Haber Microsoft Lumia 1030 Mu Geliyor?

Sponsorlu Bağlantılar

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Aynen, en ideal ölçüler bence de.
Bu konuda Lumia 930 çok iyi. Çerçeveler ne çok az ne de bir Xperia. Hele bir de işin içine sanal tuş girdi mi sanki 5" değil 5.5" telefon var elinde ama ekran 4.5" e düşüyor sanal tuşlarla.

• Beğen
Tepkiler: oznkrts

Esendağlı

Esendağlı

Üye
Şu sanal tuş olayını zaten hiç sevemedim gitti.

ErenMSC

Üye
4.7 v 5 inç. ideal.

kaygisiz43

kaygisiz43

Üye
1020 nin zaten önü kesilmişti.Şart yani bi tane sağlam özellikli kameralı telefon :hmmm

• Beğen
Tepkiler: Rainesto

ArMaGeDdOn_87

Üye
Windows 10 deniyor yani yine en azından 4-5 ay falan var çıkmasına. Ya iyi güzelde şuan hiçbir doğru dürüst lumia yok ya. Android deki bolluk ve üst düzey cihazlar yeter fark atmasına.
Şimdi alınacak üst düzey telefon ne var? 1520 benim ve çoğu insan için çok ama çok büyük. 930 desen ne aman aman çok iyi nede kötü ama işte "beni al" mesajını vermiyor insana zamanında 920nin verdiği gibi.
Bunlardan ayrı sadece orta ve alt segment cihazlar var. Böyle wp büyüyemez. Htc ve Samsung gibi firmalar bir kaç üst düzey ve Microsoft da güzel lumialar çıkarsa ne güzel olur.
Şimdi birisi çıkıp "ama üst segment zaten satmıyor, en iyisi alt seviyeye odaklanmak" diyecek ama bu bence çok yanlış bir bakış açısı.
Şimdi adam g3, s5, ip6, m8, z2, z3 gibi cihazlar dururken niye gitsin bilinmedik bir 930 alsın?
Şimdi zamanında bende şu olay oldu. 920 tanıtıldı ve bütün sayfalar övdü haber yaptı falan filan ve hatta televizyonda falan bile haberleri geldi ve o "al beni" etkisi geldi ama işte para yetmediğinden onun altındaki cihazlara bakmaya başladım. Aynısı mesela Samsungda oluyor adam s5 reklamı görüyor beğeniyor ama parası yetmiyor s5 mini yada işte daha alt segment bir şey alıyor. Yani demek istediğim üst segment çok önemli ve Ms bu konuda acil bir şeyler yapması lazım.
wp 10 tam sürümün çıkması ağustos-eylül ayını bulur,yani daha çok uzun zaman var

suyunsesi

suyunsesi

Üye
Abi biriniz şunlara döndürülebilir ekran, yada döndürülebilir kamera yapmalarını söylesin yaa. Nedir hem arka hem ön kamera çılgınlığı, yok arkası neden 21 de önü 5 mp. Yok efendin arkası önünden neden küçük vs. :P Söyleyin döndürülebilir yapsınlar kamera yada ekran kısmını döndürüp öyle çekelim nedir yani.

ponçikEnişte

ponçikEnişte

Üye
Abi biriniz şunlara döndürülebilir ekran, yada döndürülebilir kamera yapmalarını söylesin yaa. Nedir hem arka hem ön kamera çılgınlığı, yok arkası neden 21 de önü 5 mp. Yok efendin arkası önünden neden küçük vs. :P Söyleyin döndürülebilir yapsınlar kamera yada ekran kısmını döndürüp öyle çekelim nedir yani.
sen Oppo N1 istiyorsun :)

13mp kamerası 206 derece dönebiliyor

• Beğen
Tepkiler: serinaga ve suyunsesi
suyunsesi

suyunsesi

Üye
  • Beğen
Tepkiler: maydinmaydin
dakamon

dakamon

Üye
Valla bu telefon eğer ki 930 a göre bazı istenilen ek özellikleri de getiriyorsa alınır gözü kapalı.

ponçikEnişte

ponçikEnişte

Üye
Budur işte abi. Ama şu var sen yanılmışsın, aslında kamera sabit durup koca telefon dönüyor 260 derece :zong:
yalnız şuna dikkat ettim, kamerayı öne aldın özçekim için, sonra kamerayı önde bıraktın öyle (sürekli özçekim yaptığın çılgın bir gezidesin) kulaklık ve sensör arkaya gidiyor kamera öne gelince, hop telefon geldi alo diyorsun ses gelmiyo :kıskıs:

