Galaxy Ace-Custom ve Stock Rom Yükleme-Aklınıza Takılan Sorular

Sponsorlu Bağlantılar

sideffect333

sideffect333

Üye
    Konu Sahibi
Galaxy Ace-Custom ve Stock Rom Yükleme-Aklınıza Takılan Sorular
Bir çok arkadaş alt başlıklarda sorduğu için böyle bir ana başlığın faydalı olacağını düşündüm. Android konusunda sadece kendi adıma bildiklerimi paylaşıyorum. Android profesörü değilim. Benden çok daha tecrübeli ve bu konulara haiz arkadaşlarımız var forumda. Yardımlarını eksik etmesinler lütfen. [:'(]
Çoğu kişi custom rom'lar hakkında, root vs. işlemleri hakkında sorular soruyor. Bu başlık altında bunların toplamına bir cevap verme imkanımız olacaktır. Sadece benim yazdıklarım değil, cevap veren arkadaşların yazdıklarını da ana başlıkta toparlamak daha iyi olacaktır. Aklıma gelen şeyleri direk yazıyorum, ilerleyen zamanlarda bir toparlama yaparız [:'(]
----------------

1. Genel Sorular ve Cevaplar:
- Root işlemi nedir? Telefon garanti dışı kalır mı?
Root işlemi, win7 pc'ler de UAC mantığıyla çalışan, kendinize admin yetkisi verdiğiniz gibi bir işlemdir. Yapılması oldukça basit ve kısa bir işlemdir. Evet, telefon garanti dışı kalır.
Froyo'lar da onepackageinstall uygulaması ile windows üzerinden, gingerbread'ler de ise upd1.zip dosyası ile yükleme yaparsınız.
- Root işlemi geri döndürülebilir mi?
Evet, froyo'lar da geri döndürme işlemi gene onepackageinstall uygulaması ile yapılabiliyor ama gingerbread'ler de nasıl döndürülüyor veya olabiliyor mu fikrim yok. Fakat, bir yazılım atmadan önce illaki kaldırmak durumunda değilsiniz. Yeni yazılım yüklediğinizde root ortadan kalkıyor.
- Custom Rom'lar nedir? Nereden Nasıl Yüklerim? Telefon Garanti Dışı Kalır mı?
Kişi/kişilerin veya belirli grupların oluşturduğu orj. yazılımlara ekleme veya çıkartma yaparak kişiselleştirilmiş yazılımlardır. Genelde performans artırma ve üreticinin saçmaladıklarını düşündükleri noktalara dokunarak, ekstra özellikler getirerek yazılımı tamamlarlar. Ve evet, malesef bu işlemle de telefonunuz garanti dışı kalır.
Bu işin kaynağı xda forumlarıdır. Android S5830 Development kısmında istemediğiniz kadar custom rom bulabilirsiniz :
- Hangi Custom Rom Hangisinden Daha İyi?
Böyle bir sorunun cevabını kendinizden bir başkası veremez. Ancak tavsiyede bulunabilir. Sonuçta kullanarak kararı siz vereceksiniz. Kimse size çıkıpta aman bu iyi, aman bu kötü demez. Sadece tecrübe ettiklerini paylaşırlar. Doğrusu da zaten budur. Yükleyip, deneyip kendi kararınızı kendiniz vereceksiniz.
- Şu an yükleyebileceğim ne var peki?
Şu an piyasada performansı ve özellikleri ile en ileri çıkan CodeRom v2x-2b'dir. Kendim de aynısını kullanıyorum ve tavsiye ederim.

gene bir üstte verdiğim linke bakarsanız :
FirstUA-ROM-v1.1 (şahsen denedim)
ILAROM v. alpha
VillainROM 1.0 (şahsen denedim)
gibi bazı rom'ların öne çıktığını görürsünüz.
