n900 mu ? n8 mi ?

Sponsorlu Bağlantılar

DenizhaNq

DenizhaNq

Üye
    Konu Sahibi
n900 mu ? n8 mi ?
arkadaşlar ben birşey sormak istiyorum sizce hangi telefon daha iyi n900 mu n8 mi daha iyi olacak bilgi verirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler... :allalla:

kezman_796

Üye
Bilgisayar istiyosan N900 eğer telefon istiyosan N8 yani telefon olarak kullanıcaksan N8 al ama hem telefon hem pc olarak kullanmak istiyosan n900 al özellik olarakta ekran ve multimedya özellikleri N8 in daha iyi

ohevliyaoglu

ohevliyaoglu

Üye
kamerayı çok kullanıyosan n8 al derim

ve78el

ve78el

Üye
n8 al derim cunku telefonlar aynı n8 in kamerası daha iyi ve daha ucuz o kadar dier özellikleri ii yani

haltie

haltie

Üye
n900 bence n8de bluetooth varmı:hmmm

DenizhaNq

DenizhaNq

Üye
    Konu Sahibi
n8 de bluetooth var ama n900 un hızı faln daha iyi ayrıca ekranıda daha iyi ondan kara veremedim bide kamerası 8 megapixel gibi çekim yapıyormuş karasızım :S

salih1906baba

salih1906baba

Üye
bnce N8 al kardşm ...

Necmati

Necmati

Üye
bende n86 8mp kullanıyom benimde kameram 8mp ama yani bence n900 daha şekil duruyo gibime geliyo :D

DenizhaNq

DenizhaNq

Üye
    Konu Sahibi
arkadaşlar yorumlarınız için teşekkürler ama bi arkadaş eksik veya daha iyi yanlarını karşılaştırarak sölerse daha iyi karar verebilrim diye düşünüyorum

gkmn11

gkmn11

Üye
kesinlikle n900

Esendağlı

Esendağlı

Üye
Bilgisayar istiyosan N900 eğer telefon istiyosan N8 yani telefon olarak kullanıcaksan N8 al ama hem telefon hem pc olarak kullanmak istiyosan n900 al özellik olarakta ekran ve multimedya özellikleri N8 in daha iyi
Aynen katılıyorum

c.alkan

c.alkan

Üye
N8'de symbian'a devam edilecek... ewt Symbian 3 geelcek eminim ki daha hızlı olacaktır ancak N900 kdr hızlı olacağını sanmıyorum... o yüzden bnm tavsiyem N900 yönünde..

BLUE MAGİC

Üye
Arkadaşım ekran özelliği olarak n8 n900 den daha üstün n900un ekranı multıtouch deıl n8in ekranı multıtouch ve n8in grafik kartı var iphone oyun keyfini n8 de yasayabilirsın, kamera yonundende n8 n900den ustun n8in cozunurlugu 12 mp n900unki ise 5mp n8de 720p kalıtesınde hd video kaydı yapabiliyorsun ve n8in flaşı xenon yani fotoraf makınalarındakı flaşlardan işlemçi konusunda ise n8in hızı 680mhz n900un ise 600mhz ama n900unkını yazılım guncellemesı ıle 1ghz çıkardılar ama n8in işlemciside yazılım guncellemesı ile yukseltılebılır n8 de ayrıca dobly mobile ses teknolojisine sahip vede n8 e ait bir aparat ile usb bellek vb. depolama araçlarını direk telefona bağlayabılme imkanı var.Telefonların görunumkonusunda n900 hoş ama cok kalın bana kalırsa sana n8 almanı tavsiye ederım.

ediesel

Üye
Dostum bende kararsızdım. Ama karar verdim N8 alacağım. Niye diye sorarsan her bakımdan n900 den üstün bi cihaz. Karşılaştırma için gsmarena ya bakabilirsin. Artı en büyük özelliği açık kaynak kodu özelliğine sahip Symbian 3 sistemine sahip olmasıdır. Bu ne diye sorarsan söyle söyleyeyim eğer program yazmayı biliyorsan istediğin programı yazıp kullanabilirsin. Yani sertifikaymış kısıtlı uygulamaymış bunlar tarih oluyor. Açık kaynak kodu demek uygulama bolluğu demektir. Youtube da videoları izlersen n8 ile ilgili ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksın.

