6280-w810i-w900i

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

zoom

Üye
    Konu Sahibi
6280-w810i-w900i
Evet arkadaşlar 2 sene olacak ben daha telefon alamadım biliyorsunuz

Ama sanırım alacam artık Çünkü almanyaya gitmek gibi bir durum var alabilirsem ancak oradan alabileceğim için ucuza oradan bir telefon alacam.

Ama yine kararsız kaldım

6280;
-Ekranı güzel çözünürlükte yüksek boyutuda
-Kamerasını bilmiyorum ama kötü gibi
-mp3 kalitesi nasıl onuda bilmiyorum
-Video süper diye biliyorum

w810i;
-Kamerası güzel bunu biliyorum
-Mp3 üde iyi megabass delan ama ses nekadar veriyor dışarıya onu bilmiyorum yüksek mi az mı?
-Video su nasıl bilmiyorum w800i gibi mi ??
-Birde bu telefonun hızı w800i den az mış o yüzden takılmalar varmış galiba ama tam bilmiyorum bir tane video izledim w810i ile ilgili telefon açılırken ki o s.e. logosu yani animasyon takılarak oynuyordu artık bilemiycem ama eğer takılıyorsa kullanımdada benim için hiç bir değeri kalmaz.

w900i;
-Kamerası güzel
-ses te güzel
-ekranda güzel
-ama telefon çok büyük

S.E. lerin kamerası otofokuslu makro lu felan bu beni biraz cezbediyor aynı zamanda megabass ta gzüel birşey miş hiç tatmadım ama öyle duydum.

Ancak benim eskiden sahip olduğum 7650 bile bana göre iyi foto çekiyordu VGA oalrak ancak ben onla bile foto çok çekmiyordum acaba bu s.e. lerden birini alsam o digital foto makinası gibi özellikleri olan kamera beni habire foto çekmeye teşvik eder mi bilemiycem.

Çok kararsızım hangisini alacağımı bilemiyorum

Siz neyi önerirsiniz yine size soruyorum

free

free

Üye
sanada yazayım 6280 kızak mekanizmasını iyi incele bir kere

w900 en iyisi ama çok pahalı telefon

w810 videosu dışında ideal gibi

zoom

Üye
    Konu Sahibi
6280 biraz daha ağır basıyor çünkü hem ucuz hem şık hemde idare edilebilecek bir telefon ancak bir kaç şey takıldı aklım bu telefonla ilgili.Kamerası 6630 dan bile kötü demiş birisi okadar kötü mü gerçekten birde uçuş modu var mı ve pili nekadar gidiyor ??

Ayrıca kızak sisteminde ne oalbilir ki incele dedin ??

W810i dede takılmalar oluyor galiba bir bilgin var mı??

Gokhan43

Gokhan43

Üye
6270'de Hatsız Mod yok , 6280'de de büyük ihtimal yoktur.

zoom

Üye
    Konu Sahibi
valla kusursuz bir telefon yokki hiç insan kararsız kalıyor w810i daha mantıklı ozaman ama oda pahalı ve w800i ye göre yavaş mış

ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
Evet, yavaş fakat yavaşlık fazla hissedilmez..

BOSCH

BOSCH

Üye
Kesinlikle 6280 derim
Yaptığım ve doğru elden edindiğim geniş bilgiler ışığında
belirtmeliyim ki:
6280 2 MP kamerası oldukça başarılı (w810 veya w900 e göre)
6280 640x480 formatındaki videosu w810 ve w900 ü almama nedenleri arasında
Birazdan 6280 le çekilmiş bir 3gp videosu sunacağım
6280 de MP4 video kaydı yok
ama 3gp si aynı MP4 kalitesinde (ha mp4 ha 3gp ben fark göremedim)
6280 gece çekimlerinde de oldukça başarılı (w810 ve w900 grenli çekerken 6280 de gren yok. Nokia bu konuda usta)

w810i ve w900i de gayet hoş ve güzel telefonlar. Fakat kameraları süper ışıklı ortam haricinde hep grenli (şahsi yorumum değil bizzat tanıklık ettim)