Son düzenleme:
StartTheGame

StartTheGame

Üye
Abi gelipte burda G3 ile 930 u karşılaştırmayın gozunuzu seveyim ya G3 önde benim için ama tabii ki Galaxy s5 bir 930 etmez ama G3 ile 930 başbaşa kapışabilecek 2 telefon , Z3 ona keza lumianın önde olması gerek ilk önce daha sağlam yapması gerek kendini sağlam derken piyasada ismini duyurması gerek daha çok Samsung yada iPhone gibi , Microsoft Nokia ismini kaldırarak en buyuk yanlışı yaptı bence Nokia diyince yine de bir havan oluyordu telefonun kaliteli gozukuyordu yine insanlara albenisi oluyordu hemde Lumia ismi ile uyumluydu şimdi ? Microsoft Lumia desen adam güler sana ciddiyim ben bunları yaşarız biz göreceğiz hepimizde ama Lumia ismi piyasada yer etmedikten sonra Alt segmen çıkarsa ne orta segment çıkarsa ne ? iPhone ve Galaxy nabza göre şerbet veriyor bak bi ara 920 , 1020 satışları baya arttı iPhone 5c çıkardı kesmeye çalıştı başardı mı ? Bence evet birazcık başardı.. Yani uzun lafın kısası ilk önce üst segmentler ile piyasada isim yapması sonra alt segmenlerle de satışı güçlendirmesi lazım bana sorarsanız bu denilen ozelliklerle gelirse eğer 1030 4.99" biraz duşuk kalır ha benim için iyi ama iPhone 6 ve Plus ve S5 için kotu bir rakam bence :) ama özellikleri harikulade 41 Mp ana kamera ve 20 Mp periskopik on kamera olayı hoşuma gitti Adreno 420 biraz duşundurucu geldi bana açıkçası ama 430 ile gelseydi biraz daha iyi olabilirdi gibi geliyor ekran boyutlarına bakılırsa 1020 ye göre donanımsal tuşlar biraz daha aşşağıda tutulmuş ana panel biraz daha canlı duruyor ekran daha buyuk gibi gozukuyor 4.99" olması bundan dolayı sıkıntı olmaz sanırım Snapdragon dediğim gibi Adreno 430 ve Snapdragon 810 olsaydı daha güzel bir telefon olabilirdi işletim sistemi eğer WP10 ile gelirse ona diyecek lafım yok güzel bir işletim sistemi wp ama uygulama sayısı biraz bozuyor , lafı çok uzattım sanırım :D kimse okumayabilir ama 1030 kamerasıyla efsanevi bir giriş yapacak ve S5 ve iPhone 6 yı ezicek gibi duruyor hadi hayırlısı :D
Arkadaşlar yorumların bazılarında 24 Mp ana 5 mp on kamera denilmiş ama genellikle soylentiler 41MP ana 20 MP periskopik on kamera olarak geçiyor 24MP ana 5 MP ön kameraysa alınmaz bu telefon bence

suyunsesi

suyunsesi

Üye
Abi gelipte burda G3 ile 930 u karşılaştırmayın gozunuzu seveyim ya G3 önde benim için ama tabii ki Galaxy s5 bir 930 etmez ama G3 ile 930 başbaşa kapışabilecek 2 telefon , Z3 ona keza lumianın önde olması gerek ilk önce daha sağlam yapması gerek kendini sağlam derken piyasada ismini duyurması gerek daha çok Samsung yada iPhone gibi , Microsoft Nokia ismini kaldırarak en buyuk yanlışı yaptı bence Nokia diyince yine de bir havan oluyordu telefonun kaliteli gozukuyordu yine insanlara albenisi oluyordu hemde Lumia ismi ile uyumluydu şimdi ? Microsoft Lumia desen adam güler sana ciddiyim ben bunları yaşarız biz göreceğiz hepimizde ama Lumia ismi piyasada yer etmedikten sonra Alt segmen çıkarsa ne orta segment çıkarsa ne ? iPhone ve Galaxy nabza göre şerbet veriyor bak bi ara 920 , 1020 satışları baya arttı iPhone 5c çıkardı kesmeye çalıştı başardı mı ? Bence evet birazcık başardı.. Yani uzun lafın kısası ilk önce üst segmentler ile piyasada isim yapması sonra alt segmenlerle de satışı güçlendirmesi lazım bana sorarsanız bu denilen ozelliklerle gelirse eğer 1030 4.99" biraz duşuk kalır ha benim için iyi ama iPhone 6 ve Plus ve S5 için kotu bir rakam bence :) ama özellikleri harikulade 41 Mp ana kamera ve 20 Mp periskopik on kamera olayı hoşuma gitti Adreno 420 biraz duşundurucu geldi bana açıkçası ama 430 ile gelseydi biraz daha iyi olabilirdi gibi geliyor ekran boyutlarına bakılırsa 1020 ye göre donanımsal tuşlar biraz daha aşşağıda tutulmuş ana panel biraz daha canlı duruyor ekran daha buyuk gibi gozukuyor 4.99" olması bundan dolayı sıkıntı olmaz sanırım Snapdragon dediğim gibi Adreno 430 ve Snapdragon 810 olsaydı daha güzel bir telefon olabilirdi işletim sistemi eğer WP10 ile gelirse ona diyecek lafım yok güzel bir işletim sistemi wp ama uygulama sayısı biraz bozuyor , lafı çok uzattım sanırım :D kimse okumayabilir ama 1030 kamerasıyla efsanevi bir giriş yapacak ve S5 ve iPhone 6 yı ezicek gibi duruyor hadi hayırlısı :D
Arkadaşlar yorumların bazılarında 24 Mp ana 5 mp on kamera denilmiş ama genellikle soylentiler 41MP ana 20 MP periskopik on kamera olarak geçiyor 24MP ana 5 MP ön kameraysa alınmaz bu telefon bence

Sana katılıyorum. Özellikle donanım tercihlerinde ileriyi düşünerek hareket etmiyorlar. Yani sen şimdi değil taa bilmem kaç ay sonra piyasaya yeni çıkaracağın telefona da taa ozamana hitap edecek bir donanımı neden koymuyorsun ki. Baba telefon çıkaracağım diyorsan baba donanım koyacaksın. Olayın özeti budur bence.

