Lumia 930 ile ilk hafta sorunlarım ve düşüncelerim

Sponsorlu Bağlantılar

adadad02

Üye
    Konu Sahibi
Lumia 930 ile ilk hafta sorunlarım ve düşüncelerim
Merhabalar, L930'u alalı 1 hafta oluyor. Bu süreç içerisindeki gözlemlerimi aktaracağım ve birkaç soruma cevap arayacağım. Öncelikle şunu belirteyim, Windows Phone'a Android'ten geçtim. Sistem olarak Windows Phone çok hoşuma gitti, güzel ancak hızlı bir geliştirme sürecinde olması şart. Gözle görülen eksiklikleri olsada hoş karşılıyorum. Kamerası olsun, ekranı olsun harika gerçekten. Ancak bir sorunum varki canımı sıkıyor. İnternette gezerken (3G, Wifi Farketmiyor) cihazın arka alt tarafı ısınıyor. Öyle ki buradaki sıcaklık ekrana ve cihazın arka kapağının orta bölümlerine yansıyor. Şuan bu yazıyı yazarken sağ avucumun içersinde ısıdan kaynaklı bir acımsı sızı var ve ister istemez rahatsız ediyor. Dikkatimi çeken diğer konu cihaz bu şekilde ısındığında şarj çok hızlı azalıyor. Normal sayılabilecek bir kullanımda günde 2 kere şarj ediyorum. Bu konular hakkında görüşlerinizi bekliyorum.

Ek olarak Windows Phone'a geçerken belkide en çok düşündüren nokta olan market konusunda ise sıkıntı yaşamıyorum. Yani işimi görecek, eğlendirecek, zaman geçirttirecek her uygulama mevcut. Oyunların müptelası değilseniz, her gün çılgınca marketlerdeki oyunları oynayıp oynayıp kaldırmıyorsanız sorun yaşamazsınız marketten yana. Normal kullanıcılar için herşey mevcut markette.

Sorularınızı ve görüşlerinizi bekliyorum.

astala_61

astala_61

Üye
Yaşadıgın problemlerin hicbirini yaşamadım sarj olurken ısındıgı dogru ama bu rahatsız edici bir sıcaklık deil sureklı internet whatsapda tum gun konusmama ragmen 26 27 saat gidiyor sarjı denim ile daha uzun gitcegine inanıorum cihazın yeni oldugu icin oturmamıs olabilir sistem tam 1 ay gibi bir sure gecsin hala devam ederse servise gotur derim.

adadad02

Üye
    Konu Sahibi
Umarım dediğiniz gibi olur ve denim ile sistem kendisini toparlar. Şarj ederken ısınması aşırı değil ve normal zaten. Ancak uygulamalarda olsun, internette gezerken olsun belirli bir süre sonra ısınmaya başlaması can sıkıyor. Örneğin sabah 9da aldım elime cihazı, 1 saat kadar webde gezdikten sonra birazda spotifyda müzik dinledim. Ara ara whatsapp kullandım. Şuan saat 12:44 şarj seviyem %69.

astala_61

astala_61

Üye
Pil tasarrufundan kullanmadıgınız uygulamaların calısmasını engelleyin konum ayarlarını kapatın,ekran zaman asımı suresini kısaltın,ekran parlaklıgını en dusuk secin,eposta kontrol aralıgını önemli deilse eposta kutucugunu kaldırın otomatik senkron yapmasın bunları yaptıkdan sonra birazda olsa batarya artısı olcakdır. sarjınızı doldurdukdan sonra 20 dakika daha sarjda olmasını saglayın .

adadad02

Üye
    Konu Sahibi
Teşekkür ederim ama bunları uyguladıktan sonrada akıllı telefon akılsıza dönüyor adeta :)

Nirvana92

Nirvana92

Üye
harbiden bu wplerin arka üst ( kameranın az üstü ) bölümü acayip ısınıyor internetteyken. korkuyomda patlıcak bi gün diye.

adadad02

Üye
    Konu Sahibi
930'da ısınma alt tarafta oluyor. Metal kasa olduğu için sanırım ısı yanlara, ekrana ve orta kısma yayılıyor. İki gündür ısınma bir hayli azaldı.

ofulanof

ofulanof

Üye
hücresel veride sıkıntı yaşayan var mı ara ara kopmalar oluyor bende

adadad02

Üye
    Konu Sahibi
Turkcell kullanıyorum ve şuana kadar sıkıntım olmadı

bayon

Üye
ben cyan ilk yüklü geldiğinde almıştım yani aldığıma pişman olacak kadar ısınıyordu sonra update 1 geldi bende ısınma problemi düzeldi sadece oyunlarda ısınıyor ve benim düşüncemde şöyle denim ile kesin şarj ve ısınma problemini bir nebze olsun çözeceklerdir

adadad02

Üye
    Konu Sahibi
Cihazı aldığım ilk hafta instagramda, web'de vs. ısınma oldu. Denim ile performansın dahada yükseleceğini düşünüyorum. Bende de ilk aldığım haftaki o ısınma bi duraklattı beni pişman olmuş gibi hissettim. Ancak kendiliğinden düzeldi sorun şuan hiçbir sıkıntısı yok.