Tam liste :
(Kaynak: xda forumları : Code.Romv2 - Android 2.3.4
code28h4p
30.07.2011
XXKPH
CodeROM v2x-2b
code28h4p
02.08.2011
XXKPH
FirstUA-ROM-v1.1
Grif_07
27.07.2011
XXKPH
CyceronPL-v1.0 based on KPH 2.3.4
cyceron
30.07.2011
XXKPH
VillainROM 1.0 for the Samsung Galaxy Ace (2.3.3/lightweight)
nprussell cyceron
20.05.2011
XXKPE
ILAROM v. alpha (based on KPN 2.3.3)
ilarrain
02.08.2011
XXKPN
Yapım Aşamasındakiler :
Fla.sh, a simple ROM
fla.sh
31.07.2011
XXKPN
[AOSP]GingerBread 2.3.3
trapacska
19.06.2011
XXKPE
Cyanogenmod 7 (Android 2.3.4) and Clockwork Recovery
dee000000
25.06.2011
XXKPH
- Taban yazılımlardan bahsediliyor bunlar nedir?
Bir çok custom rom taban yazılım olarak belirlenen bir kod'lu yazılım üzerine yükleniyor. Örneğin CodeRom v2x-2b'nin ki xxxxxKPN uzantılı yazılım. Bir öncekinde KPH uzantılı yazılımı kullanmışlardı. Yazılımı yapanların tercihine göre değişen bir durum.
- Taban yazılımları (veya stock-varsayılan) nereden bulabilirim?
Bu iş için yegane yer samfirmware.com sitesidir. Stock olarak çıkan tüm yazılımları orada bulabilirsiniz. Üyelik yaptıktan sonra hem forumda yazabilir, hem de download yapabilirsiniz. Flash atmaya ve yazılımlara dair tüm araç gereç orada var.

- samfirmware.com resmi samsung sitesi mi?
Hayır değildir, kendi sayfalarında zaten yazıyorlar, biz resmi site değiliz diye. Bilginiz olsun...
- Telefonun brick olması durumu nedir?
Fazla kurcaladığınızda, aman çok bunaldım dur azıcık kendimi askıya alayım da benimle oynamasınlar dediğimiz durumdur [:D] Şaka bir yana, yükleme yaparken aksi durumlarda cihazın ortada kala kalması durumudur. Download mod'a geçmez, recovery menü açılmaz vs. bunları atlatmanın yolları vardır.
- Download mod, recover menü nedir? (3 tuş-2 tuş kombinasyonu)
Bunlar her telefonda olduğu gibi özel kombinasyonlarla açılan telefonun gizlileridir. Recovery menü'ye girmek için orta tuş+güç tuşuna ikinci samsung galaxy ace yazısı gelene kadar basılı tutmanız gerekir. Download mod ise, cihaza odin ile yükleme yapmak istediğimizda telefonu yükleme mod'una almaktır. Download mod'a girmek için ses kısma tuşu+orta tuş+güç tuşuna ekrana sarı downloading yazısı gelene kadar basılı tutmak gerekir.
- Recovery mod'da neler var?
Neler yok ki? wipe/cache partition, factory reset ayarları vs. bir çok ayar mevcut. Bu yazdıklarım en sık kullandıklarımız.
- Brick olan telefonu nasıl düzeltebiliriz?
Allahtan bizim galaxy ace'ler bu konuda baya sağlamlar. Bu zamana kadar bir sürü yazılım yüklememe rağmen bir kere bile brick konuma gelmedi. Ama gelirse, telaşa gerek yok.
İlk olarak, pili sökün ve 10dk yakın dışarda tutun. Sonra pili takın ve download modda açmaya çalışın. Açılmadı mı?
İkinci olarak pili tekrar sökün, 10dk dışarda tutun. Sonra telefonu usb'ye bağlayın, pili takın ve download mod'u açın. Gene mi olmadı?
Üçüncü olarak son çare telefona usb jig uygulamasını yapmak. İşlem basit ama 3 tane direnç'e ihtiyacınız olacak. Bu konu ile ilgili detaylı bilgiyi sonra veririz. Gerçi youtube'da bile işlem var :
[DHTUBE=http://www.youtube.com/watch?v=Rdn5GoRjhn0]
İşlem sgs için yapılmış ama aynısı bize de oluyor [:'(]
- Yükleme yapmak için nelere ihtiyacım var?
