Daha tanıtımı bile yapılmamış bir telefon olan Iphone 5s hakkında bişey diyemem Iphone 5'e göre yorum yapmam gerekirse iki telefon da seni çok mutlu eder o kesin. Ama bazı şeyleri açayım Ios iyidir hoştur ama Iphone'un bu yorumlardaki üstünlüğü biraz da marka prestijinden olsa gerek. Mesela Ben olsam Galaxy S4 mini alırım. Sebeplerine gelirsek Iphone hiçbir dönemde fiyatını kesinlikle haketmeyen bir telefondur en azından ülkemizdeki fiyatlara göre, bu yüzden de Iphone kullanıcıların büyük bir çoğunluğu kesinlikle bilinçsiz tüketicidir Cem Yılmaz'ın da dediği gibi elinde uzaya çıkabilcek teknoloji varken fotoğraf çekmeyi bile beceremeyenler var en basitinden. Telefonda tek yaptığı sadece radyo dinlemek ve fotoğraf çekmek olan bir adamın kalkıp da iphone aldıktan sonra o kadar para verdik e bunda radyo yok demesi gibi şeyler oluyor. Herneyse konudan sapmayalım telefonu alıcak arkadaşın herşeyden önce önceliklerini iyi belirlemesi lazım ancak sakın "almışken iyisini alalım iyisi de en pahalısıdır" gafletine de düşmeyin. Şimdi gelelim ben olsam neden S4 mini alırım dediğime bence Anroid işletim sistemi özellik bakımından Ios'tan çok daha yetenekli gerek widgetlar olsun tasarım olsun geliştirilebilirlik olsun gerçekten beni etkileyen kısımları var, ben Android 4.0'dan beri severim bu sistemi zaten tabletimde de kullanırım. Ios işletim sisteminin de çoğu sürümünü denemişimdir kurcalamışımdır malum Iphone kullanmayan arkadaşı yok kimsenin

Ios güzel bir sistem ama aşırı sade en son Ios 7'de biraz güzelleşmeler gördüm gibi onun öncesi hep kendini tekrar eden bir sistem stabilite konusunda iyidir eyvallah ama hiçkimse de Android'in berbat bir stabilitesi olduğunu söylemesin iyi bir donanımla Android de emin olun çok fazla stabilite gösteriyor. S4 Mini'de 1.7 ghz gibi yüksek sayılabilecek bir saat hızında çift çekirdek işlemci bulunuyor ki bu Android için çok güzel bir rakam, Adreno 305 gibi de gayet yerinde bir GPU'su var ki düşük modeli olan Adreno 220 ile bile marketteki oyunların %80'ini belki de daha fazlasını sorunsuz bir biçimde oynayabiliyorsunuz. Ön kamerası 1.9 mp ki bu da görüntülü görüşme için fazlasıyla iyi Samsung kamera konusunda da iyidir 8 mp autofocuslu kamerası gayet iyidir. Ekran kalitesine gelirsek de boyutu çözünürlüğü iyi bunun kanıtı da zaten 256 ppi piksel yoğunluğu değeridir tabi Super Amoled ekranı da yazmama gerek yok. Iphone'da ciddi bir Bluetooth sıkıntısı var çektiğin fotoğrafı arkadaşına atamıyorsun Apple ürünlerine atabiliyorsun, radyo hiçbir modelde yoktur ücretli oyun uygulama Androiddeki gibi kuramazsın bunun için Jailbreak yapman gerekir bu da garantiyi bitirir. Bunlar Apple ürünlerinin hataları değil çalışma politikasıdır yıllardan beri aynıdır bu durum bu yazdıklarım çok önemli ise senin için Iphone'dan uzak dur derim zaten marketteki oyun/uygulama konusunda da Android ile Ios arasında artık az bir fark var, ben de genel olarak S4 Mini öneririm gene de seçim senin elimden geldiğince açıklama yaptım.