Lumia 930 ile ilk hafta sorunlarım ve düşüncelerim

Sponsorlu Bağlantılar

oznkrts

oznkrts

Üye
Telefonun ayarlarını, özelliklerini en azami dereceye indirirsen eğer ciddi bir pil performans artışı oluyor. 2-3-4-5 vs. gün gidiyor diyenlerin yaptığı iş bu. Parlaklık, hücresel veri, bildirim kontrolleri, arkaplan servisleri vs. kapatıyorlar yada en kısık seviyeye çekiyorlar yani.
Niye bidaha mı gelcek Dünya'ya :D

• Beğen
Tepkiler: B.A.R.O.N

adadad02

Üye
    Konu Sahibi
Ben tam ayarda kullanıyorum yarım gün gidiyor sürekli kullanınca. Bir daha gelmeyeceğiz dünyaya :D

• Beğen
Tepkiler: B.A.R.O.N ve oznkrts
merlin19

merlin19

Üye
1. yer konum bilgilerini kapat ( özellikle rehber bölümündekini )
2. Nfc ve bluetooth kapat
3. ekran parlaklığını en düğüge manuel al sonra otomatiği seç düşükte ve otomatikte olsun
4. gerekmedikce 3g kullanma buraya dikkat bugün samsung olsun iphone olsun çoğu kullanıcı şebeke seçimini edg 2g ve 3g bunlar otomatikte yani hangi şebeke uygunsa telefon ona geçer buda fazladan şarj ve tüketim demek o yüzden gerekmedikce bunu otomatik yapnayın siz kendiniz 2g kullanın
5. titreşim oldum olası sevmediğim bir özellik gereksiz birşey kapatın.
6. Arka planda çalışan gereksiz şeyleri kapatın twitter facebook gibi sosyal şeyler kalsın gereksiz şeylerin izinlerini kaldırın.
7. Çoğu kişi belki dikkat etmiyor windows logosuna bastığınızda yada bir programdan ok tuşu ile çıktığımızda aslında program açık kalıyor onları kapatın bakmak için Yön tuşuna basılı tutun ne varsa çıkar..
8.Kesinlikle Pil tasarruf modunu pil doluluğu %20 oranındaya alın
9.Yedekleme gibi özellikleri kapatın ( ayda 1 açın yedekleyin )
10. Konum bilgisini gerekmedikce kapayın
11. Erşim kolaylığında Yüsek Kontrast açıksa kapatın gözleriniz o kadar ciddi bozuk değildir sanırım.
12. Gezinme çubuğu titreşiminide kapatın zevke bağlı..
13.Ekran ayarında Güneşte okunabilirlik isteyen kapatsın kapalı ikende gayet net okunuyor yine gözünüz o kadar bozuk değildir. renk profili seçeneklerinide biraz sıcaktan soğuga çekin ekranınızın o kadar canlı olmasına gerek yok zaten elinizdeki çoğu cihaz herkes tarafından gayet dikkat çekecek renklerle satılıyor.
14. Göz atma ekranı işte asıl Şarjın anasını ağlatan şey bubunu Aralık olarak ayarlayın
15. ekran arka plana resim koymayın bunlarda çok şarj yiyor yani adamlar sabir renkleri sunmuş neyinize yetmiyor
16. E-posta hesaplarınızın güncelleme ayarlarını 2 saat ve üzerine ayarlayın yada manuel güncellemeye alın..

Sonuç olarak elinizdeki cihazların batarya kapasitesi belli 8000 Bin mahlı bir laptop bile 1.5 2 saatte bitiyorsa şarjı bu kullandığınız şeye bağlıdır elinizdeki cihazlar kaldıki en fazla 3400 mah yada altı yani çok fazla arka plan ve uygulama ile bu cihazların güncelce şarjının gitmesini beklemeyin bu birazda sizin kullanımınıza bağlı telefon kullananvar sabah 8.30 eline bir alır akşam 19:30 a kadar saniyede bir telefonu kurcalama ihtiyacı vardır aaa twitterda acep ne oldu facede kim ne paylaştı hayır bir cihazı her 30 saniyede bir uykudan uyandırmanın bir anlamı yok dediğim gibi kullanımlara bağlı ben cihazımı test ettim her kullanımını ve 920 internetesiz oyunsuz sadece sms telefon görüşmeleri ve günde 1 saat müzik ile 7 günü deviriyor 7x24 saat asla internetimi hiç kapatmam gece dahi full açıktır o halde ben 1.5 gün kullanıyorum mesela çoğunuz bilmeye bilir dışardasınız 2g açık yani hücresel veri aynı anda wifi de açık ama wifi bağlı değil eve geldin direk wifiye otomatik geçti değil mi?? evet normalde wifi bağlı iken hücresel ağı kullanmıyor en azından siz öyle sanıyorsunuz aslında aktif ve dolaşım denen şeyide kapatın mms devri biteli yıllar oldu bazı ayarları manuel yapın hızlı başlatta hücreseli tek dokunuşla açıyoruz keza wifi yide evde işte hücreseli komple siz kapatın dışarı çıktığınızda tam tersi wifi kapatın sonuçta cihaz sürekli bağlanacak bir yer arıyor bunlar aşırı tüketim demek..
bu arada cihazın kaç aylık?? eğer gerçekten memnun değilsen ve rengide Portakal rengi ise düşünmeden satın alabilirim.. :D

• Beğen
Tepkiler: ertseyhan

Üst Alt