• Beğen
Tepkiler: StartTheGame
StartTheGame

StartTheGame

Üye
Sana katılıyorum. Özellikle donanım tercihlerinde ileriyi düşünerek hareket etmiyorlar. Yani sen şimdi değil taa bilmem kaç ay sonra piyasaya yeni çıkaracağın telefona da taa ozamana hitap edecek bir donanımı neden koymuyorsun ki. Baba telefon çıkaracağım diyorsan baba donanım koyacaksın. Olayın özeti budur bence.

Aynen haklısın Lumia ya boş yere vereceğim parayla Z3 alırım abi saçma saçma işler yapıyorlar , lumialar dayanıklı heleki 920 ler eyvallah 920 nin kamerası S5 e kafa tutuyor onada eyvallahta herşey kamera ve dayanıklılık değil ki be abi , bak HTC baktı Wp ilerliyor yatırımını yaptı hemen ne kaybedecek ki ? Hiçbişey bu akıl Microsoftta yok işte
HTC One yatırımını yaptı üst segmente one ile Şimdi alt segmentleri satışları on numara farketmiyor bunu Microsoft
Hem sen yapılmış bir ismi kaldırıyorsun 0 dan isim yapmaya çalışıyorsun boş yere çaba sarfediyorsun ne gerek var devam etsene Nokia üzerinden

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Hem sen yapılmış bir ismi kaldırıyorsun 0 dan isim yapmaya çalışıyorsun boş yere çaba sarfediyorsun ne gerek var devam etsene Nokia üzerinden
Öncelikle Nokia Markası akıllı telefonlarda kullanım hakkı belirli bir süre içindi. Microsoft o süreyi kullanmadı ve bence akıllıca bir hareketti. Olaylar sadece kendi tarafımızdan duygusal olarak bakmamak lazım. Evet Lumia satışlarının büyük çoğunluğu belki sadece o cihazların Nokia markasını taşıması idi. Ama şunu unutmayın ki Lumia almayanlar alanlardan kat kat fazla ve aynı sebep almayanlar için de geçerli. Nokia olduğu içi n Lumia almayanlarla alanları kıyaslarsak almayanlar daha ağır basar.

StartTheGame

StartTheGame

Üye
Öncelikle Nokia Markası akıllı telefonlarda kullanım hakkı belirli bir süre içindi. Microsoft o süreyi kullanmadı ve bence akıllıca bir hareketti. Olaylar sadece kendi tarafımızdan duygusal olarak bakmamak lazım. Evet Lumia satışlarının büyük çoğunluğu belki sadece o cihazların Nokia markasını taşıması idi. Ama şunu unutmayın ki Lumia almayanlar alanlardan kat kat fazla ve aynı sebep almayanlar için de geçerli. Nokia olduğu içi n Lumia almayanlarla alanları kıyaslarsak almayanlar daha ağır basar.

Abi hayır alakası yok ne olursa olsun Nokia kariyer yapmış bir isim kullanımın suresi nedir bilemem ama eğer kuçuk bir süreyse evet akıllıca bir hareket ama değilse bence gereksiz bir hareket , bir ara 1020 , 1520 , 920 film ve reklamlarda çok ağır basmaya başladı sonra nolduysa geri aldılar yerine geri Galaxy S5 ve iPhone 6 geldi işte Lumia burda da hata yaptı çekmicek geri kendisini telefonlarını albenili gösterecek yoksa satış yapmaz bak iPhone 6 ya milyon satışı olmasına rağmen yine reklam çekiyor ama Lumia da rahatlık var ben yaparım rahatlığı , o ben bilirim rahatında olan öğrenci gibi bence HTC yi falan niye bekliyor ki ? Ben şuan HTC one almış olsam beş altı ay sonra satıp Lumia almam yani akıl var mantık var

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Uygun fiyatlı orta seviye Lumia 830'da bile 5" ekran kullanılmış olması bu cihazın aynı ya da daha büyük ekrana sahip olacağı iddialarını güçlendiriyor. Son olarak tahmin edilen özellikleri ise şu şekilde;

• Qualcomm Snapdragon 805 işlemci ve Adreno 420 GPU
  • 5.2 "ekranı
  • 2K çözünürlük
  • 3 boyutlu dokunmatik

• Beğen
Tepkiler: Serhan, suyunsesi, emz ve 1 kişi daha

furkankaya559758

Üye
Donanım mükemmel. Bir kamera telefonu olarak kamerası da mükemmel olacaktır. Benim Lumia'lardan beklentim çok.

Üst Alt