Karşılaştırma Merak edenler için Lumia 920 vs iPhone 5S

Sponsorlu Bağlantılar

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
WEb tarayıcı , müzik listesi , arayüz , vss çoğu kısımda bu akıcılık sorunu oluyor , işte ben bu yüzden android 4.1 ve sonrası daha akıcı diyorum.Ama bu seferde millet sallıyorsun diyor , ya insanlar kullandığı cihazı tanımıyor yada başka bir sorun var. Akıcılık ve sade arayüz üzerine oynayan bir işletim sisteminin akıcı olmaması ne kadar acı değil mi _?

Daha önce iphone 4 kullanıyordum içinde ios5 vardı , ondan sonra buna geçince titreşimler bariz görünüyor.3 defa güncelleme çıktı düzeltemediler. (gdr1 gdr2 gdr3 vss) Ama java telefondan wp 8 e geçen adam tabiki wp8e akıcı der : )))
pardon ben ihtiyarladım gözlerim çok iyi göremeyebilir ama pek akıcılık sorunu göremiyorum. Web tarayıcıda var demişsiniz. Uzun bir sayfayı hızlıca sürükleyip bırakın sayfa aşağıya doğru kendisi scroll edip yavaşça duruyorsa veya masaüstü bir siteyi açıp surekli pinch to zoom yapın takılmadan bu işlemi yapıyorsa o tarayıcı gayet akıcıdır. Yalnız pinch to zoom yapacağınız site responsive olmamalı.

Veya başlat ekranınıza native kodlanmış uygulamalarınızı pinleyip hepsini sırayla hızlı bir şekilde açıp geri tuşuyla çıkın bakalım hangisi sizi açılırken ya da kapanırken bekletecek.

Sizin başlat ekranında parmağı kaldırmadan yavaşça yaptığınız işlem sistemin akıcılığını değil dokunmatik tepkime hızını ölçer. Onun testini de burada paylaştık ve o konuda Microsoft'un yaptığı testlerde bile ios cihazları önde çıkar ikinci Windows Phone geliyor.

• Beğen
Tepkiler: PureFood, 4MaGuS, csll ve 4 diğerleri

merlin19

merlin19

Üye
Beyler wp yi çok abartıyorsun wp8 her anlamda android ve iosun gerisindedir. Tek bir önde olduğu bir dal yoktur. Ben şuan wp8 in anca symbian belle ile karşılaştırılabileceğini düşünüyorum bir l920 kullanıcısıyım. Bütün işletim sistemlerini kullandım aralarında en basit kalanı wp oldu.Ayrıca akıcılık olaraktan hem androidin hemde iosun gerisindedir , bazıları akıcı diyorsa üst sınıf diğer telefonları kullanmamıştır.
Haklısın Samsung s3 kullandım 1 hafta dayandı Sony xperia P aldım çok çok övdüler 2 gün dayandı İphone 5 aldım 10 günü zor atlattı Lumia 920 aldım 2 yılı aştı tık yok bence kardeş sıkacaksan destekli sık şunu herkez biliyor Hız stabilize ve kullanım konusunda Windows Phone eline su dökecek tek işletim sistemi en yakını İos 2. Sailfish Os 3. Ubuntu Mobile Android o Kasılmalarla donmalarla sondan 10. olur anlamadığım şu herkes androidlerin çok cpu ve ram çektiğini makinaları kastığını bildiği halde neden hala bunu savunuyor? gerçekten anlam veremiyorum şimdi 4 çekirdeki 2 gb li bir android boşta yüzde 70 ram yüzde 50 cpu yiyorsa Sırf Saf kurulumu 8 gb ise ve donanım uyumsuzluğu var ise bu nu gizlemenin anlamı nedir? Windows phone nin en üst segment cihazı 1520 2 gb ram 4 çekirdek bugün en üst seviye androidli cihazın hızını performansını nokianın lm 920 925 1020 gibi cihazları yakalıyor neden? sistem çok stabil ayrıca nokianın bir uzmanlığı varki donanım uyumu yani geçmişi 3 yılı aşmayan bir yeni işletim sistemini yüzde 80 stabil ve hatasız çalıştırıyor ise bu microsoft ve nokianın kalitesi bugün android 7 yıllık geçmişi sahip ios keza öyle ama windows phone daha 3 yıllık ya var ya yok onlar 7 yılı devirmiş hala sistem stabil eğil tek stabil konuları mağazadaki uygulama sayısı ve çoğuda çöp gerisi hiçbiri wp ile yarıamaz bekleyin görün hele ubuntu ve sailfish yayılsın androidmi kalıyor.
Evet daha akıcılar android 4.1 ve sonrası wp8 den daha akıcıdır. Tabi kotu donanım olmayacak mesela htc one akıcılıkta l1520 bin bile eline verir :) test etmek istiyorsan wp8 de ana ekranı aç ve parmağını kaldırmadan yukarı ve aşağı yavaşça sürükle kutucukların nasıl titreye titreye gittiklerini gör. Daha geçen gün arkadaşım galaksy s4 mini almış sayfa kaydırmada o bile l920den daha akıcıydı. Hızlıca sürükle bıraktan bahsetmiyorum parmağı kaldırmadan sürüklemekten bahsediyorum
sen samsung s4 ve s5 al hatta htc en üst segment eldivenle bir kaydır aşağı yukarı:=) resmi htc sayfası bile rezil oldu hala samsung ve htc diyorsun senin htc one dediğin kaç çekirdek? kaç gb ram kaç yılında çıktı karşılaştırdığın 920 kaç ram kaç yılında çıktı ama her şekilde yine eziyor tek üstünlüğünüz oyun başkası hikaye..