Yükleme için başta elinizin altında yüklemek istediğiniz stock rom ve/veya custom rom dosyalarına ihtiyacınız var. Sonra odin uygulamasına ve kies uygulamasına ihtiyacınız var. Yazılım paketlerinden cooper.ops dosyası çıkmaz ise bir de bu dosyaya ihtiyacınız var.
Kies uygulaması, telefonun gerekli usb driver'larının yüklenmesi için önemli. Toplamda üç ana şey gerekli, yazılım dosyası, odin ve cooper.ops dosyası. Bunların hepsine xda forumlarından ve samfirmware.com adresinden ulaşabilirsiniz.
- Herşey tamam ama yükleme olmadı?
Antivirus uygulamanız varsa kapatın, windows'ta UAC kullanıyorsanız devre dışı bırakın veya odin'e uyuyumluluk mod'undan admin yetkisi verin. USB driver'larının yüklendiğinden emin olun. Odin'in ilk bağlantıdan sonra kendi sürücülerini yüklemesini bekleyin. Sarı renk com port yazısını görün. Ha bir de, start'a basmayı unutmayın [:'(]
- Odin QCSBL adımında takıldı, ne yapmam gerek?
Sadece cooper.ops dosyası ve modem dosyası ile flashlayın. Düzelecektir [:'(]
- Galaxy Ace'te Gorilla Screen var mı?
Evet, var. Fakat gorilla screen olması çizilmez manasına gelmez, çizilmeye dayanıklı demektir.
- SOD diye bir şey okudum ama anlamadım, nedir bu SOD?
Ecnebi forumlarda shotdown(veya selfshotdown-kendiliğinden kapanma) olayına verdikleri kısaltma. Söylentilere göre VillainRom, KPH tabanlı yazılımlarda var. Özellikle wireless ile ilgili olarak kendiliğinden kapanma yaşandığı söyleniyor. Fakat KPN tabanlı yazılımlarda bu sorun giderilmiş.
-Kitchen diye bir şeylerden bahsediliyor, bu nedir?
Galaxy serileri için online olarak tema, ikon, font, boot ekranı vs. üretip telefonunuza yükleme yapabileceğiniz yegane bir site. Fakat bugün itibariyle tamamen patlamış durumda. Aşırı yoğunluk nedeniyle zaten şişiyordu. Bunun da kullanımı ayrıca anlatırız.

- Galaxy Ace'in tel. hafızası, ram'ı yeterli mi?
Bu soru da çok görecelidir. Kişiden kişiye göre değişir. Fakat kendi adıma konuşacak olursam evet yeterlidir. Günlük kullanımda stock rom'lar ile cihazlar şişebiliyor. Fakat custom rom'lar ile yapılan esktra ram ve performans optimizasyonları ile cihaz hem daha da yeterli hem daha da hızlı oluyor. Kişisel olarak zaman zaman 30'a yakın uygulama ve oyun kullanıyorum. Bir sıkıntısını daha hiç görmedim. Min. da 30mb ram gördüm, onda da takılma tekleme yaşamadım.
- Galaxy Ace'in kaydırma tuş sesi nasıl, ayfone 3g'nin ki çok karizmatikti...
Arkadaşlar, kusura bakmayın bu tarz sorulara çok kızıyorum ve cevap dahi vermek istemiyorum. Lütfen böyle saçma sorular sormayın. [&o]
- Galaxy Ace'in ekranı nasıl?
Genel olarak bahsedecek olursak, ekran zaten 16milyon renk'e sahip, oldukça canlı ve kontrast oranları güzel. Çözünürlük ise 3.5" ekran için oldukça güzel. Net ve parlak bir ekran kullanıyorsunuz-kullanacaksınız merak etmeyin.
- Hafıza kartı almak istiyorum, tavsiye var mı?
Marka olarak tavsiye yok, ama bilinen markalara yönelmek daha iyi her zaman için. Alacağınız kart yapacağınız işlere göre uyumlu olmalı tabiki. Ben standart kullanıcıyım karıştırmam diyorsanız 4gb class 6 kart size yetebilir, veya 8gb class6 veya 8gb class 10 kart'lar. Önemli olan nokta kapasiteden önce class'lardır.
- Peki nedir bu class muhabbeti?
