Haber Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN 4G Hakkında Konuştu

Sponsorlu Bağlantılar

hikmet366

hikmet366

Üye
    Konu Sahibi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN 4G Hakkında Konuştu
4G ihalesi için geri sayım devam ederken bir son dakika gelişmesi ile proje rafa kaldırıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN; “Buraya gelirken kısa bir brifing aldım. Gündemde 4G ihalesi var. Ama dünya 5G’yi konuşuyor. 4G ile hiç zaman kaybetmeyelim. 2 yıl daha bekleyerek 5G’ye geçelim. Aksi taktirde 4G’ye geçersek Türkiye çöplük haline döner.” diye konuştu.

Alınan bu kararla birlikte Türkiye yine dünya ülkelerini birkaç yıl geriden takip etmeye devam edecek. Hatta iki yıl sonra gündeme getirilmesi planlanan 5G sırasında diğer ülkelerde de daha yeni teknolojilere geçiş yapılabilir. 5G teknolojisini şu anda hali hazırda sunan birçok teknoloji mevcut ve 3G’nin artık günümüzün mobil cihazları için pek de yeterli olmadığı biliniyor.

AYRINTILI ;

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu akşam Ankara'da düzenlenen Türk Telekom'un 175. kuruluş yıldönümü kutlamasına, Eşi Emine Erdoğan ile beraber katıldı.

Ülkemizdeki son dönemindeki popüler konulardan biri olan 4G ihalesine değinen Recep Tayyip Erdoğan, 4G'ye sıcak bakmadığını, 4G yerine biraz daha bekleyip yatırımı 5G için yapmanın mantıklı olduğunu söyledi.

4G yerine 5G'ye yatırım

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Buraya gelirken kısa bir brifing aldım. Gündemde 4G ihalesi var. Ama dünya 5G’yi konuşuyor. 4G’yle hiç zaman kaybetmeyelim. O zaman 3G’de 2 yıl daha sabredersek, 5G’ye geçeriz. Aksi takdirde 4G’ye geçersek Türkiye çöplük haline döner” diye konuştu.

Tabii buraya bir ekleme yapmak da gerekiyor.

4G'ye uygun cihazlarla yenilenecek olan altyapı, 5G teknolojisi kullanılacağı dönemde tekrardan yenilenecek. Zaten 4G'ye geç kalan Türkiye, doğrudan 5G'ye geçiş yapabilir.

Erdoğan'dan rekabeti artırın mesajı

Turgut Özal’ın Türkiye’deki telekomünikasyon sektörünün gelişimi için önemli bir isim olduğunu belirten Erdoğan, telefonla iletişimin imtiyaz halinden çıkmasının Özal döneminde olduğunu söyledi.

2023 hedefleri için de Türk Telekom’un önemli bir destekçi olacağını öngördüğünü kaydeden Erdoğan, “Teknoloji geliştirme konusunda Türk Telekom’un çok daha önde olacağına inanıyoruz. Bu ara rekabet halinde olduğu şirketten geri düşme hali var. Rekabeti artırın” dedi.

Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkanı ne dedi?

Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkanı Mohammed Hariri da, gecenin başında yaptığı kısa konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan’a desteklerinden dolayı teşekkür ederken; Türkiye’ye yatırım yapmayı Hariri ailesi olarak önemsediklerini söyledi. Türk Telekom CEO’su Rami Aslan ise bugüne kadar yaptıkları yatırımları anlatarak, “Yatırıma ayrılan kaynakla 6 bin 500 okul inşa edilebilir, 16 bin kilometre yol yapılabilir, 3 Boğaziçi Köprüsü inşa edilebilirdi” dedi.
4G hizmetleri için Türk Telekom’un altyapısının kullanılacağını kaydeden Aslan, “4G hizmetleri için de hazırız. Ülkeye en güçlü en kaliteli 4G’yi getirme sözü veriyoruz. 4G’de ne kadar hazır olduğumuzu konuşuyoruz günlerdir. Buna bir gösterge olarak GSM şirketimiz Avea Türkiye’de hız rekorunu kırdı. Önümüzdeki yıllarda daha da hızlanarak sözümüzü tutacağız. 5G teknolojisi için de şimdiden çalışmaya başladık. Türk Telekom 2023 hedeflerinin en büyük destekçisidir” diye konuştu. Aslan yeni bir kampanyaya da başladıklarını açıklayarak, “Daha önce hiç internet kullanmayanlara, 2 yıl süreyle bedava internet vereceğiz. Amacımız sayısal farklılığı ortadan kaldırmak” dedi.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Silinen Üye 2480407, mehsevim, abdurrahmancam ve 1 kişi daha

DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
Adam Haklı Ben Daha Aveanın 3Gsinin Hızını Anlayamadım Bile 2G İle Nete Bağlansam Daha İyi Geçerse Bi Tek Turkcell Geçsin Diğerleri 5 10 Sene Geçsin 4G Ye Rezillik Başka Birşey Değil Turkcellin 2G Si Vodafonenin Aveanin 3Gsi Gibi :kop:

• Beğen
Tepkiler: abdurrahmancam
abdurrahmancam

abdurrahmancam

Üye
Avea'nın şehir merkezinde 3G si, böyleyse 4G ye hiç yatırım yapmasın daha iyi yazık.

• Beğen
Tepkiler: DarkredBlue61
DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
Avea'nın şehir merkezinde 3G si, böyleyse 4G ye hiç yatırım yapmasın daha iyi yazık.
Yeminle Rezalet Daha Bimsel Fİlan Var Adamlar Aveanın Altyapısnı Kullanıyor Allah Bilir Onlar NAsıldır Şu 30 Tlyi Harcayayım Direk Turkcelle Uçucam Yapacak Birşey Yok Biraz Kazık Ama Aveada Param İle Rezil Olacağima Daha Dün 2G Den Nete Giremiyordum 3G Yi Açmak ZOrunda Kaldım Sabah 2.Oldu Bu Napıyolarsa Arakdaşlarada Sordum Sabah Net Yoktu Dediler Hadi Sıkıntı Bende Olsa Eyvda Değil Sanki Kablolu İnternette Bakım Var Mübarek Tarih Saati Otomatik Güncellemek İçin Bile Mobil Veri İstiyor Oda Aktif Bir Bağlantı Olması Gerek Eğer O Anda VeriAlişverişi Yok İse Güncellemiyor Nete Bağlanip Şimdi Burdan Söyleyecek Çok Şey Varda Neyse Bir Daha Avea Asla :ah

• Beğen
Tepkiler: abdurrahmancam
Silinen Üye 440290

Silinen Üye 440290

Kapalı Hesap
İki yıl sonra da 6gyi bekleyelim der

• Beğen
Tepkiler: Dark-Evil, Rainesto, nsren ve 5 diğerleri
Silinen Üye 737108

Silinen Üye 737108

Kapalı Hesap
Görmüştüm bunu sonra güldüm geçtim. Herkes anladığı konuda konuşsa keşke lafı geldi aklıma. 4G'ye bugüne kadar yapılan yatırımlar, Ar-Ge çalışmaları var. Bi ton para döktü firmalar bu işler öyle kolay olmuyor malesef ve 5G'nin zaten durumu ortada 5G desteği olan bir telefon duyurusuna da rastlamadım henüz. 2 yıl sonra da 5G herkes tarafından yaygın kullanılan bir teknoloji olmayacak. 6G için de 20 yıldan aşağı gelmez deniyormuş ne kadar doğru bilemem de 4G'ye geçmeye çok az bir süre kalmışken beklemek(ha bi de 2 yıl) tabiki de mantıksız, 3G'nin hızından bugüne kadar memnun kalmadığımı hatırlamıyorum, gerçi kullandığım telefonlar hangi segmentte olursa olsun 3G+ ya da 3.5G gibi teknolojiler barındırıyordu ondan da kaynaklı olabilir memnuniyetim, 4G'de ise Vodafone geçenlerde eski sistemle 60 küsür mbps'yi buldu zaten yakın zamanda ise 1800 MHz ve 2600 MHz frekans bantları 4G ile birleştirilerek, tek test terminaliyle 4G veri yükleme yönünde ulaşılabilecek "en yüksek hız" olan 141.06 Mbps'lik hıza ulaşmış.(Turkcell zaten hazır Avea da bu işin içinde) Uzun lafın kısası normal gelirli bir kullanıcının evdeki interneti bile bu hıza ulaşamamışken mobil segment için büyük bir güç olacaktır bu hız, bu da 5G'yi anlamsız kılıyor. 5G için bi ton para dökülecek ve kullanıcılar 5G hızını anlayamayacak bile çünkü zaten 4G çok hızlı(Youtube'da iki kıytırık videoyu 3G ile de takılmadan HD izlersiniz) Cumhurbaşkanımız madem her işe el atmaya bu kadar meraklı ülkemizdeki genel internet altyapısını ve ücretlendirmeye de bir el atsa süper olur. Bulgaristan'da millet "en kötü internetleri" olan 16 mbps sınırsız internete Türk parası ile 20 TL ödüyorlarken biz 8 mbps sınırsız internete 45-50 tl civarında bir miktar ödüyoruz. Fiber de zaten Türkiye'nin her yerine gelemedi yıl olmuş 2015 hala daha bazı merkez noktalarda Fiber yok. Yani 5G'den daha büyük internet sorunlarımız var, çözülmesi gereken 5G değil, normal evde kullanılan internet.

