Telefon Tavsiyesi Lumia '920 PureView' vs 'Galaxy S3' vs 'iPhone 4S' kamera testleri!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Türe

Türe

Üye
Kısır Döngü = Paradoks :D

kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye
Yalnız gölgeler ve binalar falan hepsi birbirinin aynısı.Ayrıca Nikon ve SIII Night Mode'ta da gayet parlak çekmiş.Gerçek görüntü ve ışığın en NIKON'daki gibi olduğunu düşünürsek Lumia 920'de özel bir teknoloji ile parlaklığı ve renkleri abartık böyle görüntüleyebileceğini düşünebiliriz.Çünkü Galaxy SIII'ün gece modu ile arasında görüntü kalitesi dışında parlaklık olarak öyle çok aman aman bir fark yok.

Aralarında tabiki fark var ama Galaxy SIII'ün kamerasının başarısız olduğunu düşünürsek bence gerçek olma ihtimali çok yüksek :hmmm Ayrıca 2. kere bir üçkağıtçılık yaparda anlaşılırsa zaten azalan satışlarını iyice dibe vurdurur.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
ilk yayinlanan videolarda uckagitcilik yok arkadaslar sabotaj var. Reklam şirketiyle şirketicinden yapilan bir sabotaj ve nokia bu konuda bagimsiz bir denetleme şirketiyle anlaşarak şirketici soruşturma başlatildigini acikladi.

kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye
ilk yayinlanan videolarda uckagitcilik yok arkadaslar sabotaj var. Reklam şirketiyle şirketicinden yapilan bir sabotaj ve nokia bu konuda bagimsiz bir denetleme şirketiyle anlaşarak şirketici soruşturma başlatildigini acikladi.

:hmmm Öyle olsa bile bir çok büyük site aslında sabotaj olduğunu açıklamayacaktır.Yani eğer dediğiniz gibi başkaları tarafından yapılmış ise başarılı olmuş bu arkadaşlar :hmmm

Türe

Türe

Üye
Of nokia of ! :angry:

Türe

Türe

Üye
Aynen :angry:

CasuS_87

CasuS_87

Üye
lumia 920 şaşırttı beni :oha: Nasıl parlak ve net çekmiş :oha:

Kerim.

Kerim.

Üye
Yalnız gölgeler ve binalar falan hepsi birbirinin aynısı.Ayrıca Nikon ve SIII Night Mode'ta da gayet parlak çekmiş.Gerçek görüntü ve ışığın en NIKON'daki gibi olduğunu düşünürsek Lumia 920'de özel bir teknoloji ile parlaklığı ve renkleri abartık böyle görüntüleyebileceğini düşünebiliriz.Çünkü Galaxy SIII'ün gece modu ile arasında görüntü kalitesi dışında parlaklık olarak öyle çok aman aman bir fark yok.

Aralarında tabiki fark var ama Galaxy SIII'ün kamerasının başarısız olduğunu düşünürsek bence gerçek olma ihtimali çok yüksek :hmmm Ayrıca 2. kere bir üçkağıtçılık yaparda anlaşılırsa zaten azalan satışlarını iyice dibe vurdurur.
bi şey farkettim.kadının üstündeki kırmızı atkı lumiada fotoğraf çok parlakmış gibi gösteriyor.fakat farkettiyseniz s3te atkı kadının omzunda sadece.üstünde koyu renkli t-shirt var.buda fotoğrafı çok etkiliyor.resimleri karşılaştırın görürsünüz:oke:

- - - Eklendi - - -

Bunu yapmıcaklardı işte:D

H.TOGAN

H.TOGAN

Üye
Valla bana bu iste bir is varmıs gibi geliyor , aklım mantıgım lumia 920 nin 808 gibi bir kamera canavarını nasıl gectigini anlamıyor. Soyle bir dusunuyorum 808 41 mp. li sensore ve 1/1.2 diyafram acıklıgına sahip ; lumia 920 nin 8mp. lik sensoru ve 2.0 veya 2.2 diyafram acıklıgı var . Buna ragmen nasıl 808 den daha iyi fotograf cekiyor anlayamıyorum . Nokia milletimi kekliyo diyecegim ama herhalde bir daha boyle bir sey yapmazlar diyede dusunmeden edemiyorum. Eger bu fotoğraflar gerçekse 808 sahiplerinin yerinde olsam nokianın binasının önünde telefonu yere çalarım :ehe