c.alkan

c.alkan

Üye
aslina bakarsan olay alacagin telefondan ne bekledigine bagli.. eger kamera foto video cok takilmiyorsan N900 yeterli.. yok efendim 720p hd mis vs fln.. bunlar seni pek aldandirmasin.. sonucta symbian.. s60 v5 in her acidan izlerini tasiyor.. elbetteki sorunlar minimuma indirilmistir ancak bu sorun olmayacak anlamina gelmez.. n900deki yazilim ozgurlugu, meego nun yuklenebilecek olmasi ve acik kaynak kodlu zilyon tane yazilim yukleyebilirsin anlamina geliyor.. onumuzdeki 1 sene icinde maemo 5 ve meegoda ki sicrayislari gorucez.. adamlar cok saglam geliyorlar..

ha yok benim icin foto onemli, hdmi fln takilicam yazilim mazilim pek ugrasmam dersen n8 al derim..

ben neden n900 aldim? bundan once N95 8GB ve N97deki donanim cesitliligi ve kalitesini eksiksiz hissettirecek, kesinlikle qwerty klavyeye sahip, yazilim acisindanda aman hacki aman otu aman copu olayi olmayan bir telefon istiyordum.. klavye olayi cok agir basti diyebilirim..

tamamiyle kisisel dusunce ve begeni ile cevap verilmesi gerekn bir soru bnce...

OğuzcanAbi

Üye
n900

DenizhaNq

DenizhaNq

Üye
    Konu Sahibi
c.alkan gerçekten çok teşkkür ediyorum kamerada önemli ama 5 megapixel yeter zaten onda da iyileştirme yapılır güncelleme ile diye düşünüyorum n900 e karar verdm ben
sana ve herkese teşekkürler

c.alkan

c.alkan

Üye
ya zaten MP bir kalite ölçütü değildir.. MP sadece çektiğiniz fotoların çözünürlüğünün ne kdr büyük olduğunu gösteren bir ibaredir. N900'de Carl Zeiss N8'de Carl Zeiss lens kullanıyor.. fstop oranları fln belki 0.X kadar farklılık gösterir onu da standart kullanıcı anlamaz... profesyonel adamında telefondaki foto makinasıyla işi olmaz.. o yüzden geçelim 12MP'miş vsmiş ayaklarını.. N900 çok daha özgür bir telefon (7 sene symbian kullandığım için rahatlıkla söyleyebiliyorum bunu)..

birmot

birmot

Üye
Bir internet sitesi N8 ve N97’yi hız testine sokmuş. Speedy Go! adlı testi uygulayan site N97 ile 254 N8 ile ise 954 puan elde etmiş. Dolayısılya N8, N97’den %180 civarında daha yüksek bir hıza sahip. İki cihazın işlemcilerini kıyasladığımızda (N97- 434MHZ, N8 680MHZ) N8’in daha iyi olması normal fakat Symbian^3’ün de bu duruma katkı sağladığı belirtiliyor. Ayrıca N8, Samsung Omnia HD’den de %54 daha hızlı olmayı başarmış.bence hız olarak N900 le kapışır. Yani N900-X6 bunlar hikaye yeni gözde N8 adı müstünde nokia nın amiral gemisi N900 için böyle bir ibare hiç kullanulmadı.bu arada hdmi çıkışı büyük avantaj malum yeni tv ler hd özellikleri için alınıyor bunu desteklemesi büyük avantaj.artı N8 de bluetooth kumanda desteğide olacakmış tv ye bağladığınızda uzaktan telefona hükmede bileceksiniz örneğin playstation kumandası ile.ayrıca Symbian^3 te açık kaynak kodluymuş.BENCE N8

Takipçi Satın Al

Üst Alt