Karşılaştırma Merak edenler için Lumia 920 vs iPhone 5S

Sponsorlu Bağlantılar

ArMaGeDdOn_87

Üye
Şahsen Programa düşkün olan kişilerden değilim.Whatsapp varmış yokmuş önemli değil onunda alternatif programları var.Wp sevenler geride olsun sizin tabirinizce sizide ios'a alalımda jet hızıyla ay'a çıkın bari :)
şu aşamada hem sistem olarak hem mağaza olarak geride,eylül yada ekim de yeni tanıtılcak iPhone modeliyle geçmeyi düşünüyorum ama jolla da yeni bir cihaz tanıtırsa jolla da olabilir

csll

csll

Üye
Uygulama geliştiricilerin çoğu wp8.1 i bekliyor bence çünkü wp8 çok kapalı bi sistem ancak wp8.1 ile birlikte wp diğer platformlarla olan uygulama açıklığını kapatacağını düşünüyorum

• Beğen
Tepkiler: zbahadir

ArMaGeDdOn_87

Üye
Uygulama geliştiricilerin çoğu wp8.1 i bekliyor tahminimce çünkü wp8 çok kapalı Bi sistem bence wp8.1 ile birlikte wp diğer platformla olan uygulama açıklığını kapatacağını düşünüyorum
inşallah kısa zamanda kapanır ve çoğu gerekli uygulamada WP için mağazada yerini alır

fraps34

Üye
inşallah kısa zamanda kapanır ve çoğu gerekli uygulamada WP için mağazada yerini alır
İnsanlar hep benim malım en iyisidir diye yorum yapıyor . Gözlerini resmen kapatmışlar. Arkadaşlar işin mağaza boyutu zamanla gelişir onun için ms ye kızamam ama şu işletim sistemi neden bu kadar dandik işte ona kızıyorum.

• Beğen

zbahadir

Üye
İnsanlar hep benim malım en iyisidir diye yorum yapıyor . Gözlerini resmen kapatmışlar. Arkadaşlar işin mağaza boyutu zamanla gelişir onun için ms ye kızamam ama şu işletim sistemi neden bu kadar dandik işte ona kızıyorum.

IOS'un ilk çıktığı zamanki halini görmediniz. WP yine iyi başladı. Ama bir gerçek var ki o da WP işletim sistemlerin açık olmaması. Bir Linux gibi değil ki ona göre istediğin uygulamayı geliştirebilesin. Ama zamanla olur mu bilemem ama WP alıyorsan ondan Android rahatlığını beklemeyeceksin maalesef.

fraps34

Üye
IOS'un ilk çıktığı zamanki halini görmediniz. WP yine iyi başladı. Ama bir gerçek var ki o da WP işletim sistemlerin açık olmaması. Bir Linux gibi değil ki ona göre istediğin uygulamayı geliştirebilesin. Ama zamanla olur mu bilemem ama WP alıyorsan ondan Android rahatlığını beklemeyeceksin maalesef.
EVet ios un ilk çıktığı zamanıda biliyorum. Mobil veri bile kapatılamazdı , bildirim ekranı vs yoktu , uygulama yükleme ios 2 ile geldi vss.

Ama şunuda unutmamak gerekir ben taa iosun 7 sene önceki halini düşünüp wp için iyi veya kötü diyemem şuan ki zaman bakarım. Ben tüketiciyim ms benim babamın şirketi değil.

Aynı zamandada wp işletim sistemi 4 yıldır piyasadadır , wp7 ile 2010 yılında çıktı , şuan 2014 yılındayız : )) 2010 yılında wp7 alan adam ile şuan wp8 telefon alan adamın beklentileri arasından fark yok : ))

• Beğen
csll

csll

Üye
EVet ios un ilk çıktığı zamanıda biliyorum. Mobil veri bile kapatılamazdı , bildirim ekranı vs yoktu , uygulama yükleme ios 2 ile geldi vss.