• Beğen
Tepkiler: 4MaGuS, Aybin.Kilic ve sekajmer
sekajmer

sekajmer

Üye
WEb tarayıcı , müzik listesi , arayüz , vss çoğu kısımda bu akıcılık sorunu oluyor , işte ben bu yüzden android 4.1 ve sonrası daha akıcı diyorum.Ama bu seferde millet sallıyorsun diyor , ya insanlar kullandığı cihazı tanımıyor yada başka bir sorun var. Akıcılık ve sade arayüz üzerine oynayan bir işletim sisteminin akıcı olmaması ne kadar acı değil mi _?

Daha önce iphone 4 kullanıyordum içinde ios5 vardı , ondan sonra buna geçince titreşimler bariz görünüyor.3 defa güncelleme çıktı düzeltemediler. (gdr1 gdr2 gdr3 vss) Ama java telefondan wp 8 e geçen adam tabiki wp8e akıcı der : )))

Tamamen katılmıyorum . biraz evvel kutusundan yeni çıkmış bir s4 ile 1020'yi karşılaştırdım ve 1020 daha hızlı s4 4.2.2 Jelly Bean.
Ayrıca arayüz kesinlikle en akıcı arayüz ;) bunu herkes biliyor, aksini iddia etmek cahillik olmaz mı ? veya fanlık? o küçük sıkıntı hiçbir oyunda sıkıntı çıkarmıyor :) kesinlikle yanlış ve taraflı konuşuyorsunuz

• Beğen
Tepkiler: Aybin.Kilic ve merlin19
bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Gerginleşmeden :polis:

Gözüm üstünüzde :maxicep:

• Beğen
Tepkiler: sekajmer, merlin19 ve OttomaN TigeR
sekajmer

sekajmer

Üye
Android : İşlemci ve ram canavarı, store çöplerle dolu
İos : Tam bir Stabilize sistemi mükemmel bir mağaza
Windows Phone : Mağaza Yeterli, Benzersiz bir sistem deneyimi, Donarsa Paranız iade :D :D :D :D

• Beğen
Tepkiler: 4MaGuS, Burakkkk250 ve merlin19
bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Android : İşlemci ve ram canavarı, store çöplerle dolu
İos : Tam bir Stabilize sistemi mükemmel bir mağaza
Windows Phone : Mağaza Yeterli, Benzersiz bir sistem deneyimi, Donarsa Paranız iade :D :D :D :D

Sistemin önemli eksikleri var. Söylediklerin WP8.1 sonrası geçerli olacak inşallah :tebessüm:

• Beğen
Tepkiler: ArMaGeDdOn_87, sekajmer ve csll
merlin19

merlin19

Üye
EVet ios un ilk çıktığı zamanıda biliyorum. Mobil veri bile kapatılamazdı , bildirim ekranı vs yoktu , uygulama yükleme ios 2 ile geldi vss.

Ama şunuda unutmamak gerekir ben taa iosun 7 sene önceki halini düşünüp wp için iyi veya kötü diyemem şuan ki zaman bakarım. Ben tüketiciyim ms benim babamın şirketi değil.

