Arkadaşlar ben de dayanamayıp yükleyenlerdenim. Kısaca izlenimlerimi ve sıkıntılarımı paylaşayım..
Artı yönler:
1- Sistem çok sabil ve hızlı
2- Web tarayıcısı cük olmuş diyemesem de eskisine göre çok daha iyi
3- Geçiş efektleri ve tema efektleri çok stabil ve hızlı
4- Yüklemeler gayet hızlı, pr 1.2 de kimi yerlerde kasan oyunlar çok akıcı bu sürümle birlikte
5- Dikey klavye biraz küçük gibi görünsede işlevi tartışılmaz. Türkçesi çıkınca tadından yenmez..
6- Tema ikonları güzel gözüküyor. Daha oval bir tasarım tercih edilmiş.
7- Sosyal ağlar uygulaması yeni bir sürümle geliyor. Eski sürüme göre daha hızlı olduğunu söylemem mümkün..
Sıkıntı yaşadığım konular:
1- Herkeste olduğu gibi bende de rehberdeki kişilerin isimlerinin aramalarda ve mesaj bildirimlerinde görünmemesi sorunu var. (Numaraların başına tek tek +9 yazmak gerekiyor düzeltmek için) Gerçi bu bir kusur sayılmamalı. Sonuççta Çince versiyon kullanıyoruz. Türkçe Sürüm çıkınca düzelecektir
2- Yine yazılımın Çince olmasından kaynaklandığını düşündüğüm bir sorun: Misal olarak 21:44 de bir mesaj yolladık ve iletim raporumuzu da aynı saatte aldık. Telefon saati 21.44 olmasına rağmen sistem mesajın yollandığı saati 20.44 olarak göstermekte.
3- Ovi store'da çin varyantı olduğu için önceden indirmiş olduğumuz çoğu uygulama gözükmemekte. (Örneğin: Kanal D, Cnn Türk web tv uygulamaları)
4- Bundan evvelki hiçbir sürümde donma ya da reset atma gibi sorunlar hiç yaşamamama rağmen bugün, anna ile gün içinde 3 defa donma ve reset atma sorunu yaşadım. Sebebini bilmiyorum.
5- Midnight temaları dışında tema yok yazılımın içinde. Kendimiz elle orijinal temalara sahip isek yüklemek durumundayız..
Evet arkadaşlar aklıma gelen madde başları bunlar.
Tavsiye eder misiniz derseniz eğer, risk almak istemeyenler bence Türkçe versiyonu beklesinler. Sonra hayal kırıklığına uğramaktan iyidir. Ufak tefek eksiklikler doğuyor bahsettiğim gibi..
Ama eğer bu sıkıntıları dert etmem illa bakıp kullanırım diyorsanız bakınız arkadaşlar. Eski sürümlere göre farkı mutlaka hissedeceksiniz ve telefonu kullanırken çok daha büyük keyif alacaksınız..
Konuyla ilgili soru sormak isteyen arkadaşlar her şekilde bana ulaşabilirler. Elimden geldikçe yardımcı olacağım.
Herkese saygılarımı sunuyorum. Kolay gelsin...