Ama şunuda unutmamak gerekir ben taa iosun 7 sene önceki halini düşünüp wp için iyi veya kötü diyemem şuan ki zaman bakarım. Ben tüketiciyim ms benim babamın şirketi değil.

Aynı zamandada wp işletim sistemi 4 yıldır piyasadadır , wp7 ile 2010 yılında çıktı , şuan 2014 yılındayız : )) 2010 yılında wp7 alan adam ile şuan wp8 telefon alan adamın beklentileri arasından fark yok : ))

Evet haklısınız biraz geç gelişiyor wp ancak sonucunda gelişiyor değilmi... Ayrıca bütün mesajlarınızı okudum android wp den akıcı demişsiniz buna cevap vermiyorum bile... sizde htc one yi çok abartıyorsunuz kusura bakmayın da çevremde o kadar one kullanan arkadaşım var ve son olarak bu bi tercih meselesi kimse size silah zoruyla aldırmadı beğenmezseniz gider ios yada android cihaz alırsınız Windows Phone formunda bizim kullandığımız işletim sistemine DANDİK deme hakkınız yok

• Beğen

fraps34

Üye
Evet haklısınız biraz geç gelişiyor wp ancak sonucunda gelişiyor değilmi... Ayrıca bütün mesajlarınızı okudum android wp den akıcı demişsiniz buna cevap vermiyorum bile... sizde htc one yi çok abartıyorsunuz kusura bakmayın da çevremde o kadar one kullanan arkadaşım var ve son olarak bu bi tercih meselesi kimse size silah zoruyla aldırmadı beğenmezseniz gider ios yada android cihaz alırsınız Windows Phone formunda bizim kullandığımız işletim sistemine DANDİK deme hakkınız yok

Sen L625 kullanıyorsun Ben ise L920 kullanıyorum. O kadar para verimiş ben bile bu işletim sistemine senin kadar bağlanmıyorum. Neden üstünüze alınıyorsunuz onuda anlamadım , dandik desem ne olur muhteşem desem ne olur

zbahadir

Üye
Herkes kendine göre haklı ama ben şunu anlamıyorum biri açıklasın da bende anlayayım.
Andoid veya IOS'u beğenen biri neden Windows Phone alır sonra da Windows Phone forumunda onu kötüler. :)

• Beğen
Tepkiler: csll
osmanmert99

osmanmert99

Üye
    Konu Sahibi
Keşke bu konuyu açmasaydım. Yazdığıma yazacağıma pişmanım. Konuyu açmamdaki neden Lumiaların genel özelliklerini iPhone ile değerlendirecek olursak ne olurdu. Bende de iphone 5s ve lumia 920 olduğu için bu iki cihazı karşılaştırdım. İki sistemde akıcı ve kısıtlı olduğu için bu iki telefonu değerlendirmek istedim. Biri 1400₺ diğeri 2700₺.

csll

csll

Üye
Sen L625 kullanıyorsun Ben ise L920 kullanıyorum. O kadar para verimiş ben bile bu işletim sistemine senin kadar bağlanmıyorum. Neden üstünüze alınıyorsunuz onuda anlamadım , dandik desem ne olur muhteşem desem ne olur

Lumia 625 sadece bireysel benim kullandığım telefondur
ve emin olun lumia 920 yi sizden daha çok kullanma şansı buldum çünkü benim babamda 920 kullanıyor du şu anda elinde lumia 1020 var bu arada sizin yaşınız 48 benim yaşım 19 ama gelipte ben wp formunda insanların emek harcayarak aldığı telefonları dandik diye kestirip atmam

zbahadir

Üye
Ortamı gerecek bir durum yok.
Herkes fikrini söyleyebilmeli ve herkesin fikrine saygı duyulmalı.
Herkesin haklılık payı var bundan emin olabilirsiniz.
Aynı konularda hem fikir olmayabiliriz bu normal. :)

• Beğen
Tepkiler: csll
csll

csll

Üye
Ortamı gerecek bir durum yok.
Herkes fikrini söyleyebilmeli ve herkesin fikrine saygı duyulmalı.
Herkesin haklılık payı var bundan emin olabilirsiniz.
Aynı konularda hem fikir olmayabiliriz bu normal. :)

Çok doğru söylüyorsunuz herkesin bir fikri vardır ancak üslup çok önemli benim hoşuma gitmedi diyebilir orda kullandığı kelime yerine... Ancak diğer türlü dediği zaman başkaları belki takmayabilir ama beni rahatsız ediyor ...

suyunsesi

suyunsesi

Üye
Basitleşmeyelim, Abimde s3 var bende L920, iş yerimdeki arkadaşımın 5s, eşimin kardeşinde s4 mini var. Hepside elimize aldığımızda işimizi görüyor. Hiç biri dandik değil. :) L920 yi ben sevdim, baldız görüntüsünü sevmedi s4mini aldı, arkadaşım ip hastası abd den 5s getirtti, abime şirketinde verdiler s3 ü. Hepimiz birlikte kullanıyoruz. Birbirimizle eksiksizce haberleşiyoruz. Akıllı telefon nimetlerinden faydalanabiliyoruz. Hiç birisinin yanında L920'nin geri kaldığını, onların yapıpta benim eyvah ben yapamıyorum dediğimi bilmiyorum.
Doğum günü kutlamalarında, fotoğraf çekimlerinde, ofis kullanımları, sosyal sitelerden paylaşımlar, film indir, izle, oyun oyna, müzik dinle vs. Hepimiz yapıyoruz. Hiç birimizin bir eksiği yok. Hepimizin şuda olsa güzel olurdu dedikleri var e onlarında var benimde var olur ilerde :) teknoloji bu. Yarın biri yapar gider ondan alırız.
He neler mi yapabiliyorum, bana, bize lazım tüm sosyal paylaşımları yapabiliyorum, (whatsapp, face, twitter ... ), yol bilgisayarı olarak kullanabiliyorum (sesli), ofis kullanabiliyorum, onedrive ile ofis belgelerime hem cepten hem her yerden ulaşabiliyorum. O kadar rahatım ki menülerde kaybolma yok herşey iki menüde bitiveriyor, Oyunlarım var, fotoğraf çekebiliyorum (hemde flaşa ihtiyaç duymadan gece bile korkmadan), HD video çekebiliyorum, kamerası ile sokaklara bakarken nerde ne var bana gösteriyor (bilengöz) ve görebiliyorum, 1.5 yaşındaki kızımın aniden resmini çekmem gerekiyor anında kilitli telefonun tek tuşuna basarak fotoğraf modu açılıveriyor :) Hepimizin akıllı telefonlarda yapabildiklerini bende rahatça yapabiliyorum.
Hemen her telefonun başına gelen yılda bir kez donma üzgünüm başıma gelmedi :D :D tutukluk yok, takılma yok, ekranı hafifçede kaydırsam hızlıda kaydırsam dokunmatik hassasiyetinde bir titreme yok, o kadar hassas ki eldivenle kullanılabiliyor anahtarlıkla bile kullanılabiliyor.
Abimin s3 telefonunu elime alıyorum sorun yok, o da güzel, arkadaşın iphone5s elime alıyorum o da güzel, s4 mini de güzel :) ee onlar onu tercih etti ben bunu. Forumda alışmışlar eksiği var diyorlar da valla hiç rastlamadım ki :) hem eksiği yok ama olsa ne farkeder, afedersiniz sidik mi yarıştırcam sahibi ben değilim ki, sahibi nokia, microsoft, google, samsung, apple .... banane yani onlar düşünsün. Ben önüme gelen renklere baktım, bu rengi beğendim :) rahat ettiriyor mu evet ben bana rahatlık verdiğini görerek seçtim ve aldım bu rengi kullanıyoru. Lumia920 Windowsphone 8.

• Beğen
Tepkiler: 4MaGuS, Aybin.Kilic, Burakkkk250 ve 8 diğerleri
Esendağlı

Esendağlı

Üye
Zaten bu saatten sonra çıkan ve belli bir seviyenin üstündeki cihazların hepsi gayet güzel ve kaliteli.ama herkes aynı markayı veya aynı cihazı beğenecek diye de bişiy yok.cihazlarımıza bi dünya para veriyoruz tadını çıkarmaya bakalım:)

ON9

ON9

Üye
eksik çok arada uçurum var :)
uçurumun büyüklüğü kişisel ihtiyaç ile ilgili bence. Bana da yeterli mesela mağaza. Hatta yetkim olsun mağaza da aynı şeyi yapan ikinci uygulamaya izin vermez idim. Sonuçta atalarımız ne demişler...
Nerde çokluk orda b.kluk(Teşbihte hata olmaz derler. Sözüm meclisten dışarı)

fraps34

Üye
Wp8 de ekranı yavaşça parmağı kaldırmadan kaydırınca yazılarda ve kutularda titreşim oluyor , bende yok diyenin ya gözü iyi görmüyordur yada inkar ediyordur.

sekajmer

sekajmer

Üye
Kim sistemini, telefonunu seviyorsa, işini görüyorsa en iyisi onun için odur.
En iyisi diye bir şey yoktu ;) mesela benim için tellerin kralı lumia 925'dir. senin için 1020, onun için 1520 olabilir.
"En iyisi" diye kabullendirmek cahillikten başka bir şey değildir.
Bana çevremde 4 lumia alacağına s4 alsaydın veya lumia 1020'nin sadece kamerası var gibi şeyler diyorlar. Bu benim umurumda mı ? Hayır.
Cahilliği bırakalım. wp'un yükseliş rakamlarına bakarsanız gelişimi görürsünüz. Bana göre Android berbat bir sistem. Şimdi koskoca Android kötü mü demek? Hayır.
Umarım anlatabilmişimdir.
Şu anda en sevdiğim sistem Nokia Belle'dir :)

• Beğen
Tepkiler: kaygisiz43
sekajmer

sekajmer

Üye
Wp8 de ekranı yavaşça parmağı kaldırmadan kaydırınca yazılarda ve kutularda titreşim oluyor , bende yok diyenin ya gözü iyi görmüyordur yada inkar ediyordur.

evet, öyle ;) lumia 1520 de de var. Ama sadece ara yüzünde var. Oyun, uygulama vs. De bu sorun yok. Bende şikayetçiyim bundan. Ama çokta sıkıntı değil. Olmasa iyi olurdu tabi

MaxiCep Windows Phone uygulamasıyla gönderildi.

fraps34

Üye
evet, öyle ;) lumia 1520 de de var. Ama sadece ara yüzünde var. Oyun, uygulama vs. De bu sorun yok. Bende şikayetçiyim bundan. Ama çokta sıkıntı değil. Olmasa iyi olurdu tabi

MaxiCep Windows Phone uygulamasıyla gönderildi.
WEb tarayıcı , müzik listesi , arayüz , vss çoğu kısımda bu akıcılık sorunu oluyor , işte ben bu yüzden android 4.1 ve sonrası daha akıcı diyorum.Ama bu seferde millet sallıyorsun diyor , ya insanlar kullandığı cihazı tanımıyor yada başka bir sorun var. Akıcılık ve sade arayüz üzerine oynayan bir işletim sisteminin akıcı olmaması ne kadar acı değil mi _?

Daha önce iphone 4 kullanıyordum içinde ios5 vardı , ondan sonra buna geçince titreşimler bariz görünüyor.3 defa güncelleme çıktı düzeltemediler. (gdr1 gdr2 gdr3 vss) Ama java telefondan wp 8 e geçen adam tabiki wp8e akıcı der : )))

Üst Alt