arkadaşlar bir bakarmısın.yardımınız lazım

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
selly1310

selly1310

Üye
    Konu Sahibi
arkadaşlar bir bakarmısın.yardımınız lazım
İyi akşamlar arkadaşlar,

Arkadaşlar kardeşim bana bir iphone getirdi.Kendisi almanyada taksici ve iphonu takside buldu.Kaybeden adam amerikalı .Ondan dolayı geri verme gibi bir imkanı olmadı.
Telefonu bana verdi kullanayım diye.İşte sorunda bu

1.Telefonu imei kaydı yaptırcam burda sorun yok.
2.telefonda simlock var.Ben bu durumda telefonun menüsüne ulaşamıyorum galiba(galiba yazdım cünkü telefonun şarzı bitmiş ondan dolayı tam emin degilim,ama kardeşim menüye ulaşamadıgını söylerdi).Peki ben durumda ne yapıcam?
3. ben bu iphonun sim kilidini kendim pc aracıgıyla kırabilirmiyim yoksa illaki telefoncuya mo götürcem.İnternete okudum,jailbreak ,geve v.s yöntemler var.geve icin bir ücret ödemem gerekiyor.Kendim bu hic bir ücret ödemeden kırabilirmiyim.Menüye sim kart olmadan ve simkilit olan bir iphone nasıl ulaşırım.

4.diyelim ki ben iphonn simkilitini kırdım güncelleme elan yapınca yine kitlenme felan olurmu.yada firma ayarlarına geri yükle de.

tel: iphone4 32 gb
country code : usa
software: 4.0.2

şimdiden yardımlarınız icin teşekkür ederim.bu aradda hayırlı ramazanlar

Epple

Epple

Üye
Sanirim konuyu daha once de acmistin ve o konuya da cevabini yazmistim sorularinin. Herneyse. Telefon sim kilitli ise telefonu acar kullanirsin. Ama sim kart takamazsin. Yani sim kart uzerinden islemlerini -mesaj, arama- vs yapamazsin. Unlock konusunu tam bilmiyorum ama telefoncular filan direk oradaki gsm operatoruyle iletisime gecip sim kilidini kaldirabiliyorlar. Veya gevey alip kullanabilirsin. Bi kac yerde gormustum adam kendi direk gsm firmasina mail atmis bikac gun sonra unlock etmisler ama. Tam bilmiyorum acikcasi son yontem ne kadar dogru. Direk guncellersen sim kilitli olur tekrar buyuk ihtimal ama basband yukseltmeden surum yukseltme yollari var.

selly1310

selly1310

Üye
    Konu Sahibi
sim kilikt ile unlock aynı şey degilmi.simlock benim bildigim telefonu türkcellden aldıysan bu telefonu sırf o hat ile kullana bilirsin.peki unlock nedir?

Epple

Epple

Üye
Sim kilit evet sadece aldigin operatorun som karti ile kullanabilme durumudur. Unlock ise bu durumun kaldirilmasi. Sim kilitsiz hale getirilmesi yani

selly1310

selly1310

Üye
    Konu Sahibi
peki unlock yapınca telefon kapanırmı birdaha ve telefona güncelleme gelince yapabilirmiyim yada versiyon yükselte bilirmiyim?Birde bu unlock olan işlemi ben kendim yapabilirmiyim.internette gevey kartı armış.bunu almam mecburimi.birde evet bu işlemi sen kendin yapabilirsin diyorsan bunun icin bana ne lazım.Kablo v.s veya tam anlatım var mı bu konu hakkında.ama dogru anladım dimi.simkilik olan iphone'nun menüsüne ulaşabiliyorum?dogru anladım seni yani.peki kardeşim o zaman niye ulaşamadı menü bölümüne?kusura bakma böyle cok fazla soru soruyorum diye.

Epple

Epple

Üye
Acikcasi unlock konusunda cok bilgim yok. Yanlis bilgilendirmek de istemiyorum. Unlock yapan telefoncular direkt sim kilidi olan gsm operatöru ile baglantiya geciyo diye biliyorum. Senin evde yapabilecegin tek sey bazi arkadaslarin yaptigi gibi gsm sirketine mail atmak. Kesin garanti vermiyorum ama yapana rastladim.

Yani sim kilitliyse, sim takmazsan acarsin telefonu benim bildigim. Ama arkadaslar da biliyosa yazsinlar yanlisim olabilir.

selly1310

selly1310

Üye
    Konu Sahibi
inşallah başka bir arkadaş daha bakar hayrına bu konuya

Epple

Epple

Üye
Ama evde kendi imkanlarinda dedigimden baska yolu yok

selly1310

selly1310

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşlar şimdi usb kablo aldım ve şarz ettim telefonu.Durum şu.dil, Ülke,Konumservisleri,wifi agları ve iphone etkileştir geliyorum sonra Activation failed ve TRY AGAİN diye yazıyor.Tabi bu işlemi hepsini sim kartı olmadan yaptım.

Menüye bir şekilde girdim. 112 ara ve kapama tuşuna5 saniye basma yöntemiyle.

sürüm:5.1.1 (9B206)
Modem Firmware 04.12.01

Şimdi ben bu telefonu türkiye kullanımına nasıl acıcam.Yani unlock nasıl yapıcam?Lütfen yardımcı olun.

Yine söylemekte fayda var herhalde.Bu işlemleri ve bilgilerin hepsini sim kartı olmadan yaptım ve ögrenmdim.

Epple

Epple

Üye
Hala unlock nasil yapilir diyosun. Okusaydin keske bi ustteki yazdigimi :S

selly1310

selly1310

Üye
    Konu Sahibi
evet unlock olmazmı veya donwgrade

gogis

gogis

Üye
sen o telefonu sat bence

Epple

Epple

Üye
evet unlock olmazmı veya donwgrade

Kardesim. Sen ne dediginin farkindasin demi :D okusana yazdigimi hala unlock olmaz mi diyosun. Bu arada downgrade nerden cikti? Duydugun tum terimleri unlockla ilgili saniyosun sanirim :kıskıs:

selly1310

selly1310

Üye
    Konu Sahibi
Kardesim. Sen ne dediginin farkindasin demi :D okusana yazdigimi hala unlock olmaz mi diyosun. Bu arada downgrade nerden cikti? Duydugun tum terimleri unlockla ilgili saniyosun sanirim :kıskıs:

ya kardeşim sürümünü düşürüp sonra unlock yapmak isitoyrum.sürüm en son sürüm ve bunun benim okudugum kadar unlock yokmuş şu an.ne yazdıgımdan haberim var .sen rahat ol

Epple

Epple

Üye
Shsh kaydi almadiysan downgrade yapamazsin.

selly1310

selly1310

Üye
    Konu Sahibi
varsa müşterisi 550 tl son fiyat satılıktır

selly1310

selly1310

Üye
    Konu Sahibi
telefon 500 tl oldu ilan verdim bakın isterseniz

ByRamCho

Üye
bilen varsa cevaplasın arkadaşlar

emreilhans

emreilhans

Üye
Param olsa alirdim.

abandonware

abandonware

Üye
kul hakkı olmazmı şimdi :hmmm

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt