avcitalip
Üye
Lenovo Z580 Elektrik Çarpması :(
lenovo z580 kullanıyorum bugün pc'mi dersler boş gibi geçtiğinden(konular bitti) okula götürdüm ve oyun oynarken arkadaşım bana dokunacaktı dokunurken yanlışlıkla pc'nin ekranına dokundu ve ufak bir elektriklenme geldiğini söyledi bende Aliminyum olduğunu söyledim yani elektriği iletebilen bir madde sonuçta
sonra bende bir baktım çarpıyor mu diye gerçekten çok ufak çarpıyordu 
sonra tenefüste arkadaş telefonunu şarja takmak istediği için leptobu prizden çektim ve tenefüste telefonumu modem gibi kullanarak internette biraz gezindim sonra bir bakayım dedim çarpacak mı ? diye bu sefer çarpmadı sonra adaptörü tekrar taktım ve çarpmaya başladı bende topraklamada sorun olabileceğini düşündüm ardından eve geldim evde aynı şekilde adaptörde iken çarpma yaşadım tabi evdeki topraklamanın ne derece iyi olduğunu bende bilmiyorum bir elektrikçi olarak tesisatın rezalet olduğunu söyleyebilirim hatta kabloların nereden geçtiğini kimse tam olarak bilmiyor desem yalan olmaz
evin doğru düzgün çizim planı bile yok
hatta topraklama %90 yok çünkü bulaşık makinesini boşaltırken bazen bulaşık makinesi beni çarpıyor 
sizce ne yapmalıyım ? yarın Lenovo Türkiye'yi arayıp sorunumu dile getireceğim sizce sorun nedir ? makineye ne derecede zararı vardır ? ben ekrana dokunmadığım için benim açımdan sakıncası yok
Sorun topraklamadandır diyeceğim ama şimdi okul derken Elektrik-Elektronik Atelyesinden bahsediyoruz yani hocaya sorsam beni dersten bırakır o nasıl soru diye
yani Elektrik-Elektronik Atelyesinde Topraklama yoksa hiçbir yerde olmasın değil mi ?
gerçi bina baya bir eski,Fransızlar Zonguldak'ı işgal ettiklerinde hastane olarak kullanılmış
ama emin değilim topraklama olup olmadığından
sonra bende bir baktım çarpıyor mu diye gerçekten çok ufak çarpıyordu 
sonra tenefüste arkadaş telefonunu şarja takmak istediği için leptobu prizden çektim ve tenefüste telefonumu modem gibi kullanarak internette biraz gezindim sonra bir bakayım dedim çarpacak mı ? diye bu sefer çarpmadı sonra adaptörü tekrar taktım ve çarpmaya başladı bende topraklamada sorun olabileceğini düşündüm ardından eve geldim evde aynı şekilde adaptörde iken çarpma yaşadım tabi evdeki topraklamanın ne derece iyi olduğunu bende bilmiyorum bir elektrikçi olarak tesisatın rezalet olduğunu söyleyebilirim hatta kabloların nereden geçtiğini kimse tam olarak bilmiyor desem yalan olmaz
evin doğru düzgün çizim planı bile yok
hatta topraklama %90 yok çünkü bulaşık makinesini boşaltırken bazen bulaşık makinesi beni çarpıyor 
sizce ne yapmalıyım ? yarın Lenovo Türkiye'yi arayıp sorunumu dile getireceğim sizce sorun nedir ? makineye ne derecede zararı vardır ? ben ekrana dokunmadığım için benim açımdan sakıncası yok

Sorun topraklamadandır diyeceğim ama şimdi okul derken Elektrik-Elektronik Atelyesinden bahsediyoruz yani hocaya sorsam beni dersten bırakır o nasıl soru diye
yani Elektrik-Elektronik Atelyesinde Topraklama yoksa hiçbir yerde olmasın değil mi ?gerçi bina baya bir eski,Fransızlar Zonguldak'ı işgal ettiklerinde hastane olarak kullanılmış
ama emin değilim topraklama olup olmadığından
:
internette birkaç sitede daha araştırdım bu sorunu yaşayanlar hep topraklamadan kaynaklandığını belirtmiş aynı şekilde
'ın mac book'uydu sanırım onda da kasa metal olduğundan aynı sorun onda da oluyormuş