6280 sım kartsız çalışma özelliğine sahip ve dolayısıyla uçuş modu imkanı sunuyor.
kaliteli mp3 çaları ve radiosu mevcut. 6 MB dahili hafızası kötü olsada hafıza 2 GB a kadar arttırılabiliniyor
yanında 64 MB miniSD kart veriliyor.
DİKKAT !
Türkiye de şuanda satışa sunulan 6280 leri eğer üzerinde "3" logosu varsa (kasanın sağ alt tarafında/veya farklı yerde de olabiliyor) KESİNLİKLE SATIN ALMAYIN derim
Çünkü vodafone gibi (vodafone bir örnektir asıl adı "3") bir firmanın kullanıcılarına dağıtmak isteyipde arızalı (kızak problemi bu yüzden) / defolu mallarıdır.
Bu defolu mallar Türkiyede satışa sunulmuştur. (nokia nasıl izin verdi orası muamma)
Orjinal nokia 6280 lerde bu kızak sorunu mevcut değildir.
(bu bilgiler araştırmalar sonucunda elde edilmiş olup şahsi görüşüm değildirler)

zoom

Üye
    Konu Sahibi
valla az önce n70 dedim şimdi 6280 e dödüm

Uçuş modu olduğundan eminsin öyle değil mi arkadaşım
6280 nasıl w800i den fealn daha iyi çekiyor bana sonyericsson un kameraları daha iyi gibi geldi.
Birde 6280 de mp4 kayıt var sitesinde yazıyor nokia nın dahili hafızada 70 küsür MB diye biliyorum.
Mp3 player ını test ettin mi hiç yada kullananların yorumunu aldın mı?S.E. deki megabass benim biraz ilgimi çekiyor hiç öyle dinlemedim ama süper diyor herkes.N70 inde sanırım mp3 player güzelmiş eğer 6280 ninkide öyle ise güzel.Birde mp3 player olarak özel bir menü var mı yoksa galeriden mi dinleniyor ??

Gokhan43

Gokhan43

Üye
Medya Klasöründe Müzik Çaları var

BOSCH

BOSCH

Üye
<div class='quotetop'>(zoom &#064; Apr 7 2006, 04&#58;58 PM) [post=311293]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
valla az önce n70 dedim şimdi 6280 e dödüm

Uçuş modu olduğundan eminsin öyle değil mi arkadaşım
6280 nasıl w800i den fealn daha iyi çekiyor bana sonyericsson un kameraları daha iyi gibi geldi.
Birde 6280 de mp4 kayıt var sitesinde yazıyor nokia nın dahili hafızada 70 küsür MB diye biliyorum.
Mp3 player ını test ettin mi hiç yada kullananların yorumunu aldın mı?S.E. deki megabass benim biraz ilgimi çekiyor hiç öyle dinlemedim ama süper diyor herkes.N70 inde sanırım mp3 player güzelmiş eğer 6280 ninkide öyle ise güzel.Birde mp3 player olarak özel bir menü var mı yoksa galeriden mi dinleniyor ??
[/b][/quote]
Hatalı bilgilere sahipsin. Sanırım dikkatsizliğinden kaynaklanıyor.
nokia 6280 de mp4 video kaydı bulunmuyor.
Sadece mp4 video oynatabiliyor.
Kayıt ile oynatma arasında fark var.
6280 sadece 3gp formatında video kaydı yapabiliyor ki en fazla 640x480 şeklinde
Şimdi gelelim 6280 hafıza sorununa
6280 nin dahili hafızası malesef 6 MB dır.
yanında 64 MB hafıza kartı verdikleri için nokia sitesinde 70 MB diye yazıyor
6280 nin mp3 çaları yeteri kadar güzel. gayet güçlü bir ses çıkışa sahip. ama s.e. daha iyi bu kesin.
Ayrıca 6280 de özel bir menü olarak uçuş modu yok. sadece sim kartı çıkartarak uçuş modu özelliğine ulaşabiliyorsun
yani sim kartı takmadan kamerada dahil her özelliğe erilişebiliniyor.
eğer mp3 için alacaksan s.e. derim ama video ve ekran kalitesi içinse 6280 derim. N70 ise arada kalıyor şahsen tercih etmiyorum.

ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
W800 ve W810 süper ışıklı ortamda güzel fotoğraf çekiyor demek. Buyur sana fazla ışık olmayan bir ortam ve kameraların kaliteleri..

