kahraman333333
Üye
bendede 5s var ama arada babama verip 920 kullanıyorum iosda o kadar bağımlılık yapmıyor yani 4.3 ekranı ne yapım ben parmağım klavyede 2 harfe birden basıyorKardeşim sence iphon kullanan bi adam başka tel kullanırmı
bendede 5s var ama arada babama verip 920 kullanıyorum iosda o kadar bağımlılık yapmıyor yani 4.3 ekranı ne yapım ben parmağım klavyede 2 harfe birden basıyorKardeşim sence iphon kullanan bi adam başka tel kullanırmı
Her iki cihaz farklı kulvarların. Biri üst segment diğeri orta segmentte bence. Şahsen ios ve iphone sevmesem bile bu tercihler arasında mağaza farkından dolayı ip5 derdim. Bizim mağazanın gelişimi bizi kanser ediyor.Yalniz wp forumunda wp al diyen yok : )

Her iki cihaz farklı kulvarların. Biri üst segment diğeri orta segmentte bence. Şahsen ios ve iphone sevmesem bile bu tercihler arasında mağaza farkından dolayı ip5 derdim. Bizim mağazanın gelişimi bizi kanser ediyor.
Arkadaşıma kesinlikle iphone 5s al derim bu durumda. Ha 1520 mi 5s mi deseydi kesinlikle 1520 derdim![]()
Iyi guzel de hocam benim merak ettigim tek bir soru var.. Donanimi gecelim benim 1520 de yapipta 735 de yapamayacagim ne var ? Bana oyle bir cevap lazimki ben ip5 s yerine 735 i falan gectim 1520 tercih edebileyim
Zaten bu sorunun cevabiyla neden 735 yerine ip5 tercih edildigi de anlasilir.
kamera,işlemci,ram, ekran boyutu,batarya ve benzeri donanımlar neleri etkiliyorsa arada o farklar var işte
öncelikle kamera , batarya , ekran, bluetooth , internet veri aktarım hızı , grafik işlemcisi ve ppi gibi farklara hiç değinmemişsin.Oyle degil iste .. Sistemin suanki haliyle telefona istersen bir paket cekirdek koy bir okadarda ram koy cift cekirdek 1gb ram li telefondan farki yok daha dogrusu sistemin buna ihtiyaci yok .
öncelikle kamera , batarya , ekran, bluetooth , internet veri aktarım hızı , grafik işlemcisi ve ppi gibi farklara hiç değinmemişsin.
ayrıca;
lumia 525 = 1gb ram 1ghz işlemci
lumia 920 = 1gb ram . 1.5ghz işlemci
lumia 1320 = 1gb ram 1.7ghz işlemci
lumia 1520 =2gb ram 2.2ghz işlemci.
bu dört cihazı yanyana koy ve;
aynı oyunları aç
aynı web siyesini aç
aynı yerin fotoğrafını çek
bunlara aynı boyutta dosya yükle ...
senin iddiana göre hepsi aynı performansı verecek. en iyisi sen dene de kendi gözlerinle gör...
Ben direk soyle soyliyim ozaman 8s,8x,720,925,1320 ve 520 kullandim hatta 720 1320 ve 520 aktif hala. Ben bunlari onume koydugumda gunluk kullanimda bana neleri nasil ve hangi performansla verdiklerine bakarim. Ve karsilastirma yaptigimda bunlarin arasinda web sitesi olsun uygulama acilisi olsun normal bir kullanicinin fark edemeyecegi kadar az fark var. Bak dikkatini cekerim abuk subuk oyunlardaki farklar beni pek baglamiyor.
Zaten benim bahsettigim sey cok farkli ben sunu soruyorum 500 liralik bir wp , 1500 liralik wp nin yaptiklarini yapabiliyor sen sadece kamera ve kasaya para veriyorsun
Hocam madem WP'yi seviyorsun, kullanmak istiyosun ve 5S için verebilecek 1500 TL paran var. Onun yerine Lumia 1520 veya 930 da düşünebilirsin. 735 ile karşılaştırınca 5S tabiki öne çıkıyo fakat aynı zamanda daha pahalı olduğu için pek doğru bi karşılaştırma değil açıkcası.Cevaplarınız için teşekkür ederim.Windows Phone'dan vazgeçmek o kadar zor ki karar veremiyorumGönlüm Lumia 735'te ama mantıklı olan iphone 5s almak.Windows Phone'dan vazgeçebilsem alıcam yoksa
hiç 2gb ram li bi cihaz kullammadan nasıl böyle kesin yargılarla konuşuyorsun anlam veremiyorum.
Sizin mantıgınıza göre 300tl lik android 4.4 cihazla 2400tş lik android cihazda aynı.
Yada iphone 5 ile i phone 6 da aynı.
Mesele benzer donanımlarda cizhaz kullanmak degil. Bende 520,525,920,1320 ve 1520 kullandım. Hatta bir.günlük te 930kulşandım. Ama bunlar arasında 1520 nin ve 930 un üstünlügü her şartta kendini belli ediyor.
Daha fazla vevap vermek isterdim ama sanırım yeterli
size herşeyi açıkça yazmama ragmen kabullenmemeye çalışıyorsunuz.
Vesselam...
Artik o bahsettigin cihazlari sadece ayak ustumu kurcaladin bilemiyorum cunku savundugun sey wp nin calisma prensibine uymuyor. Benimde 2gb lik bir wp kullanmama gerek yok iddada bulunmak icin.. Androidde verdigin ornekte yanlis cunku androidin de calisma prensibi wp den cok farkli. Bir atrixi note4 ile bir tutamayiz.. Bence wp nin mantigini anlamaya calis sonra bana hak verecegini dusunuyorum.Dedigin gibi cevap vermene gerek yok iyi forumlar : )
ben iPhone kullanıyorum şu an ama satıp wp cihaz almayı düşünüyorum yada belki nexus, iPhone bana hep antisempatik gelmiştir insanların çoğu elma logosundan dolayı alıyor, zamanında Lumia 520 den aldığım performansla iPhone 5 ten aldığım performans aynıydı hatta iPhone 5 i kasmış biri olarak Lumia 520 nin elimde kasıldığını görmedim, kaldı ki ios güzel olmasına rağmen en iyi sistem değil popülerlik nerdeyse piyasada orda, uygulama geliştiriciler ios a uygulama oyun çıkarmasaydı acaba ios alırmıydınız, bana kalırsa bir sistemi iyi yapan arkasındaki oyun uygulama desteğidir, firmaların ve tüketicilerin elma sevdası özentisi apple ı bu noktaya getirdi yoksa şu an piyasadaki en yeni firma apple ama en popüler firma nerdeyse neden çünkü teknolojiyle Alakası olmayan ve sadece haber yapan bir site bile en ufak iPhone haberini manşetine taşıyor, ben ne iPhone sahipleri gördüm daha task manager i açmayı bile bilmeyen.Kardeşim sence iphon kullanan bi adam başka tel kullanırmı
Hocam madem WP'yi seviyorsun, kullanmak istiyosun ve 5S için verebilecek 1500 TL paran var. Onun yerine Lumia 1520 veya 930 da düşünebilirsin. 735 ile karşılaştırınca 5S tabiki öne çıkıyo fakat aynı zamanda daha pahalı olduğu için pek doğru bi karşılaştırma değil açıkcası.
Hatta N11 kampanyalarını takip edersen Lumia 1520'yi 1350-1400 TL arasına da alırsın rahatlıkla.
Yani ya 735 ya da 5s alıcam.