Host dosyasına
174.123.5.146 fus.samsungmobile.com
gibi IP adresini direkt yazmak bir süredir Adobe programlarını kırmak için gerekli bir yöntem.
program kendini kontrol etmek istediğinde yani fus.samsungmobile.com'a girmek istediğinde DNS'i ilk önce host dosyasına soruyor. Host dosyası bilemezse sizin DNS server'ınıza soruyor.
burada siz yada program fus.samsungmobile.com gitmek istediğinde adres olarak 174.123.5.146 IP adresine yönlendiriliyor.
ama bu adresi kontrol ettiğimde Samsug'a ait bir bilgi göremedim. Amerika'da Texas / Houston'da bir yer. olarak gözüküyor.
Emin değilim ama adresin Samsungla alakası olmayabilir. Ayrıca kötü niyetli biri de bu yöntemle sisteminize (android kullanıyorsunuz ya artık oda bir sistem oldu

) girebilir.
Garanti konusunda emin değilim. Türkiye de bu garanti olayı belirsiz. Başarı derse ki bu yöntemle ROM yüklerseniz Garanti kalkar samsung servis'in direkt yüklediği rom BAŞARI'yı bağlamaz.
Saçmalık. Android bir işletim sistemi. Ben nasıl evdeki bilgisayara Linux yüklersem garantiyi kaldırmaz sa Satabil bir rom yüklediğim de de garantinin DONANIM kısmını kaldırmaması lazım. Ama burası Türkiye. kim kime dumduma...
Garantiyi umursamıyorsanız kesinlikle Darky's a geçin. şu an 9.3 versiyonu var. SÜPER.
Yok garanti önemliyse bu yönteme şüpheyle bakın.
Bu arada donanım arızası yoksa Orjinal Tukrkcell rom geri yüklenebilir. Bu durumda sorun çıkarsa servis anlamaz

Yani baktın hoparlör arızalı. ama sen Darky's rom kurmuştun. Darky's rom kurduğun gibi Türkcell rom kur götür servisi :P onlar kursa bizde çakal oluruz