Haber Microsoft Lumia 1030 Mu Geliyor?

Sponsorlu Bağlantılar

emz

emz

Üye
Uygun fiyatlı orta seviye Lumia 830'da bile 5" ekran kullanılmış olması bu cihazın aynı ya da daha büyük ekrana sahip olacağı iddialarını güçlendiriyor. Son olarak tahmin edilen özellikleri ise şu şekilde;

• Qualcomm Snapdragon 805 işlemci ve Adreno 420 GPU
  • 5.2 "ekranı
  • 2K çözünürlük
  • 3 boyutlu dokunmatik

3 boyutlu dokunmatik???????? :| :o:o:o Nasıl yaaa? Mükemmel olur ama tek dileğim var. S810 kullanılması ve 4K ekran olması :) Sanırım bu da seneye gelecek amiral gemi modeli olur. Eğer onda da 3 boyut olursa fiyata bakmadan kaparım :D

Basteryus

Basteryus

Üye
Bu 1020'nin devam modeli olacaksa daha fazla kişiye hitap edebilmesi için arka taraftaki çıkıntıyı da daha kabul edilebilir bi hale getirseler hoş olacak. Tabi kalınlıkta aynı şekilde. Gerçi hem kamerayı en az 1020'de ki gibi yapıp hem de bu söylediklerimi yapmak ne kadar mümkün bilmiyorum. Bi de en erken şubatta falan duyurulması bekleniyo sanırım. O tarihte snapdragon 805 yerine 810 tercih etse çok daha iyi olur, belki WP'de performans bakımından çok şey değiştirmeyebilir ama üst seviye modellerde kağıt üzerinde yazanlar çok önem kazanıyo bence.

suyunsesi

suyunsesi

Üye
3 boyutlu dokunmatik???????? :| :o:o:o Nasıl yaaa? Mükemmel olur ama tek dileğim var. S810 kullanılması ve 4K ekran olması :) Sanırım bu da seneye gelecek amiral gemi modeli olur. Eğer onda da 3 boyut olursa fiyata bakmadan kaparım :D
Bence 4K abartı olur, 2K dan farkını normal insan gözünün algılaması bence mümkün değil. Kartal gözü falan lazım sanırım aralarındaki farkı belki ancak o zaman anlayabilirim. Bana mümkün görünmüyor. O yüzden gereksiz buluyorum 4K çözünürlüğü.
Ancak Snap 810 kısmında arkadaşlara katılıyorum. Telefon satılmaya başladığında piyasaya rakipleri S 810 işlemcili telefonlar çıkarmış olabilirler. Geri kalmasını istemiyorum açıkçası. Ha neye yarar? Telefonun kullanım ömrünü arttırır bence.

dakamon

dakamon

Üye
Fiyat en az 2200 beyler

• Beğen
Tepkiler: Yağız Ryan
Serhan

Serhan

Üye
3D :oha: ????

emz

emz

Üye
Bence 4K abartı olur, 2K dan farkını normal insan gözünün algılaması bence mümkün değil. Kartal gözü falan lazım sanırım aralarındaki farkı belki ancak o zaman anlayabilirim. Bana mümkün görünmüyor. O yüzden gereksiz buluyorum 4K çözünürlüğü.
Ancak Snap 810 kısmında arkadaşlara katılıyorum. Telefon satılmaya başladığında piyasaya rakipleri S 810 işlemcili telefonlar çıkarmış olabilirler. Geri kalmasını istemiyorum açıkçası. Ha neye yarar? Telefonun kullanım ömrünü arttırır bence.

İstek sebebim geleceğe yönelik bir telefon olsun. 3-5 sene girdin diye :) başka bir sebebi yok. Ama işte hani mükemmel eksiği yok dedirtsin diye.

