İPHONE 3G VE 3GS UNLOCK (resimli anlatım) ios 4.1 ve ios 4.2.1

Sponsorlu Bağlantılar

ERDA33

Üye
1 - alttaki verdiğim linkten redsnow 0.9.6 yı indiriyoruz

2 - proğramı kurup açıyoruz ve browsere tıklayıp açılan pencereden ios 4.2.1(4.1 olanlar 4.1 i ğöstersinler) ipsw dosyasını gösteriyoruz

3 - önümüze ğelen ekranda (alttaki resim ) EVET e tıkalıyoruz.......
ınstall cydia ve ınstall ipad baseband kutucuklarını işaretliyoruz ve next diyoruz

4 -alttaki resimdeki ekran geldiğinde direk next diyoruz önümüze ğelecek ekranda telefonu dfu moda almamızı isteyecek

5 - 3 saniye başladığında POWER TUŞUNA basılı tutuyoruz
10 saniye başla başlamaz power den elimizi çekmeden HOME tuşunada basmaya başlıyoruz
30 saniye başladığında elimizi POWER den çekip HOME tuşuna basmaya devam ediyoruz
işlem başlayınca homeden de elimizi çekiyoruz

işlem tamamlayana kadar bekliyoruz telefonunuzun basebandı 06.15 e yükselmiş oluyor ve jailbreak yapılmış oluyor

6 - jailbeak işlemi bittiğinde cydia beyaz ise alttaki resme kadar tekrar baştan işlemleri yapıyoruz
bu defa sadece JUST BOOT TETHERED RİGHT NOW kutucuğunu işaretleyip ordan sonraki işlemleri yukarda anlattığım ğibi devam edip işlemleri tamamlıyoruz

GELELİM UNLOCK YAPMAYA

1 - telefonun menüsünden CYDİA yı açıp kuruyoruz

2 -MANAGE kısmına gelip ortadaki SOURCES yazan yere ğiriyoruz (alttaki resim)

3 -sourcesin içinde kayıtlı REPO666.ULSTRASN0W.COM adresi vardır tıklayıp içine ğiriyoruz

4 -ultrasn0w reposunun içindeki ULTRASNOW 1.2 yi yüklüyoruz

HAYIRLI OLSUN

Hakan Kurban
an unknown error occurred 28 verdi ve öyle kaldı acılmıyo hicbi türlü yüklerken ekran sarı renkte öyle kalıyo logoda yok sonra bu hatayı veriyo telefon cöktü

hakankurban

hakankurban

Üye
    Konu Sahibi
kardeş error 28 hatası önemli bir hata o sorunu çözmen biraz zor ama o hatayı jailbreak ve unlock yüzünden vermemiştir..yanlış bir uygulama yüklemişsindir..2 gün önce kayseriden bir müşterim de yanlış uygulama yüklemiş kayseride gezmediği telefoncu kalmamış yapamamışlar en son cihazı bana gönderdi 1 günde açıp yolladım ama 8 saat uğraştım

ERDA33

Üye
valla tamirciye yolladım bakalım ne olcak yarın haber vercekler peki nasıl yapılcak telefonun içi acılcakmı yok sa proglamlarlamı yapılıyo

volkansprinter

Üye
arkadaslar apple dan indirdigim ipsw uzantili dosyayi redsnow gormuyor 4 defa indirdim ancak olmadi lutfen yardim tesekkurler...

hakankurban

hakankurban

Üye
    Konu Sahibi
valla tamirciye yolladım bakalım ne olcak yarın haber vercekler peki nasıl yapılcak telefonun içi acılcakmı yok sa proglamlarlamı yapılıyo

normal bir telefoncuya vermeseydin herkes bilmez bozarlar iyice sağlam bir yer olsun ..bende ankarada telefoncuyum iphone üzerine çalışıyorum eğer yapamazlarsa gönder bana yapayım

--------------- Ekleme ---------------

telefonun içi açılmaz sakın açtırma proğramsal sorun o proğramlarla çözecekler içini açacağız derlerse açtırma sakın

topcu58

topcu58

Üye
yukarıda resimlerde anlattığım ğibi ama sen 4.1 i ğöstereceksin yapaken 4.2.1 olsaydın 4.2.1 ğösterecektin
usta dediklerini yapdim ama uploading ramdisk basliyor ama uzun beklemeden sonra telofon normal eski haliyle aciliyor,finish olmuyor islemi tamamlamiyor cok denedim ,gece gündüz farketmiyor.hatta jailbreak li diye restore yapip denedim yine aynisi.tavsiyen nedir kardes.

ERDA33

Üye
sagol kardes 50 tl karsılıgında yaptırdım

cixim_1905

cixim_1905

Üye
hakan aynı sorun bende de var telefonı 4.2.1 yaptım jb yapıp senin anlattıgın gibi unlock yapacam ama ram disk yazısı cıkıyor redsnowda orda kalıyor telefonda jb yükleme resmi çıkıyor ama orda takılıp kalıyor ilerleme olmuyor ne yapmamız lazım hakan yardımların için teşekkürler şimdiden

carantinas

carantinas

Üye
an unknown error occurred 28
ilacın bende =) [email protected] ekle yardımcı olayım.

--------------- Ekleme ---------------

4.2 gayet hızlı hic bir yavaslama yok ama sizde nasıl yavaslama oldu onu anlamadım soyle bir sorun var tabi ki 4.2 yi yukleyip ardından 4.1 deki backupnızı restore ettiğnizde yavaslama oluyor. ben oyle bi sorun yasadım ama benım backup dosyasına virus bulasmıs ondan olsa gerek.

hakankurban

hakankurban

Üye
    Konu Sahibi
o sorun ğenelde wista ve win 7 de oluyor birkaç defa deneyin ekranda çıkan simğenin altında bekleyin işareti döner o çıktımı tamamdır tekrar tekrar deneyin

volkansprinter

Üye
merhaba arkadaşlar bende cydia`ya girip ultrasnow ile unlock yapmaya calisirken tel reset atti kendine tekrar acilmadi bende forum daki gibi just boot tetherad yaptim ancak tel donu du bende kapatip actim . devaminda restore yapmak istedim 4.2 ve 4.1 denedim ancak problem isareti cikti ve olmadi . teli actigimda sadece itunes ve kablo isareti cikiyor rstore da olmuyor . sanirim wireless dan girdigimde guncelleme falan mi yapti simdi ne yapabilirim ?

evandros

Üye
Merhabalar arkadaşlar. Acil bir sorunum var yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. İphone 3G bb:05.07.11 ve ios:3.1.2 ken bugün ios:4.2.1 telefona yükledim. Yüklemenin ardından telefonda" no sim card installed" uyarsı alıyorum açınca. redsn0w_win_0.9.6b ile Cydia kurdum telefona ve cydia içinden ultrasn0w 1.2 i telefona yükledim aklifleşti telefon bunun üzerine sim kartı takınca telefona hat aranıyor sürekli ve servis yok yazısı çıkıyor sol üstte. İos:4.2.1 geçtikten sonrada telefonun BB:05.15.04 oldu lütfen yardımcı olun nasıl hat almasını sağlayabilirim?

hakankurban

hakankurban

Üye
    Konu Sahibi
kardeşim redsnowda ınstall ipad baseband seçeneğini işaretle basebandı 06.15 e çıkaracaksın unlock o zaman etkin olur

denizyak

Üye
bende yaptim oldu ancak ayarlar vs gibi kendi seylerinin hepsi gitti
ayarlar kismi yok en basda nasil cikarta bilirim 3GS 32 gb lik

asalm

Üye
Teşekkürler dostum. Çok çok makbule geçti.

enes bilgu

Üye
yaptiiimmm yaptiiimmm allah razi olsun emegi gecen herkesden sonunda becerdim onu :D 3gs 4.1 unlock oldu suan cok tesekkur ederim.ama bir iphonum daha var 3gs 4.2.1 version bunu nasil unlock yapabilirim iPhone2,1_4.2.1_8C148a_Custom_Restore.ipsw firmvare bu ama nezman redsnow dan bu dosyayi secsem "unable to recognize specified ipsw" diyor???? neyapmam lazim arkadaslar

hakankurban

hakankurban

Üye
    Konu Sahibi
4.2.1 jb sorunlu eğer shsh kaydın varsa 4.1 versiyona düşüm yap eğer düşüm yapamazsan aynı şekilde 4.2.1 ile unlock ve jb yapabilirsin.. redsnowun dosyayı görmediğine gelince redsnowun en son sürümünü kullan ve restore dosyanı orjinal olup olmadığını kontrol et custom restore dosyasıda olabilir..

enes bilgu

Üye
hakan kardes oncelikle ilgin icin tesekkur ederim yeni 4.2.1 firmvare dosyasi indirdim ve yapabildim ama arkadaslarin basina gelen basimada geldi kapandiginda acilmio just boot ... yaptigin zaman aciliyo.telefonu yeni aldigimda versiyonu 4.2.1 di zaten shsh kaydi nasi olucak baya ugrastim 4.1 yuklemeye ama olmadi biturlu nasi versiyonunu dusururum yada nasi yapabilirim 4.2.1 herkestekimi sorunlu??

hakankurban

hakankurban

Üye
    Konu Sahibi
evet şu anda herkesteki sorunlu sorunsuz jailbreak mac için çıktı ama windows için çıkmadı ..cydia ya girdiğinde ana sayfada yeşil yazı ile SHSH yazıyorsa karşısında hengi versiyonlara kaydın var yazar yoksa kaydın yoktur bir süre böyle kullanacaksın..

enes bilgu

Üye
tamam kardes bendede mac var zaten ama yapamadim bi yanlislik mi yaptim acaba? redsnow versiyonlarini felan bana bi yazabilirsen kardes cok makbule gecer

Üst Alt