• Beğen
Tepkiler: Aybin.Kilic, yavuzbey07, oznkrts ve 7 diğerleri
Silinen Üye 440290

Silinen Üye 440290

Kapalı Hesap
Adam Haklı Ben Daha Aveanın 3Gsinin Hızını Anlayamadım Bile 2G İle Nete Bağlansam Daha İyi Geçerse Bi Tek Turkcell Geçsin Diğerleri 5 10 Sene Geçsin 4G Ye Rezillik Başka Birşey Değil Turkcellin 2G Si Vodafonenin Aveanin 3Gsi Gibi :kop:

Vodafone 3G hızı

DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
Vodafone 3G hızı
Ben Bu Testlere İnanmıyorum Maalesef
Görmüştüm bunu sonra güldüm geçtim. Herkes anladığı konuda konuşsa keşke lafı geldi aklıma. 4G'ye bugüne kadar yapılan yatırımlar, Ar-Ge çalışmaları var. Bi ton para döktü firmalar bu işler öyle kolay olmuyor malesef ve 5G'nin zaten durumu ortada 5G desteği olan bir telefon duyurusuna da rastlamadım henüz. 2 yıl sonra da 5G herkes tarafından yaygın kullanılan bir teknoloji olmayacak. 6G için de 20 yıldan aşağı gelmez deniyormuş ne kadar doğru bilemem de 4G'ye geçmeye çok az bir süre kalmışken beklemek(ha bi de 2 yıl) tabiki de mantıksız, 3G'nin hızından bugüne kadar memnun kalmadığımı hatırlamıyorum, gerçi kullandığım telefonlar hangi segmentte olursa olsun 3G+ ya da 3.5G gibi teknolojiler barındırıyordu ondan da kaynaklı olabilir memnuniyetim, 4G'de ise Vodafone geçenlerde eski sistemle 60 küsür mbps'yi buldu zaten yakın zamanda ise 1800 MHz ve 2600 MHz frekans bantları 4G ile birleştirilerek, tek test terminaliyle 4G veri yükleme yönünde ulaşılabilecek "en yüksek hız" olan 141.06 Mbps'lik hıza ulaşmış.(Turkcell zaten hazır Avea da bu işin içinde) Uzun lafın kısası normal gelirli bir kullanıcının evdeki interneti bile bu hıza ulaşamamışken mobil segment için büyük bir güç olacaktır bu hız, bu da 5G'yi anlamsız kılıyor. 5G için bi ton para dökülecek ve kullanıcılar 5G hızını anlayamayacak bile çünkü zaten 4G çok hızlı(Youtube'da iki kıytırık videoyu 3G ile de takılmadan HD izlersiniz) Cumhurbaşkanımız madem her işe el atmaya bu kadar meraklı ülkemizdeki genel internet altyapısını ve ücretlendirmeye de bir el atsa süper olur. Bulgaristan'da millet "en kötü internetleri" olan 16 mbps sınırsız internete Türk parası ile 20 TL ödüyorlarken biz 8 mbps sınırsız internete 45-50 tl civarında bir miktar ödüyoruz. Fiber de zaten Türkiye'nin her yerine gelemedi yıl olmuş 2015 hala daha bazı merkez noktalarda Fiber yok. Yani 5G'den daha büyük internet sorunlarımız var, çözülmesi gereken 5G değil, normal evde kullanılan internet.
Bu Söylediklerinde Haklı Olabilirsin Fakat İnternet Fiyatları Düşecek Dediler Şahsen Ben Uydunet Kullanıyorum Memnunumda Kesintide OlmuyoR Adamlar 60 Mbpsye Kadar Hız Verebiliyorlar Ha Yabancılarda Öyle Böyle Diyebilirsin Eyvallah Ama Onlardaki İmkanlar İle Bizim İmkanlarımız Bir Değil Onlarda İnternet Bedava İse Yemek 5 10 Kati Fiyati :lac: Yani Oraya Gidip Görsen Gelir Türkiyedeki Yolları Altyapıyı Öpersin :worshippy: Adamlar 5Gyi Getirsede Nasıl Şu anda 100 Kişiden 10u 3Gyi Kullanıyorsa Ki Geri Kalanı Ya Cihazi Desteklemiyor Yada Şarjın Gitmesinden Dlayı Kullanmaıyor Tamam Olsun Fakat Kaç Kişi Kullanacak ? 10 Kişiden 10 U Gelince Hız Testi Yapar Diğer 90 Kişinin Bile Cihazi Desteklemiyordur Bile o Yüzden Oturduğumuz Yerde Bazı Şeyler Kolay Görünüyor Avea Daha 2Gde Sorun Yaşatiyor İnternete Giremiyorken 4G De Napıcak? Buna En Basit Örnek Bir Ara Patates FiyatlarıArtmişti Adamlar Bilmem Hangi İlde Mağarada Bilmem Kaç Ton Patates Stoklamiş Niye Patates Kalmasın Pahalnsın 1 TLye Satarken 10 Tlye Satayım Kar Edeyim Diye Sonra Devlet Yurtdişindan Patates İthal Etti Noldu Bu Sefer Patates 10 Tl İken 5 Tlye Düştü Yani Demem O Ki Kullanıyoruz Ne Uzucudurki Hala 4Gye Hazır Değiliz Turkcell Hakkından Gelir Zira Adamlar Rekor Kırıp 800 Kusur Mbye Çıktı 3G Hızında Diğer Oparatörlere Bak Birde Adam 1 Mb İndirme Yapsa Sevinçten Deliye Dönüyor

messevim

messevim

Üye
Bu yazı baştan sona erdoğan düşmanlığı kokuyor. Sizin meseleniz 4G veya 5G değil. Sadece Erdoğan.

• Beğen
Tepkiler: kartal2378, Silinen Üye 2480407, avast ve 4 diğerleri
nanotex

nanotex

Üye
  • Beğen
Tepkiler: DarkredBlue61 ve Silinen Üye 440290
maydinmaydin

maydinmaydin

Üye
Sanki şuanda 3G konusunda dünya ile aynı seviyedemiyiz! Adam son derece haklı. İki sene dişimizi sıkalım direk 5G'ye geçelim. Daha 3G'yi bile verimli kullanamıyorken haybeden 4G için zaman kaybetmeye ne gerek var? Birinin bunları düşünmesi gerekiyor. Yoksa telekominikasyon şirkletleri ne verirse onu yeriz. Adamlar paradan başka bişey bilmiyor. Wolkman'den sonra direk Mp3 player çıkaramazlar mıydı? Ama orda CDWolkman'leri çıkardılar. USB'ye geçmeden CD'nin ekmeğini de yediler. Milletin elinde bir sürü Cd çalar wolkman kaldı öylece. Devletin bu konularda da akıl yürütmesi gerekiyor.

• Beğen
Tepkiler: kartal2378, dragonmhmt ve AHKE
0MG90

0MG90

Üye
Konu parti kavgasına dönecek az kaldı

AHKE

AHKE

Üye
2 senede geçilecekse olur da 5 sene flan surerse 4g ye gecilmesi mantıklı olacak

0MG90

0MG90

Üye
5G destekli cihaz mı var neyin kafasını yaşıyorsunuz anlamıyorum
Bu adam dedi diye gelmeyecek mi yani?
Bu da benden Turkcell 3G

• Beğen
Tepkiler: H.TOGAN ve Furkan Emekli
sLeepLe

sLeepLe

Üye
5g yi 2 sene beklersek adamlar 6g ye geçecek yine geri kalıcaz bence 4g kurulup adam akıllı bir düzene oturtulmalı peşine 5g için adımlar atılmalı hızlı davranılırsa diğer ülkelere yetişilebilir

DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
2 senede geçilecekse olur da 5 sene flan surerse 4g ye gecilmesi mantıklı olacak
5 Sene Sürmez Nokia Çoktan 5G Testlerine BaşlamiştiBile Bu Yıl Başlarında Belkide Bu Yıl Sonunda 5Gli Cihazlar Çıkartırlar Sonuçta Bir Çipe Bakıyor Birde Antene :D

• Beğen
Tepkiler: AHKE
0MG90

0MG90

Üye
5 Sene Sürmez Nokia Çoktan 5G Testlerine BaşlamiştiBile Bu Yıl Başlarında Belkide Bu Yıl Sonunda 5Gli Cihazlar Çıkartırlar Sonuçta Bir Çipe Bakıyor Birde Antene :D
Madem bir çip bir antene bakıyor bizde 4G'ye geçelim hemen?

• Beğen
Tepkiler: sLeepLe

Üst Alt