• Beğen
Tepkiler: B.A.R.O.N
oznkrts

oznkrts

Üye
Şimdi bende şöyle bi şey fark ettim cihaz ilk açıldığında ısınıyor 2 hafta içinde toparlanıyo normal ve 3 g kullanımda şu an Bendeki cihaz Isınma yapmıyo ama marketteki bazı uygulamaların telefonu digerlerine göre telefonu çok hızlı ısıttıgı görünüyo

adadad02

Üye
    Konu Sahibi
Özellikle kamera uygulamasında 5dk'dan sonra ısınmaya başlıyor yekten yekten. Instagram Beta uygulaması zaten facia direk ısınıyor cihaz. Geliştirilmesi gerek fazlasıysa

oznkrts

oznkrts

Üye
Özellikle kamera uygulamasında 5dk'dan sonra ısınmaya başlıyor yekten yekten. Instagram Beta uygulaması zaten facia direk ısınıyor cihaz. Geliştirilmesi gerek fazlasıysa
Ilk alındığında iki hafta öyle olur sonra toparlanıyo yavaş yavaş ben genelde dizileri telefondan izliyorum mesela Isınma olmıyor hele hava Soğuksa :D

adadad02

Üye
    Konu Sahibi
Ilk alındığında iki hafta öyle olur sonra toparlanıyo yavaş yavaş ben genelde dizileri telefondan izliyorum mesela Isınma olmıyor hele hava Soğuksa :D

Cihazdaki ısınma geçti zaten ama instagram beta'da cidden tuhaflık var. Isınmayan cihazı ısıtıyor. 6Tag kullanıyorum o yüzden sıkıntısız tertemiz :D

oznkrts

oznkrts

Üye
Cihazdaki ısınma geçti zaten ama instagram beta'da cidden tuhaflık var. Isınmayan cihazı ısıtıyor. 6Tag kullanıyorum o yüzden sıkıntısız tertemiz :D
Evet bazı uygulamalar sıkıntı nedenini ms nin bile bildiğinden şüpheliyim

merlin19

merlin19

Üye
3g Kullanımında her cihaz aşırı ısınır ısınmayan cihaz yoktur ve şarj olayına gelince bende 920 var 3.5 yıllık ve 7x24 saat aktif olarak sürekli internet kullanan nagivasyon emailleri kontrol eden bazende evdeki bilgisayarıma uzak masa ile girip yapacaklarımı yapıp çıkan biriyim ve hep gerekmedikce 2g de kullanırım bu kadar çok kullanımda bana şarj 1.5 ila 2 gün gidiyor oyun tutkum yoktur ama müzik dinlerim sana tavsiyem cihazını eğer varsa ( lumia 920 yuvarlak şarj aleti ) bulursan onunla şarj et yada bilgisayarının usb bağlantısı ile et ben o şekilde kullanıyorum mesela bende 925 şarj aleti var inan çok çabuk dolduruyor ama o şarj çok cabuk bitiyor ama kendi 920 şarj aleti yada bilgisayardan usb ile doldurdum ise çok uzun gidiyor tabi bazı optimize ayarları da var nfc bluetut gibi gereksiz şeyleri kapat ekran parlaklığını en düşüge al çok rahat okunuyor ve sonra otomatik yap yani en düşük + otomatik :)

bayon

Üye
3g Kullanımında her cihaz aşırı ısınır ısınmayan cihaz yoktur ve şarj olayına gelince bende 920 var 3.5 yıllık ve 7x24 saat aktif olarak sürekli internet kullanan nagivasyon emailleri kontrol eden bazende evdeki bilgisayarıma uzak masa ile girip yapacaklarımı yapıp çıkan biriyim ve hep gerekmedikce 2g de kullanırım bu kadar çok kullanımda bana şarj 1.5 ila 2 gün gidiyor oyun tutkum yoktur ama müzik dinlerim sana tavsiyem cihazını eğer varsa ( lumia 920 yuvarlak şarj aleti ) bulursan onunla şarj et yada bilgisayarının usb bağlantısı ile et ben o şekilde kullanıyorum mesela bende 925 şarj aleti var inan çok çabuk dolduruyor ama o şarj çok cabuk bitiyor ama kendi 920 şarj aleti yada bilgisayardan usb ile doldurdum ise çok uzun gidiyor tabi bazı optimize ayarları da var nfc bluetut gibi gereksiz şeyleri kapat ekran parlaklığını en düşüge al çok rahat okunuyor ve sonra otomatik yap yani en düşük + otomatik :)
şimdi arada donanım farkı var lütfen şarj süresini kendi telefonunuzu baz alaraktan söylemeyin ki 4 çekirdekli bir işlemciden ve 5 inçlik bir ekrandan bahsediyoruz ki pil kapasitesi de belli.

oznkrts

oznkrts

Üye
şimdi arada donanım farkı var lütfen şarj süresini kendi telefonunuzu baz alaraktan söylemeyin ki 4 çekirdekli bir işlemciden ve 5 inçlik bir ekrandan bahsediyoruz ki pil kapasitesi de belli.
Vallahi ben Bu işde. Anlamadım her kes 3 5 gün diyor

adadad02

Üye
    Konu Sahibi
Vallahi ben Bu işde. Anlamadım her kes 3 5 gün diyor

Telefonun ayarlarını, özelliklerini en azami dereceye indirirsen eğer ciddi bir pil performans artışı oluyor. 2-3-4-5 vs. gün gidiyor diyenlerin yaptığı iş bu. Parlaklık, hücresel veri, bildirim kontrolleri, arkaplan servisleri vs. kapatıyorlar yada en kısık seviyeye çekiyorlar yani.

Üst Alt