Silinen Üye 14714
Kapalı Hesap
Lenovo Hayirli olsun,
bu da benim emektar.
Asus N73SV
Cpu i7 2670qm
Gpu Nvidia GT 540m 2GB (Gpu @800mhz - Memory @1050mhz)
Ram 12 GB Corsair
HDD 1 SSD Kingston SNVP325 128gb
HDD 2 750 GB Toshiba
HDD 3 750 GB Hitachi + 320 GB WD Black Scorpion (DVD-Rom)
Windows 7 X64 + Ubuntu 13.04
12GB Ram

12GB Ram
![]()
![]()

Yer olsa 16 ya tamamlayacagim.![]()
sistem zaten boşta max 2,5 GB falan kullanıyor win7'de hadi sende 8 var diyelim oda harcasa harcasa max bence 3-4 GB harcar geri kalan kullanıcıya kalıyor 
VMW9 ile sanal 5 civari PC calistiriyorum birde bir kac server. Birde grafik uygulamalari felan kullaniyorum yetiyor. Abarti hic kullanmadiginiz zaman ise gecerli bir yargi
ihtiyaca ve kullanima bagli bir konu, tartismaya acik.
sanal pc nasıl çalıstırıyorsun.windowsta penceresi 2 nye falanmı bölünüyor.yoksa monitöre kasa gerekmeden pc gibi kullanılıyormu.
VMW9 ile sanal 5 civari PC calistiriyorum birde bir kac server. Birde grafik uygulamalari felan kullaniyorum yetiyor. Abarti hic kullanmadiginiz zaman ise gecerli bir yargi
tek makineden 10-12 pc çalışıyor bu makineden 2 tane var
Nancomputing systems mi ne öyle birşey yazıyor üzerinde 
Açıkcası Bende şuan 3 tane sanal pc ve Autocad , alphacam gibi çizim programları kullanıyorum ancak Hiçbir zaman 16gb ram gereksinimi duymadım Ben masaüstü pc de aynı anda 3 sanal pcyi çalıştırsam bile ki tanesine 1,5 gb ram tanımlı linux , winxp , mac os yüklü ama ve ayrıca win7 anasistem var yinede 5gb aşan bir kullanım göremedim Ayrıca pc yedek Sunucu olarak kullandığım zamnlar oluyor sürekli açık halde.

belki biraz ileri görüş demek lazım![]()
Lenovo markasınla sanırım yeni tanışmışsınız bu çok belli oluyor. Öncelikle ''Mouse Pad'' die tabir ettiğimi alan '' FN+ F6'' kombinasyonuyla kapatılabiliyor. Lenovo markası aslında tamamen ticari olan IBM markasının yerel kullanıcıya dönük olarak isim değişikliğine gidilerek karşımıza çıkan leptop ve all in one pc teknolojisine sahip bilgisayar çeşitleridir. Ben de Amerikadan gelme Y550P modeli var ve yaklasık 2.5 sene oldu alalı içini bilmiyorum hiç açtınız mı fakat soğutma sistemine özellikle çok dikkat etmişler ve çok kaliteli malzemeler kullanmışlar ki bu da ısınma sorunlarına asla yol açmıyor başka leptoplar gibi ısınıp kendi kendisini kapatmıyor. Yalnız bu konuda dikkat etmeniz gereken bir konu var içinde kullanılan termal maçunlar maalesef o kadar kaliteli değil ve yaklasık 3 ay içerisinde etkisini eritiyor tavsiyem en kısa sürede sağlam bir termal macun olarak üzerindekileri temizleyip aldığınız kaliteli termal macunla kullanmanız olacaktır.
Eğer Lenovo leptop hakkında sorularınız olursa ya da başka bilgisayarlarla ilgilide olabilir yardımcı olmaya çalışırım. İyi forumlar.
,termal macun konusunu ilk defa senden duyuyorum fakat dediğin gibi kaliteli bir macun alıp sürmem şimdilik imkansız çünkü 2 yıl garantim var makinenin içini açtığım zaman bu 2 yıllık garanti puff diye uçup gider ayrıca eğer garanti gitmiyorsa ssd takmayı düşünüyorum 
ve işlemciyide zorlamam z580 iyi bir laptop ve birde msı ge60 var ortalama 1000 tl fark var ge60 almak için çok para biriktirmem gerek ama z580 de benim ihtiyaçlarımı karşılıyor yani o kadar para vermeye değermi ama birde internetteki videoları izliyorum ge60 o kadar iyi bir ekran kartı olmasına rağmen yüksek ayarlarda oyunlarda kasıyor ve birde lenovo y500 var gt650 ekran kartlı sence o nasıl birde benim kuzenim o var o benden bayağı büyük bilgisayarlardan çok iyi anlıyor asus veya toshiba al diyor lenovo alma diyor o yüzden biraz soğudum lenovodan ve serviside kötü diyorlar ne yapsam bilmiyorumAutocad falan sanal pc açmadan olmuyormu.
Talip abi sana bir kaç sorum olacak cevaplarsan sevinirim
şimdi biz bir dükkan açtık bu dükkanda bana oyun oynatacak bir laptop lazım ama ben profesyonel oyuncu değilim yüksek ayar takıntım yok çünkü kaç senedir oyunları düşük ayarda oynadım oda san andreasdan youkarısı değilve işlemciyide zorlamam z580 iyi bir laptop ve birde msı ge60 var ortalama 1000 tl fark var ge60 almak için çok para biriktirmem gerek ama z580 de benim ihtiyaçlarımı karşılıyor yani o kadar para vermeye değermi ama birde internetteki videoları izliyorum ge60 o kadar iyi bir ekran kartı olmasına rağmen yüksek ayarlarda oyunlarda kasıyor ve birde lenovo y500 var gt650 ekran kartlı sence o nasıl birde benim kuzenim o var o benden bayağı büyük bilgisayarlardan çok iyi anlıyor asus veya toshiba al diyor lenovo alma diyor o yüzden biraz soğudum lenovodan ve serviside kötü diyorlar ne yapsam bilmiyorum
şimdi biz bir dükkan açtık bu dükkanda bana oyun oynatacak bir laptop lazım ama ben profesyonel oyuncu değilim yüksek ayar takıntım yok çünkü kaç senedir oyunları düşük ayarda oynadım oda san andreasdan youkarısı değilve işlemciyide zorlamam z580 iyi bir laptop ve birde msı ge60 var ortalama 1000 tl fark var ge60 almak için çok para biriktirmem gerek ama z580 de benim ihtiyaçlarımı karşılıyor yani o kadar para vermeye değermi ama birde internetteki videoları izliyorum ge60 o kadar iyi bir ekran kartı olmasına rağmen yüksek ayarlarda oyunlarda kasıyor ve birde lenovo y500 var gt650 ekran kartlı sence o nasıl birde benim kuzenim o var o benden bayağı büyük bilgisayarlardan çok iyi anlıyor asus veya toshiba al diyor lenovo alma diyor o yüzden biraz soğudum lenovodan ve serviside kötü diyorlar ne yapsam bilmiyorum
bence Lenovo Toshiba dan daha iyi benim eski leptop Toshiba idi alındığı günden beri soguktum
bu işler biraz ne kadar ekmek o kadar köfte mantığıyla işliyor