Ünlü bir geliştirici olan Alexey
Roslyakov, Nokia'nın MeeGo işletim
sistemli son telefonu olan N9'a Androidişletim sisteminin şimdiye kadar geliştirilmiş en hızlı ve en güvenli sürümü olan Jelly Bean'i yüklemeyi başardı. Daha önce N900 için Android 2.2.1, **N8 için Android 2.3 Gingerbread**ve N9 için Android 4.0 Ice Cream Sandwich versiyonlarını port eden Alexey, N9 kullanıcılarını sevindirecek yeni bir bilgilendirmede bulundu."

Burada Alexey
Roslyako diye birinin N8 için Android 2.3 Gingerbread versiyonunu port ettiği söylenmiş.

Doğru mudur acaba?

• Beğen
Tepkiler: gonyalı, PALA. ve Baydırman

Baydırman

Baydırman

Moderator
Konu 12 yıl önce açılmış. Gerçek olsaydı görürdük şimdiye kadar. :no:

• Beğen
  • Cool
  • Düşünceli
Tepkiler: Dobraokuyucu, gonyalı, PALA. ve 1 kişi daha
Dobraokuyucu

Dobraokuyucu

Üye
merhaba arkadaşlar
şu konuya bakarken konudaki şu bölüm dikkatimi çekti "Ünlü bir geliştirici olan Alexey
Roslyakov, Nokia'nın MeeGo işletim
sistemli son telefonu olan N9'a Androidişletim sisteminin şimdiye kadar geliştirilmiş en hızlı ve en güvenli sürümü olan Jelly Bean'i yüklemeyi başardı. Daha önce N900 için Android 2.2.1, **N8 için Android 2.3 Gingerbread**ve N9 için Android 4.0 Ice Cream Sandwich versiyonlarını port eden Alexey, N9 kullanıcılarını sevindirecek yeni bir bilgilendirmede bulundu."

Burada Alexey
Roslyako diye birinin N8 için Android 2.3 Gingerbread versiyonunu port ettiği söylenmiş.

Doğru mudur acaba?
Arm11 ve üzeri işlemci mimarisine sahip olup 64 MB dan fazla rame sahip tüm cihazlara kurulabilecek iddia ediliyor androidin
Mesaj birleştirildi:

Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız
Mesaj birleştirildi:

Ama ben meeGO kullanmayı yeğlerim Androidden daha kullanışlı duruyor arayüz

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: gonyalı, z.ibra ve PALA.
PALA.

PALA.

Üye
Konu 12 yıl önce açılmış. Gerçek olsaydı görürdük şimdiye kadar. :no:
Sadece ölüler görür (h) En az android 5 çalıştırması lazım ki Whatsapp desteklesin, desteklemiyorsa ne yapak androidi. Samsung S3 cihazlara android 5 yüklemesi yapılıyor ama verimliliği tartışılır.

• Beğen
  • Cool
Tepkiler: Baydırman, Dobraokuyucu ve z.ibra
z.ibra

z.ibra

Üye
    Konu Sahibi
Arm11 ve üzeri işlemci mimarisine sahip olup 64 MB dan fazla rame sahip tüm cihazlara kurulabilecek iddia ediliyor androidin
Mesaj birleştirildi:

Mesaj birleştirildi:

Arm11 ve üzeri işlemci mimarisine sahip
olup 64 MB dan fazla rame sahip tüm
cihazlara kurulabilecek iddia ediliyor
androidin
yani bizi aşsa da mümkün diyorsunuz
Mesaj birleştirildi:

Mesaj birleştirildi:

Mesaj birleştirildi:

Ama ben meeGO harmattan kullanmayı yeğlerim Androidden daha kullanışlı duruyor arayüz
zaten bende de bir Meego cihaz olsaydı android e ihtiyaç duymazdım.

