sıra sıra yazimde insanlarda anlasın
-n8 720p çekerken apple iphone4s 1080p çekiyor burayı anladıysan devam ediyorum
-iphone oyun dışında symbian belleden annadan ve diğer sürümlerden çok daha stabil hızlı ve çok daha güçlü bir internet browsera sahiptir donanım itibariyle tüm symbian (duyurulan ve geçmiş) cihazlardan daha kaliteli bir ses çipine sahipki bu cirrus logic dir 120 desibeldir sesin gücü ve ekranıda sybianlardan yüksektir(gerek çözünürlük gerek derinlik) iki adet anten ve çelik barlardan oluşan bir yapı ve gps performansıda yüksek olan bir cihazdır ! demekki neymiş oyun oynatmak dışında birçok şeyi üstlenmiş bilmem anlıyormusunuz.
-ios un açtığı uygulamalar osuruk şaka ugly meter ha ? ozaman ben bilgisayarla nova3 oynuyorum gareband i mac os de açıyorum keynote ,numbers,viber aklına ne gelirse ekle onları hep bilgisayardan açıyorum heralde ben . bilgili diye geçinen insan öğrenir siz daha ios un osuruk(sizin tabirinizle) programlar açtığını sanıyorsunuz bu çok vahim bir hal bilgini geçinen biri için
-biz arkadaşlarla moskovada her dakika skype yapıyoruz her avrupa ülkesi gibi moskovadada 3g-4g internetin ücreti oldukça düşün ve limitsiz paketler mevcut özellikle megafonda yani neymişşş kullanılıyormuş asıl bir kaç kişiye birlikte soralım isterseniz bellede skypedan videolu konuşulabiliyormu diye cevap ne olacak hayır.. nedenmi ; donanımı yetmiyor nede olsa bir yere kadar teknolojisi en iyisi osuruk türü uygulama açan sistemleri tercih etmek sizin deyiminizle diyorum tabiki.
-haa çözünürlüğü yetmiyor dedim sizde bana şunu demişsiniz programlar için düşük tutuyorlar demeye getirmişsiniz ozaman applr gibi tam 2 katı çözünürlüğe geçsinler ama bunun yerine nokia size eski ekranlarını yutturuyorlar neymiş 41 megapixel ama buyrun184dpp ekranımızı sunuyoruz .
-benim symbianla ios un aynı şekilde çalıştığını sandığımı nerden çıkardınız ? böyle sığ bir düşünce aklıma gelmemişti bile.
-iphoneun fiyatı moskovada 1200 tl dir bana 1200 tlyollarsanız size sıfır kutusu açılmamış apple 32gb 4s yollarım boşuna site yollamanıza gerek yok biz bu işin içindeyiz zaten

şimdi oturun 1200 tl yi dolara çevirin bakalım ne kadar çıkacak.fiyatları kendi sitesinde mevcut kredi kartı ile alabilirsiniz gidip apple storedan alabilirsiniz ;
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
-ben n8 ve 808 mkv oynatmıyormu demişim çok enteresan

yoksa yine kendim yazim kendime cevap atimmi dediniz
-ayrıca n8 808 4gb üstü veri alamıyor fat (eski bir sistem şuan exfat çıktı ) kullanıyor çünkü. apple ise rahatcana toplu flacları ve blurayleri tek hamlede oynatıp veri olarak alabiliyor
-ben birisine cahilmi demişim ? kusura bakmasın

kime demişim ?
-en son cümlenizde niye köpürdünüz ben size güzelcene anlatıyorum olmuyor böyle değerli bilginizi bizede aktarın bizde öğrenelim yapmayın kızmayın hemen
- - - Eklendi - - -
bu arada bir hatırlatma daha yapim 3gs le nokia 808 in ppi oranlarına bakalım
3gs-165 ppi
nokia 808 -184 ppi
iphone 3gs 3 sene önce çıktı nokia808 çıkacak ? bir acayiplik yokmu ?
apple iphone4s in ppi değeri - 330 ppi . pixelleri sayacaksınız diyorum inanmıyorsunuz

s2 de sayılıyordu artık nokia808 de bir pixel bozulursa renkli kalemle boyuyabilirsiniz