Etkili Ders Çalışmak İçin Neler Yapmalıyım

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Amaru Shady

Amaru Shady

Üye
Mesela saat 15.00 ders çalışma zamanım ancak arkadaşlar ile sinemaya gidicem programı ertelemelimiyim

- - - Eklendi - - -

Şu ingilizceyi nasıl düzeltirim Sizce nereleri kazana bilirim (şu durumda) Etkili ders nasıl çalışmalıyım Telefon bağımlılığından nasıl kurtulurum Ve düşünceleriniz

Diğer soruları unuttu herkes :)

şimdi dışarıdayim ben dönünce cevap yazarım :)

EroL

EroL

Emekli Yönetici
En etkili ders çalışma yöntemi dersi derste dinlemektir. Derste hayallere dalıp gitmeyi engellemek için ön sıralarda oturmalısın. Olmuyorsa da fazla zorlamayacaksın. Herkes ders çalışsa kim çöpçü olur, kim baca temizleyicisi olur. Sen ne olmak istediğine karar vermelisin önce.

Joker.

Joker.

Üye
    Konu Sahibi
Bende çalışayım :)

- - - Eklendi - - -

Olmuyorsa da fazla zorlamayacaksın. Herkes ders çalışsa kim çöpçü olur, kim baca temizleyicisi olur. Sen ne olmak istediğine karar vermelisin önce.

Olmuyor demedimki sadece yardım istedim.Ben bu sınav için 3-4 sene emek verdim benim ilk aldığım not 330(4 veya 5) sonra 367 aldım (5 sınıfta ilk dershane sınavımdı)Sonra 426 çıkardım 5 te o en güzel sınavlarımdan biriydi taki çalışıp
Bursluluk sınavindan Dpy sınavindan 467(4) alana kadar.
6. Sınıfta Dershanemde 495 le Edirne 1. Si oldum yine aynı senede 3 ve 4. Oldum geçen sene Meb yaptığı (marmara değerlendiriliyor) Edirne 2.si oldum.
Bu seneki puanlarım geçen seneye göre daha yüksek lakin rakip sayısı ve onların yüksek notları beni düşürüyor.
Şimdi bana kalkıp olmuyosa olmuyo diyorsunuz.Kaç sene emek verdim son sene bırak gibi bi şey.

Amaru Shady

Amaru Shady

Üye
Mesela saat 15.00 ders çalışma zamanım ancak arkadaşlar ile sinemaya gidicem programı ertelemelimiyim

- - - Eklendi - - -

Şu ingilizceyi nasıl düzeltirim Sizce nereleri kazana bilirim (şu durumda) Etkili ders nasıl çalışmalıyım Telefon bağımlılığından nasıl kurtulurum Ve düşünceleriniz

Diğer soruları unuttu herkes :)

sinema vb durumlar fazla olmuyorsa sıkıntı olmaz. Dersi ertelemende sakınca yok. Zaten bu çalışma kafada bitiyo, başarmak istiyorsan her türlü olur. Pozitif olmak lazım ama pozitif olunca baştan savma da olmaz :D
Nerden biliyorum bunları? Kendimden.

İngilizce için bir şey söyleyemiyorum. Zira kimi yabancı dile yatkındır kimi değildir, yatkın olanlar da nasıl yapabileceğini bilmeyebilir. Bu da sende bitiyo :D
Telefona gelirsek: telefon kullanmak yerine kitap oku. Nasıl kitaplardan hoşlandığını belirle, kendine bi liste yap ve düzenli bi okuyucu ol. Telefonu tamamen bırak demiyorum, çünkü yaş grubun için bu çok zor, ama azaltabilirsin.

Joker.

Joker.

Üye
    Konu Sahibi

sinema vb durumlar fazla olmuyorsa sıkıntı olmaz. Dersi ertelemende sakınca yok. Zaten bu çalışma kafada bitiyo, başarmak istiyorsan her türlü olur. Pozitif olmak lazım ama pozitif olunca baştan savma da olmaz :D
Nerden biliyorum bunları? Kendimden.

İngilizce için bir şey söyleyemiyorum. Zira kimi yabancı dile yatkındır kimi değildir, yatkın olanlar da nasıl yapabileceğini bilmeyebilir. Bu da sende bitiyo :D
Telefona gelirsek: telefon kullanmak yerine kitap oku. Nasıl kitaplardan hoşlandığını belirle, kendine bi liste yap ve düzenli bi okuyucu ol. Telefonu tamamen bırak demiyorum, çünkü yaş grubun için bu çok zor, ama azaltabilirsin.

HEr gün kitap okuyorum :)

Joker.

Joker.

Üye
    Konu Sahibi
Sağolun yardımcı olduğunuz için .

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...