Haber Lumia 1820 Ve Lumia 2020 Iddiaları

Sponsorlu Bağlantılar

Murat Alper

Murat Alper

Üye
1820 çok iyi ya :halay3::rock::sukur::yavrum:

sekajmer

sekajmer

Üye
:kıskıs:
Arkadaşlar yerli bir sitede 1820 için şu özelliklerin olacağını söylüyorlar,doğruluk payı nedir acaba?
Nokia Lumia 1820

Lumia 1520'ye benzer özelliklere sahip 5.2 inç'lik Nokia Lumia 1820, 2K ekranı, Snapdragon 805 işlemcisi, 3GB RAM'i, 32GB depolama alanı, 3.400mAh pili ve Lytro kamerasıyla MWC'de ortaya çıkacak. Lumia 1820, MWC'nin en heyecan cepleri birinden olmaya aday.
biz yabancı mıyız Haber - Lumia 1525 ve Lumia 1820 mi Geliyor - MaxiCep :kıskıs:

dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye
ya bu sık cihaz çıkartma konusunu bu kadar neden takıyorsunuz anlamadım. Renault'un tam 48 çeşit modeli var. Samsung'un da bir suru yeni modeli var. Dünyanın en büyük firmaları her zaman geniş urun yelpazesiyle daha fazla kullanıcıya ulaşmayı hedef seçmiştir. Yıllardır tek modelle savaşını sürdüren Apple bile bu yolla belli bir pazar payını aşamayınca iphone5C'yi de 5S'le birlikte satışa sundu. Tabi ki Nokia da diğer firmalar gibi bol seçenekli geniş urun yelpazesi oluşturmalıdır.

Dünya akıllı telefon pazarında %3 paya sahip olan 5" ustu pazarda 6"lik Lumia 1520 ile piyasaya hakim olması ve pazar payını yukarılara taşıması mümkün değil. Tam aksine 4"&5" arası akıllı telefonlar dünyada %66 pazar payına sahip. Nokia bu segmentteki üst seviye cihazını ise en son Temmuz ayında tanıttı. Bu cihazlar da Şubat sonunda tanıtılırsa aralarında 7 aylık bir sure olacak ki bu donemde gayet makul. Artık gelişen teknoloji sonucunda eskisi gibi yılda bir iki modelle mücadele etmek her firma için yok olma sebebi olacaktır.
Peki Ben büyük ekranlı telefon düşünen biri olarak 1520 yi almalımıyım yani yeni modeller arasında çıkan modellere,den ne gibi eksileri dezavantajları olacak Nokia yakın zaman da 6 inç gibi büyük ekranlı telefon yada donanımsal özellik olarak daha üst düzey telefonlar çıkaracak mı 1520 nin amiral gemiligi büyük ekran için diyorum geçicimi uzun soluklu bir amiral gemi alalım almışken yarın 4 değil de 6 çekirdekli çıkarsa yada ram fazla çıkarsa üzülürüm