W800

6280

Demek 6280 gece çok güzel foroğraf çekiyor .. Açıkçası ben bir başarı göremedim.. Gökhan kardeşimizin K750i ile gece çektiği fotoğraf bile daha iyi diyebilirim..

6280 gece çekimi:

zoom

Üye
    Konu Sahibi
Herkes başka birşey diyor kafam karıştı iyi mi kamerası kötü mü ??

Sonuç olarak profesyonel foto çekmeyecem bana 7650 nin kamerası bile yetiyordu 6280 in kide yeter sanırım

Gokhan43

Gokhan43

Üye
Görüldüğü üzere 6280&#39;de gren dolu

BOSCH

BOSCH

Üye
<div class='quotetop'>(ChavRash &#064; Apr 7 2006, 05&#58;58 PM) [post=311320]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
W800 ve W810 süper ışıklı ortamda güzel fotoğraf çekiyor demek. Buyur sana fazla ışık olmayan bir ortam ve kameraların kaliteleri..

W800

6280

Demek 6280 gece çok güzel foroğraf çekiyor .. Açıkçası ben bir başarı göremedim.. Gökhan kardeşimizin K750i ile gece çektiği fotoğraf bile daha iyi diyebilirim..

6280 gece çekimi:

[/b][/quote]
Bu tür tartışmaları forumda çok görüyorum. Amaç tartışmak değildir.
şahsen ben kendim çektim 6280 ile yukarıdaki son resimdeki durum bana pek gerçekci gelmedi
6280 ışıksız ortamda süper çekiyor demek zaten mantıksızlıktır ki hiç bir cep telefonun zifiri karanlıkta süper çekmez daha teknoloji o kadar gelişmedi.
Başkalarının fotolarını sunmadan eline alıp çekerseniz farkı daha iyi görürsünüz.
başka bir yerde de yazmıştım ama tekrar yazayım
6280 foto kalitesi nokia kalitesinde oldukça başarılıdır. s-e malesef grenli çekmekte başarılıdır. ama s-e ninde nokia yı geçtiği durumlar vardır bizzat yaşadım. ışığa aşık s-e ışık varsa s-e nin gücü var ama ışık yoksa s-e de yok gren çok
ayrıca buraya yazdığım bilgilendirmek amaçlı
tekrardan yazıp polemiğe girmem
çünkü hep uygunsuzluk doğuyor

ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
<div class='quotetop'>(zoom &#064; Apr 7 2006, 06&#58;01 PM) [post=311321]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>

Sonuç olarak profesyonel foto çekmeyecem bana 7650 nin kamerası bile yetiyordu 6280 in kide yeter sanırım
[/b][/quote]

Şöyle diyelim;

6280&#39;in kamerası, Sony Ericsson W800i W810i ve hatta K750i&#39;nin yanında açıkça görüldüğü üzere gren dolu yani kötüdür. Arkadaş gren olayını sanırım 6280 için söyleyecekti galiba; dili sürçmüş olmalı ki Sony Ericsson&#39;un telefonlarının kameraları için kullandı. Gayet yerinde olmayan ve yanlış bir gözlemdir, bahsi bile yapılamaz. W800&#39;ün çektiği resimlerin hangisinde gren gördünüz? Şayet ben görmedim.. Ama 6280&#39;in çektiği fotoğraflara bu ilk bakışımdır ki bir daha bakmaya içim el vermiyor..

Yanlış bilgi vermeyelim. Üyeleri yanıltmanın kimseye bir getirisi yoktur, ama yanlış bilşgilere inanan üyelerin gideri çok olacaktır&#33;

Ayrıca, ben W800&#39;ün video kalitesini hiç görmedim. Elinde olan bir arkadaş paylaşırsa memnun oluruz..

zoom

Üye
    Konu Sahibi
Video çözünürlüğü: 640x480 (VGA), 352x288, 176x144, 128x96
Video dosya formatı: .3gp, .mp4

diyor

birde

Entegre video player : 3GPP, H.263 video, MPEG-4, ve AMR

diyor demekki mp4 de çekiyor ?