H.kartlarındaki class'lar kartların sınıflandırılmasıdır. Ne kadar yüksek class o kadar hızlı kart demektir. Tavsiyem 8 veya 16gb class 10 kart kullanmanızdır. İlerleyen zamanları düşünecek olursanız belki hem fazla hafızaya hem de hıza ihtiyacınız olabilir.
- Yeni Ace'lerin kutusundan iki kapak çıkıyormuş, doğru mu?
Evet öyle. İlk partilerde renkler ayrı satılıyordu. Ben ilk partiten alanlardanım, benim telefonum beyaz. Ama sonrasındakilerde hem siyah hem beyaz kapak çıktı. Sanırım satış politikası.
- Telefonu almadan çift kapaklı olduğunu nasıl anlarım?
Öyle bir şey malesef yok. Yani kod'muş numaraymış falan yok. Alacağınız yerden açtıracaksınız kutuyu bakacaksınız içine. Çoğu yer açıyor zaten. Artık bu zamanlarda zaten birinci parti kalmamıştır, çoktan tükenmiştir meraklanmayın.
- CSC nedir?
Telefonun bulunduğu ülke kod'larını ve ekstra ülke ayarlarını içeren yapılandırma dosyasıdır. Ayrıca bu isimde klasör vardır yazılımda. Önemli bir olaydır.
- CSC Kod'ları nelerdir?
Tüm kod'ları ezberden veremem, ama samfirmware.com adresine girerseniz telefonların ve yazılımların tüm kod'ları hakkında zaten detaylı bilgi alırsınız. Örneğin, TUR kod'u türkiye, SER kod'u rusya, ETC kod'u nijerya ya aittir.
- CSC kod'ları değişebilir mi?
Evet değişebilir. Bunun için multi csc yüklemiş olmanız gerekiyor. Eğer tek csc içeriyorsa yüklediğiniz yazılım, değişiklik yapamazsınız. Ayrıca istediğiniz ülke kod'una göre dosyaları bulmanız ve sistem içerisine eklemeniz gerekiyor.
Multi csc yüklendiğini düşünürsek csc kod'unu değiştirmek için : *#272* IMEI # kod'unu yazıyorsunuz ve açılan ekrandan istediğiniz ülke kod'unu girip, install diyorsunuz. Telefon restart ediyor.
Buraya dikkat!!! Bu restart işlemi normal restart değildir, telefon ayarları sıfırlanır! Yeni yükleme yapılmış gibi açılır!
- CSC kod'unun değişmesinin faydası ne?
En büyük faydası market üzerinde. Android market türkiyede hala bir garip çalışır durumda yani kısıtlandı. Fakat ülke kod'unuz TUR iken bunları yapamıyorsunuz. Bu kod'u değiştirip örneğin ETC yaparsanız marketi sıkıntısız kullanırsınız.
- CSC kod'u değişirse bişey olur mu?
Hiç bir şey olmaz. Gerektiğinde zaten yazılım içerisinden fabrika ayarlarına döndürdüğünüzde orj. ayarlarınıza dönersiniz. Garanti kapsamı dışında falan kalma söz konusu olmaz.
- Kendim yazılım yükledim, nasıl servise veririm? Garanti gitti?
Donanımsal bir arıza olmadığı sürece yazılım yüzünden telefonunuzu servise vermenize hiç gerek yok. Bu konuda ace çok sağlam bir cihaz. Yazılımla ilgili yaşadığınız sorunları kendiniz çok rahat çözersiniz. Ha, donanımsal bir sorun yaşadınız o ayrı.
Telefona yazılım atmadan önce muhakkak orj. dosyaların kod'larını kaydedin. Menü>Ayarlar>Telefon hakkında kısmından kernel, pda, froyo sürümü vs. tüm bilgileri kaydedin. Bunlar sonradan işinize yarayacaktır.
Sonrasında ise servise bi ayak yapıcaz mecburen. Kaydettiğiniz sürüme en yakın sürümü bulup yükleyeceksiniz. Mümkünse aynı android sürümü, aynı kernel türü ve csc olmasında fayda var. Servisler ekstra bir durum olmadığı sürece hmmm bakalım yazılım neymiş deyip bakmazlar bile. Siz gene de yüklemeden sonra orj. hali gibi götürmeyin, biraz bişeyler bırakın menüde ekranda falan sıkıntı olmaz.
Veya servis tanıdığınız olsun daha garanti [:'(]
- APN ayarları nelerdir? Bende yok bunlar?
Multi csc kullanılmadığında apn ayarları gözükmüyor. APN ayarları telefonunuzun mms, 3G bağlantılarını yapabilmesi için gereken ayarlardır. Bunlar için google'da vodafone apn ayarları vs. şeklinde aratırsanız bir sürü sitede olabilecek ayarları görürsünüz. Veya operatörünüze telefon açıp ayarları yapılandırmak istediğinizi söyleyip yardım alırsınız.
Yeni: APN ayarları için hiç uğraşmanıza gerek kalmadı artık. adresindeki bu uygulamayı indirip, kurun. Süper ve küçük bir şey. Kullandığınız operatöre göre apn ayarlarını otomatik olarak telefona yüklüyor. Canavar gibi çalışıyor. [:'(]
- MMS alıp gönderemiyorum?
APN ayarlarınızın çalıştığından eminseniz lütfen operatörünüze bu konu için danışın. Büyük ihtimalle hattınız mms'lere kapalıdır.
- Ekranda "E" görüyorum bu ne?
Edge bağlantısı işareti. Mobile hatlardaki en yavaş data bağlantı şekli. Açık olması demek 3g veya 2g bağlantınızın çalıştığına işarettir. 3G'de 3G görürsünüz zaten. Ama açık olmamasında fayda vardır çünkü hem pil yer, hem de bilmediğiniz arkaplandaki bir uygulama veri alıp gönderebilir.
Kullanmadığınız durumlarda Edge ve 3G bağlantısını kapalı tutmanız önerilir.
- Edge ve 3G bağlantısı nasıl kapanır?
Menü>Ayarlar>Kablosuz ve Ağlar>Mobil Ağlar altından paket veri kullan işaretini kaldırın, ve alttaki sadece 2g ağları kullan'ı işaretleyin tamamdır.
- Kablosuz bağlantı yapamıyorum, her yerde bağlanıyor evde bağlanmıyor
Evdeki kablosuz ağı yapılandıran kim? Ona hemen sorun, ssid yayınınız var mı? Şifre türünüz ne? Eğer ağ adını kapattıysanız bağlantı yapamazsınız. Şifre türünü yanlış girerseniz bağlantı yapamazsınız. Öncelikle router'ı yani modeminizi sonra telefonunuzu kontrol edin.
Bağlantı sıkıntıları yaşamamak için statik ip yapılandırmanızı tavsiye ederim. Dışarı çıktığınızda bağlantı gerekirse sadece statik ip kullan işaretini kaldırırsınız.
- SD Kart'ı nasıl formatlarım?
Kartı formatlamak için menü>ayarlar>sd kart ve telefon saklama ayarları'na girilir, oradan sd kartı devreden çıkart seçilir fakat kart çıkartılmaz. Telefonun kartı çıkartabilirsiniz uyarısından sonra alttaki sd kartı biçimlendir seçeneği ile karta format atılır. Bu format işleminde android sistem için gerekli olan dosyalar kart içerine yerleştirilir. Eğer bilgisayar üzerinden format atarsanız kart tamamen boşalır. Bunun bir farkı yok, boş kartı telefona taktığınızda fabrika ayarlarına çektiğiniz taktirde o dosyalar gene yazılıyor.
- Fabrika ayarlarındaki android sürümündeki değişiklik :
Froyo'lar da fabrika ayarlarına al dediğinizde sd kart'a format at seçeneği çıkmaz. Ama Gingerbread'ler de fabrika ayarlarına al deyince sd kartı formatla seçeneği de çıkart. Kartı bu şekilde tek seferde hem fabrika ayarlarına çekip hem de formatlayabilirsiniz.
-Telefon rehberimi göremedim, sim kart rehberimi göremedim?
Rehber ayarlarını yapılandırmak için yapmanız gereken rehbere girince, sol alttaki seçim tuşuna basın, ekran ayarlarını seçin. Telefon, SIM kart veya gmail üzerindeki rehberlerinizden hangilerinin gözükmesini istiyorsanız seçebilirsiniz.
- Telefonu alır almaz markete giremiyorum, gmail hesabı vs. bişeyler istiyor?
Evet, doğrudur. Markete girebilmek için bir gmail hesabına ihtiyacınız var. Yoksa pc'den veya telefondan alabiliyorsunuz. Telefondan almak için menü>ayarlar>hesaplar ve senkr.'a girilir, alttaki hesap ekle düğmesine tıklanır. Buradan yönergeleri izleyin. Yeni hesap alabilir veya gmail hesabınızla oturum açabilirsiniz.
Gmail hesabınız market hesabı ile eşleştirildiği için öncelikle bir gmail hesabı ile oturum açmanızda büyük yarar var.
- Android markete giriyorum (pc-market.android.com) ama hesap ayarlarında yüklü telefon yok diyor?
Bunun sebebi bir önceki sorunun cevabı. Gmail hesabınızla oturum açıp kayıt yapmadığınız taktirde markette ayarlı bir telefon göremezsiniz. Göremeyince de yükleme yapamazsınız. Kayıt ettirdiğiniz andan sonra, telefon üzerinden marketi çalıştırmak belki biraz daha bu süreci hızlandırabilir. Ama genelde bir kaç saat sonra hesabınızda telefonunuz görünüyor.
- Tuş kilidi ekranını değiştirebilir miyim?
Şu an için bizde -sanıyorum- öyle bir durum yok. Olay, garip terimler olan odex veya deodex temalarda bitiyor. Kullanılan rom'a göre bu temalar yüklenirse bazı değişiklikler yapılabiliyor. Fakat uot kitchen gibi bir online uygulama ile tuş kilidi ekranına bir şey yapamıyorsunuz.
En azından tuş kilidine istediğiniz bi resmi atayabilirsiniz. Bunun için galeriden istediğiniz bir resmi veya duvar kağıdını açın, alltaki menüden diğer'i seçin, yap'ı seçin ve buradan ekran duvar kağıdını kilitleyi seçin. Sonra resmi boyutlandırın. İstediğiniz resim artık tuş kilidinde görünür olacaktır. [:'(]
- Türkiye için resmi kies güncellemesi ne zaman çıkar?
Bunun için samsung'da çalışan birinin haricinde kimse cevap veremez. samfirmware.com'da 31.hafta güncellemeleri verildi, ama içerisinde hala türkiye yoktu. Orj. yazılım kullananlar ara ara kies güncelleme deneyerek var mı yok mu bakıp bize de haber verebilirler [:'(]
-------------

2. Custom ve Stock Rom'ların Yüklenilmesi :
Aslında bu konu her rom için farklı olarak yazılmalı. Fakat ortalama bir yazı yazmaya çalışıcam arkadaşlar. Çünkü her rom için farklı yol yöntem olabiliyor. İlk olarak genel yükleme mantığını anlatıcam, sonra da en son kullanmakta olduğum CodeRom v2x-2b sürümünün yüklenilmesini anlatıcam.
Rom'ların Ortak Kurulum Aşamaları :
Başlangıç için pc'nizde olması gerekenler,
1. Kies veya sadece usb driver'ı
2. Odin
3. Cooper.ops dosyası
4. Atacağınız yazılımın dosyası.
-Kies gerekli çünkü, ihtiyaç olan usb driver'larının kurulumunu sağlıyor. Veya sadece usb driver'ını da kurarak kies'e ihtiyaç olmadan kullanım yapabilirsiniz.
Sadece usb driver'ı :
Güncel Kies :
illaki şart, çünkü yükleme yaptığımız uygulamanın ta kendisi.
İndirmek için :
-Cooper.ops bildiğim kadarıyla yükleme sırasını ve şeklini belirten dosyadır, önemli. Her rom yüklenmesinde aynı dosya kullanılıyor. Farklılıklar göstermiyor.
İndirmek için :
yazılımın dosyasına samfirmware.com'dan ulaşabilirsiniz. (Stock rom'lar)

** samfirmware'den indirdiğini yazılımların daima aynıdır (avrupa bölgesi için) samfirmware.com
Elimzde herşey artık mevcutsa işleme başlayabiliriz.
1. Kies veya usb driver'larının kurulumunu yapın, mümkünse formattan önce telefonu pc'ye bağlayıp sorunsuzca bağlandığından emin olun. (win7'lerde driver'larda,eksiklik varsa dosyaları tekrar netten çekiyor)
2. Yazılım dosyasını rar'dan çıkartın. İçerisinde odin veya cooper.ops dosyaları olabilir veya olmayabilir, sorun yok. Elimizde zaten var.
3. Odin masaüstünde dursun, çalıştırmadan önce antivirus uygulamanız varsa pc'de devre dışı bırakmanızda fayda var.
Odin'in sıkıntısız çalışması için, UAC'yi devre dışı bırakıp, odin'e admin yetkisi vermeniz önemlidir. Veya, UAC'yi kapatmadan odin'e uyumluluk seçeneklerinden sadece admin yetkisi vererek çalıştırabilirsiniz. Veya sadece sağ tıklayıp, yönetici olarak çalıştır da diyebilirsiniz... Tercih sizin.
4. Yazılımdan çıkan dosyalar sadece .tar uzantılı ise tek paket (farklı uzantılı olabilir), birden fazla ise çoklu seçim yapmak gerekecek.
Tek paket olan yazılım örneği :
[image]http://i55.tinypic.com/5fhw9e.png[/image]
Çoklu seçim yapılacak yazılım örneği :
[image]http://i51.tinypic.com/2m28goy.png[/image]
5. Odin'e dosya seçimini yapmamız gerekiyor, tek paket için :
1. Cooper.ops dosyası seçilir,
2. One package işaretlenir
3. En alttaki One Package butonuna tıklanır, ve tek paket olan .tar uzantılı dosya seçilir (uzantı farklılık gösterebilir)
[image]http://i52.tinypic.com/2dhtefm.png[/image]
Çoklu dosya seçimi için :
1. Cooper.ops seçilir,
2. Boot butonuna basılır ve APBOOT dosyası seçilir
3. Phone butonuna basılır ve MODEM dosyası seçilir
4. PDA butonuna basılır ve CODE dosyası seçilir
5. CSC butonuna basılır ve CSC (multicsc de olabilir adı) seçilir
[image]http://i55.tinypic.com/opu0z9.png[/image]
6. Telefon download mod'a alınır (ses kısma+orta tuş+güç düğmesine basılı tutulur ve sarı downloading yazısı beklenir) ve pc'ye bağlanır.
Bu aşamada odin'de hemen ilk baştaki Com port mapping kısmında sarı olarak bağlantı portu gözükmesi beklenir. İlk kez yapanlarda bir kaç saniye alır ama görünmelidir. Görünmüyorsa odin driver'larını yüklememiş demektir ve işleme başlanmaz! Olmuyorsa telefonu söküp başka bir usb porttan bağlayın.
Sarı renkli bağlantıyı gördükten sonra start'a basılarak işlem başlatılır.
[image]http://i51.tinypic.com/ftoacw.png[/image]
Bu aşamada işlem resmi olarak başlamış durumda. Ortalama 5-6 dakika kadar sürecektir. İşlem esnasında telefon restart edecektir. Odin'de mavi yazılı olarak PASS' işaretini görmedikçe TELEFONU SÖKMEYİN, VEYA OYNAMAYIN. Açık olarak beklesin!
[image]http://i53.tinypic.com/1z730g0.png[/image]
Eğer ki baktınız 7-8 dakika sürdü, o işlem patlamış demektir. Sıkıntıya gerek yok. Telefonu çıkartın ve pilini sökün. 10 dakika bekledikten sonra geri takın, recovery menü'ye girebiliyorsanız wipe cache data ve factory reset yapın, pili tekrar sökün. 5 dakika sonra tekrar takın ve download modda açıp işleme tekrar başlayın.
İşlem bitince telefonu direk söküp çıkartabilirsiniz. Sonrasında fabrika ayarlarına döndürmek kullanım için sağlıklı olacaktır [:'(]
-------
CodeRom v2x-2b'nin Yüklenmesi :<<
 
  • Beğen
Tepkiler: Freddy Krueger


Üst Alt