sekajmer

sekajmer

Üye
Çok pardon ben atlamışım:)
önemi yok :)
Peki Ben büyük ekranlı telefon düşünen biri olarak 1520 yi almalımıyım yani yeni modeller arasında çıkan modellere,den ne gibi eksileri dezavantajları olacak Nokia yakın zaman da 6 inç gibi büyük ekranlı telefon yada donanımsal özellik olarak daha üst düzey telefonlar çıkaracak mı 1520 nin amiral gemiligi büyük ekran için diyorum geçicimi uzun soluklu bir amiral gemi alalım almışken yarın 4 değil de 6 çekirdekli çıkarsa yada ram fazla çıkarsa üzülürüm
s4 aldığını duşun 5" 8 çekirdek her işini görüyor her oyunu donmadan açıyor. Ram 2 gb . Note 3 çıktığında ram 3 gb olunca s4 çöpe mi gidecek ? Biraz mantıksız geldi de bana açıkçası. Lumia 1020 üst seviye iken 1520 yaklaşık performans olarak 3-4 katına sahip 1520 tam bir canavar birde iphone 5s e bakalım 1520 ile 5s kıyaslandığı zaman birbirlerine yakın puan alıyorlar kimi testlerde 5s yeniyor kimi testlerde 1520 yeniyor.
1520: 2 gb ram , dört çekirdek 2.2 ghz işlemci ile güçlendirilmiş.
5s : 1 gb ram , çift çekirdek 64 bit işlemciden güç alıyor.
burada önemli olan rakamsal değerler değil, o donanım ne kadar stabil çalışıyor acaba? Ben bilgisayarlara bakıyorum birisi çift çekirdek birisi 6 çekirdek çift çekirdek daha hızlı ? Neden? Çünkü adamlar özellik arttırmamış parçaların hızını arttırmış şahsen bilgisayarım çift çekirdek 3 gb ramı var i5 e falan ihtiyacım yok her şeyi yapıyor.
bir örnek daha vereyim : şu anda lumia 1020 de kasan oyun kimi 600 Tl lik androidde kasmıyor. Demek ki 1020 çöp . Hayır değil o oyun ne kadar benim grafik işlemcim ile uyumlu ?
doğru soru şu olmalı hangisi benim işime geliyor ? Tamam 5" Full özellik tam aradığım telefon ama beğenmedim. Ne yani bir yıl daha mı bekleyeyim yeni lumia ?
bu yüzden bence yanlış sorular soruyorsunuz :) 1520 almak istiyordum aslında ama beğenmedim ben 1020 aldım ileride 5" Lumia çıkınca onu da alıcam sabırsızlıkla bekliyorum .
Umarım anlatabilmişimdir . Hızlı yazdım anlatım bozukluğu varsa af ola

• Beğen
Tepkiler: Esendağlı
mtoyanik

mtoyanik

Üye
ilk sayfada yorum yazan arkadaşa ithafen söylüyorum geniş ürün yelpazesi her bütçeye uygun bir telefon üretilmesi gerçekten önemli ve olması gerekendir. Ancak iş ülkemize geldiğinde insanlar bütçesine göre telefon almak yerine bütçesini en iyi telefon almak için zorluyor. Tezatlık burada.

• Beğen
Tepkiler: H.TOGAN, drangela61 ve Esendağlı
bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Lumia 1820 için :eller:

Bu haftasonuna doğru Evleaks'ten sızıntılar başlar :)

• Beğen
Tepkiler: Esendağlı
bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
evet 24 şubatta fakat ben lumia 1820'nin daha ileri bir tarihte tanıtılacağını düşünüyorum.

@bulutsuzgece

Ben de sonbahar etkinliğinde tanıtılacaktı diye hatırlıyorum, erkene almış olabilirler mi acaba :hmmm

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Ben de sonbahar etkinliğinde tanıtılacaktı diye hatırlıyorum, erkene almış olabilirler mi acaba :hmmm
zannetmiyorum. Lumia 1520V,Lumia 1525,Lumia 930 dururken Lumia 1820'yi bu hengamede harcamazlar. Lumia 2020 ise daha ileride winRT'nin tamamen wp olmasından sonra gelir.

Murat Alper

Murat Alper

Üye
inşallah 1520V miniyi tanıtır nokia :megafon: :megafon: nokia 1520 V miniyi tanıt lütfen

• Beğen
Tepkiler: sekajmer
dakamon

dakamon

Üye
1820 ye karşı sürekli bi sempatim oluşmuştu. Çünkü 5 inç civarında snap800 lü fullhd li bir telefon istiyordum hep. PAram olsa gözüm kapalı alacağım bir telefon olacaktır 1820.
inşallah 1520V miniyi tanıtır nokia :megafon: :megafon: nokia 1520 V miniyi tanıt lütfen
Ona kesin gözüyle bakılıyor artık :) MWC de tanıtacaklarına bende eminim o telefonu.

dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye
önemi yok :)
s4 aldığını duşun 5" 8 çekirdek her işini görüyor her oyunu donmadan açıyor. Ram 2 gb . Note 3 çıktığında ram 3 gb olunca s4 çöpe mi gidecek ? Biraz mantıksız geldi de bana açıkçası. Lumia 1020 üst seviye iken 1520 yaklaşık performans olarak 3-4 katına sahip 1520 tam bir canavar birde iphone 5s e bakalım 1520 ile 5s kıyaslandığı zaman birbirlerine yakın puan alıyorlar kimi testlerde 5s yeniyor kimi testlerde 1520 yeniyor.
1520: 2 gb ram , dört çekirdek 2.2 ghz işlemci ile güçlendirilmiş.
5s : 1 gb ram , çift çekirdek 64 bit işlemciden güç alıyor.
burada önemli olan rakamsal değerler değil, o donanım ne kadar stabil çalışıyor acaba? Ben bilgisayarlara bakıyorum birisi çift çekirdek birisi 6 çekirdek çift çekirdek daha hızlı ? Neden? Çünkü adamlar özellik arttırmamış parçaların hızını arttırmış şahsen bilgisayarım çift çekirdek 3 gb ramı var i5 e falan ihtiyacım yok her şeyi yapıyor.
bir örnek daha vereyim : şu anda lumia 1020 de kasan oyun kimi 600 Tl lik androidde kasmıyor. Demek ki 1020 çöp . Hayır değil o oyun ne kadar benim grafik işlemcim ile uyumlu ?
doğru soru şu olmalı hangisi benim işime geliyor ? Tamam 5" fu ll özellik tam aradığım telefon ama beğenmedim. Ne yani bir yıl daha mı bekleyeyim yeni lumia ?
bu yüzden bence yanlış sorular soruyorsunuz :) 1520 almak istiyordum aslında ama beğenmedim ben 1020 aldım ileride 5" Lumia çıkınca onu da alıcam sabırsızlıkla bekliyorum .
Umarım anlatabilmişimdir . Hızlı yazdım anlatım bozukluğu varsa af ola

Yazın için çok teşekkürler bende aynen senin gibi düşünüyorum işletim sistemi WP iyi işliyor Android in iki ile yapacağını WP bir ile yapabiliyor Wp çok daha stabil çalışıyor ben büyük ekran sevdiğim için 1520 dedim ama yakın zaman da bir ay sonra örn. Lumia XXX model çıkartıp öne geçmesin almışken en yüksek versiyonu alayım demek istedim zaten teknoljiyi yakalayamayız o yüzden yakın zaman için diyorum en iyi neyse onu alalım 3,5 gün bekleseydim demeyeyim sonra neyse
Bakalım önümüzdeki hafta hangi cihazlar tanıtılacak merakla bekliyorum beklerken bakarsın 1520 nin fiyatı da düşer ne dersin :)

• Beğen
Tepkiler: sekajmer
dakamon

dakamon

Üye
Yazın için çok teşekkürler bende aynen senin gibi düşünüyorum işletim sistemi WP iyi işliyor Android in iki ile yapacağını WP bir ile yapabiliyor Wp çok daha stabil çalışıyor ben büyük ekran sevdiğim için 1520 dedim ama yakın zaman da bir ay sonra örn. Lumia XXX model çıkartıp öne geçmesin almışken en yüksek versiyonu alayım demek istedim zaten teknoljiyi yakalayamayız o yüzden yakın zaman için diyorum en iyi neyse onu alalım 3,5 gün bekleseydim demeyeyim sonra neyse
Bakalım önümüzdeki hafta hangi cihazlar tanıtılacak merakla bekliyorum beklerken bakarsın 1520 nin fiyatı da düşer ne dersin :)
1520 nin fiyatı tanıtımla düşmez bence yeni telefonlar piyasaya girmeden önce düşmeye başlar. Bi süre daha bu fiyatla gider. Dövizde sürekli yükseliyor.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Lumia 1520 6" phablet segmentinde şu anda en iyi cihazlardan birisi durumunda. Yakın zamanda daha iyileri tanıtılabilir ama bu boyutta olacağını zannetmiyorum. Zaten hadi tanıtıldı diyelim piyasaya çıkışları en erken Nisan Mayıs aynı bulur.

dakamon

dakamon

Üye
Bence amiral gemi modelini yaz aylarında çıkarırlar gibime geliyor mayıs haziran civarı 8.1 ile gelir güzelde tanıtımı olurcihazın. İlk 8.1 lumia diye satıp ekmeğini yerler diye düşünüyorum.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Bence amiral gemi modelini yaz aylarında çıkarırlar gibime geliyor mayıs haziran civarı 8.1 ile gelir güzelde tanıtımı olurcihazın. İlk 8.1 lumia diye satıp ekmeğini yerler diye düşünüyorum.
MWC 2014'te tanıtılması beklenen cihazlar büyük ihtimalle Windows Phone 8.1 ile tanıtılıp Nisan-Mayıs döneminde ilk Windows Phone 8.1 ciihazlar olarak piyasaya sürülür

Üst Alt