Aynı zamandada wp işletim sistemi 4 yıldır piyasadadır , wp7 ile 2010 yılında çıktı , şuan 2014 yılındayız : )) 2010 yılında wp7 alan adam ile şuan wp8 telefon alan adamın beklentileri arasından fark yok : ))
bilmediğin konu çok wp 7 ile wp8 farklı önce onu öğren windows mobile kernel uyumsuzluğu yüzünden gitti sonra sıfırdan wp7 geldi ondada 64 bit kernel sorunları oldu ve wp7 li cihazlar wp8 e geçemedi wp8 sadece bir geçiş arası asıl bomba windows phone 9 7 yıllık andrid ve iosu övüyorsan ve wp ile karşılaştırıyorsan bence 4 yılda yoktan birşeyler var eden windows phoneyi ayakta alkışlaman gerek 7 yıl sonra inan windows phone bu alanda tek kral olur bir kere android in il sürümleri symbian dan daha kötü idi İos bildiğin şu anki Firefox Os gibi idi 7 yılda ios nereye geldi android nereye geldi şu bir gerçek sistem ne kadar açık kaynaklıyım derse desin aslında kapalı kutu windows phone ne kadar kapalıyım derse desin aslında kısmen açık kodlu şimdi bir windows ile Linux u karşılaştırma yapamayız birinin eksiklerini birisi kapatır örnek Linux sunucu makinalar asp derlemeleri web site çalıştırmaz ama windows sunucu Php ile kodlanmış bir web sitesini çalıştırır buradaki olay şudur birisi 1 taneye hizmet eder diğeri her iki sistemide destekler uyum olayına gelince herkez php yüzde yüz Linux sunucuda performans sağlar der ama ben windows sunucuda yüzde yüz performans ile php site çalıştırırım onemli olan işten anlamak sağlam donanım ve donanım uyumu ile iyi bir optimize telefonlardada bu böyle andoridlerin en iyi derlemesini şu bir gerçek samsung yapıyor windows phone en iyi derlemeside nokiada bie nokia wp ile bir htc wp asla bir değil nokia açık ara önde bir s4 ile lg serisi bir android aynı değil samsung önde bu kernel ve derleme meselesi..

zbahadir

Üye
WP 8.1 için çok fazla beklenti içinde olmayalım derim. Gelecek özellikler zaten belli oldu. 8.1 için uygulamaların gelmesi biraz zaman alacak. Microsoft Nokia üzerinde çok çalışıyor bunu görebiliyoruz ama işletim sisteminin tam adam olması biraz zaman alabilir örneğin WP 8.2 değilde WP 9'un beklentileri karşılayacağını umalım.

suyunsesi

suyunsesi

Üye
WP 8.1 için çok fazla beklenti içinde olmayalım derim. Gelecek özellikler zaten belli oldu. 8.1 için uygulamaların gelmesi biraz zaman alacak. Microsoft Nokia üzerinde çok çalışıyor bunu görebiliyoruz ama işletim sisteminin tam adam olması biraz zaman alabilir örneğin WP 8.2 değilde WP 9'un beklentileri karşılayacağını umalım.
Sanki azcık abarttın :P

zbahadir

Üye
Sanki azcık abarttın :P

Abartma yok iyi düşünün. WP 8.1 bir süre sonra alışıldık gelecek yine başlayacak kullanıcılar orası olmadı burası olmadı. Eksikler vs. Konuya bakın belli değil mi? WP 9 gelse bu kullanıcılar memnun kalacak mı? Hiç sanmıyorum. Hele bir de diğer platformlar yeni bir şeyler eklerse o zaman onun beklentisine girilecek.

• Beğen
Tepkiler: BRKTNL

ArMaGeDdOn_87

Üye
  • Beğen
Tepkiler: cesurpolis61

fraps34

Üye
Burada wp lobisi oluşmuş haberimiz yokmuş , sistemi eleştirdik diye herkes benim yanlış düşündüğümü söylüyor : )) Hani kullanmadığımız sistem olsa birşey demeyeceğim ama her an elimin altında olan bir sistem. Sistemin yetersizliklerini yazsak sayfalar tutar ama buradaki kullanıcı yorumlarına bakıyorumda sanki hepsi wp8 de hayat bulmuş gibi davranıyor. Sistemi bilmeyen yeni telefon alacak kişileri yanlış yönlendiriyorsunuz haberiniz yok.

Yok kernel değişmiş vs. bu yüzden wp7 çöpe , direkt wp8 e bakalımmı diyenler.
Yok 4 yılda çok yol aldı geleceğin işletim sistemi wp dir mi diyenler ( Yol mol aldığı yol 2010 daki sistemle şuan ki sistem neredeyse aynı , bizim gibi nokia severlerin ite kaka desteği ile zor ayakta duruyor)
Yok ben akıcılık sorunu var deyince , sen yanlış biliyorsun o dokunmatik tepkisidir diyenleri mi dersin ( Merak etme arkadaşım tepki ile akıcılık arasındaki farkı iyi biliyorum :)

Ne diyeyim herkesin malı kendine güzel geliyor , hiçbir ana oğluna benim oğlum çirkin dememesi gibi birşey : ))
Abartma yok iyi düşünün. WP 8.1 bir süre sonra alışıldık gelecek yine başlayacak kullanıcılar orası olmadı burası olmadı. Eksikler vs. Konuya bakın belli değil mi? WP 9 gelse bu kullanıcılar memnun kalacak mı? Hiç sanmıyorum. Hele bir de diğer platformlar yeni bir şeyler eklerse o zaman onun beklentisine girilecek.
Sana katılıyorum , wp daha sistemsel olarak symbianı bile geçebilmiş değilken diğer sistemlere kafa tutması çok zor. Ms bu hızla giderse hep geriden gitmek zorunda kalacak.

• Beğen
Tepkiler: BRKTNL
papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Anlıyorum çok iyi biliyorsun ama benim yazdıklarımın cevabı bu değildi. Daha doğrusu bir cevap bile veremediniz.

Dünyadaki bütün profesyonel editörler de bu işi bilmiyor zaten. Hepsi Windows Phone'a akıcı diyor.

• Beğen
Tepkiler: Aybin.Kilic, smltrl, cesurpolis61 ve 1 kişi daha
BRKTNL

BRKTNL

Üye
Normandyler görücüye çıktı, ortalık şimdi daha da kızışacak.

• Beğen
Tepkiler: cesurpolis61

fraps34

Üye
Anlıyorum çok iyi biliyorsun ama benim yazdıklarımın cevabı bu değildi. Daha doğrusu bir cevap bile veremediniz.

Dünyadaki bütün profesyonel editörler de bu işi bilmiyor zaten. Hepsi Windows Phone'a akıcı diyor.
Benim iyi gören bir çift gözüm ve uzun sureli deneyimim varken yemişim o uzmanları :) pc de 120 fps oyun oynayan adamım, akıcılığı benim kadar çoğu kişi iyi tanımlayamaz. Açın ana ekranı parmağınızı kaldırmadan kaydırın görüntü titreye titreye gitmiyorsa ben üyeliğimi sileceğim .Ama dediğim gibi titriyorsa yağ gibi akmıyorsa bana karşı bir özürünüz olacak :)

• Beğen
Tepkiler: papakudioflu
papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Hala aynı noktadayız akıcılığın tanımını tekrar yapmamız gerekecek galiba.

• Beğen
Tepkiler: sekajmer
suyunsesi

suyunsesi

Üye
Benim iyi gören bir çift gözüm ve uzun sureli deneyimim varken yemişim o uzmanları :) pc de 120 fps oyun oynayan adamım, akıcılığı benim kadar çoğu kişi iyi tanımlayamaz. Açın ana ekranı parmağınızı kaldırmadan kaydırın görüntü titreye titreye gitmiyorsa ben üyeliğimi sileceğim .Ama dediğim gibi titriyorsa yağ gibi akmıyorsa bana karşı bir özürünüz olacak :)
Yukarıda yazdım tekrar edeceğim, yanlış yönlendirmeyi sadece fanlık yapanlar yapabilir. Ufak tefek eksikler kendilerine göre tüm platformlarda var. Bunları belirtmek normal, ancak belirttikten sonra Çoook kelimesini kullanmak işte asıl yanlış yönlendirmedir. Zevkler ve renklerin göreceli olduğu kadar insanoğlunun memnuniyetlilik dereceside biraz göreceli kalıyor. Size akıcı gelmeyen ekran bana akıcı geliyor. Ha diyeceksin ki sen birde iphone ekranını kullan akıcılık gör, e kullandım be kardeşim. :) Vallahi gözle farkedilir öyle aman aman bi fark göremedim. Kaldı ki, L920 eldivenle bile kullanılabiliyor (2 yıl öncesinin telefonu). :) Yani daha hassas olsa napıcam ki? Yetmiyor mu? Tekrar ediyorum harbiden titreme dediğin şeyi anlamadım görmedim bilmiyorum. Beni rahatsız eden bir dokunmatiği yok.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: sekajmer
sekajmer

sekajmer

Üye

Zaten onlarda boşa okumuş :P

MaxiCep Windows Phone uygulamasıyla gönderildi.

Her sistemin kendine göre, kişiye göre artıları - eksileri var. bunları ortadan kaldırmak imkansız gibi bir şey, insanoğlunun istekleri biter mi ?
Mesela benim için Nokia belle candır gerisi pahalı telefon :D artısı nedir derseniz çok hoşuma gidiyor benim için bu bir + ise senin için - olabilir.
Android'in +'sı sistem açık her değişiklik yapılabilir. İos'un +'sı Mağazası , -'si telefonlarının ekranları küçük. Windows Phone'un +'sı hızı , -'sı mağazası.

Bunlar kişiye göre değişir. Değil mi ? mesela benim için Windows phone'un mağazası yeterli. senin için olmayabilir

Üst Alt