• Beğen
Tepkiler: Dobraokuyucu
KomiserMemoli_12

KomiserMemoli_12

Üye
Daha önce de 5800 da android calistiriyorlardi. Nokia telefonlarda android çalışması için bu telefonlara sıfırdan yazılması gerekiyor. Tamamen sahte. Bir şekilde çalıştırdın diyelim hiçbir şekilde kullanamazsın.
Mesaj birleştirildi:

Kimse boşuna macera aramasın. Ayrıca çalıştırsan bile ne isine yarayacak? Bununla ugrasacagina ucuza gidip ikinci el android telefon alın daha iyi. N8 de android çalışması imkansız. Bir kere n8 ve diğer symbian 3 cihazların ekran çözünürlüğü çok düşük.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: MAERKEK, Baydırman, Dobraokuyucu ve 2 diğerleri
Dobraokuyucu

Dobraokuyucu

Üye
Daha önce de 5800 da android calistiriyorlardi. Nokia telefonlarda android çalışması için bu telefonlara sıfırdan yazılması gerekiyor. Tamamen sahte. Bir şekilde çalıştırdın diyelim hiçbir şekilde kullanamazsın.
Mesaj birleştirildi:

Kimse boşuna macera aramasın. Ayrıca çalıştırsan bile ne isine yarayacak? Bununla ugrasacagina ucuza gidip ikinci el android telefon alın daha iyi. N8 de android çalışması imkansız. Bir kere n8 ve diğer symbian 3 cihazların ekran çözünürlüğü çok düşük.
Videodaki adamın telefonda ics benim s pludan daha iyi çalışıyor ama :ehe
Mesaj birleştirildi:

Sadece ölüler görür (h) En az android 5 çalıştırması lazım ki Whatsapp desteklesin, desteklemiyorsa ne yapak androidi. Samsung S3 cihazlara android 5 yüklemesi yapılıyor ama verimliliği tartışılır.
Cyanogen mod tabanlı romlar da performans iyi oluyor genelde. Ben 1 haftadır cyanogen 12.1 yüklü s plus ile WhatsApp, YouTube, maxicep takılıyorum. Stabiliteden memnunum, S3 kesinlikle daha iyidir.

• Beğen
Tepkiler: PALA.
KomiserMemoli_12

KomiserMemoli_12

Üye
360 640 çözünürlüğü olan bir telefonda android çalıştırıp ne yapacaksın ki. Port etmekle filan olmaz sıfırdan o telefona göre tekrar yazılması gerekir ki kimse uğraşmak bile istemez.

• Cool
  • Beğen
Tepkiler: MAERKEK, Baydırman ve Dobraokuyucu
PALA.

PALA.

Üye
Videodaki adamın telefonda ics benim s pludan daha iyi çalışıyor ama :ehe
Mesaj birleştirildi:

Cyanogen mod tabanlı romlar da performans iyi oluyor genelde. Ben 1 haftadır cyanogen 12.1 yüklü s plus ile WhatsApp, YouTube, maxicep takılıyorum. Stabiliteden memnunum, S3 kesinlikle daha iyidir.
Bahsettiğiniz ROM ile S3 mini için android sürümü kaç oluyor ? En az v5 gerekli, S4 bile WhatsApp desteği yokken bizim antikaya kim destek versin :ehe

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK ve Baydırman
Dobraokuyucu

Dobraokuyucu

Üye
Bahsettiğiniz ROM ile S3 mini için android sürümü kaç oluyor ? En az v5 gerekli, S4 bile WhatsApp desteği yokken bizim antikaya kim destek versin :ehe
Cyanogen 12.1 android 5.1.1 hocam

• Beğen
Tepkiler: PALA.
z.ibra

z.ibra

Üye
    Konu Sahibi
Mesaj birleştirildi:

ben bu telefonda android çalıştarabilir miyim? Diye bir soru sormadım sadece bu port olayının gerçek olup olmadığını merak ettim. Ayrıca android telefon alma iznim olsa çoktan j7 pro nun ekranını yaptırmıştım. Yani symbian la falan uğraşmazdım. Nedense sorularımı hep yanlış anlayıp kötümser taraftan bakıyorsunuz :(