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Valla bana bu iste bir is varmıs gibi geliyor , aklım mantıgım lumia 920 nin 808 gibi bir kamera canavarını nasıl gectigini anlamıyor. Soyle bir dusunuyorum 808 41 mp. li sensore ve 1/1.2 diyafram acıklıgına sahip ; lumia 920 nin 8mp. lik sensoru ve 2.0 veya 2.2 diyafram acıklıgı var . Buna ragmen nasıl 808 den daha iyi fotograf cekiyor anlayamıyorum . Nokia milletimi kekliyo diyecegim ama herhalde bir daha boyle bir sey yapmazlar diyede dusunmeden edemiyorum. Eger bu fotoğraflar gerçekse 808 sahiplerinin yerinde olsam nokianın binasının önünde telefonu yere çalarım :ehe
nokia lumia920 808den daha ustun bir kameraya sahip degil. Sadece arti olarak ois ozelligi var ve yazilimdan dolayi gece cekimleri daha iyi ki bu ozellik guncelleme ile 808e de gelebilir.

El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
O parlaklık niye sasırttı ki herkesi.Gece moduna alıp iso degerini yükseltince pek ala buna yakın sonuçları her telefon verir.
Önemli olan o ayarlarda ortaya kaliteli fotograflar çıkarmak.920 de bunu basarmıs.
N8 de teste sokulsaymıs keske dedigim ayarlarla o da iyi sonuç verirdi xenon flash artısı da var.

H.TOGAN

H.TOGAN

Üye
nokia lumia920 808den daha ustun bir kameraya sahip degil. Sadece arti olarak ois ozelligi var ve yazilimdan dolayi gece cekimleri daha iyi ki bu ozellik guncelleme ile 808e de gelebilir.

Hocam benim bildiğim ois teknoloji si çekim yaparken tıtremeleri engelleyen bir teknoloji ; gece çekimiyle _ne alakası olabilirki. Dur bakalım 2 aya kalmaz youtube a karşılaştırma videoları düşer öyle daha iyi anlarım ben:ehe

El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
Ne titremeymis arkadas otofokus,fixed fokus,spor mode falan filan hala çözemediler bu titremeyi de ois mi çıktı simdi de?

|SEÇKiN|

|SEÇKiN|

Üye

Kısır Döngü = Paradoks :D

kıymetli arkadaşlar, bir cümle kurarken bunun içinde kullanacağımız herhangi bir kelimenin tam anlamını bilmeden kullanmak bizi yanlışa sürükleyebilir.
"paradoks" kelimesi de bunlardan biri...
arkadaşımız manasını soran diğer bir arkadaşa "kısır döngü" cevabıyla karşılık veriyor.
keşke bi zahmet edip TDK sözlüğüne bakabilseydi, ya da google'a yazıp cevabını isteseydi, çok daha güzel olabilirdi.

Paradoks, doğruluğu ya da yanlışlığı kesin olmayan karşıt düşüncelere deniyor. felsefi manasında ise "Düşünceler arasında tartışmaya açık, kesin bir yargı içermeyen karşıtlık" olarak ifade edilir.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Hocam benim bildiğim ois teknoloji si çekim yaparken tıtremeleri engelleyen bir teknoloji ; gece çekimiyle _ne alakası olabilirki. Dur bakalım 2 aya kalmaz youtube a karşılaştırma videoları düşer öyle daha iyi anlarım ben:ehe

Ois'i 808den artisi olarak soyledim gece cekimini etkiliyor anlaminda degil.

hmzgl

hmzgl

Üye
Arkadaşlar Bir video sitesinde lumia 920 yi izlerken bu ve bunun gibi birkaç resim gördüm farklı modlarda Öyle zannediyorum ki bu işlem resim üzerindeki efekle oluşmuş gibi.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...