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
suyunsesi

suyunsesi

Üye
Samsung'da boş durmuyor ki kardeşim. Yıllar önce Nokianın bükülebilen konsept telefonunu görmüştüm bir videoda. Bir adam elinde resimleri telefonu bükerek kaydırıyordu. Bırakın ekranı, koca telefon esnekti. E Ne oldu o teknoloji? Nokia ve Microsoft birşeylerin konseptini yapıp duyursun öylece bıraksın. Başka markalarsa bu fikirleri alıp gerçeğe çevirsin. Örneğin Samsung 2 sene içinde ortadan ikiye bükülebilen ekranlı telefonunu duyuracak.
Görün bakın daha geçen yıl herkesten önce Microsoft/Nokia nın bahsini ettikleri güneş enerjisi ile şarj edebilen ekran hikayesi de Apple ya da başka bir marka tarafından daha önce yapılırsa hiç şaşırmayacağım.

Murat Alper

Murat Alper

Üye
@bulutsuzgece acaba senin çok beklediğin mclaren bu olabilirmi abi sence :islik :ehe

kaygisiz43

kaygisiz43

Üye
@papakudioflu abi 3d dokunmatik dediğin şu karoların 3 boyutlu olması mı yoksa tamamen başka birşey mi?

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
@papakudioflu abi 3d dokunmatik dediğin şu karoların 3 boyutlu olması mı yoksa tamamen başka birşey mi?
Xbox Kinect var bildin mı? Hah onun telefon için olanı gibi bisey. :)Telefona hiç dokunmadan uzaktan kontrol edebilme. Mesela resmi aç, zoom yap, cevir, internette gezin falan yani.

• Beğen
Tepkiler: kaygisiz43
ponçikEnişte

ponçikEnişte

Üye
Xbox Kinect var bildin mı? Hah onun telefon için olanı gibi bisey. :)Telefona hiç dokunmadan uzaktan kontrol edebilme. Mesela resmi aç, zoom yap, cevir, internette gezin falan yani.
bunun için Kinect'teki gibi çift ön kamera gerekmez mi? ya da bambaşka bir kamera teknolojisi mi kullanılır?
zaten çift ön kamera olursa ön kamera ile 3D resimler de çekilebilir :naughty:
ya da tek ön kamerayla derinlik dışındaki diğer sağa-sola hareketleri mi algılayacak sadece?

dakamon

dakamon

Üye
Çift ön kamera gerekmez. Ama en az bir kamera gerekir. Psmove da tek kamera var

kaygisiz43

kaygisiz43

Üye

O zaman harika olur dediğin 3d dokunmatik ile cortanayı birleştirirlerse telefona dokunmaya gerek kalmaz abi :kıskıs:

Nokıa 3d resim için bi ara çalısıyordu 920 ile videosu vardı belkide ayrı bi teknolojiye gerek yoktur.Çünkü adamlar elimizdeki 920 ile yapıyorlardı :)

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
bunun için Kinect'teki gibi çift ön kamera gerekmez mi? ya da bambaşka bir kamera teknolojisi mi kullanılır?
ya da tek ön kamerayla derinlik dışındaki diğer sağa-sola hareketleri mi algılayacak sadece?
Muhtemelen derinlik sensoru şarttır. Çünkü bir videoda görmüştüm ekrana yakınlaşıp uzaklaşmayı da algılıyor.

ponçikEnişte

ponçikEnişte

Üye
Muhtemelen derinlik sensoru şarttır. Çünkü bir videoda görmüştüm ekrana yakınlaşıp uzaklaşmayı da algılıyor.
dediğiniz gibi derinlik algılıyorsa ya sensör ya da çift kamera şart. çift kamera koyacağına sensör koyar daha mantıklı tabi :) ama bence çift kamera koysun 3D de çekelim :islik
ya da 3D resimi sensör ile de yazılımsal halledebilirler mi? bence olur :)

Basteryus

Basteryus

Üye

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: bulutsuzgece, Serhan ve Dexter Morgan
Serhan

Serhan

Üye
Wowowowowowoowow Harrrammm

Son düzenleme:
  • Beğen