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
Dobraokuyucu

Dobraokuyucu

Üye
ben bu telefonda android çalıştarabilir miyim? Diye bir soru sormadım sadece bu port olayının gerçek olup olmadığını merak ettim. Ayrıca android telefon alma iznim olsa çoktan j7 pro nun ekranını yaptırmıştım. Yani symbian la falan uğraşmazdım. Nedense sorularımı hep yanlış anlayıp kötümser taraftan bakıyorsunuz :(
Komiser hocam hep kötümser siz alttan alın takmayın o kadar kafaya :ehe

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK ve z.ibra
Dobraokuyucu

Dobraokuyucu

Üye
S4 mini için de cyanogen android 6 desteği var galiba, fena cihaz değil aslinda. Yakında WhatsApp android 5,6,7 nin desteğinide keser, vicdansızlar (h)
Uzun süredir 32bit destekli beta yayinlamiyorlar sanırım Armv7 yi tamamen silmeyi düşünüyorlar

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK ve PALA.
PALA.

PALA.

Üye
Uzun süredir 32bit destekli beta yayinlamiyorlar sanırım Armv7 yi tamamen silmeyi düşünüyorlar
Silmek değil de 32 bit mimarinin sınırları engel çıkarttığı içindir. Microsoft da 32 bit desteğini kesti. Herşey dönüp dolaşıp aynı kişilerin eline kalıyor, teknolojiyi satın alırsan el mahkum.

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK ve Dobraokuyucu
Dobraokuyucu

Dobraokuyucu

Üye
Silmek değil de 32 bit mimarinin sınırları engel çıkarttığı içindir. Microsoft da 32 bit desteğini kesti. Herşey dönüp dolaşıp aynı kişilerin eline kalıyor, teknolojiyi satın alırsan el mahkum.
Teknoloji'de tek sinir 3 büyüklerdir yoksa sınır yoktur. 3 büyükler kapatmak ister kapatır açmak ister açar gerisi boş

KomiserMemoli_12

KomiserMemoli_12

Üye
Ben kötümser tarafından bakmıyorum. Birilerinin işi yoktur böyle şeylerle sırf zaman öldürmek için uğraşırlar. Ben youtubeda aradım baktım doğru düzgün bir tane video bile yok. Adam video çekmiş sonda 10 saniyelik bir görüntü var o kadar. Önemli olan gerçekten düzgün çalışıp çalışmadığı uygulama kurulması ve telefondaki donanımların sorunsuz çalışması. Bugünkü akıllı telefonlarda bile güncelleme yapılırken bazı yazılımsal hatalar oluyor. O yüzden bundan birsey beklemeyin diyorum...

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK ve z.ibra
Dobraokuyucu

Dobraokuyucu

Üye
Ben kötümser tarafından bakmıyorum. Birilerinin işi yoktur böyle şeylerle sırf zaman öldürmek için uğraşırlar. Ben youtubeda aradım baktım doğru düzgün bir tane video bile yok. Adam video çekmiş sonda 10 saniyelik bir görüntü var o kadar. Önemli olan gerçekten düzgün çalışıp çalışmadığı uygulama kurulması ve telefondaki donanımların sorunsuz çalışması. Bugünkü akıllı telefonlarda bile güncelleme yapılırken bazı yazılımsal hatalar oluyor. O yüzden bundan birsey beklemeyin diyorum...
Nasıl yok? N8 için bakmış olmayasın NITdroid denen programla adamlar N800 N900 ve N9 a Android kurmuşlar N9 dediğimiz makine güçsüz değil ki 1GB ram 16 GB hafıza 1GHz cortex A8 işlemci var
Mesaj birleştirildi:

Referans istiyorsanız link

• Beğen
Tepkiler: z.ibra
XXXturi01

XXXturi01

Üye
Bende gormustum n9 a android kuruyorlardi ama sanirim gercek degil. Kursakta performans düşük olur.
Ama Samsung'un eski Bada OS cihazlarina android 4 kuruluyordu.

• Beğen
Tepkiler: Dobraokuyucu
KomiserMemoli_12

KomiserMemoli_12

Üye
Boş vakti zamani olan denesin ne diyeyim. Zaman kaybından başka birsey değil...

• Beğen
Tepkiler: Dobraokuyucu ve PALA.
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt