n900 mu ? n8 mi ?

Sponsorlu Bağlantılar

c.alkan

c.alkan

Üye
N8'de NOKIA'nın amiral gemisi değil.. NOKIA'nın bu yönde açıklaması var hatta biraz araştırırsan bulurusun :oke:

artı symbian 3'ün açık kaynak kodlu olması Linux ile karşılaştırılamaz diye düşünüyorum...

DenizhaNq

DenizhaNq

Üye
    Konu Sahibi
c.alkan katılıyorum n8 hiç bi alanda karşılaşamaz n900 ile n900 telefon deil bilgisayar ...

ediesel

Üye
Şuanda değil ama bi internet sitesinde sızdırılan bir fotoya göre nokia yakın zamanda n9 adlı bir cihaz çıkaracak ve en üstte o yer alacak altında n8 ve onun altında da x ve c serileri. Bi bilgilendirme

c.alkan

c.alkan

Üye
n9 çıksın o zmn konuşuruz onu

arartıkalar

Üye
Symbian mı? - içinde neyim var, yansın yahu - İki ayda bir format atmaktansa Maemo'lu N900 kullanırım. Firefox internet tarayıcısı, zengin içerik ve yüklenebilir uygulamalar, dört farklı masaüstü, kodek yüklemeden wmw avi açabilmek, 32 gb dev hafızası, 2bg uygulama hafızası...

N8 kullanmadım ama artı olarak 720p HD kayıt yapması N900'den fazlasıdır fakat bu 640*480 pikselde. N900 800*480 çekmekte.
N8 ses açısından daha iyidir zannımca.

Fizik manasında N8 daha incedir fakat N900'ün kalvyesi var.

Ekran olarak N900 daha iyi çünkü 800*480 piksel 16M renk N8 640*360 piksel 16M renk.

N8'inde üstün tarafları var N900'ünde. N900 kullanıcısı olarak N900'ü tavsiye ederim ve ekliyorum N900 için sloganımdır:

Sınırlarınızın ötesine dokunun.

ymz83

Üye
oncelikle herkeze selamlar,bende n900 kullanicisi olarak birseyler yazmak istedim,yillardir windows mobil kullaniyordum,cok cesitli telefonlar kullandim,en son telefon degisikligini uzun arastirmalar sonucu n900 dan yana kullandim n900 baska bisey arkadaslar windows u birakamam saniyordum yillardir bosuna iskence cekmisim,ben son noktayi n900 ile koyuyorum.sunuda soyleyim bu BILGISAYARIN rakibi yok benzerleri olabilir.SAYGILAR

nokiae75

Üye
telefon olarak kullacaksan tabiiki N8
ama telefon dısında diğer özellikleri kullnacaksan n 900
bende n900 var müthiş bir şey

enrico

enrico

Üye
n900 ün üstüne telefon yok

asidj

asidj

Üye
benimde kafan cok karisti n8, n900 ve x6da takildim ama n 900 un divx oynaticisi 1adim one geciyo ama bi yondende, n8 de 12 mp ve duyumuma gore dobly mobile ses teknolojisine sahip vede n8 e ait bir aparat ile usb bellek vb. depolama araçlarını direk telefona bağlayabılme imkanı var bu yuzden kafam cokkaristi:hmmm

ediesel

Üye
Benimde kafam bu donma olayları yüzünden karışık. İlk başta muhakkak sistemde hatalar olacaktır. Ama güncellemelerle bu hataları ne kadar düzeltecekler ve telefon ne kadar hızlı olacak? Acaba n900 deki gibi overclock yapılabilecek mi? Umarım bunların hepsi sorunsuz olur.

jarmen-kell

jarmen-kell

Üye
n900 ü nerden temin edebilirim güvenilir bir yer varmı sanırım türkiye satışı yok bir kaç gündür inceliyorum gerçekten hayran bıraktı beni sıkılmadan kullanılacak bir cihaz gibi symbian bir noktadan sonra bayiyo bana yardımcı olurmusunuz n900 almak istiyorum

ediesel

Üye
Dostum sahibinden.com da tonla ilan var. Onun dışında doğubank piyasasını 2 gün önce gezdim. 850 tl ye de cihaz var spot, 1000 e de var 1200 e de var garantili.

TheLoftOrginal

TheLoftOrginal

Üye
N900 alırrsan sakın bir tarafını kırma ki telefon kıçında patlamasın. Türkiyede hiçbir şekilde garantisi yok. Yurtdışına göndermen sana yeni bir telefon parası kadar masraf açar ve 1-2 ay ayrı kalabilirsin.
Ayrıca N900 avrupada 350 dolarlara düştüğü halde burada garantisiz ve nokia nın meego işletim sistemini desteklemeyecek bir telefon için fahiş fiyatlara satılıyor. Linux deneyimin yoksa reelde, uzak dur derim. zira çok ama çok eksiği var aletin.

N8 ise nokianın yeni prensi. stmbian^3 kullanıyor. büyük yenilikler var. kamera başta olmak üzere kullanım olarak çok keyifli bir telefona benziyor.

bende n900 almayı düşünüyordum 6 ay önce ama N8 haberleri gelince vazgeçtim.

Zaten sahibinden veya gg ilanlarına bakarsan hep 1 hafta kullanılmış telefonlar satılık.
Yani sende 1 haftada insanlar telefonlarını neden satmak ister?

neyse karar senin ama N8 best of Nokia!

ediesel

Üye
Arkadaşa katılıyorum. İlk başta bende n900 düşünüyordum ama şimdi n8 derim. Gerçektende büyük atılım olmuş nokia için.

franzliszt

franzliszt

Üye
arkadaşlar dalgamı geçiyorsunuz hahaha cok gülüyorum n900 bir kullanın bakalım başka bir cihaz görüyormusunuz şahsen moskovaya gittiğimde aldım öncesi n97 kullanıyordum symbian rezalet maemodan sonra o linux un hızı özellikle 1.7gh hıza yükselebilen bir cihazla n8 imi karşılaştırıyorsunuz ,ayrıca internette hiçbir video izleyemezsin onla çünkü flash 4.1 var n8 de. n900de ise 9 yani tüm videoları acıyor ram bilgilerihafızasından bahsetmiyorum bile , yani ikisi cok farklı biri oyuncak biri bilgisayar

shirincell

Üye
N8 symbian son versiyonu kullanıyor
N 900 ise maemo linux kullanıyor.
N8 üzerinde esnek bir geliştirme platformu yok ancak N900 herşeye gebe
N8 oturmuş bir symbian üzerinde N900 ise her geçen gün yürümeyi öğrenen çocuk gibi
N900 5 mp n 8 12 mp foto çekiyor.
n8 daha yavaş n900 işlemcisi ve işletim sistemi nedeniyle daha hızlı,
n8 genelde dikine telefon gibi kullanılıyor n900 ise genelde yatay kullanılıyor ve pc gibi
n900 de wireless ile maximum 9 saat pil dayanabilir. n 8 ile denemedim bilmiyorum
hem wireless hem de 3g şebeke açık iken pil kullanımı pr 1.2 de bile çok kötü ama bir bilgisayar için çok bile
n 8 de hem wireless hem de 3g li şebekeyi deneyemedim deneyen yazsın.
n900 de ön kamera henüz kullanılamıyor. n 8 de muhtemelen sorunsuz
n900 de turkcell mobil imza nedense çalışmadı. n 8 de muhtemelen çalışıyor. mobil imza ile bir bankanın internet şubesine giremedim.
n900 türkiyede yok yakında sa satılmaz çünkü türk insanı sorunsuz makine ister. n 8 ise satışa sunuldu bile.
n900 türkiyede servis yedek parça ve satış sonrası destek yok alan kendine eder benim gibi ama n 8 asla böyle değil
herşeye rağmen n900 daha asil farklı ve benzersiz bir makinei tarzı,kullanımı ve ağırlığı 185 gr (!) bambaşka :)

ediesel

Üye
Evet kısmen haklısın ama n8 multimedya özellikleri bakımından daha zengin. İşletim sistemine gelince symbian 3 güncellemeleri adam akıllı olursa sorunsuz çalışacağından eminim. Diğer yandan ise nokia son cihazları için meego işletim sistemini geliştirmekte. Yani yakında insanlar istedikleri sistemi kullanabilecekler. Evet n900 işlemci ve işletim sistemi ile daha hızlı ama, n8 in ekranı ve kamerası aklımı çeliyor durmadan. Şuan beklemedeyim. N8 nasıl bir izlenim bırakacak bilemem. Zaman gösterecek.

4MaGuS

4MaGuS

Üye
N8 symbian son versiyonu kullanıyor
N 900 ise maemo linux kullanıyor.
N8 üzerinde esnek bir geliştirme platformu yok ancak N900 herşeye gebe
N8 oturmuş bir symbian üzerinde N900 ise her geçen gün yürümeyi öğrenen çocuk gibi
N900 5 mp n 8 12 mp foto çekiyor.
n8 daha yavaş n900 işlemcisi ve işletim sistemi nedeniyle daha hızlı,
n8 genelde dikine telefon gibi kullanılıyor n900 ise genelde yatay kullanılıyor ve pc gibi
n900 de wireless ile maximum 9 saat pil dayanabilir. n 8 ile denemedim bilmiyorum
hem wireless hem de 3g şebeke açık iken pil kullanımı pr 1.2 de bile çok kötü ama bir bilgisayar için çok bile
n 8 de hem wireless hem de 3g li şebekeyi deneyemedim deneyen yazsın.
n900 de ön kamera henüz kullanılamıyor. n 8 de muhtemelen sorunsuz
n900 de turkcell mobil imza nedense çalışmadı. n 8 de muhtemelen çalışıyor. mobil imza ile bir bankanın internet şubesine giremedim.
n900 türkiyede yok yakında sa satılmaz çünkü türk insanı sorunsuz makine ister. n 8 ise satışa sunuldu bile.
n900 türkiyede servis yedek parça ve satış sonrası destek yok alan kendine eder benim gibi ama n 8 asla böyle değil
herşeye rağmen n900 daha asil farklı ve benzersiz bir makinei tarzı,kullanımı ve ağırlığı 185 gr (!) bambaşka :)

satışa sunuldu diyorsun peki nelerden alabiliriz bilgin varmı hiç ankarada falan varmı?

Revengeful

Emekli Yönetici
n900

ediesel

Üye
N8 henüz satışta değil 24 ağustosta tüm dünyada satışa sunulacak

Üst Alt