BOSCH

BOSCH

Üye
<div class='quotetop'>(ChavRash &#064; Apr 7 2006, 06&#58;08 PM) [post=311327]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
<div class='quotetop'>(zoom &#064; Apr 7 2006, 06&#58;01 PM) [post=311321]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>

[/b][/quote]

Şöyle diyelim;

6280&#39;in kamerası, Sony Ericsson W800i W810i ve hatta K750i&#39;nin yanında açıkça görüldüğü üzere gren dolu yani kötüdür. Arkadaş gren olayını sanırım 6280 için söyleyecekti galiba; dili sürçmüş olmalı ki Sony Ericsson&#39;un telefonlarının kameraları için kullandı. Gayet yerinde olmayan ve yanlış bir gözlemdir, bahsi bile yapılamaz. W800&#39;ün çektiği resimlerin hangisinde gren gördünüz? Şayet ben görmedim.. Ama 6280&#39;in çektiği fotoğraflara bu ilk bakışımdır ki bir daha bakmaya içim el vermiyor..

Yanlış bilgi vermeyelim. Üyeleri yanıltmanın kimseye bir getirisi yoktur, ama yanlış bilşgilere inanan üyelerin gideri çok olacaktır&#33;

Ayrıca, ben W800&#39;ün video kalitesini hiç görmedim. Elinde olan bir arkadaş paylaşırsa memnun oluruz..
[/b][/quote]
senin dediğin gibi olsun
yanlışıda doğruyuda sen belirlemişsin nasılsa bize laf düşmüyor hadi kolay gelsin sana
6280 le önce bir koklaş al eline ondan sonra yap yorumunu
ve bilgiyi helede doğru bilgiyi doğrusuzlaştırmaksa doğru bilgi vermek öle olsun

BOSCH

BOSCH

Üye
<div class='quotetop'>(zoom &#064; Apr 7 2006, 06&#58;09 PM) [post=311328]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
Video çözünürlüğü: 640x480 (VGA), 352x288, 176x144, 128x96
Video dosya formatı: .3gp, .mp4

diyor

birde

Entegre video player : 3GPP, H.263 video, MPEG-4, ve AMR

diyor demekki mp4 de çekiyor ?
[/b][/quote]
güzel kardeşim yedin bitirdin beni bugün yaw
mp4 kayıt değil mp4 oynatabiliyor
entegre video player demek entegre video oynatıcı demek
3gp video kaydı yapıyor ama mp4 kadar kaliteli
şu linki incele :
http://www.maxicep.com/forums/index.php?showtopic=32294
bu linkte sana videosunuda verdim

ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
<div class='quotetop'>(BOSCH &#064; Apr 7 2006, 06&#58;07 PM) [post=311326]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
6280 ışıksız ortamda süper çekiyor demek zaten mantıksızlıktır ki hiç bir cep telefonun zifiri karanlıkta süper çekmez daha teknoloji o kadar gelişmedi.

6280 foto kalitesi nokia kalitesinde oldukça başarılıdır. s-e malesef grenli çekmekte başarılıdır. ama s-e ninde nokia yı geçtiği durumlar vardır bizzat yaşadım. ışığa aşık s-e ışık varsa s-e nin gücü var ama ışık yoksa s-e de yok gren çok
[/b][/quote]

<div class='quotetop'>(BOSCH &#064; Apr 7 2006, 04&#58;27 PM) [post=311258]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
6280 gece çekimlerinde de oldukça başarılı (w810 ve w900 grenli çekerken 6280 de gren yok. Nokia bu konuda usta)
[/b][/quote]

Dediklerin bir birini hiç karşılamıyor arkadaşım. Davul bile dengi dengine ötüyor...

Bir de galiba senin gözler bozuk, grenleri yanlış fotoğraflarda görüyorsun..

--------

Yanlışı doğruyu ben belirlemedim sen Sony Ericsson&#39;un çektiği fotoğraflarda çok gren olduğunu söyledin, ben sana doğruyu gösterdim, fotoğraflardanda görüldüğü üzere de SE&#39;de gren var ama yok gibi.. 6280&#39;de gren yüzünden foto zor görüküyor..

Gokhan43

Gokhan43

Üye
BOSCH dostum kaç aydır K750i*W800i kullanıyorum ve dediğin kadar gren vs. yok , sanırım biraz abarttın çünkü bu telefonlar ( K750i/W800i ) her ne olursa olsun havada karada şuana kadar çıkan tüm 2 MP Nokialardan ÜSTÜN..&#33;

Kısaca şuanda Nokia&#39;nın 2 MP telefonlarından K750/W800i&#39;yi geçen yok fotograf konusunda

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt